Ahojte.. som matka troch detí, 3r. a rok. A pol staré dvojičky.. ešte som od nich nebola na noc (ani od staršieho keď sme nemali dvojky) ale teda starší bežne spí u starkých, dvojky zatiaľ len doma.. vyhrala som voucher na prehliadku múzea v jednom z veľkých miest Európy.. už som aj zajednala letenky.. avšak.. cítim sa strašne že idem na víkend preč s manželom.. fakt hrozne.. deti su v pohode, starkovci aj naši aj svokrovci postrážia... Len ten pocit.. že či nemám byť pri nich..ked sú takí malí 🥴 neviem ani ako sa cítim.. zviera mi z toho cele vnutro, hoci viem že potrebujeme už obaja vypnúť... Len mi je to celé luto.. a mám strach 😏 išli ste od takych malých detí?
Mam kamarátku, ktorá uplne bežne chodí s mužom na víkendové pobyty, dieta ma rok a pol, ja som prvy krat isla ked mal dva roky, podla mna je to raz za čas v pohode aj mama moze byt niekedy sebec 🙂
Nestresuj, decká si ani nevšimnú, že ste preč.
Viem, že sa mi to píše ľahšie ako tebe v skutočnosti je, ale môžeš si úplne bez výčitiek užiť víkend spolu s manželom. Píšeš, že o deti máte postarané ľudmi, ktorým dôveruješ, tak nevymýšľaj a užite si to 🙂
Tu mi tvoja situacia az napadne pripomenula situaciu z knizky Kristiny Farkasovej (Tormovej) "Som mama" alebo "Stale som mama". Tam opisovala zivot so svojimi dvojkami a presne také pocity viny, ale aj tesenie sa, ze ide niekam tusim na vikend prec od nich, letecky. 🙂
Co tym chcem: je to uplne normalne. Nebudes prva ani posledna. Tie pocity. Ale uz ste si to zariadili, chodte. 🙂 Zvladnete to. Obe strany "barikady". Uzite si to, ty s muzom. ☺️
Normalka, raz to muselo prist 😉 ale clovek musi nejak vediet spracovat aj to, ze deti vedia byt samostatna jednotka. Ja som si tiez myslela ako nas nebude zvladat moje smeny v praci a houbeles
jaaaaj, ked som nasadala do lietadla smer Moskva a deti som nechavala same u nasich tak som revala jak truba, a to som sla iba na 10 dni a mali uz 8 a 9 rokov 🤣 ale ten pocit, ze padne lietadlo a oni ostanu same, ze im umre mama - tak ten bol fakt desny a pamatam si ho dodnes ;)
neries, zvladnes to, aj ked si isto poreves ;)
@kaktusik007 chlapi asi tak nepremyslaju🤣, ale poznam ten pocit.Autorka chod bude to zasluzeny oddych aj, ked urcite budes na nich stale mysliet a aj slzu vyronis.O to krajsie bude privitanie.
Nerob si starosti o deti bude dobre postarané, užite si s manželom krásny výlet.
Jasne, chodte, uzite si to, babka sa postara, budu v pohode a vy sa vratite trochu oddychnutí a s peknými novými zážitkami. My sme boli teraz na 8dní sami bez detí na Lanzarote (16r 12r 4r) a teda uzili sme si kazdy moment naplno. Jasne, deti chybali, ale snazili sme si ozaj vychutnat jeden druhého. Moj mi dokoncca povedal, ze sa do mna znova zamiloval,nie ze by ma nemiloval, ale proste vsetky tie pekne pocity, ktore uz vo vztahu trochu zovsedneli, opat dostali iskru. Boli sme ovela viac pozitivne naladeni, oddychnuti a po navraye vsetci si vazili ze sme zasa spolu. Proste ÁNO!
ja poviem tak, ze ja by som nesla, teda mojom pripade, sama som bola prec od deti az ked ten mladsi mal 3 roky a 8 mesiacov. Den isto v pohode by bol, ale noc nie. Starsi sa strasne budil viacej krat v noci s vreskotom, bud hladal cumlik alebo len vrestal. Mladsi spal dobre, ale na noc sa kojil. Takze ja by som kvoli tym nociam nemohla vyrazit, ale pokial mas to ok s tymi dvojickami, ze ta nepotrebuju pri zaspavani alebo v noci, teda ze ta moze niekto nahradit, tak kludne. Ak mas taku pomoc, ktora to zvladne, tak chod.
Choď ak sa o nich má kto postarať. Jasné že budeš mať výčitky, budeš premýšľať že neísť, ale to by mala asi každá a bolo by asi jedno koľko rokov majú deti a u koho budú. Ale takáto výhra je asi len raz za život a treba využiť, znie to parádne.
Dievčatá ďakujem ❤️ revem už len keď to čítam.. ideme do Paríža, mesto lásky, moja srdcovka, ešte sme nikdy s manželom neboli v zahraničí spolu sami (len v prahe na dve noci v divokom mládí) .. deti by mali byť v pohode, zaspávajú sami a prespia väčšinou celú noc, prípadne raz pijú mliečko.. starší je ok.. ale asi je pravda že nech maju deti hocikolko rokov, tak to odlúčenie boli😩🥺
U nas mali deti necelych 5r. a necele 2r. ked sme sli s muzom na Maledivy..pocas nasho pobytu chytila starsia dcera kiahne..jasne, ze mi nebolo vsetko jedno, ale babka to zvladla super..mali sme k dispozicii 2 babky, cize kazda mala 1 dieta..nebyt tych kiahni, vsetko prebehlo uplne hladko a to sme boli prec 8 dni..
My s manželom raz za rok chodíme. Odkedy mali deti cca 1,5 roka. Tak na týždeň. Občas ešte nejaký víkend. Nevidím na tom nič zlé. Si aj manželka, nie len matka.
Malý mal 1,5 roka, keď sme prvýkrát šli na víkend preč. Prežil to v pohode, aj babka, aj my.
urcite chod 🙂 bude to super relax od vsetkeho a isto si to uzijete. My sme s manzelom boli prednedavnom na svadbe , isli sme tam ma vikend kedze to bolo 300km daleko. Teraz ma tu asi ukamenuju ale nechali sme malu 6mesacnu s mojimi rodicmi a teda zvladla to uplne super. Ono sa to nezda, ale vo vacsine pripadov ma matka vacsi strach a vacsi problem nechat svoje dieta na noc ,ako to dieta same. Mne isli v hlave katastrofalne scenare ako mala isto preplace celu noc, a budeme jej chybat. No a ona prespala celu noc a vitala nas s usmevom na tvari 🙂
Neboj babky sa postarajú a vy si spolu trochu užijete ako za slobodna.
Tiez by som mala zly pocit,ale snazila by som sa dostat do kludu. Nerobis nic zle. Deti potrebuju spokojnu a oddychnutu maminu. Uzi si vylet bez vycitiek,lebo ta pridem prefackat 😀 rychlo sa daj do pohody,inak si pokazis cely vylet. Ved to je ake stastie moct ist na vikend do zahranicia a vidiet kus sveta.
Choď a hlavne nevolaj domov každú hodinu 🥰🥰🥰
ja som asi krkavcia mater, bola som teraz na vikend na wellness, manzel sice siel s malym svokre ale teda mne bolo fajn 🙂 manzel poslal status, par fotiek, dohodli sme sa, ze video hovor radsej nie a vsetci sme si to uzili - u nas paradoxne to horsie zvlada muz, raz sme boli vecer vonku obaja a svokra strazila a v kuse sa hrabal domov 😂 uzite si to poriadne! drobci to urcite zvladnu
My sme boli na vikend v stokholme ked mal syn rok a pol..uplne v pohode to zvladol 🙂 bol v znamom prostredi,strazili ho u nas doma.u vas bude este mensi problem ked je starsi zvyknuty a bude s malymi surodencami..uzite si vylet a oddychni si.zasluzite si 🙂
Ja som bola prec jedine v porodnici, ked mal starsi syn 2 roky a bolo to hrozne, pre mna aj pre neho. Ked si este nebola bez tych 1,5rocnych, urcite by som nea prec tak daleko (ked vravis, ze letite). Minimalne to otestuj este pred tym, kym odletite. Ja by som ale nesla
neblbni, žiadne výčitky, žiadne strachy, žiadne katastrofické scenáre, také že "ja by som nešla" si nevšímaj. O deti bude dobre postarané, ty si uži krásny výlet s manželom, zaslúžiš si to - a mysli na to, že keď sa vrátiš, budeš ešte lepšia mama vďaka načerpanej energii a radosti
Piatok som môjho rok a pol ročného prvýkrát šupla na noc mojej mame a už sa teším kedy si ho zoberie zas 😄
Podla mna deti budu vpohode u strakych ale ked mas mat z toho blby pocit nesla by som. Vzdy treba dat na svoj siesty zmysel.
No ja mam precestovane vela pred detmi takze nemam uz destinacie, ktore by som tak neskutocne tuzila vidiet, ze by som "musela" ist. Na tvojom mieste by som hladala nieco co bude bavit aj deti, disneyland, nejake plazove destinacie alebo nieco so zvieratami. Pripadne by som zobrala aj rodicov, mozno si radi uziju dovolenku s vnucatami a vy budete mat viac kludu a zaroven deti nablizku.
A tiez si nenapisala o ake europske mesto ide, takmer vsade su super miesta aj pre deti, len samozrejme ten itinerar im treba prisposobit... a chce to rozhodne aktivnu a dobrodruznu povahu rodica.
@missdiva ideme do Paríža... Predpokladám že rok a pol ročné dve male deti by mesto absolútne nebavilo.. a disneyland asi tiež nie, možno staršieho..práve preto píšem že ten vylet sami potrebujeme keďže sme sa už 4 roky nedostali nikam.. len ten pocit že nebudem pri nich .. že odídem preč ako matka
Jasne, city breaky vedia byt dost aj na dospeleho... ale teda do pariza aj do disneylandu by som ja vpoho vzala deti toho veku. Hned pri eiffelovke je taky pekny konikovy kolotoc "Carousel of the Eiffel Tower". A tiez maju velmi pekne ihriska pre deti v parkoch, napr. Jardin du Luxembourg Playground. Pre mna je cestovanie aj o traveni casu s blizkymi mimo streotypu takze ten zazitok by pre mna stratil na hodnote bez nich. Rozhodne nie si zla matka preto, ze pojdes. No pri takych malych detoch by som bola myslou doma a bolo by mi luto, ze tam nie su s nami, ale to som ja. Do Pariza sa robi vela zajazdov pre rodiny s detmi ale samozrejme je to uplne iny typ dovolenky ako ist na romanticky vikend. Chodit po pamiatkach a muzeach by bolo pre vsetkych za trest, nebavil by ich isto ani Louvre ani Versailles.
Drzim palce nech to teda zvladnete vo dvojich a uzijete si to.
Však to nie sú 3 týždňové bábätka. Niekotri ich rovesníci už chodia aj do jaslí a maminy do prace