Ahojte, mam male batola a potrebujem motivaciu dobuducna. Napisete mi prosim co je z Vasej skusenosti super na rodicovstve, ked je uz dieta starsie ako napr. 3 roky? Napadaju mi vylety, to, ze ho mozem ucit vela veci, rozne eventy ako napr. Halloween, Den deti, Vianoce atd., neskor v skole si mozem pre zabavu citat jeho ucebnice.. co je este pre Vas super na rodicovstve?
@viestta presneeeeeee🤣🤣🤣
@luthien118 ja milujem ked ma vita, ked sa rozbehne este tym captavym behom s usmevom a krici mama….a urobi to aj 50x denne
@luthien118 to ako z neho postupne rastie najkrajší človek v mojom svete, pozorovanie ako sa všetko učí, spoznáva a ja som toho súčasťou, ako ho ľúbim a ono mňa ako ešte nikto na svete. Byť s deťmi veľa vonku, bikovať, opekať, výletovať, maškrtiť, čítať si rozprávky, listovať encyklopédie, pozerať ako v škôlke tancuje na deň matiek a bežká ku mne a kričí od radosti...materstvo je najviac ❤️
@luthien118 že si tu výchovu riadim sama a to čo sa mi páčilo,ako ma naši vychovávali mu predávam.a čo sa mi nepáčilo v detstve,obchadzam oblúkom.
@luthien118 Bezhranicna laska toho maleho cloviecika. Si pre neho stred vesmiru.
@luthien118 19m dcerka mi zacala davat pusinku na licko a zacala sa chodit pritulit, tie chvilky su krasne. Tiez milujem pozorovat kazdy pokrok v samostatnosti, ktory urobi. Vtedy tiez citim zadostucinenie.
Ked mi sam od seba povie maminka lubim ta 🥰
Dnes som mu rukami ukazala srdiecko 🫶🏻, tak mi chcel ukazat tiez. Avsak rúčkami vytvoril kosoštvorec♦️
🤣
A toto na rodičovstve milujem. Čím sú staršie, tým väčsia je s nimi sranda.Nikdy v živote som sa nenasmiala tak, ako teraz keď majú deti 3 roky a viac 🤣
mne sa zacalo lubit rodicovstvo viac v 7meiacoch (sediaci kocik rozok do ruky mensia zavislost ma mne na prse) v 14tich meisacocch prechod na jedem spanok a zaciatok vyketania roznych kruzkov v dvoch rokoch ked trochu uz spalo v noci. a potom to uz je total partak vylety ihriska kavicky zmrzlinky
@luthien118 bez deti by bol zivot prazdny.
@luthien118 mat a vychovavat dieta je jedna narocna sucast zivota, ktora - ak ju robime dobre - bude narocna pomerne dlho a forma narocnosti sa meni s vyvojom dietata...ja materstvo vnimam ako dalsi rozmer zivota, ako dokaz toho, ze som dospela a schopna potomstvo mat po hmotnej, emocnej, mentalnej stranke, ze som schopna starat sa o niekoho, kto je na mne odkazany a teraz bez idealov: ako moznost tomu novemu cloveku dat niecoho dobre zo seba, aby ono si tym zivotom mohlo neskor ist s tym mojim darom...dovtedy okrem kazdodennych nervikov t.j. "vychova", mame aj kazdodenne tulkanie, t.j. blizkost alebo jedinecne puto, ktore vies mat len s dietatom...kazdy rok a kazdy vek je iny a vyvoj dynamicky, takze za mna je to aj forma dobrodruzstva, ktore nevies inou formou zazit
@luthien118 Môj syn je neuveriteľne vtipný, strašne veľa sa spolu smejeme. Kým som nemala dieťa, nikdy by mi nenapadlo, že rodičovstvo je, okrem iného, aj také zábavné. 😁
Pre mňa najkrajšie na veku 3+ je, že už decku nemusím behať nonstop za zadkom mimo domu, lebo sa nezamorduje pri prvej príležitosti 😅
Dospievanie do iných rozmerov.
@mamamasama to aj moje deti robia, že "maminka ľúbim ťa ♦️ " 🤣 Aj dnes som sa smiala lebo moja štvorročná, že mami ja chcem špagát. Pýtam sa aký špagát? Ona po piatich minútach už rev, že chce špagát a ja stále nechápem. Nakoniec z nej vyliezlo, že veď taký špagát ako piekla starká.. Myslela oškvarkový pagáč 🤣
Tak moji majú 16 a 14, dnes sme boli v kine a bowling, snažím sa tvoriť program spoločný, ktorý oni chcú, takže som už bola aj v laser aréne napríklad
Dcérka 3r…keď mi povie “lubim ta mama”🥰. A stále som v úžase z toho, že z toho bezbranného uzlíčka rastie človiečik s vlastnou povahou a vlastným názorom a ako zrkadlí život, ktorý žijeme (že pozdraví každému, pekne poďakuje, rozdelí sa, ale pritom vie povedať nie, keď sa jej niečo nepáči…).
Samozrejme má to celé aj svoje úskalia, ale aj tak to stojí za to 🙂.
@luthien118 Vsetko to co si napisala su dobre motivacne veci.
Urcite si pridaj na zoznam vianoce. Tie budu uplne ine s dietatom.
Tiez spolocna praca ako napriklad pecenie, varenie, zahradkarenie, praca okolo domu.
Stanovacky, kupaliska, sankovacky.
Ale mne sa tiez pacia take kazdodenne okamihy ako napriklad sa pozerat na spiace dieta (asi sa mi to nikdy nezunuje) ked sa prituli, ked je kazdy jeden den nadseny ked ma vidi ked po neho pridem do skolky, ked si uvedomim ze ma dava na pedestal a zboznuje ma a pritom si to ani poriadne nezasluzim, ked rozkosne skomoli slova, ked pocujem ten zvonivy detsky smiech.
Prazdniny u babky
Baby a co je super na tom mat deti ked su uz dospele a ut s nami nikam nechcu chodit?
@realny Ako ste to mysleli? @lily246 normalne odpovedala na polozenu otazku, vymenovala veci, ktore ma ona na rodicovstve rada. Z komentu nevyplyva, ze by mala intelektualnu uroven 5-7-rocneho dietata ani ze mu nerozsiruje obzory. Naopak Vas koment vyznieva myzogynne - zena je taka hlupana, ze ked uz nestaci mojkanie, muz musi rychlo zasiahnut a prevziat velenie, aby male chudatko nedopadlo tak zle ako jeho matka.
Ze kazdy vecer dieta ide spat