Co vas bavi, naplna, motivuje na materstve?
Mam 3 rocne dieta, vacsinou som na nu sama, v poslednej dobe mam pocit, ze ma vobec nepocuva, v skolke je vraj dobra, hoci rano chodi s placom, pocas dna si pomrnci okolo obeda, ked vidi nejake dieta odchadzat. Ked je doma tak nabehne na svoje klasicke, ze jej vsetko treba hovorit sto krat, iba sa blazni, vymysla, beha a ja uz obcas nevladzem.
Je to nádherné obdobie, kde sa mamička môže realizovať, objaviť v sebe skryté dieťa, u mňa sa naplno prejavili schopnosti, o ktorých som ani netušila že mám, kopec energie, vylepšili sa mi organizačné schopnosti, ja čo som introvert som celé dni rozprávala príbehy, napísala som "knižku" pre dcéru s rozprávkami ktoré ona potom prekreslila, stretávali sme sa s deťmi a mali spoločné výlety (áno, ja tichý introvertný domased)...samozrejme boli aj ťažké obdobia, zápal pľúc a rôzne choroby, detské problémy s ktorými som si nevedela vždy poradiť, hádky so svokrovcami a mojimi rodičmi, lebo vždy všetko najlepšie vedeli..ale to je nepodstatné...bola som spokojná a pánom svojho času
Mna baví na materstve, keď za mnou prídu kamratky-čerstvé mamičky a zhodnotia, že som nepreháňala a mala pravdu, lebo je to naozaj náročné 😁 za tu dobu porodilo 5 mojich dobrých kamarátok a kazda to povedala nezávisle od seba. Takze musíme to vydržať a bude dobre ❤️❤️❤️ Inak milujem naše rana,alebo keď sa spolu hráme a vidím, že ho niečo baví a tesi sa z toho..ocka sa mu tešia vtedy som najviac happy
Podla mna okolo 3r je narocne obdobie a frustrujuce aj pre mna. Ale nic sa neda robit, neda sa preskocit, musime si ho ‘odskakat’ 🙂 poznas vyraz ‘threenager’? To je presne ono.
Mna nic
Ja mám 7 ročnú dcéru. Naj na materstve je to, ako ma ľúbi. Tá jej láska je niečo také krásne, čiste a fantastické. To sa ani nedá vysvetliť. Ja som sa v materstve našla a nechápem ako som vôbec mohla žiť niekedy bez nej ❤️
Bavit ma nebavi asi nic. Ale zahreje ma pri srdci ked mi da len tak sam od seba pusinku (17mes), urobi mackovi moj moj, usmeje sa na mna, odpovie mi ako robi ktore zvieratko a bavi ho to. Alebo ked ho nieco tesi (kupanie v bazene), hranie na ihrisku alebo s inymi detmi alebo zakyva uplne cudzim ludom a ti sa nanho usmeju a odkyvaju. Ta jeho spokojnost ma naplna ale presne ako bolo povedane, to je mala cast z toho narocneho dna 😁 niekedy to hold nestaci 🤷♀️🙈
Moje deti 😍ma bavia na materstve 🥰ta laska fantazia ale aj vsetko ostatne co k tomu patri. Aj to nepopularne - vychovavat ich ucit sposobom.Aj ked blaznia vymyslaju neposluchaju .. su to zive zdrave deti Bud rada! Mohlo by to byt naopak.
Snažím sa každý večer zrekapitulovať deň. Akú by si ma pamätala, keby dnešný deň bol ten posledný spoločný.
Na jednej strane nerobím dlhodobé ciele, skôr sa snažím aby sme deň prežili v rámci možností v pokoji a zdraví.
Na strane druhej v tých veľmi náročných chvíľach si hovorím, že si vychovávam kamošku na celý život a všetka energia , obeta ktorú vynakladám sa mi vráti na starobu a keď to budem najviac potrebovať.
Ja budem možno na staré kolená nervózna, v plienkach , budem zabúdať a ona mi to bude trpezlivo 100 krát za deň opakovať ako ja teraz opakujem jej.❣️❣️❣️
Na materstve ma bavilo tehotenstvo, ten moment porodu ked ho priniesli a potom dlllllllho dlllllho nic a potom zase od 5 rokov ma to bavi. To uz je s detmi sranda 😉😉. Uz su osobnosti a aj ich frflanie sa mi zda mile. Uprimne od tyzdna do 5 rokov by som si to nezopakovala 🤣🤣🤣.
Bavi ma sledovat ako sa maly uci, ako napreduje ☺️
Mna bavi ked spolu nieco tvorime, varime a hrame spolocenske hry. Bavi ma s nimi cestovat na nove miesta a videt ten svet ocami dietata.
Bavi ma sledovat, ako sa z toho malickeho leziaka postupne stava clovek. Ako jedneho dna uz zrazu nieco dalsie vie, ako ma postupne coraz rafinovanejsie napady. Tesim sa na to, az raz vyrazi do sveta a nieco tam podnikne 🙂 Mam aj pocit, ze svet sa moze tesit nanho 🙂
Z kazdodennych cinnosti mam rada, ked spolu varime alebo pecieme, ked ideme na maly vylet...proste ked sa podari najst nieco, co bavi mna aj jeho.
@nely1704 krásne si to napísala ❤️
Na materstve ma najviac baví môj syn. On ma totiž baví doslova a do písmena, je to vtipálek, nasmejeme sa spolu každý deň.
A čo ma napĺňa a čo mám na materstve rada? No predsa tú nekonečnú lásku. 😍😍😍
Co ma bavi na materstve ? Hmmm, ze som mama 😁
Ale je to to najnarocnejsie co som kedy podstupila - dobrovolne, s nadsenim a ocakavanim... mame 2 deti a kazdy den si pripadam ako idiot a chcem si volat sanitku co nevladzem..keby aspon som nemusela riedit pi***oviny a stale to iste dokola,,mne je jedno ze skusaju co znesiem ale nech zmenia taktiky sposoby..len nech to neni to iste donekonecna..aaaaaas
Mňa najviac baví keď zaspia pozerať sa na nich akí sú zlatí a snažím sa zabudnúť na to, ako má dnes (včera, predvčerom ..) miliónkrát vytočili. Ako ma dnes v lekárni bolela hlava a snažila som sa spomenúť si čo všetko potrebujem a oni sa tam hádali, vreštali a naťahovali kvôli jednému gaštanu a ja som mala chuť ich tam nechať...
od narodenia do cca 1 roka asi nic 🙈 par svetlych chvil ked prespal celu noc prvy krat alebo ked zacal stvornozkovat... ale teraz je to supeerrr 😍 uz existuje ta interakcia a spatna vazba. dnes sa naucil davat pusinky ktore cmukaju tak som cela dopusinkovana ✌😘 ❤
Ja tehotenstvo ani neviem ako preslo, nestihla som sa “pripravit”, nic precitat z toho, co som o detoch chcela, lebo stale sa riesil dom. Prvy rok bol dost zly, zapal po porode, problemy s kojenim, mala byvala hore aj kazdu hodinu v noci, cez den neustale na rukach, mala som strach, ci sa vyvija adekvatne, tak som porovnavala, co by mala vediet v akom mesiaci. Druhy rok bol lepsi, hoci mala zacala rozpravat az okolo 2. roku, potom sa to zlepsilo a teraz v troch rokoch uz nevladzem stale opakovat dookola to iste, presviedcanie na obliekanie, opakovanie aby sa najedla, ked je s malou jej otec tak jej najcastejsie pusti telku a hotovo, potom ked som s nou ja tak pocuvam ako chce ina rozpravku place, revy hoci viem, ze sa vie zahrat aj sama.
Posledneho pol roka vydrzi pri nejakej aktivite aj 5 minut, doteraz to boli chvilkove zalezitosti, nijako sa jej neda udrzat pozornost, aj teraz ked citame vydrzi tak jednu malu stranku a potom pozornost v parome.
Viem, ze vela veci je v navaznosti od jej veku, nechcem od nej prehnane, aj som ju vzdy zapajala do domacnosti, ked peciem tak mi pomaha napriklad, ale viem, ze ked bola mensia nebavilo ma neustale dookolola stavat kocky 1 minutu a potom zas nieco ine minutu a zas nieco ine. Nie som ani velmi kreativna na vymyslanie aktivit, no snazim sa s nou malovat, vystrihavat, lepit, hrat pexeso, no stale je to mozno 5 minutova zalezitost a potom zaujem opadne.
Asi som mala skor vyhladat psychologa ako tu pisat, naucit sa pracovat sama so sebou a ako pristupovat k malej.
(nemyslím to v zlom, tak to ber odľahčene) šibe ti? však po prvom roku si k nemu sadnem/ľahnem a nech sa hrá sám 🙊 jasne, nie vždy sa dá, niekedy je to na mašľu, ale pomer dobrých a zlých dní je už výrazne v prospech dobrých 😎 to načo robíš animátorku? si mama
@nely1704 ja osobne by som nikdy nechcela od svojho dieťaťa aby ma na starobu prebalovalo a staral sa o mňa. Za mňa je to sebecké deti nemám preto aby sa o mňa mal kto starať. Iba môj nazor na vec
Nič ma veru nebaví...je tu a musíme nejak fungovať.. ale často si spomeniem na život predtým a chyba mi...ale nevravím ze malý je zlatý, keď sa usmeje a povie mama...ale proste asi nie som materský typ.. takže ostávam pri jednom...
Materstvo nie je "slnkom zaliate", to ani nahodou. Je tu vela uprimnych odpovedi, ako je to naozaj... Nepochopim zenske, co sa vyzivaju v materstve a rodeni deti (myslene 3 a viac deti)... byt rodicom a byt dobrym rodicom je strasne tazke. Clovek tie deti miluje nekonecne, ALE... to uz si dopovie kazda z nas...
Nic😂 uz sa tesim, ked bude velky, dospely😂 ma len 7m🙈 ale nie. Najdu sa aj svetle chvilky. Zacina uz riadne dzavotat a vymyslat, tie jeho usmevy a pod. Ale to je mala cast z celeho dna😂