Ahojte, ak ste sli do druheho dietata aj napriek tomu, ze ste vedeli, ze muz vam s nicim nepomoze a vsetko bude vzhladom na deti a domacnost na vas a ze vas vztah aj tak nebol uplne idealny preco ste tak urobili?
Aby malo dieta surodenca a neostalo same neskor?
Keď vzťah nefunguje, žiadne dieťa. Moja známa tak urobila, lebo ona proste chcela dieťa, ale muža milovala, myslela si, že sa to zlepší medzi nimi. No pravda je, že pokiaľ bola tehu, tak bolo fajn. Potom ešte nejaký čas sekal dobrotu, ale neskôr sa aj tak rozviedli. No u nich bol problém aj financie, on buď nerobil vôbec alebo len brigády, fusky.
My sa hadame kvoli tomu, ze s 3r dietatom sa nevie zahrat. Pusti jej televizor a on je na mobile, lebo vraj nevie ako sa jej ma venovat. Vela krat som mu povedala co, ako, ona sama sa tiez dokaze zahrat len pride a chce aby s nou niekto obcas siel. Par krat ju vzal von, kym bola mala tak ju aj obcas prebalil alebo okupal, lenze vsetko je na mne. Varim a upratujem popri malej. Ak je chora pracujem na home office s nou. On zas preraba dom, ale uz 5. rok a stale v nedohladne koniec, bud chybali peniaze alebo mu nemal kto pomoct. Tym ze dom je fyzicka makacka, necakam ze sa bude podielat na domacnosti, ale cakala by som, ze sa bude venovat dietatu. Ked uz mam toho vela a som neskutocne vytocena tak on mi povie, ze nechape, ze som stale nastvana, ze ine zeny maju aj 2 a viac deti a zvladaju to. Ja nemam pocit, ze nezvladam, ale nemam ani den, ked si robim, co by ma bavilo.
Ono zas na tom dome nerobi kazdy den, tak ja fakt si pridem ako neschopna.
Nie, nie si neschopná, len nemáš dobrého partnera na rodinu. V prvom rade je manžel a otec, mal by sa starať o svoje dieťa, venovať sa mu, venovať mu dostatok svojho času, odbremeniť svoju manželku. Do takéhoto vzťahu by som určite ďalšie dieťa nerobila. Problémy sa budú len prehlbovať, očividne odovzdal iba genetický materiál a ostatné ho nezaujíma. Keď dorobí dom, nájde si iné výhovorky prečo sa vám nevenuje. A ty budeš o pár rokov vyšťavená, unavená a frustrovaná.
Prečo ich nepošleš von na ihrisko? Na bicykel, odrážadlo? Tam nemá čo pokaziť. Ty si oddýchneš.
Išla som v takom rozpoložení, že vzťah nič moc, /skôr zlý,/do druhého dieťaťa, lebo mi to vyslovene poradila jedna žena, ktorá sama mala 5 detí.
A som veľmi rada, že som do toho išla. Teraz už by som nestihla dieťa kvôli veku.
Vzťah máme teraz lepší. Postupne sa niektoré veci utriasli.
moc plánuješ... my sme deti s manž. nikdy neplánovali a máme ich plný dom...asi sme ľahkovážne typy...
Neviem, ci patrim uplne do tejto kategorie, ale: sedi to prve, ze:
"muz vam s nicim nepomoze a vsetko bude vzhladom na deti a domacnost na vas"
Ano, isla som do druheho dietata, lebo proste chcem mat 2-3 deti, zvladam ich, bavi ma to, roboty sa nebojim.. som taka povaha, ze nefnuka, ale maka, urobim si sama, aj ked som vecer unavena... niekedy nieco vypustim, nemam vsetko na 100%, lebo sa to neda... ale deti aj rodina celkovo je spokojna.
Ale urcite by som nesla do dalsieho dietata, keby sa ukazalo "ze vas vztah aj tak nebol uplne idealny".
To totiz nie je nas pripad. Stojime pri sebe a muz kolko moze, pomoze. Akurat ze je dost pracovne vytazeny. Ale tym padom nas zivi.
Mame obdobny problem ale ma ju rad hoci sa jej velmi nechce venovat. No ja som vyrastla sama a viem ake hrozne to je. Aj napriek tomu rozhodne by som dalsie chcela. Jednak ked su dve nelipnu tak na ocovi ale zahraju sa spolu a tym padom uz je chlap uplne nepodstatny. A moze sa hrat s mobilom kolko chce
tak ja ho zasa na jednu stranu chápem. Práca, do toho práca na dome, ktorá už trvá niekoľko rokov a ty chceš od neho starostlivosť o malé dievčatko. Ja sa mu ani nedivím, že nejde s ňou von na ihrisko. Však má toho dosť
@sasa1310 ja chapem, ze ma toho vela, ale zas nepracuje na dome kazdy den a v zime tiez nie. S domacnostou ho neotravujem, nakupy riesim ja, tiez pracujem, ked mala spi na obed vybehnem von do zahrady, nie su to fyzicky narocne veci, ale skladanie kociek tiez nie je narocne. Niekde robim chybu.
@gertys on ju ma tiez rad a ona jeho tiez. Nepisem, ze musi dietatu stale vymyslat aktivity, mala sa dokaze sama zahrat, varim a ona sa zahra uz trocha, ale on vobec nema zaujem ani snahu, pusti televizor, na prvu supu ako zamrnci prepne jej a hotovo.
Nie, nechcela by som druhé.Teraz stíhaš jedno dieťa...potom budeš mať dve, choroby, škôlka, učenie, krúžky a svoja robota.Za pár rokov by to aj tak buchlo.Ked sa chlap nevenuje bábätku chápem ešte ho nič nebaví, alebo to on nevie ..ale 3 r dieťa je už rozumné a dá s ním čokoľvek.Ideal je ich vysunúť von na zmrzlinu, bicykel, hádzať kamene do jazera to je jedno, ale odísť od TV a mobilu...aj, keby jej len kýbel dal a do toho hádzala loptičku.Co by robil, keby si bola v nemocnici či na služobke?
Jednoducho sa mu nechce...a na dome určite nerobí 365 dni
Ja som nad tym nejak nerozmyslala. Chcela.som dve deti, tak sme do toho sli. Teda..aj on chcel.
Prepac, ale fakt mas debila.
Chapem ta. Je to tazke. My. Sa na tom dost hadame obcas. Ked varim a nesleduje ju ale telku pridem vypnem a ked treba i mobil mu vezmem alebo mu poviem.potom uz sa venuje. Teraz uz je teplo tak super vonku vela casu su na terase, hojdalku jej spravil takze uz vie ako sa s nou zabavit.
Urcite nie... bude sa ti lepsie zhanat noveho partnera s 1 dietatom s 2 o teba uz ani pes nestekne... lebo tento vztah nema buducnost.
Poznam dva take pripady, kedy do druheho dieťaťa sli. Prvy pripad skoncil rozvodom. Znamej to vo vztahu haprovalo, ale chcela mat vzdy dve deti, tak si urobili druhe. Zaroven jej vadilo, ze manzel sa rodine az tak nevenuje, ako by si predstavovala, co vyustilo do inych problemov a bum, rozvod. Druhy pripad. Znama si zvykla,ze na muza sa spoliehat nemoze,ze o dieta sa musi starat sama. zije nim kazdu minutu svojho zivota,az ja sama nechapem,ze to dava. Vzdy chcela druhe, aj napriek tomu, ze muz velmi nepomaha. Ma druhe a zvlada to. Zvykla si, ma taku povahu,je obetava a trpezlivá.
A poznam aj dva prípady, kedy kvoli muzom do druheho dietata nesli.su unavene a vystavene z prveho materstva natolko,ze uz nevhcu.
Tvoj muz to s detmi nevie. Moj oco sa tiez s nami nehraval,nevenoval sa nam tak ako vidis niektorych ocov,ze sa vidia vo svojich detoch a vsetko s nimi robia. Ked sme boli starsi,to uz bolo ine. Uz nas ucil take dospelackejsie veci okolo domu a tak. In to proste s malymi detmi nevie a vidime to aj na vnucatach,ze sa im vie povenovat az po 5 rokoch 🤣 ale je to dobry otec,milujuci. Tym chcem povedat,ze nie kazdy to ma v sebe. Na zaciatok by som ho skusala zapajat k vam. Napr.ked si kresite,nech nieco aj on nakresli alebo nieco vystrihujte,polepte a podobne cinnosti. Skladat spolu puzzle napr. Casom sa mozno chyti a nauci sa ako sa jej ma venovat. V domacnosti takisto mu pivedz toto a toto by si urobil napr povysavat,pozmyvat. Necakaj,ze hned a s radostou pojde. Casom sa to mozno nauci,len ho treba zapajat a necakat,ze to bude robit sam od seba. Nemyslim si,ze kazdy chlap,ktory nepimaha,je rovno zlym muzom. Niektori to jednoducho nemaju v sebe a takych to musime naucit. Niektori sa to naucia a ti najvacsi salamisti sa to nikdy nenaucia.
Prepáč, že ti napíšem svoju odpoveď. Podľa mňa nešli do toho druhého dieťaťa kvôli tomu, aby malo súrodenca, ale asi preto, že boli sprosté ako bota. Pretože v takomto vzťahu si normálny človek nerobí ďalšie deti.