Chorobný strach o dieťa

13. júl 2022

ahojte mamicky, viem ze ma mnohe odsudite alebo mozno vysmejete za to co napisem teraz ale uz naozaj neviem co robit, som mamou 4 rocnej dcerky a odkedy je na svete moj zivot je jeden velky strach a stres..bojim sa o nu tak velmi ze ma to uz nici fyzicky ale aj psychicky..od narodenia som riesila vsetko, kazdu teplotu kazdy soplik, kychnutie zastonanie so strachom co sa jej robi preco je chora ako nahle sa mi zdala trosku mrzuta alebo bola viac unavena uz som googlila co jej moze byt samozrejme vzdy len to najhorsie som nasla a postupne ma to zacalo nicit..nespavam dobre neustale ju pozorujem, aj ked ju dam do skolky mam strach ci nebude ucitelka volat ze jej nieco je..a teraz v poslednej dobe je akasi chorlavejsia, za posledne 4 mesiace mala dvakrat brusnu virozu raz zapalene hrdlo, dopujem ju vitaminmy..nedavno trochu pochudla uz som plakala ze preco chudne ale vsetci ma uistovali ze ved sa vytiahla tak jasne ze nieco pochudla..inak je to vesele dieta vecne v pohybe ale ja aj vtedy mam strach co ak..teraz som jej na krku nahmatala uzlinku ako zaklonila hlavku dozadu a uz som v kupelni revala ze co to moze byt..volala som hned lekarovi ten ma v telefone uistoval ze podla neho nepojde nic vazne ale mame sa prist ukazat..ide o to ze tento moj prehnany strach uz zasahuje aj do manzelstva..manzel uz neraz na mna nepekne vybehol koli tomuto..hadky na dennom poriadku, navstivila som aj odbornika ale nic mi to nepomohlo...ja uz totiz dalsie deti mat nemozem mam len ju a ten strach ktory mam ze sa jej nieco stane alebo ochorie uz mi prerasta cez hlavu..ja ju ani nikde nepustam ..bojim sa s nou ist aj na posrate kupalisko ..proste nicim jej detstvo sebe zdravie aj manzelstvo..a neviem ako z toho von....nebavi ma uz tento zivot v strachu..stale mam pocit ze ked sa prestanem bat tak vtedy sa nieco stane..ale uz su dni kedy nevladzem naozaj ani zit..mama mi vravela ze aj ona sa o mna a o brata bala ale ze ja to uz extremne prehanam..

ckocka
13. júl 2022

Nájdi si dalšieho odborníka, nie si sama s podobným problémom. Sama to nezvládneš.

deedol
13. júl 2022

odporucam navstivit ineho odbornika - tipujem, ze si bola u psychologa, ale mozno ti len nesadol. pripadne potom psychiater, nie je to ziadna hanba. aj ja mam 4r maleho, takmer mi zomrel pri porode, tiez nanho davam pozor, ale nie takto extremne. drzim palce.

xsuzannex
13. júl 2022

Riesit cim skor lebotieto strachy prenesies aj na nu a vychovas hypochondra

pribinak
13. júl 2022

Chod psychiatrovi a čím skôr.

pribinak
13. júl 2022

@xsuzannex skôr úzkostné a precitlivele fieta a neskôr takého dospelého s fóbiami

xsuzannex
13. júl 2022

@pribinak to uz pojde ruka v ruke

akvi
13. júl 2022

Chapem ta a myslim si, ze toto nie je cisto tvoj problem, bude to hlbsie a na tvojom mieste by som vyhladala niekoho, kto sa venuje regresnej terapii, alebo rodinnym konstelaciam. Proste nieco, co siaha hlbsie, ako je vedomie. Nieco sa podla mna udialo v tvojom detstve, resp. aj si to ciastocne pomenovala, ze tvoja mama sa bala a mozu to byt proste strachy tvojej mamy a ona zase moze niest nieco z minulosti. Sama z toho asi nevykluckujes, fakt potrebujes pomoc.

autor
13. júl 2022

som mlady clovek mam 31 rokov ale stale zijem len v strachu..neviem si uzit ani dovolenky nic lebo stale sa len bojim o to dieta..nechapem manzela ze ešte stale somnou je..lebo samozrejme sa to prenasa aj nanho..ked vidi ze ja stale stresujem

autor
13. júl 2022

@akvi kamoskin syncek zomrel na zapal mozgovych blan ako trojrocny ja som bola vtedy tehotna..mam pocit ze aj to vo mne spustilo tieto stavy

akvi
13. júl 2022

spustac moze byt cokolvek. Ja mam za sebou niekolko terapii, mavala som uzkosti a vyriesila som si ich regresom natolko, ze mam tak 2x do roka zachvat uzkosti a dokazem ho spracovat za par sekund. Pretoze som pochopila, z coho to prameni a co to spusta..

autor
13. júl 2022

u psychologicky som bola rok dozadu ale nic mi to nepomohlo..vela sme sa rozpravali ale aj ona na mne videla ze to mam hlboko v sebe ..detsky lekar sa uz na mna pozera ako na blazna lebo so vsetkym tam chodime co sa mi nezda..a ked nejdeme tak prinajmensom volam

autor
13. júl 2022

lenze ja uz takto nechcem zit ..mam krasnu dcerku sikovnu a chcem sa z nej tesit nie furt riesit co sa jej moze stat aku chorobu moze dostat a vkuse ju sledovat..keby ste vedeli kolkokrat sa len tak zavirem do izby a revem tam..ani neviem koli comu..

aurora33
13. júl 2022

Och bože, to musí byť strašne. Neviem mozno hypnoza by nepomohla?

beata_k
13. júl 2022

Ziadnu inu radu ti tu nedame. Musis opatovne vyhladat odbornu pomoc.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
13. júl 2022

Koľko krát si bola u odborníka? S týmto treba dlhodobo pracovať.. je skvelé že si to uvedomujes a chces to riešiť.. s týmto si však už sama neporadis, prosím nájdi si dobrého odborníka ktorý ti pomôže, nevzdávaj to po pár sedeniach.. poznám osobu ktorá má takýto strach a má staršie dieťa.. na tom sa už prejavuje táto vlastnosť mamy, ktorá to považuje za normálne, ale všetci v okolí vidia, že to nie je ok..

autor
13. júl 2022

aj teraz stresujem koli tej uzlinke ci co to vlastne je..preco to ma ? odkedy to ma?..uz som vsetko vygooglila..samozrejme same zle veci..k lekarovi ideme az zajtra dovtedy ma moze porazit..trhali jej zub na tej strane pred dvoma tyzdnami a mala aj anginu..ale je to z toho?..nenavidim tento stav..

1fifinka1
13. júl 2022

Poznám to. Raz mi lekárka povedala, vychovávajte svoje deti tak ako vás vychovavali rodičia. Vtedy nebol internet, googlenim si veľmi skodis. Veľmi. Začni dôverovať vášmu lekárovi. A teda hovorí sa, že to, čoho sa bojíš, to si privoláš. Už len to by mohlo s tebou pohnúť. Mam podobne stavy, ale pracujem na tom. Nauč sa, že dokedy nemáš nič potvrdene lekárom, odberom, výsledkom, nerob predčasne závery. Je to ťažké, musíš sa to naučiť. Mne psychologička odporučila knihu Nadmerné obavy o sve zdravi. Krasne sú tam rozpísané tieto pocity tvoje, strach o blízkych o seba. Veľmi mi pomohla. Nepočúvaj nečítaj nevyhladavaj negatívne správy. A fakt negoogli. Keby bolo všetko na nete pravda, načo by nám boli lekári. Ale viem, ťažké to je. Ale musíš vedome na sebe začať pracovať, lebo si naozaj niečo privolas. Strach je mocný nepriateľ. Viem.

1fifinka1
13. júl 2022

a uzlina je s veľkou pravdepodobnosťou z angíny. Spomínaš, že je často v poslednom čase chorá. Telo sa bráni. Je to normálna reakcia. Ale zas viem, že moje slová ta neukludnia. Lebo ja viem, ale "co ak'....

luccija
13. júl 2022

Preco sa nechces liecit u psychiatra?dostanes antidepresiva a nebudes taka uzkostna.Uzlinu ma preto, ze bola chora ved to je normalne.Potrebujes sa u niekoho aj vyrozpravat psycholog hladaj takeho, ktory Ti sadne...kazda mama ma strach o dieta, ale ty uz skodis a hlavne malej.Bude sa vsetkeho bat.To uz mas ako OCD staci maly impulz a vidis za tym chorobu, googlis a si v strese.Toto bez pomoci nedas

lenka2813
13. júl 2022

Uzlinky sa zvacsuju aj pri beznych chorobach...moj maly prekonal ako rocny virus a ostali mu dodnes zvacsene na krku a trieslach..a to uz bude mat aj 3 a pol roka zachvilu....ale na jednej strane ta chapem, ja som bola tiez isty cas na tom zle a mala som az depresie z toho,ako som sa bala o maleho...u mna bol spustac, ze mi nahle zomrel ocino...odvtedy som ostala precitlivena, uzkostliva a maleho prehnane kontrolovala...minuly rok mal vela modrin na nohach, bol bledy a niekedy ho bolievali nozky....a ja uz som mala doma stavy, lebo priznaky sedeli aj na leukemiu 😰 moj partner bol uz tiez zo mna na prasky, ked som doma len revala....🙈 mne osobne potom pomohlo, ked maly absolvoval vysetrenia, ktore ma utvrdili, ze je uplne v poriadku...odvtedy sa to zlepsilo a akosi som zacala normalne zit zase a nepripustat si vsetko. 😊 aj ked sem tam ma este chytia nejake stavy 🙈
Ale ak by sa to nezlepsilo,mala som v plane riesit to urcite s odbornikom. Myslim, ze aj v tvojom pripade to bude prinosne. Drzim palce 😇

autor
13. júl 2022

@lenka2813
@luccija z toho že jej 11 dni dozadu na tej strane trhali stoličku to nemôže byť?..lebo stále tam má tu zrazeninku este

zorkahorka
13. júl 2022

Nebola takato uzkostluva aj tvoja mama? Mozno kopírujes jej spravanie. A tvoja dcera bude robit to iste. Skus si sama sebe viac verit. Aj jej. A nemysliet na najhorsie scenare. Vobec si ich nepripustaj

autor
14. júl 2022

bola som u lekara s tou uzlinou ubezpecil ma ze to nic nieje ze dcerka ma vkuse nejake respiracne ochorenia takze sa nema kedy stiahnut, ešte listoval v jej karte ze kazdy mesiac pomaly ma hrdlo alebo sopliky kasel a ze sa mu ta uzlina nejavy podozrivo a ma to dnes polovica deti..ale aj tak ma to neupokojilo nechapem preco

1fifinka1
14. júl 2022

Skus mu veriť a prestaň to riešiť. Ak sa chces pohnúť ďalej. Tvoj lekár videl XY deti za svoju prax, po hmatom vie určiť ako sa uzlina chova, určite ver jemu ako článkom a modrému koniku. Keby mal podozrenie rieši to.

sandra_kul
14. júl 2022

bat sa treba, no rozhodne s mierou, lebo znicis vela veci, tkroe by si nechcela. ono treba aj trocha zvolnit, lebo deti nemas sancu chranit 24/7/365

lenka2232
14. júl 2022

Nemoze byt mala stale chora aj kvoli tebe? Niekde som to raz citala,ze matky takym chorobnym strachom detom “privolavaju” choroby

sandrasstini
3. nov 2024

@akvi prosim ta nevies dat kontakt na tie regresne terapie? Dakujem