Cítim sa byť odstrčená z partnerovej strany. Stále sa za niečím naháňa a nerozprávame sa

wevusik16
30. júl 2019

Dobrý deň, chcela by som sa Vas spýtať na vas nazor. No neviem ani kde zacat tyka sa to mojho priatela. Ide o to ze s priatelom mame rocnu dceru a ked uz bola narodená tak sme zacali stavat aj svoj domcek co ma velmi tesi ale na druhej strane ho to vyčerpáva a je stale unaveny chodi aj do prace je to od rana do večera a v podstate ked pride domov mame stale stereotyp a skoro vobec sa nerozpravame a aj ked tak je to len o praci dome a dcere. Ako nevadi mi to som zato rada len mam pocit ako keby on bol neustale v strese strasne sa nahana chce do tychto Vianoc uz byvat a nemame cas sami na seba ..ak sa snim chcem o tom porozpravat tak mi vzdy povie neopustaj sa to ma odradi od toho sa snim rozpravat a teda potom sa nemame o com bavit. Neviem ci ma pochopite ci to co citim vysvetlim spravne . Rada by som si s nim aj niekam vyrazila ako predtym nez sme mali dcerku moja mama sa vie o nu postarat a tym padom by sme si mohli najst na seba cas lenze on o to nejaví zaujem, ak chcem ist aj niekde na vylet s malou ako rodina my traja tak tiez o to nema zaujem a posiela nas s mojimi rodicmi, preco?! To netuším, lebo mi nic nepovie. Nevieme o svojich pocitoch lebo on o moje nema zaujem pocut (aspon ja to tak vnimam) a on sa nevie otvorit a nevie povedat co ho trapi atd pritom som ho vzdy vedela vypocut a porozpravat sa. Odvtedy ako je dcerka na svete a staviame dom mam pocit ze som odstrcena a akoby som bola na vedlajsej kolaji obcas mi povie ze je prenho prvorada dcerka rozumiem tomu ale aby kaslal aj namna ze by ho nezaujimalo nic ..tak nevravim spyta sa ako sa mame ako sa nam dari a takto ale to je vsetko z jeho strany. Mna nebavi byt stale doma zavreta ja by som aj snim a s dcerou rada chodila trosku na vylety ale ked on si nechce najst ten cas na ne. Tiez ma trapi po sexualnej stranke ze uz odmieta casto sex s tym ze kazdy vecer je unaveny nema chut mam ho nechat spat a podobne. Teraz neni davno som mu povedala ze poslednu dobu ma stale nejake vyhovorky preco nemat sex a jeho odpoved bola chod radsej spat 😕 Neviem uz ako s toho von, co by ste my poradili ako to riesit? Stale dufam v to ze ked budeme byvat tak budeme na seba mat aj viac casu a on sa trosku zmeni.

landsmanka
30. júl 2019

@wevusik16 tak si rob program sama, s kamoskami alebo dcerkou a skus mu ukazat, ze nie si na nom az tak zavisla, vies pokial ti nepovie, tak neurobis nic, je fakt, ze je isto velmi unaveni, ale robi to pre vas, daj mu cas a aj ty ho trosku ignoruj

wevusik16
autor
30. júl 2019

@landsmanka ako ja niesom na nom závislá ..nelipnem na nom len chcem trosku jeho pozornosti aj ked sa jej nedockam lebo nema zaujem a rozumiem ze je unaveny ..ale kazdy vecer aby to tak bolo ..nemyslim si ze je to normálne 😕 ..sam od seba sa ma nedotkne ledvaj mi da pusu uz ma ani neobjime chyba mi trocha tej jeho pozornosti ..ale po vcerjasku co mi povedal uz mi je v podstate ukradnute co si mysli ..aj ked ma to mrzi lebo predtym nez sme mali dceru a zacali stavat dom taky nebol..asi sme sa unahlili zo vsetkym ale nelutujem ze sa nam narodila dcerka a nikdy toho lutovat nebudem

landsmanka
30. júl 2019

@wevusik16 hlavne nehadz flintu do zita a neopustaj sa, nie je to pekne povedane, ale vystizne, zdvihni hlavu bud hrda, skus mu dat pusu, skus ziadat sex, ked povie nie povedz v poriadku a bud v pohode, ukaz mu ze to chapes, chlapi premyslaju strasne jednoducho a nie kazdemu to dopne

marcelatje
30. júl 2019

Ja keď som počas stavby chcela byť s chlapom tak som išla, rozhrabavat betón, klast izoláciu, zametať, umývať, skladať nábytok a potom sa mi tiež moc sexovať nechcelo 😂😂😂 nebolo to jednoduché obdobie, ale stalo to za to. Inak radím ti nájsť spôsob ako sa s tým vyrovnať, lebo nasťahovaním to ani zďaleka nekončí. Okolo domu je roboty vždy veľa.
Okrem toho ber ohľad na to, aký tvoj muž je. Ja o mojom viem ze je introvert a nerád chodí po výletoch. Preto ho nenútim chodiť s nami. Niekedy si poviem ze aké by to bolo pekne ist spolu, ale robím to preňho, on zasa robí iné veci pre mňa a funguje to. Ja na ideálne vzťahy neverím, ale verím ze ak ľudia chcú, dokážu naučiť spolu fungovať tak, že môžu byť spokojní všetci.

saslavka73
30. júl 2019

@marcelatje Otázka je či sa on zapojí do tvojej práce. Ak áno je to ok.

lula313
30. júl 2019

Skus mu poďakovať, že si vazis, čo všetko robi pre rodinu a ako sa naháňa. Vybav cez vikend strazenie dcérky a naozaj mu chod pomahat. Aj ja som mužovi bola, síce som skoro nič nerobila, ale ako on hovorí, aspoň som mu tam štebotala😂😂😂

cistykvietok
30. júl 2019

Podľa mňa si trošku rozmaznaná a chcela by si všetko. Nový dom, dieťa, super partnera aj výlety. Ibaže to všetko nejde naraz. Ty si predpokladám doma na materskej a hoci je to tiež ťažké, neťaháš robotu, stavbu aj rodinu. A poviem ti, ja ani nemakám ako kôň na stavbe, no keď prídem večer z roboty, tak tiež už niekedy nie že nemám chuť na sex, ale proste nevládzem. Ľudia majú oveľa väčšie problémy, toto je normálne a keď sa postaví dom, vráti sa to do starých koľají. Buď vďačná za to, čo máš.

lilitela
30. júl 2019

@wevusik16 To vobec nemusi pomoct, ja som si tiez riesila sama rozne vylety s detmi, a vztahu to nepomohlo, pretoze ty riesis krivajuci vztah. Myslis, ze by to bola strasna tragedia, keby si mu navrhla, ze jeden den v tyzdni nebude na dome robit? lebo ono moze byt pravda, ze to robi pre vas a pravda moze byt aj to ze sa tam "zasiva". Ved ked mu skrachuje vztah, tak tam v tom dome byvat nebudes, tak pre koho to robi? Co sa take stane, tak skonci ten dom o 1/6 casu neskor nez planuje.
Aku ma cez den pracu? Neziarli na dieta, ze mu venujes pozornost? Mne tu nieco smrdi, pride mi to plne vyhovoriek.

simca06022011
30. júl 2019

Je tu tem o problemoch pri stavbach kopec. A budem sa opakovat. Stavba domu je neskutocna zataz na clovek, cely partnersky zivot. Nie jedna rodina to vzdala a rozpadla sa. Su taki co to aj cez hadky prezili a dokopali do stastneho konca a teraz si uzivaju, su taki co stavbu predavaju... Treba vydrzat, ak chce do vianoc byvat, tak sa ma co obracat. Spytaj sa ci mu netreba pomoct, alebo ho proste zabrzdi a rozkaz ist na jeden den sa napr. kupat. Sa odreaguje. Ale nemoze byt vtedy nic naplanovane na stavbe 🙂 Bohuzial pocita sa kazdy den, majstrov a material a vsetkov vybavovat, ked raz ma niektory z nich cas a pride, tak je jasne, ze nepojde s tebou na vylet, lebo dalsi volny termin moze byt v nedohladne... A to aktivne prerabam dom... a rodicom prave riesime vystavbu. Cize o tom viem nieco, tam idu srandicky ako dnes wellness a tutuli-mutuli cely vikend bokom, ked zrazu treba ist nieco dokoncovat, lebo o par dni sa ma zacat dalsia etapa a potom pridu zase dalsie a dalsie... ked jedna vec vypadne, vsetko caka...

wevusik16
autor
30. júl 2019

Urcite ho chapem ..viem co vsetko pre nas robi len mne sa to zda vsetko po materialnej stranke ...ja potrebujem proste citit len jeho dotyky objatia obcas ten sex ..ked sa mna po tej dobe dlhej chyti mam pocit akoby to bol cudzi clovek co sa ma dotyka .. a to ako chcem tak vela? Urcite niesom rozmaznana ale akoby ste sa citili vy ked cele dni je v praci chodi vecer domov cez vikendy na dome robi ..ma tam aj pomoc, tiez som sa ho pytala ze ci mu pôjdem pomoct na dom ked malá bola u mojej mamy ..povedal ze tam nemam co robit ..proste co vsetko od neho chcem je len objatie pusa a o trosku castejsi sex a nie raz do mesiaca a aj to ho donutim ja ..alebo ho chce len ked ma chut naň on....co sa tyka malej nevravim ze sa jej nevenuje ma aj pozitiva moj priatel ..nez toto vsetko zacalo tak sme chodili aj po vyletoch sadli a isli ..proste on ma teraz len zaliatu hlavu domom lebo chce byvat do Vianoc a nic ine nerieši to si dal ako chrobaka do hlavy on nie ze by som ho ja nutila ..boli sme na hodovej zabave ..oddychol si tam uvolnil sa zabavili sme sa tam a bol rad povedal ze mu to pomohlo a ked som mu povedala ze som mu xy krat povedala nech nekam chodime aspon jeden den ze sa odreaguje tak to skoncilo tak ze jednym uchom dnu druhym von ...nikdy som ho nenahanala aby cez vikendy makal na dome povedala som aj ked sa nastahujeme neskor nic sa nestane ..to on sa naháňa lebo proste do Vianoc chce byvat a tym to končí..moja túžba bola mat dieta priznavam ..no staram sa o nu ale snazim sa priatela nedavat na druhu kolaj zaujima ma aj v praci ako sa mu darilo a nech sa vyrozprava ..ja uz ozaj neviem co mam spravit aby ma len objal a dal mi pusu ale aby to chcel spravit on sam od seba...Neviem ako to uz vysvetlit myslim si ze nechcem od neho tak vela..ach dievcata ja ho velmi dobre chapem aj ho vypocujem ale vas by bavilo ked mate aspon raz do tyzdna chut na sex a kazdy den povie je unaveny s roboty (beriem su horka je dusno ma toho vela) pride víkend robi na dome zase to iste, vcera ho bolelo brucho lebo zjedol teple pizza stangle tak to som mu uz povedala ze nejak vela ma tych vyhovoriek poslednu dobu preco nemat sex ..teraz ma dovolenku povedal ze tyzden bude robit na dome tyzden budeme chodit niekam po vyletoch ..tak som si povedala fajn trosku si oddychne a tak videla som na nom ze to mysli vazne no a prisiel pondelok a isiel robit na barak vcera bol utorok chcela som si ist len nieco na hodinku vybavit povedala som ci nemoze postrazit malu nie on musel ist na barak zase makat a ked prisiel donov sa pytal ci niekam nejdeme ..a kam?! zacinala burka prsat a co s takeho pocasia?! ..akurat teraz od 1-4 ideme do liptovskeho mikulasa..takze som vdacna aspon za toto ze suhlasil tak som zvedava ako bude ... a urcite budem pracovat aj na dome ale myslite ze on ma necha robit obmietky v zachode alebo davat sadrokartony? Vazne si toto myslite? Alebo davat obkladacky ? Ak sa to bude tykat skriniek, postele atd vybavenie domu samozrejme beriem budem robit cez vikend...ale preco mi nepovie normalne ze nema chut na sex alebo ja neviem tak nechame to na zajtra alebo nejaky iny den ..volala som ho do kina on nikam nejde pritom predtym sme tam boli casto ...naozaj neviem kde nastal ten zlom leby viem ako to aspon on vnima ale nic mi nepovie ..aj cez vikend malá bola/ spala u mamy a aj tak nic nebolo a to oddychoval nic nerobil a aj tak sex nebol ..tak v com som taka narocna? Ja uz ozaj neviem

marcelatje
30. júl 2019

@saslavka73 to by mala byť samozrejmosť a ak nie, nemôže očakávať že doma bude všetko tip top keď ja makám na stavbe 🤷‍♀️

marcelatje
30. júl 2019

@wevusik16 pozri, ak je práve náročná práca stačí ak tam budeš s nim. Ak nechce ani to, problém bude asi inde 🤷‍♀️ môj muž je introvert, ja viem co je to páčiť z neho veci, ale nakoniec sa to vždy podarí. Viem ze si na materskej a to dokáže pekne ženu otráviť, ten stereotyp, viem o tom svoje, ale nepoddavaj sa tomu, nebuď "umrncana" žena ktorej nič nie je dost. Toto chlapi nemajú radi. Ak je inak medzi vami všetko ok, vydrž. S mužmi to nie je vždy jednoduché 🤷‍♀️
Ak žiadna snaha z tvojej strany nepomôže, dom dôvodom jeho nezáujmu nie je.

mareka49
30. júl 2019

Asi je pod tlakom. Skus ho pochopit. Extremny tlak a vela zmien naraz. Verim, ze sa len upel na tu stavbu..Povzbud ho, pochval ho, podakuj sa mu a povedz ze si vazis ako to zvlada..Skusila by som toho.pol roka este zatat zuby a ak by bolo vsetko postarom (vratane intimnej stranky) problem bude inde😐

simca06022011
30. júl 2019

@wevusik16 nie sadrokartón a obkladačky sme ani mi nerobili ale ten bordel okolo sme riešili 😁 a ja som už záhradu plánovala 😁 nabytok.nahanala.

lilitela
31. júl 2019

@wevusik16 Asi ti ozaj neostava nic ine, ako pockat do dokoncenia stavby, ak nevidis ine indicie jeho nezaujmu. A potom uvidis, ci to bude pokracovat, a potom riesit inak. CI si proste zvykol na ten stav (vies, kazdy sa sprava inak pred narodenim dietata, alebo na zaciatku vztahu a tak), alebo mu po rozume beha nejaka ina, preto som sa pytala, aku ma pracu - co kolegyne? Mozno platonicky?
Je urcite rozdiel, ci dom stavia firma, a treba "len" dozerat, alebo ci staviate svojpomocne. Vas pripad bude asi ten druhy, vsak?

wevusik16
autor
1. aug 2019

Tak ahojte dievcata dnes sme sa museli vratit z výletu lebo osud to zariadil inak a na sa dcerka dostala horucky takze zase nic z vyletu nebude ..nevadi teraz je dcera prvoradá takze sme v tom zase akosi spolu ze sa jej venujeme a zda sa mi ze aj pochopil ked som mu povedala ze ma nejake vyhovorky ..tak uvidi sa ako bude dalej ..dakujem vam za rady a typy ako zvladnut dalsie obdobie nase ..nechcem to vzdat aj ked som písala ze mi to je jedno ale v podstate ani nieje .. mozno ze si aj on nieco uvedomil a ja tiez ..trosku sme si aj podebatili aj ked trosku s nervami ale bolo to ok a zatial je ...
A @lilitela dovodom nezaujmu moze byt ze vstaviame dom svojpomocne takze skusim este nieco vydržať a ak sa to nepolepsi skusim sa snim porozprávať alebo mu povedat ako sa citim a uvidim co mi odpovie a ako to bude vnimat on ..nuz teraz spory a hadky bokom dcerka je dolezitejsia prenas oboch teraz a aj vzdy bude

barbellka
1. aug 2019

@wevusik16 porovnavat vztah pred dietatom a po narodoeni dietata sa neda - toto je velka zmena a uz to nikdy nie je rovnake ako predtym, k tomu ked sa prida snaha zabezpecit rodinu a zacat svojpomocne stavat dom, co je dalsia velka a narocna zmena pre vztah. Treba akceptovat tieto zmeny a vydrzat aj ked je to pre teba tazke. Si v stalom stereotype. Kazdy z vas to preziva inak, z ineho uhlu pohladu. Lenze on ma na pleciach toho vela - je zodpovedny za stavbu, za vase zivobytie. Takze jeho unava moze byt aj psychicka, co je pochopitelne. A aj z teba citit velmi negativny postoj, lutujes sa. Vydrz a uvidis, ci sa to zlepsi ked sa nastahujete - ale nemusi to byt hned. Casto ten najvacsi utlm prichadza, ked stresy pominu a prejde ta situacia. Vtedy to moze najviac cloveka zlomit. A je normalne, ze pri stavbe domu sa plany zmenia z hodiny na hodinu, staci, ze mi majster zavola, ze ma za 30 min volny stroj a uz sa ide na vec, aby to bolo hotove. Treba to akceptovat - stavba domu je narocna, namakaju sa ako hovada. Mozno by bolo dobre trosku zmenit tvoj pristup - nebyt takato negativna, vidiet jeho snahu o to, ze to nie je materialno: vidiet stavbu ako domov nie ako dom, kazdy den, ked je na stavbe povedat si, ze ste blizsie k tomu, aby ste uz boli viac spolu. A skusat sa pytat co robil a ako to robil, pochvalit ho za to. Povedzmu, ze je sikovny, navar mu jeho oblubene jedlo, daj mu pusu. Skus mu nic nevycitat. Nechaj mu priestor. Skus sa paradit. A necakaj, ze to pomoze po dvoch dnoch. A ono je normalne, ze sa citis, ze pri dotyku mas pocit akoby ti bol cudzi ale ta iskra sa da obnovit. Len to chce snahu a nevzdavat sa hned. Vzdat sa je lahke, tak skus bojovat, pretoze zjavne sa o vas stara a robi vsetko, aby sa o vas postaral.

wevusik16
autor
6. aug 2019

No dievcata tak nakoniec sme nikde neboli ..dcera dostala stvrtok rano horucky.. mala ich len vo štvrtok a potom uz nic co som velmi rada a do soboty bude brat antibiotika .. takze ziadne vylety lebo nemoze na slnko a ani sa kupat 😐 priatel je cele dne na stavbe ja s malou u svokrovcov a co s takej jeho dovolenky ..cim dalej tym viac mi lezie na nervy..pri kazdom rozhovore to je s toho len vymena nazorov ked nie hadka.. a ked neni doma v podstate mi uz ani nechyba .. nemam ani potrebu sa mu akosi ozyvat .. som uz ozaj zufala ci tento vztah ma este akusi nadej ,,na zotavenie" ... kedze byvam u svokrovcov ziadne kamosky s detmi sem nechodia ..s malou von nemozem pomaly tyzden byt doma ved to je na hlavu postavené ..uz sa ozaj nemam s kym porozpravat ..preco myslim stale tak negativne a neviem sa radovat zo zivota?! Ja ozaj uz neviem 😐

palinojanoska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz