Dobrý deň. Chcem sa spýtať slobodne maminy. Chodite von aj bez vašich detí? Alebo je to normálne že chcem ísť von bez mojej dcéry na pár hodín? Ako to máte vy? Ďakujem za odpovede.
Jasné, ak máš malú kde nechať, je super si vyvetrať hlavu. Spokojná mamina = spokojne dieťa 😊.
Jasne ani slobodna matka nie som. Deti ľúbim ale tiez je krásne aspoň občas picut aj vlastné myšlienky alebo to ticho 😂
Áno chodím von aj bez deti.. je to úplne normálne 🙂
Nechodím 😃 považujem to síce za maximálne normálne, no nemá mi kto postrážiť dieťa (a to mám muža!!) no on s ním vydrží naraz tak pol hodinu, potom mi ho už odovzdáva.. raz za mesiac si zájdem na nechty, ale inak nič, a poviem ti, riadne mi z toho prepína.. cítim sa len ako mama. Už sa necítim ako ľudská bytosť, už nemám práva, len povinnosti.. takže ak máš možnosť, určite choď 🙂
@monikabotosova cítim sa tak isto....lenze ja bývam s rodičmi keďže otec dcéry je alkoholik.... A moji rodičia ju nechcú postrážiť vraj čo chcem vonku robiť keď mám dieťa.
Ach bože 😥 tak to ti túto situáciu naozaj nezávidím 😔 v tomto prípade ti však naozaj neviem bohužiaľ poradiť 😔
Bývaš s rodičmi, správajú sa k tebe ako k malému dieťaťu. Proste majú pocit, že nemáš život vo vlastných rukách a treba ta usmerniť. Jasne, že od inej generácie sa dajú čakať skôr zastaralé názory. Takže celá situácia je nepríjemná, ale pochopiteľná. Musíš sa osamostatniť a potom žiť podľa seba. A ano, ako slobodná mamina je dôležité zmeniť sem tam rutinu, zasmiať sa s kamoškami a nabrať mentálnu silu. Ja som bola vcera s inými mamičkami na večeri a dnes to bude kino, už tretie za tyzden - francúzsky festival tu beží…
Je to uplne normalne, ze chces mat cas/priestor sama pre seba... 🙂