Chceli by ste ďalšie dieťa, keby vám nemá kto pomôcť?

26. feb 2023

Baby išli by ste do druhého dieťa, keď vám nemá kto pomôcť pri chorobach ,postrazeni atd. ??
Muž robí na smeny a ja v kritickej infraštruktúre ..mna nema kto v praci zastúpiť . Buď by som musela pracu zmeniť uplne na ine zameranie alebo ja neviem .Aj keď by som našla prácu v mojom obore len na doobedia ,tak ako by som riesila choroby dieťaťa stále, ked len stale čítam ako je to hrozne s chorobami škôlke/škole Nechcem sa vzdať zamerania na ktore som makala polovicu života.
Svokrovci nič nezajem
Moja mama už stará pani ktorá byva 150km ďaleko
Zároveň túžime mať ešte jedného potomka 😔💓

simona20201309
26. feb 2023

Nejak sa mi zdá ze v poslednej dobe je tu taka téma každú chvíľu. . . Ja keby som chcela druhe, išla by som do druhého. Jedine, co by ma zastavilo, je finančná nestabilita. Súrodenec stojí za to, aby ste zo začiatku trochu zabojovali. Zvládneš to tak, ako to zvládlo tisíc ďalších mám.

autor
26. feb 2023

@simona20201309 💓 ano aj ja si to všímam.. ale nám naozaj nemá kto vôbec pomôcť, takže sa obávam. A ďakujem ti za podporu a pekné slová 🙂

pribinak
26. feb 2023

Obaja máte OCR, pn, paragrafy, dovolenky. Obaja ste rodičia.
To že robí muž na smeny mize byt ešte aj výhoda. V prípade potreby si vie vymeniť

Kritická infraštruktúra? Však už nie je výnimočný stav tak toto je dosť mimo argument

drzaopica
26. feb 2023

Miliony ludi nemaju rodinu vobec, alebo blizko.Ved ste dospeli naco potrebujete za zadkom rodicov?Bud to vykryjete sami, opatrovatelka, alebo zostante pri jednom.
Nikdy nam nikto nestrazil chore deti.Bud chces, alebo nechces

beataxxx
26. feb 2023

Neviem ako ste na tom financne, ale urcite by ste nasli cipernu cerstvu dochodkynu, ktora by sa Vam rada o deti postarala

adamadent
26. feb 2023

Áno išla aj za cenu že by som musela robiť pár rokov po materskej inú prácu.

mamelka
26. feb 2023

Sme na deti sami🙈 ja nechápem tieto neustále témy. Bud dieťa chcem alebo nechcem. Ci to stále vám musia rodicia pomáhať? Ved tie deti snáď chcete vy. Ci akú pomoc čakáte?vždy máš možnosť nájsť opatrovateľku, mamičku ktorá je doma a haoda privyrobenie.
Mame tri deti a riešime si všetko sami, mame spoločný kalendár kde sme si písali kto kedy co ma. Teraz je to jednoduchšie keď som na materskej. Na SK sa sťahujeme,že manžel bude v zahraničí a ja sama na SK. Ani ma nikdy nenapadlo niekoho otravovať s niečím. Keď som bola s dcérou sama na SK tak som s kočíkom chodila sama do mesta len az nikoho neotravujem, a prečo niekoho zaťažovať?

ropucha6
26. feb 2023

Vsak a teraz to ako riesite s jednym?

autor
26. feb 2023

Díky baby a
@mamelka ty si ozaj supermama premna aj čo vidím tvoje príspevky a tak

@ropucha6 ešte som na rd s dieťaťom
Uvažujeme či ísť teraz rovno do druhého alebo neskôr
Všetky pre a proti

kris_tin257
26. feb 2023

No u nás to bolo náročné a zvládli sme to len vďaka babke, v škôlke mal mali moraxellu čiže sa mu to vracalo aj keď sme preliecili ATB, 1-2 týždne v mesiaci bol vždy chorý doma. Muž mal možnosť home Office ale pri malom sa pracovať nedalo, čiže strážila ho počas práce babke aby sme my mohli chodiť do práce. Teraz máme druhé bábo a plánujeme ju dať do škôlky v 2 rokoch tak ako syna akurát že ja sa do práce nevrátim a ten rok budem doma.

mamelka
26. feb 2023

Nie som, ale naozaj sa nezamyslaj nad tým,že či ísť do toho. Vieš, aj keby máš,,pomoc,, tak môže sa stat,ze rodiča žiaľ stratíš. Najlepšie sa spoliehať na seba. Podľa mňa to,že máte jedno dieťa znamená,že zvládnete aj druhe. Neviem aké máš staré dieťa, ale teraz čítam,že si na RD. Byt tebou počkám ked bude mat dieta 4r a tak by som riešila ďalšie.
A prečo? Lebo by si odrobila, a keď bude prvé chodiť do školy tak s mladším budeš doma, budeš viac ,,zabehnuta,, niektoré deti majú aj so školou ťažšie. A určite by si nasla aj miku starú pani na stráženie.urcite mate aj nejakú takú v okolí.

mon29
26. feb 2023

My nemame nikoho, s jednym dietatom to bola malina, s dvomi to mame narocnejsie, ale nemenila by som..

ropucha6
26. feb 2023

Vsak ale choroby a zamestnanie budes riesit aj s jednym. Tak skus ist do roboty a potom uvidis, ci to zvladnete.

dankagirl
26. feb 2023

@mamelka presne tak
Krásne napísané
Mi to mame podobne
Všetko si sami riešime
Vždy je to o logistike,teraz sú už staršie deti
A budeme mať 4 ❤️🙈

autor
26. feb 2023

@mamelka veľká vďaka. Ja som chcela prácu meniť lebo mi nevyhovuje čas keďže školka by bola na mne a tam kde som teraz som robila dva dni v tyzdni poobede .
Muzovi sa menia po týždni smeny.
A samozrejme chcela som meniť aj koli šéfke
Čiže by som musela do novej prace na 1-2roky. Preto neviem či nieje lepšie ísť po sebe
Ale súhlasím s tebou čo píšeš

autor
26. feb 2023
lubica9414
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubica9414
26. feb 2023

Dobrý deň, úplne rozumiem vašim obávam. Máme jedno dieťa a starých rodičov nablízku. Predtým sme dlhé roky žili v zahraničí kde mám kamarátky, ktoré mali rodinu stovky kilometrov ďaleko, čiže pomoc nulová dokonca materská dovolenka oproti Slovensku nula bodov. Teraz keď sa na to pozriem ako rodič, tiež si vravím, ako toto všetko mohli zvládnuť samé, a predsa to nejako dali, takže určite sa to dá 😊

lavinis
26. feb 2023

Nie, nešla

alexka89
26. feb 2023

Neviem keď už mám prácu asi by som nešla do 2heho dieťaťa...a bývate v podnájme či už vo svojom?

veroniq85
26. feb 2023

Moja skusenost, starsi 9r. a mladsi 4r. Po prvom som isla do prace cca na 1,5roka. Starsi bol relativne zdrave dieta, chory raz za 3 mesiace a robim v statnej sprave. Bez problemov sme do dali bez pomoci. Teraz som vyse roka v praci po druhej rodicovskej a poviem ti bol to najhorsi rok mojho zivota. Mladsi chory skoro kazdy mesiac a starsi ktory doteraz byval v pohode tak najust tento rok casto chory. Najhorsie je ak jedno dieta ochorie a po vylieceni ochorie druhe. To mozes byt tri tyzdne rovno doma. Ja som v statnej sprave a tam relativne dobre znasaju OCR ale naozaj je mi to neprijemne a pochybujem ze nejaky sukromnik by mi drzal miesto. Pomaha nam zatial svokor ktory je na dochodku ale poviem ti je to naozaj velmi narocne nech si kazdy hovori co chce. A obzvlast na slovensku kde ti poslu domov dieta zo skolky len kvoli soplu alebo ze si raz za den odkasle.

autor
26. feb 2023

@alexka89 vo svojom, pracu mam ale aj tak som z nej chcela odist inde lebo som tam neni spoko . A samozrejme aj koli tomu aby som si lepsi cas naslankoli škôlke

@veroniq85 toho sa obavam najviac ze najskor jesno potom druhe chorem . Muž mi stále hovori vedvsa budeme striedat

autor
26. feb 2023

@alexka89 ale teraz som na rd s prvým dieťaťom

alexka89
26. feb 2023

Jaaj tak v takom prípade ak sa ti nechce hneď hľadať ďalšiu robotu tak ísť do ďalšieho ...ak už aj bývate vo svojom👍samozrejme ak ste na hypotéku tak by som skôr prácu hľadala ...ale ti to tak nemusíš mať no ja by som sa bála byť bez roboty a mať úver.

sussana29
26. feb 2023

Sme na tom rovnako. Máme už dve deti. Keď má muž poobednú tak je on pol dňa s chorými deťmi a potom 4 hodiny opatrovateľka. Dohodol sa v práci, že keď deti ochorejú bude chodiť poobede.

janinah
26. feb 2023

ano,išla by som do toho,v starobe chcem mať okolo seba deti a vnúčatá /čím viac/ a nie diplomy aká som bola úspešná v práci.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamelka
26. feb 2023

@elizabet173 my sme sa naučili spoliehať sami na seba, z jedného dňa na druhý sme zostali na ulici a život nás naučil,že len my sa musime starat o seva a my piati sme rodina.
Keď budú mať naše deti svoje deti ponúkneme pomoc,že keď budu chcieť pomôcť až dajú vedieť

mamelka
26. feb 2023

To je ťažšie keď sú smeny, ale ak chceš aj prácu meniť tak kľudne ďalšie, budeš potom riešiť prácu, daj si teraz čas na materstvo a potom môžeš riešiť kariéru/prácu 😊

autor
27. feb 2023

@mamelka 💞 mám aj 30+ zas keby idem do práce tak potom som uz vekovo vyššie s ďalším dieťaťom. a obavala by som sa toho aj zdravotne aby som to dala poprípade aby sme mohli mať ešte ďalšie.
Ďakujem ti za rady a teda chcem povedať,že tvoja rodinka je ozaj krásna pre mňa ideálna a v novom domčeku nech sa vám dobre býva 🙂😘