Ahojte, moj manzel vzdy chcel 3 deti. Zatial mame syna ktory ma 3,5 rokov. A ja som mu navrhla ze by bol cas na dalsie dieta. A on mi odpovedal ze to neni dobry napad, ze on si to rozmyslel. Ze kvoli mne, ze som vycerpana, ze obcas kricim a som nervozna. Zarazilo ma to...sklamalo...a neviem to stravit. Cela domacnost aj vychova je namne, ja sa staram o nakupy, o to aby vsetko bolo zaplatene, vybavene, mali sme obdobie ked aj financne prispevky do rodinneho rozpoctu boli znacnej miery z mojej strany vyssie. Napriek tomu nas rozhovor o dalsom dietati vomne vyvolal pocit ze si nic neceni, a poklada ma za zlu matku lebo nakricim na syna ktory hodinu vymysla ze on nechce spat, manzel mi vela nepomaha,( vo vychove on je ten dobry otecko) a co sa tyka domacnosti uz vobec nie evidentme mam dni ked mam plne zuby vsetkeho.... napriek tomu ale nikdy ma nenapadla myslienka ze nebudeme mat dalsie dieta. Teraz vsak rozmyslam ze si zasluzim lepsieho partnera.
@adaluc338 ja len ze to dieťatko co mate doma si zaslúži oboch rodičov. Čiže problémy hlavne riešte a neutekajte pred nimi . Všetko je o komunikácii, porozprávajte sa s manželom o delbe práci v domácnosti. Vysvetli mu ako sa cítiš a co potrebuješ chlapovi ak jasne nepovies co chces tak nepichopi. Deti potrebujú vidieť svojich rodičov ako sa majú radi. Vtedy sú šťastne
@adaluc338 podla mna to nemyslel v zlom. Ak by ste mali dalsie babo, bolo by toho na vas este viac. A ak uz sama nevladzete, ze je toho vela na vas ( a povedzme si uprimne ,pri dietatu a streotype au nervy v kybli) ak vam teda manzel velmi nepomaha, tak to dalsie by bolo lepsie k comu? K väcsej nervozite, hadkam a kvazi zanedbavanim toho starsieho a manzela? Asi manzel pochopil,co to je mat dieta, preto sa uskromnil a hlavne pochopil. Mne ztoho vychadza, ze si vazi vas, vasho syna, celkovo rodinu. Lebo vie, ze narodenim dalsieho dietata sa strati kusok z vas, vasho vztahu..
Píšeš, že máš plné zuby všetkého ... a to máš len jedno dieťa, muž Ti nepomáha ... nič v zlom, no keby si mala ďalšie, bolo by to ešte ťažšie ... nechce, nechce ... pokiaľ chceš veľa detí aj keď očividne máš problém s tým jedným, tak si teda nájdi iného partnera ... kus sebareflexie treba, muž Ti povie, že si vyčerpaná, nervózna, že kričíš atď., preto nechce ďalšie a prvé, čo Ťa napadne je to, že si Ťa necení ... podľa toho ako o mužovi píšeš, si myslím, že u vás bude iný problém, nie ďalšie dieťa.
@adaluc338
Tak preco s nim chces dalsie dieta ? Len skrz potrebu ,tuzbu? Lebo podla tohto co si napisala nemate idealny vztah
@dzulli1980 nechápem ako sa dá ešte toto otočiť proti chúďatko žene.. tak áno, je unavená, ale hlavne jej to mal povedat tak ako to je - pozri zlatko máš toho veľa a si z toho na nervy a ja nie som ochotný a schopný ti viac pomáhať a dávať lebo som lenivý a sebecky.. v prvom rade je na vine ten vol s ktorým už jedno dieťa má.. podľa mna klobuk dole pred autorkou ktorá by chcela dopriať synovi súrodenca a cez toho všetko sa preniesla a je ochotná ísť do toho znova.. tvoj komentár o sebareflexii je pekne mimo.
Ved ty mas druhe dieta. Manzela 😅
A prečo mužík nepomáha doma? Keď vidí, že si nervózna, nevládzeš a kričíš nechce ti pomôcť? Druhé dieťa ti len pridá ďalšiu robotu. Najprv zapriahni otecka a potom uvažuj o ďalšom.
Povedz mu to co si sem napísala, s tým ze ty ďalšie dieťa chceš. Takže ak má problém lebo kricis, tak je na čase sa viac starať. A odhovorit by som sa nedala. Tiež som to mala podobne, len ja som teda nad tým mala rukou a teda ľutujem. Nie som jedinacikovsky typ. Mňa teda viac roboty nejak pri predstave deti vôbec neodradza
Ved nech zdvihne rit,a pomoze ti so vsetkym trochu.
A nemusis kricat ani byt nervozna...
Akoze....on si to rozmyslel,tak dovi..
Nemalo by to byt rozhodnutie oboch?
Nemali by ste spolu prebrat za a proti?
A myslíš si, že s príchodom druhého dieťaťa sa vaše problémy vyriešia? No nie, akurát sa prehĺbia. Aspoň ma chlap gule priznať si, že je neschopný a nechce ti pridávať ďalšie starosti. Teraz mam z tvojho písania pocit, že ideš na zotrvačnosť. S druhým dieťaťom v dome úplne vyhoríš. Nakričať na dieta lebo sa mu nechce ísť spať nevypovedá o dieťati, ale o tvojich nervoch, ktoré su v koncoch. S novorodencom na krku budeš vrieskať ešte viac. Keď už tak veľmi potrebuješ ďalšie, tak s tým druhým dieťaťom počkajte aspoň kym bude prvé ako tak samostatne.
Tak asi si to predstavoval ako väčšiu pohodu… nedá sa na tom zapracovať, na tom menej alebo ešte lepšie vôbec nekričať? Podľa mňa by ste sa potom rýchlo dohodli 😁
@adaluc338 on si zratal dôsledky... ani mne muz s prvou nepomahal... bolo to sice vsetko na mne, bola som nervna, ukricana, depresivna a vyhorena, ale s jednym dietatom to este bola pohoda... my sme druhe chceli - i ked je mi vykrikovane ze to JA som ho chcela 🙄 (on zas chcel to prve, neviem ci mu to tiez mam vykrikovat)... ale realita je,ze hlavne pre neho to bol obrovsky vystup z komfortnej zony. Lebo uz musel zacat nieco robit. Starsiu uz musel opatrit, ako vecer do postele, tak rano aspon odviezt do MŠ, zacal s nou aj spavat, kedze babo bolo kazdu chvilu hore a museli sme ich oddelit... teraz uz riesime logistiku kruzkov/prace/povinnosti - a je to teda zas vyssi stupen frmolu... podla mna sa tvoj manzel zlakol.. ale ten vek.rozdiel by bol super, to uz nebudu dve totalne teliatka, kym by sa drobec narodil, starsi bude mat cez 4 roky a to uz je mozna aj dohoda, da si vysvetlit, dokaze pockat atd... ale ano, zasluzila by si si lepsieho partnera ..
@adaluc338 nič v zlom,ale nervózna si z 1 dietata, tak ako chceš zvládať 2?
A tiež som toho názoru, že u vás bude problém trosku inde, tak si daj pozor, aby vám to 2 dieta ešte aj neznicilo vzťah. Lebo aj to sa stáva.
Tiež mi moje 2 dajú dakedy "zabrat", ale do štádia, že mám všetkého plne zuby som sa este nedostala.
Oj, pán je trochu srabík 😅 radšej žiadne ďalšie deti než by sa mal zapojiť do starostlivosti o vlastné dieťa. No súhlasím s komentárom vyššie, že druhé dieťa doma už máš.
v tvojej situácii ma napadá len židovské príslovie "Buď opatrný so svojimi želaniami, mohli by sa ti splniť"
@adaluc338 Ved vsetko je na tebe. Ozaj, ale ozaj chces druhe dieta? Ja ti neviem. Novorodenec, domacnost, skolkar...vsetko na tebe. Zvaz si, co si zelaz.