Chceli by ste ďalšie dieťa po prvom hroznom pôrode?

13. jan 2023

Pekný večer, môj syn má dva roky, a boli to veľmi náročné roky. Tehotenstvo bezproblémové, pôrod vyvolavany a nakoniec akútna sekcia, malý neplakal a bol ozivivany. Žiaľ aj s následkami, ktoré nebudem rozpisovať. Tie čo ste mali podobne skúsenosti chceli ste mať aj ďalšie dieťa? Ani nejde tak o pôrod ale skôr o strach či bude ďalšie bábätko zdravé, a či zvládnete zároveň starostlivosť aj o prvé, ktoré je veľmi náročné. Ďakujem za skúsenosti

mirkava
13. jan 2023

Až na tu sekciu a oživovanie je to akoby o mne. Ťažký pôrod, museli ma uspavat a čistiť. Dieťa extrémne náročné, ale úžasné 😊. Keď som sa odhodlala na ďalšie už sa nedalo

anjelicek26
13. jan 2023

Ano mali sme, aj ked maly ma nasledky, mal zakrvacanie do mozgu v oblasti pamätoveho centra, dlhodoba pamat ok, ale kratkodoba hodne utrpela, je nesustredeny, pozabuda cokolvek po nom chces musis hovorit sto krat... mal silny hypertonus, hypermobilitu, dnes je ale riadny sportovec z neho a dobre sa uci...dlho bez pulzu, zamotany v pupocnej snure, pravy uzol, dve sestricky na brucho a tlacit proti neotvorenemu krcku, lebo obe saly na cisarsky obsadene... mame potom este jedno dieta... dcerka je zdrava, aj ked porod vo finale bol zas problemovy, ona dva tyzdne s infekciou v inkubatore a ja tiez na JIS, skoro som vykrvacala...ale tam to posr..a sestricka, co vytrhla doslova este neodlucenu placentu zo steny maternice...krv isla jak vodopad.. prve dve deti boli uplne bezproblemove porody...

pralinka25
13. jan 2023

mala som prve tehotenstvo rizikove, porod priserny ozivovali maleho aj mna. prve dva roky tiez katastrofa. ale inak mam po nom este dalsie dve deti ale na druhe som sa odhodlala az po 4 rokoch. potratila som a az potom sa narodila stredna dcera.

lija22
13. jan 2023

@anjelicek26 preboha ziveho to je strasne! strasne. ja som zhrozena. chudatko ty aj deti. taky tazky start do zivota. ty si hrdinka 🌷🙏

anjelicek26
13. jan 2023

@lija22 ono najcastejsi dovod umrti zien v nasom veku bol kedysi prave porod. Mame stastie, ze mame po ruke v nemocnici tim lekarov, co vedia pomoct dietatu a aj mame. Niekedy sa to proste napriek bezproblemovemu tehotenstvu ku koncu behom par minut skomplikuje 🤐

lija22
13. jan 2023

@anjelicek26 snazis sa to nadlahcit, ano, vdakabohu zalekarov. ale co si ty prezila je uplny horor. fakt mi je to luto. ved ty si uzbola oboma nohami v hrobe. ach dofrasa

ruzovakrava
13. jan 2023

Prvý presne ako tvoj, keď mala rok a pol tak som postupne začala premýšľať nad druhým. Vtedy som sa sama sebe čudovala. Mala som dosť protipólne pocity, na jednej strane priebeh pôrodu a náročné dieťa, na druhej strane pocit že dieťa som si vďaka tým psychickým následkom a ľutovania vôbec neužila. Keď som sa cítila na to že to ďalší krát dám, že sa dokážem o ďalšie postarať tak nám bolo dopriate druhé. A nie je úplne zdravé ale sú to diagnózy s ktorými sa dá plnohodnotne fungovať. Veľkou oporou bol a je manžel, vedela som že on chcel aspoň dve deti ale nechal rozhodnutie na mňa. Keby ďalšie nechcem tak to rešpektuje aj vzhľadom na to ako všetko dopadlo.
Nemysli čo bude ak bude, život sa vie pekne otočiť behom chvíle. A čo sa týka náročnosti pri dvoch deťoch, niekedy je to o držku a preto neskutočne obdivujem každú ženu ktorá má ešte viac detí a dokáže všetko okolo zmenežovať a dobre sa postarať.

xsuzannex
13. jan 2023

Ano, zbytocne predlzovany porod, syna som porodila uz v hodine 12tej co mi uz sestricky skakali po bruchu. Tiez ozivovany s nasledkami.. o tri roky sa nam narodila dcerka, a potom o dalsie tri posledna. Ale po tej skusenoti som vyuzila vsetky kontakty co som poznala medzi zdravotnikmi.. sam primar potom uz mi do karty pisal asi s desiatimi vykricnikmi ze keby cosi tak okamzite sekcia..

kitycat
13. jan 2023

@anjelicek26 a po tomto chcete 5te? O_o
Ty si ozaj anjelicek

dkethe
13. jan 2023

Prvy porod bol traumatizujuci. Druhe dieta som chcela, vzdy som bola odhodlana vybavit si cs. Ale ked uz som bola tehu, skor som si chcela dat druhu sancu... A druhy porod bol prenadherny zazitok, najkrajsi v zivote. A vyliecil mi tu traumu ❤️

anjelicek26
13. jan 2023

@kitycat tak je to roky dozadu... keby sa syn 12h pred porodom nepretocil a nezamotal do pupocnej snury (ok ten pravy uzol mal uz predtym ), nic by sa nestalo... keby ta sestricka netahala za pupocnik, tiez by sa nic nestalo pri malej... proste blba suhra okolnosti oba razy... a uvidime, rok sa nam nedari a viac ako rok tomu uz nedame...ja po 40ke rodit nechcem... bude ako ma byt.

silceb
13. jan 2023

Rodila som pred 5 rokmi, syna, extrémne rýchly pôrod, nezastaviteľný, v 24tt, mal 650g a vyhliadky na život žiadne - rodila som v nemocnici, ktorá nebola špecializovaná na tak malé dieťa. Bol prevazany....dlhý príbeh, extrémne náročné obdobie, polroka som žila v podstate v nemocnici...prvé 2 roky som povedala že ďalšie dieťa už nikdy nechcem (a to som vždy chcela veľkú rodinu). V 3.roku keď už vyhliadky boli dobre, chodil, vnímal, všetko vyzeralo fajn, už mi myšlienka druhého dieťaťa začala vŕtať v hlave. No úplne som sa odhodlala až po takmer 5 rokoch. Momentálne som tehotná, zatiaľ v 16tt a neviem sa dočkať konca. Sme nadstavení že bude a musí byť všetko ok, doktori dávajú na mňa extra pozor, tak veríme.

Tým som chcela povedať. Musíte byť pripravená, musíte to cítiť, inak to nejde. 🥰🍀 Viem že druhé bábo prišlo v dobe, kedy som naň maximálne pripravená, i keď strach je tam veľký. A aj napriek tomu, že so synom treba navštevovať mnoho kontrol, venovať sa mu viac, je viac doma ako v škôlke skrz choroby. Teraz viem že to zvládneme a aj vo viem, že pred 2-3 rokmi by som to hlavne psychicky nedávala.

babulkomale
20. jan 2023

@anjelicek26 ty si bola rodit v nejakej masiarni na Slovensku?

timea301196
20. jan 2023

Musíš to cítiť ty ja som prvé tehu preleža, maly v 35/3tt predýchavanie infekcia. Je ok až adhd by dom povedala.
Druhé som nechcela až som si raz povedala že poďme skúsiť. Bolo na šup. Tiež prelezené. Narodená v36/3. Všetko ok.

Môj krčok je ….

dori92
20. jan 2023

@anjelicek26 ahoj
Ja som mala prvý pôrod tiez trochu komplikovaný, mala som mladu lekárku ktorá asi bola ešte neskúsená. Zaujalo ma však čo píšeš o krvácaní po pôrode a predčasne vytiahnutej placente. Ja som takisto masívne krvácala po prvom pôrode (čo sa s druhým nedá absolútne porovnať)
Taktiež mi lekárka ťahala za pupočník kým vytiahla placentu (myslím že to ale nebolo bolestivé)
Takže to môže mať súvis? Že ešte nebola dostatočne uvoľnená? Pri druhom pôrode som mala mladého muža lekára a ten mal úplne iné postupy, pôrod bol ukážkový.
Nikdy som sa nad tým nezamýšľala ale asi ozaj mi ten prvý pôrod značne skomplikovala lekárka 😤