Chcem byť znova tehotná

18. aug 2024

Ahojte maminky, tehuľky, všetky žienky. Som cca 5 mesiacov po pôrode, ale mám túžbu byť znova tehotna a mať ďalšie bábätko. Môj rozum mi vraví,že či mi medové, že už máš čo si chcela, no obdobie novorodenca mi nejak pri tomto bábätku ušlo. V Tom období sa zistilo v rodine zobar zlých veci, v rodine rakovina a proste neviem nejak to ubehlo a malička ma 5 mesiacov a ja som si to vôbec neužila. Milujem ju nadovšetko aj všetky moje deticky, no nejak ma stále neopúšťa tento pocit, hoci som si povedala, že už máme detičiek dosť. Nikto o Tom nevie, nechcem to ani nikomu povedat, lebo si povedia ľudia,že či mi šibe, keďže už doma bábätko mám. Ako mam ten pocit potlačiť? Starosti mám okolo domu dosť a aj okolo detí, no v každej voľnej chvíli na to myslím. 😢 Už neviem, chcem si môj mozog odsrobovat 🤣. Poraďte ako sa tomu všetkému brániť.

lucia147852
18. aug 2024

Koľko máš deti? Inak existuje choroba, kde ženy napĺňa len pocit byt tehotná a mať novorodenca. Väčšie deti už žene neposkytujú tento pocit potešenia. Cítila si to takto vždy?

alchemilkazltozelena
18. aug 2024

@lucia147852 jednu takú poznám 🤣

autor
18. aug 2024

@lucia147852 mám 4 deticky. Milujem ich všetkých a doteraz som také niečo nemala. Ani po prvých troch pôrodoch...proste stále hľadám ten pocit,čo som mala pri prvých troch detickach, neviem to vysvetliť. Proste tých 5 mesiacov niekam uletelo a ja si len zbežne pamätám niečo..ani v nemocnici som si nedokázala oddýchnuť, lebo moja malička bola veľmi malá. Tak som musela sledovať len kŕmenie a nejak radosť z bábätká išla niekam nabok. Potom následne ťažká choroba v rodine. Neviem proste prečo, ja v reále nechcem už ďalšie deti, ale ten pocit mať znova bábätko a nejak si to zopakovať a odznova všetko s tým,že si to nenechám pokaziť mi nedá spať

lubossi
18. aug 2024

Nám sa podarilo druhé cca v tomto období ako si ty a nevieme si vynachváliť mat dve deti v cca rovnakom veku.
Asi to mame v rodine, medzi mnou a bratom bolo 11 mesiacov :D

autor
18. aug 2024

@lubossi ja aj beriem antikoncepciu kôli tomu,aby proste už som nemala ďalšie, lebo sme sa s manželom zhodli že 4 deticky stačia. Samozrejme som vďačná za to,že sú všetky zdravé, že máme všetkého dostatok a nič nám nechýba, ja si uz pripadám ako nenormálna alebo zrelá na psychiatriu. A pritom mám hlavu denne dosť zaneprazdnenu.

alchemilkazltozelena
18. aug 2024

Podľa mňa sú to hormony.. podľa mňa ta to prejde.. nedávno si rodila, hormóny sú zblaznene, to prejde, uvidíš...

simona20201309
18. aug 2024

Keby to písala prvorodicka tak to úplne chápem ale písať toto po 4tom mi príde ako provokacna téma. Tehotenstvo si si mohla užiť 4x...
Mat piate kvôli tomu aby si si užila novorodenca? Určite nie. Stačí.

autor
18. aug 2024

@simona20201309 absolútne nemám v úmysle provokovať. Toto je pre mňa úplne zvláštna situácia. Nikdy po pôrodoch som sa takto necítila, nemala som takéto myšlienky, preto je pre mňa toto ťažké. Ja tu nevravím, že teraz si idem dať urobiť ďalšie dieťa, ja sa len snažím poradiť so ženami, že ako to prekonať. A aj kebyže máme ďalšie, tak si nebudem pýtať povolenie od nikoho. Máme z coho živiť naše deti, nie sme asociáli,ktori nemajú čo dať deťom do úst. Ja som len žena,ktorej takáto myšlienka nedá spávať.

autor
18. aug 2024

@alchemilkazltozelena dúfam, a ďakujem za príjemnú odpoveď. Ja som si tehotenstvo užila, pre mňa je asi špecifické obdobie po pôrode a prvé mesiace života. Ja sa z maličkej dcérky neskutočne teším, milujem ju tak, že až mi srdce stíska od lásky. Ale proste nechápem samu seba 🤣

simona20201309
18. aug 2024

Ale je nelogické písať ze si si neuzila tehotenstvo pri 4 deťoch. Sama píšeš ze si to ešte nezažila, tak si mala ďalšie tri.

autor
18. aug 2024

@simona20201309 ja vravím o tomto pocite,že chcieť mať znova bábätko takto krátko po pôrode...ja mám medzi deťmi dosť veľké vekové rozdiely. Ja nevravím ani tak o tehotenstve ako o Tom mať doma novorodenca a začať odznova. A ak nechcete o tomto diskutovať ,tak nemusíte, ak vám to je nepríjemné, tak kľudne môžte túto diskusiu opustiť. Lebo vidím, že vám to je normálne proti srsti.

autor
18. aug 2024

@simona20201309 ja vravím,že tuto konkrétnu túžbu mať znova novorodenca to je to o čom píšem. Keď som porodila prvé tri deticky, minimálne do ich štyroch rokov som na ďalšie bábätko ani nepomyslela. A teraz som 5 mesiacov po a túžim mať ďalšie.

dadis
18. aug 2024

Mala som nieco podobne po porode druhej dcerky..isla som z jedneho tehotenstva-porodu-dojcenia do druheho tehotenstva..a tak nejako v hlave som si hovorila..to uz fakt nikdy nezazijem kopkanie babatka v brusku a tu krasnu vonu babatka? Nevedela som si predstavit, ze prestanem dojcit a uz nikdy viac to nezazijem..teraz s odstupom rokov mi to pride take nelogicke 🤷‍♀️. Som rada, ze som ostala pri pocte 2 kusy.

ina2405
18. aug 2024

Len to bábenko by sa narodilo k ešte stále bábätku, ale tak ročnému. Ak si si neužila toto, ako si "užiješ" v takom frmole to ďalšie? Ja vôbec neodhováram, veľa žien má detičky po roku a je to fajn. Len žiadnu z nich som nevidela písať, že by si užili bovoeodenecké obdobie popri batoľati. Skôr píšu, že to dalo zabrať.

svetlonos
18. aug 2024

Už ste ležali ty a všetky 4 deti aj ty v 40tkach
horúčka ch s brutálnym dusivym kašľom aspom 3 dní chori? S tým ze muz bol v práci a nik nevedel pomoct lebo ste mimo rodiny a do toho ešte kojit 😁?
Mne sa toto stalo s dvoma a mnou, 4 rocny a 8 mesačný, všetci odhalený, muz menil oddelenie v praci, fo toho služobka. Ja so tiez nadšene chcela ešte rýchlo tretie. O treťom sme hovorili tak pozartim až to prerástlo do 90% vazne a 10% žart.
Ako som tak kezala zničená a predstavila si tam kolísku s bábätkom, chytila som záchvat zúfalstva. Ako ny som to zvládla?? No akosi hej, ale už 4 mesiacecsme boli chori na striedačku a každý vybral po 2x atb.
Mňa to celkom vyliecilo z blazenych predstav 😁. No ake co sa ma stat ...😂

simona20201309
18. aug 2024

Načo si potom otvárala diskusiu? Aby si dostala uznanie a radu smelo chod do ďalšieho? Ja ti len píšem, že si mala možnosť si tehotenstvo užiť a ze je hlúposť mat ďalšie dieťa len kvôli tomu aby som si užila znovu kopkanie a voňavé bábätko. Nemusíš to brat hneď útočne a urážať sa

janka830
18. aug 2024

Úplne túto túžbu chápem, tiež som ju zažila po 4 pôrode . A to sme plánovali 3 deti - po troch deťoch som mala pocit že túto kapitolu mám v sebe uzavretú . Ži viac detí určite nechceme . Ale prekvapila nás 4 dcérka . Bol to šok , dlho som sa s tým vyrovnávala a po pôrode .. možno po pol roku som si uvedomila , že to v sebe neviem uzavrieť . Že túžim po ďalšom dieťatku ( áno , šialené . Túžba bola obrovská a trvala veľmi , veľmi dlho ) .
Dcérka má teraz už 2 roky , a po ďalšom dieťatku už netúžim . Nie tak silno . Pomaly veľmi pomaly sa dostávam do nastavenia ako keď sme mali tri deti .

Takže chápem , nepríde mi to neobvyklé . Možno práve preto že si mala nejaké očakávanie od toho aké to bude.

Ja som si tak dušu liečila z tretieho pôrodu ( dva predchádzajúce nádherné s manželom po boku ) , tretí pôrod počas prvej vlny covidu a bez manžela . Tretí bol KP tiež nádherný , ale nebol tam manžel a doteraz ma to ťaží a je mi to ľúto .

clementine93
18. aug 2024

Síce bábo mám len jedno, ale rozumiem. Tehotenstvo som si neužila, mala som depresiu a úzkosti a keď sa malý narodil, bol veľmi náročný a uplakaný a ja zničená po ťažkom pôrode. Mám pocit, že sme si to mojkanie až tak neužili, aj mám z tohto obdobia málo. Teraz si to vynahrádzame 🤍 Sústreď sa na prítomnosť a užívaj si ju teraz 🫶🏻

autor
18. aug 2024

Ďakujem za každý komentár žienky. Ja viem a ani nepíšem,že idem teraz do ďalšieho babatka. Určite nie, ja nie som padnuta na hlavu až tak. Mne sa jednalo.o to, ako si ten pocit vytesniť z hlavy. Ani nemáme v pláne si robiť ďalšie alebo niečo. Aj som písala,že beriem antikoncepciu, lebo naozaj už ďalšie nechcem. Ale mnohé ste ma pochopili a som rada,že toto nie je niečo nenormálne alebo trafene, ja viem čo obnáša starostlivosť o deticky a určite sa nebudem hrnúť do ďalšieho, chcem si užiť tieto deticky, čo mám...skúsim sa s tým nejak stotožniť a nejak sa nezameriavat na tie moje pocity a myšlienky. A naozaj ešte raz, všetkým vám pekne ďakujem.🥰

autor
18. aug 2024

@janka830 ďakujem 🥰🥰🥰🥰 naozaj ďakujem za tento váš komentár 🥹🥹 som veľmi rada,že nie som jediná.🧡

autor
18. aug 2024

@clementine93 ďakujem, že ste ma pochopili.a budem sa snažiť, keďže moja malička nádhera si to zaslúži 🥰

luccija
18. aug 2024

Skôr si uvedomujes ako to rýchlo letí a, že si si to neuzila ako si chcela a vieš, že to je asi posledne....teraz si šťastná, naplnená spokojná v tom stave ľudia vidia len pozitíva.Su to len pocity...keď budeš behať za malou budeš rada, že nemáš bruško.A možno budete mať ďalšie ..nikdy nevieš.

autor
18. aug 2024

@simona20201309 aby sme sa pochopili. Áno, táto túžba je veľká, ale u mňa je proste niečo nové v Tom zmysle, že takto skoro po pôrode som takéto pocity nemala ani u jedného zo starších. Milujem svoje deti a moje pocity má neovladnu až na toľko, že sa uchylim hneď k tomu,aby som si to dieťatko robila. Ja som chcela len radu,že ak si týmto niekto prešiel ,že ako to skúsiť nejak vytesniť, poprípade ako na tom.zapracovat. viete, ja som si novorodenecke obdobie s mojou najmenšou neužila vôbec. A nie je to skrz starších detí, ale to,že dva týždne po Tom,ako sa.mala narodila tak sa zistila v rodine rakovina a tým pádom sme zostali smutní všetci. A nejaká radosť a užívanie si toho obdobia išlo bokom.uplne. a teraz, keď sa to nejak všetko ustaluje,tak som si uvedomila, že mi tie mesiace utiekli a moje maličké bábo už vlastne nie je až tak maličké. A proste z ničoho nič na mňa došli takéto pocity.

autor
18. aug 2024

@luccija ďakujem za váš komentár, určite už ďalšie s mužom neplánujeme, samozrejme ale už určite nepoviem že nikdy, lebo sme mali v pláne len 3 detičky a hop tu mám 4tu. Ale pred tým,než som porodila sme sa zhodli,že už ďalšie deticky nechceme,už o pár rokov možno pribudnú vnúčence 🤣🤣 ale máte pravdu, ubehlo to ako voda a v myšlienke, že som vedela že toto bude posledné tak som si chcela užiť každučku chvíľku. Ale nejak ako sa hovorí nevydalo

anjelicek26
18. aug 2024

My mame 5 mesacneho po 5 porodoch a pocity su rovnake, taky pocit, ze to proste uteka, strasne uteka, mal 2 kila pri narodeni, teraz ma 6,5... kedy, ako sa toto stalo 😂 Bol malilinke babatko a teraz smrad maly lozi, pretaca sa, vykrikuje, nespi viac ako 3x15 minut do dna, proste aktivny akcny maly clovek... treba si kazdu chvilu uzivat vedome (a aj tak to utecie), to sa proste zastavit neda. Ja som rada, ze sme si to po 9 rokoch predsalen este zopakovali... muz uz bol na vasektomii, aby nas ziadne dalsie blbosti nenapadali 😅

autor
18. aug 2024

@anjelicek26 obdivujem vás a poviem,že detičky sú darom od Boha. Ja a muž sme šťastní,že máme naše milované deti,že sú tu zdravé a múdre a aj ta naša najmenšia energická bomba, niečo podobné ako ten váš. My po piatich rokoch sme sa odhodlali a je to naše vytúžené krásne dievčatko(hoci muž chcel synatora, ktorý je medzi babami jediný) ale aj tak ju milujeme nadovšetko. A tento pocit si nechám už len vo svojich myšlienkach.

rorino
19. aug 2024

To sa ale už zopakovať nedá,už by to bolo ďalšie dieťatko,čiže tie pocity by neboli také isté aj tak.Zbytocne sa nahanas za chymerou,užívaj si ešte toto maličké čo máš,lebo keď bude mať tok zistíš,že si si ten rok neužila,pretože si lietala myšlienkami v ďalšom tehotenstve.