Čo robíte na materskej pre seba?

viki_kaj
22. sep 2021
Používateľ viki_kaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od viki_kaj.

Ahojte, žienky chcem sa spytať čo robite na materskej ked dieta spi... a uz mate porobene domace prace, navarene... ja sa niekedy citim tak ze nic pre seba nerobim. vzdy len okolo dietata, domu, muza... a ked nahodou mam cas tak az vtedy je rad na mne.

andreagartnerova
22. sep 2021

Som na tom isto, keď spí a aj to spí ako myš na vreci poupratujem, navarim, ešte mám staršieho takže čas pre seba ani nemám. Pomáha len manžel, ale rátam s tým ,ze keď odrastu bude to lepšie.

ariannazara
22. sep 2021

Nič ležím a som rada ze mam kľud 😂

lucka_ke
22. sep 2021

môj spal len v kočiariku, ktorý sa hýbal, čiže kým on spal ja som nachodila kopec km 🙂

viki_kaj
autor
22. sep 2021
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od viki_kaj.

hej prechadzky su super, ale uz pocasie sa kazi... a mne chyba nieco pre seba :( ten pocit ze nieco spravis len pre sbea

lianka123
22. sep 2021

@viki_kaj ahojky. Ked spi, tak spim vacsinou s nim. Ale ak sa pytas celkovo- snazim sa pravidelne cvicit, dala som si vyrovnat a vybielit zuby a raz mesacne chodim na kozmetiku do salonu krasy. A ako sa uvolnili opatrenia tak cestujem bez deti na 2-3dni. Prvu matersku som nerobila nic pre seba, teraz s druhym uz sa snaxim si ten cas najst.

greeetas
22. sep 2021

Ked spi, tak bud citam knihu, cvicim jogu, robim si nechty alebo mu vymyslam tvorive aktivity (to je pre mna relax), pripadne si pozriem nieco na Netflixe

rik01lulaka
22. sep 2021

Ja som pri prvej aj druhej zo začiatku bola rada, že spia a nerobila som nič len ležala a tupo hľadela do stropu...keď bola prvorodena staršia kúpila som cyklosedacku a chodievala aj s ňou... keď mala mladšia dva roky počas poobedneho spánku som začala cvičiť a behať, čítať knihy konečne po večeroch...na kozmetiku som chodila vždy raz mesačne s tým, že deti boli u mojej mamy...keby nie jej tak nič z toho. Prvý víkend po 6 rokoch som strávila s kamoškou v Tatrách a ten som si "užila" už tehotná 😂😂😂 všetko je to o zadeleni času a aj o tom aké máš možnosti pomoci, aké máš deti atd...🤷 Aj tak mám niekedy pocit, že pre seba robím stále málo a obdivujem a hľadám inšpiráciu v ženách čo sa venujú sitiu, háčkovanie, kvaskovaniu a tak...len sa do toho musím dokopat 😊

denden77
22. sep 2021

dam si kavu.. a slapem dalej 😂

viki_kaj
autor
22. sep 2021

a nemate pocit ze vam odchadza mozgova kapacita trosku? ja som po skole odrobila 2 roky, odvtedy som rok a pol na materskej a dost to citim ze uz neviem tak premyslat :D normalne som sa aj pozerala ze si zaplatim nejake kurzy aspon alebo co... ale neviem ci by som na to mala cas

jaskolka
22. sep 2021

Keď malý spi, tak oddychujem, čítam, pozerám telku, luštim krížovky, sudoku, alebo driemem.
Nemám pocit ze teraz by som mala, silou mocou dačo robiť a študovať a neviem co. Pracovala som od 18,teraz mam 38,doma som rok a pol(sťahovanie, svadba a otehotnela som).
Nezda sa mi, že "mi odchádza kapacita mozgu"len preto, alebo že neviem premýšľať, skôr naopak

mima1
22. sep 2021

Dam si kavu,robim si nechty,obcas sa namalujem len tak aby som nezabudla 😂,pripadne si namocim nohy do horucej vody dam masku na tvar a tvarim sa ze wellnes 😂. Vecer ked zaspia nerobim nic

melinnda
22. sep 2021

@viki_kaj konečne čítam, alebo si pozriem niečo, čo chcem konečne ja😃. Urobím si nechty, alebo si za cvičím. Dve hodiny prejdú, ako nič. 😃 Keď bol menší a spával len v kočíku, tak som cely voľný čas len prechodila s kočíkom vonku. Co samozrejme nebolo na škodu.

gerfinka
22. sep 2021

@viki_kaj keď deti spia, mam pre seba len chvíľku, lebo mladšia sa budí a musím ju do uspavat na rukách. Ale tak čítam knihy-beletriu, ale občas aj náučné, hackujem, cvičím (ale to keď sú hore, aby som ich nezobudila), pozriem nejaký seriál. Chcela by som sa viacerým veciam venovať, ale nestíham. Možno keď staršia bude chodiť viac do škôlky, bude času viac. Deti mi nemá veľmi kto po strážiť, ani manžel nie-ten je buď v robote, alebo na stavbe domu.

veronice
22. sep 2021

@viki_kaj vezmem do ruky knihu a obcas sijaci stroj a vacsinou si len spravim kavu a vklude ju vypijem 😁

ledgerka
22. sep 2021

moj maly je od 7 mesiacov 4 dni do tyzdna v jasliach od 9 do 4. Ja medzi tym pracujem. Od 4 do 7 som s nim kym nejde spat. Ale inak, davam seba pred upratovanie alebo varenie. Radsej si zacvicim ako urobit nieco doma. Vsetko pocka ale hlavne robime vsekto z muzom doma spolu takze na mna v podstate nic necaka. Ked cvicim alebo sa venujem sebe, porobi doma muz, ked ide on na 3 hodiny na bicykel robim co ja co treba. Obaja ale pracujeme z domu a obaja makame aj doma. Uprimne si neviem predstavit ze je to vsetko len moja "povinnost".

hygienka
22. sep 2021

No ako dokopy nič. Malý má 10 mesiacov a spí 2x hodinu, vstáva ráno 5:30, takže kým spí, som rada ,že sa najem. Už mesiac behá okolo nábytku, takže fakt na noc nemám čas. keď bol menší tak spal 3x30 minút a vstával 4:30🤦 A ak spí, tak len ako zajac, že ani záchod nemôžem spláchnuť. Takže som rada, že vôbec som. Už fakt potrebujem psychohygienu.

ivangeline
22. sep 2021

Spim. Citam. Jem. Prechadzky. Debatky a stretnutia s kamoskami/rodinou. Kratke cvicenia. Podcasty/prednasky/radio. Kreslim si. Pocuvam hudbu. Nic extra ale mam 3 male deti,takze je to az az.. coskoro sa chcem vratit aj k online psychologicke..

lianka123
22. sep 2021

@ledgerka respekt!

lianka123
22. sep 2021

@hygienka to ranne vstavanie by ma zabilo