Ahojte. deti mam zdrave manzela super. mamina sem tam pomoze. Naozaj sa nemozem stazovat. S dcerami chodime na vela.aktivit vyletov kruzkov ja si stiham ist zasportovat najma cez vikend tak na hodku dve som mimo domum ale mladsia 14mesacna spi fakt zle aj v noci aj cez den a to asi najma mi odverpava energium nedari sa mi achudnit poslednych cca 8kil lebo som mega nevyspataa a niekedy mam pocit s emladsiu nic nebavi vonku vnutri a starsia je velmi citliva a nakradsej by som sa schovala pred nimi. co vam pomohlo nevyhroiet?,
@mamamasama toto je fajn tip ale zialv nocnomdojceni ma nezastupu aj keby chcel
Odsať a dať fľašu nepripadá do úvahy?
ja neviem co sa stazujes.... mas chlapa!!!! ja som sama, deti do roka, rozdiel medzi nimi 360 dni. Co ma drzalo pri zivote? vedomie, ze to nebude vecne. Proste svetlo na konci tunela.
Predstava, že materská raz skončí 😀
@kaktusik007 wooow. Dajte jej niekto medailu. 🏆🏆🏆
@kaktusik007 tento komentár dúfam nemyslíš vážne
Nuz, ja som sa snazila vydrzat do mladsieho dvoch rokov a sla som skor do prace. Tiez som pocitovala vyhorenie a nic ma doma absolutne netesilo. Do vsetkeho som sa musela nutit, uvarit obed bol nadludsky vykon. Pomohlo ked starsi nastupil do skolky. Ale bol casto chory doma ale aj tak dobre. Teraz uz ked s detmi nie som kazdu minutu kazdeho dna, velmi si ich uzivam po praci. Robim len na skrateny uvazok cize je to taka pohodka.
Podla mna mas cas na seba, konicky nejake, aj pomoc od manzela.. jedine co ti chyba je praca a zarobok. Nezda sa ale je to tak. Si clovek co jednpducho nepracuje medzi ludmi tak ma depku...
Mam deti so 16m rozdielom a narovinu ti poviem, že kojenie u druhej som neustála a čo najskôr som prešla na UM. Práve to mi dáva obrovskú slobodu, som zastupiteľná hocikým a v noci sa s mužom striedame. Vstávame len 2x a každý zmanazuje jedno kŕmenie. Cez deň mam s deťmi pevný režim a čo najviac času trávime na vzduchu, kde sa aj ja snažím socializovať s inými mamičkami či susedmi. Na viac teraz nemám čas… Popravde ja nechápem mamičky, ktoré sa rozhodnú kojiť donekonečna a potom sa sťažujú, že deti sa im ešte v 2,5roku budia 5x za noc, že nemajú režim a pod. Nechcem, aby to vyznelo zle, ale ak to náhodou nezvládaš, prečo dojčenie neukončiš? Veď si kojila krásny rok aj čosi, niektorým mamičkám nie je dopriate kojiť ani len týždeň..
@kaktusik007 čo sa sťažuje ze ma chalapa, napríklad to že s chlapom je to niekedy ťažšie než bez neho? Napríklad podľa štúdie na 7000 ženách je pre polovicu žien väčší stresovy faktor ich muž než deti
https://www.goodto.com/wellbeing/relationships/...
To nie že si žena žije pre seba a deti a mysli len na seba a na deti, ona sa musí prispôsobovať aj mužovi, musí variť aj tak, že by bol muž spokojný a nie len ona a deti ( čo v mojom prípade znamená oveľa viac červeného masa, gulášov a podobnych blbosti čo by som pre mňa a deti nikdy nenavarila), ta žena ma často viac upratovania než len pri deťoch, ja musím s mužom meniť periny každé 3-4 dni lebo on proste aj keď je osprchovany tak sa v noci spoti a mne to páchne a nechcem v tom spať… takze prosím ta, čo sa ty sťažuješ? 2 deti sú úplná pohoda.
@gleep1 ano neverila by som ale je to tak. S chlapom je niekedy horsie nez bez neho 🙂 a to este ked zacne kecat do vsetkeho okolo dietata, ako kojit,krmit,kupat, kedy ist von,ako obliekat.. alebo ked kazi rezim za ktory vy bojujete 🙂 je toho vela. A ine veci co chclap vyzaduje. A samozrejme pomoze tej zene ale aj neporiadok dokaze narobit riadny.
Nie nadarmo sa vravi ze chlap je tretie dieta
@7lenka11 mozem sa spytat napr ked malo mladsie rok a pol a ty si mala sancu od neho odist tak ako si tento cas vyuzivala? kolko ho bol alo casto kto sa onho staral atd? starsiu som kojila do troch rokov😅
Moje mladšie má pol roka 🙃 Ja mam fakt maličké deti. Ale keď sú u nás babky a napríklad obe deti spia naraz (poobedny spánok), idem aspoň do obchodu, vybehnem si po kávu, čítam knihu, pozerám výpredaje, volám s kamoškami.. čas využívam na aktivity nesúvisiace s deťmi
Ak ťa najviac trápi spánok, tak skús spánkové poradenstvo. Je to lacnejšie než psychológ 🤷♀️.
Práca. Vypadnúť úplne z domu a robiť niečo, za čo budem aj finančne odmenená. To.mi ozaj pomohlo nevyhorieť.
@vilma7 a ako sa ti to darilo sklbit so starostlivostou o deti? kto na ne vtedy dohliadal?
Zapoj viac manžela. Hotovo.
Ako často sa budí v noci?cez deň sa ti nedá s ňou ľahnúť?Tak, ale ty nie si vyhorena nie?máte aktivity, športujes len si nevyspata a to je rozdiel.Ty sa nestazujes, že ťa to doma nebaví.Pre mňa bolo zase oveľa ťažšie ísť do práce aj, keď len s 1 dieťaťom ako byť doma a môcť si robiť čo chceme😉tak choď večer spať skôr..
Manžel, pri deťoch sa striedame doteraz. On pracuje na 3 a ja na 2 smeny. A tým pádom majú s nim úplne super vzťah, lenže s nim trávia pravidelne a dostatočne veľa času.
Tiez mam 2 deti, ale starsi je nastastie v skolke. Ale moja rada pre Teba, prestat v noci kojit, cez den v tom este pokracuj...Ja mam mladsiu 12m dcerku, a uz ju asi 4m v noci nekojim, cez den este ano a uz asi od jej 6m prespi cele noci... V jej 5m som ju naucila zaspavat samu, polozim do postielky a odchadzam z izby. Ona si tam nieco poblabota s mojkacikmi a tak zaspinka (sledujem ju na kamere)....Takze tak, od samostatneho zaspavanie mi vie pekne pospinkat denne a nocny spanok...Ked ona spinka, tak ja mam cas pre seba- vtedy neupratujem, ani nevarim, bud citam knihu, pozeram film a tak 🙂....Takze este raz:
1. prestan ju v noci kojit, ved uz ma 14m, takze uz realne by nemala byt hladna- podla mna je to o zvyku
2. alebo si zaplat spankove poradenstvo, nech Ti s tymi spankami poradia,
3. vytrpiet to a dufat, ze to raz prejde 🙂
Pri staršom som išla o rok skôr do práce, teraz keď sú dvaja mladšia pôjde do škôlky ako dvojročná, keďže viem už aké náročné to je s chorobami tak ten rok ja budem doma budem vykrývať choroby a mať svoj program 😊
@patta89 dik za rafu. aj spankove porade stvo sme skusali. ono to nocne kojenie... skusali sme ju naucit zaspavat samu v postielke ale akurat tak hodinu. a pol rucala a nenechala sa uz ani upokonot az ju zadusalo 3 vecery za sebou a potom sme to vzdali. aj starsiu te. krik stresuje. budem sa zamyslat no. vlastne asi nie som z evyjorena som nevyspata...
hlavne už nemať ďalšie deti a vydrzat, kym tieto trosku podrastu a čo najviac sa venovat sebe, svojim aktivitam, porušit tie nekonecne kruzky prestat kojit.
Ja mam podobnu situaciu, mladsia ma 13mesiacov a katastrofalne spi cez den aj v noci, som uz fakt vycerpana a potom ma nic nebavi, ale beriem to tak, ze uz vidim svetlo na konci tunela. Planujem kojit do 1.5 roka /aj ked starsiu som do 3 rokov ale teraz uz fakt nevladzem a uz mi to zacina prekazat/, potom dufam ze sa noci zlepsia a ak nie, tak piatok a sobotu s nou bude spavat muz, cize ja sa 2 noci vyspim vkuse a ostatne noci uz nejako prezijem. Potom s mladsou budem chodit na kruzky, plavanie a pod, aby mala zabavu a doma sa nenudila, aj pri starsej sa mi to osvedcilo, lepsie ako byt doma a stale vymyslat program /ak teda mas starsiu v skolke/. Pocas dna ked mala spi, tak robim zasadne iba co ma bavi, ziadne upratovanie a pod- to musim zvladnut cez den aj s umrncenym dietatom, aj ked to nie je dokonale, ale ja potrebujem cas pre seba a potom som lepsia matka. A keby to bolo stale strasne unavne, tak 2xdo tyzdna na 2hod opatrovanie nejakou studentkou a ja si oddychnem. Uz si nemyslim, ze je nutne kojit 3 roky a 3 roky byt nevyspata matoha, podla mna kludne staci aj 1.5roka a zdrava strava k tomu. Drzim palce, nech je lepsie!
@patta89 prosím ťa keď si prestala v noci kojiť, nezníži la sa ti tvorba mlieka? A to iba ze v noci nekojis, alebo dávaš pred spaním umelé mlieko? Tiež rozmýšľam ze zruším nočné kojenie
@petronellla87 tvorba sa mi neznizila, teda upravila sa iba na denne kojenie. A kojim ju iba pred dennym spankom a pred nocnym, nakojim v obyvacke, pojdeme do jej izbicky, obleciem pyzamko, zaspievam uspavanku, polozim do postielky a odchadzam z izby. A ona si poblabota s mojkacikmi zaspinka a spi do rana 🙂
Striedať sa s manželom v spánkoch.