Činžak a malé dieťa. Ako zmením svoje myslenie?

27. okt 2023

Čaute. Ide má poraziť 🙈malý má dva roky. O rok by mohol do škôlky ak bude šikovný..zatiaľ sa koji,nosí plienky a malo toho vie povedať.
Hovorím si ,má ešte čas na všetko . Od rána do večera sme sami . Snažím sa každý deň ísť von ale už mi z toho hrabe. Všetko dookola. Činžak mi vadí aj keď bytik je fajn aj miesto aj susedia celkom. Hrozna som, stále nespokojná.
Ako mám zmeniť myslenie že sme zdraví a to je hlavne.? Nejakú dobrú knižku viete odporučiť

lulu0123
27. okt 2023

Chodit medzi ludi, von na ihriska,na vylety,na nejaky kruzok sa prihlasit.Nejake baby cvicenie,plavanie.To je jedno.To podla mna nie su kruzky pre deti,ale pre matky aby sa doma nezblaznili.Najhorsie je ostavat sama doma a utapat sa v depresiach.

jazula
27. okt 2023

Treba vypadnúť zo stereotypu. Ja som dala malú do súkromnej škôlky (zaplatí ju rodičák) a vrátila sa do prace medzi ľudí.

bluka2
27. okt 2023

Nejaký výlet by mohol pomôcť

0silvia0
27. okt 2023

urobiť si režim, doobeda jedna prechádzka, nákup. Obed, poobedný spánok a poobede každý deň nejaká aktivita. Raz detský kútik, raz soľná jaskyňa, ísť do cukrárne na koláčik (dieťa tým socializuješ), do knižnice, atď., atď. V hlave si naprogramuj, že si tento čas s dieťaťom chceš užiť, nielen prežiť.

lossless
27. okt 2023

2 rocne deti stale napreduju velmi rychlo, o mesiac nebude taky aky je teraz 😉nas mal dva roky a nosil plienky a par slov, ktore pouzival, teraz dva a pol roka bez plienky a usta sa mu nezavru 😅

Skus si najst aktivitu len pre seba, napr kazdy den par minut s knihou ale sama a raz-dva krat tyzdenne nieco mimo domu, cvicenie napriklad alebo jazykovku. Aby si nebola v kolotoci s malym.

tosomja
27. okt 2023

Nechápem o čom píšeš? Vadí ti že nie je odplienkovany, alebo že ste celý deň sami alebo že bývaš v bytovke? Aký je problém s činžiakom?
Pozri, ja mám dve malé deti, jednu 13r pubertiačku.
Ona išla do školy, syn už 2,5tyzdna chorý, mladšia detto. Čo mohol byť v škôlke, tak len ťahám sople a v noci spíme po sediačky, čo ich dusí.
Chodíme vonku. Lebo doma by som sa zbláznila, aj keď len na malú prechádzku, do obchodu a domov.
A sama som 3 týždne do mesiaca, manžel na turnuse. Už mám navarené, perie sa mi 2x prádlo.
Aj keď stereotyp, ale toto si si vybrala.
Skús sa viac snažiť nemyslieť na to, že stále máš len povinností. Bordel neutečie, ani variť nemusíš každý deň. Zober malé do kočíka, choďte do iného mesta na výlet, veď nikto ťa doma nedrží. Buď autom, alebo vlakom. V každom meste máš kútik, dieťa sa pohrá, ty dáš kávu, alebo si popozerať pamiatky, alebo do parku, či zoo. Toľko možností s jedným dieťaťom, čo ti ešte aj posedí v kočíku.
Pri prvej dcére som nikdy nepocítila stereotyp alebo nudu. Vždy som s ňou niekde išla, vždy sme niečo robili.

barruna
27. okt 2023

Neboj sa, to prejde. Pojde do skolky a dobre bude. Treba sa ale fakt stretavat co najviac s ludmi, chodit mozno na nejake zabavne aktivity, ak sa da, aj u nas bolo tak volaco, ze pohybove aktivity pre deti, proste vybit mu baterky. A aj ty sa budes trosku socializovat. 🙂

petamich
27. okt 2023

byvame v cinziaku a inak to nechceme 🙂 tvoj problem evidentne nebude cinziak ale stereotyp - kym som bola doma, boli sme doobeda na nejakej aktivite/ihrisko/navsteva kamosky matky (a naopak), poobede prechadzka, ine ihrisko, sledovanie vlakov, sledovanie lietadiel, voda, ....uz zalezi od pocasia, obdobia a momentalnej nalady a teda teraz je na materskej manzel, ja som sla do prace, lebo pri pomysleni na dalsie ihrisko a rozhovor o "ma este plienky" uz mi bolo do placu a od januara ide do skolky sukromnej

ja som ale extrovert, rychlo som si nasla kamosky matky, ktore mali rovnako stare deti, ktore boli niekedy rovnako zufale a vyplnali sme si cas navzajom a aj deti sa zahrali

cervenaruza123
27. okt 2023

Treba zmenit aj vas rezim, nieco nove, zaujimave skusit. My sme tak uviazli s dcerkou v nejakej rutine, lebo ked bola mladsia, vela veci sa s nou nedalo robit. Potom som ju proste zacala tahat aj na miesta, kde sme predtym nechodili, lebo som zistila, ze uz to zvlada a ze vlastne jej to aj prospieva a aj mne to prospievalo. A ano, par mesiacov sme boli minimalne doma a bol doma chaos a neporiadok, ale ten volny cas sme proste vyuzivali. Ona sa za ten cas aj naucila trochu sa spravat v kolektive a medzi ludmi, lebo som vyslovene chodila aj tak, aby ten kolektiv nejaky mala. A ani som sa nenazdala a sla do skolky a mame zase zmenu stereotypu a nove zazitky.

autor
27. okt 2023

Ďakujem vám baby , taká chvíľka namna prišla ..ráno vstaneme , niečo zje ,nachystam mu polievku a ideme do obchodu a plus niekam beháme. Prídeme , naje sa zaspí alebo neskôr a popri ňom si varim alebo robím a niekedy ešte ideme ja večer von .
Áno cez leto to bolo nonstop vonku aj na ihriskách , vlakom či zoo . Len teraz som ostala nejaka

petamich
27. okt 2023

to je tym pocasim 🙂 a uz sa tazsie vymyslaju aktivity, unava, stereotyp, vsetky to pozname 😅 nas maly k tomu ma aktualne take obdobie, ze som rada, ze je na doma muz a nie ja 😵‍💫

minesasubu
27. okt 2023

Mozno by ti pomohlo nejake socializovanie s inymi mamickami , ktore prezivaju nieco podobne ako ty, cize ak mas moznost ist na nejaky kruzok , aktivitu bolo by fajn

ahhola
27. okt 2023

Nemôžeš mu pridať nejakého človeka do života, deda nemáte? Poznám jedného, z nočnej ide za vnukom, vidím ich na ihrisku, po behajú celé okolie.
Krpec je vo vytržení, keď dedo príde, taka zohrata dvojka a to ma rodičov v pohode, ale dedo je skratka bonus👶

betulinka1
27. okt 2023

Uprimne cinzak je uplne super lebo okolo domu je viac roboty. Ovela viac sme behali po vyletoch, ihriskách a kade tade ako ked sme na dome. Lebo tu stale nieco treba porobiť vonku, vnutri, dlhsie upratovanie lebo na dome sa ti aj viac práši, aj behaju hore dole von dnu a stale spinave okolo terasových dveri. A ak si niekto mysli, ze deti bavi kazdy den byt na dvore, tak aj to je iba taka idea. Nebavi. Ak by moj chlap nebol taky sikovny okolo domu a este ho to aj bavi, tak by som do domu nikdy nesla. Za mna pekny bytík s dobrými susedmi uplne postačí.

minutka
27. okt 2023

Myslis ze my z domu to mame inak? Tiez takmer stale to iste 😁

ivangeline
27. okt 2023

Potrebujes cas pre seba. Viac medzi ludmi byt. To urcite. A zacni ucit dieta.....na nocnik,rozpravat slova podla obrazkov,atd.. Ak chces,aby bol samostatnejsi...

barborachors
27. okt 2023

nechci vsetko hned, ani my sme nemali vsetko a hned. Aj my sme byvali po kotercoch, susedia socky, panelaky a vsetok ten sidliskovy hnus okolo. Teraz mame krasne byvanie a niekolko nehnutelnosti. Zadarmo to nebolo. Ale ako mlada som nemala nic, absolutne nic. Vsetko pride, len to nebude teraz a hned.

luccija
27. okt 2023

Kamarátku nemáš?tak robíš to, čo väčšina žien na RD s tým rozdielom, že ešte to máš dobré, lebo manazujes iba jedno dieťa😀choďte do kútika, pozrieť nové nálepky do obchodov, na trh ja som musela byť veľa vonku doma ma to nebavilo.Casom som ju dala na bicykel do nosiča a hneď bol svet ruzovejsi, ale je pravda, že my sme boli 3 kamarátky na RD a vždy bolo čo robiť.Jesen a zima je otupna chapem