Cestovanie s manželom a deťmi

lucinka1988
9. aug 2019

Milé mamicky,

zaujimalo by ma, ako často zvyknete cestovat s malými deťmi, či chodievate často na nejaké výlety, vikendy a pod..Ja mám 15mesacne dieta, pred materstvom sme s manželom cestovali veľmi veľa, išlo o moje pracovne cesty, kde sme chodievali spolu, no manzel je v tomto veľmi konzervatívny, najradšej by sedel cely rok doma a keď už niekam ideme, je to vždy na môj podnet. Ja keby som mohla, tak som ja cestách každý mesiac, ako to bolo kedysi.
S malym sme boli po pár dlhších výletoch v zahraničí, teraz v lete pri mori, celkovo to zvládal veľmi dobre, som tiež v tomto trochu konzervatívny typ že nechodíme do exotiky keď je taký maly..Ale trochu ma ubíja, že vždy, keď chcem niekam ísť, tak to chce dlhé prehovárania z mojej strany a veľa energie a potom si poviem, že či mi to vôbec stojí za to. Nie je to tým, ze by sme nemali prniaze, len manzel je proste taky typ.Len ma zaujíma, či si vaši partneri vedia užiť cestovanie, alebo tiež by najradšej nikam nechodili a ako to riešite pri deťoch..

pininka1
9. aug 2019

Cestovali sme s deťmi všade v rámci možností, aj k moru, ale exotika to nie, môj muž nechce ísť ani do Turecka a nechcel letieť s deťmi pokiaľ boli malinké tak do dvoch rokov. Inak v rámci Slovenska sme chodili vsade. Máme tri deti, rôzneho veku a nebudu kvôli tomu sedieť doma že máme malé bábo. Tvoj muž je ako moji rodičia, nechápu že s deťmi takto chodíme. Išla som teraz cez celú republiku sama s deťmi vlakom, mala má 2 roky a syn 7. Vlak meškal tri hodiny, a moja mama bola na porážku že ako to zvládam sama. No normálne sme to dali ešte aj s prestupovanim na autobusy. Ale ak je raz tvoj muž taká povaha, asi ho ťažko zmenis a rokmi to bude len horšie.

lula313
9. aug 2019

@lucinka1988 ja mám 16 mesačnú dceru a teda odkedy ju mame, neboli sme ešte nikde(a to som bola fakt rozcestovana v priebehu 6 mesiacoch pred tehu som bola pracovne 5 týždňov v Mexiku, USA, s mužom na dovolenkách v Španielku, Francúzsku). Sestra má v decembri svadbu v exotike a to si mala vidiet, čo rodičia robili, že nemôžem s nou určite cestovat, že zneprijemnim dovolenku všetkým, tak som sa rozhodla na sestrinu svadbu neist, rovnako ocina čakal chirurgicky zákrok v čase letu do Ománu a tiež podmienkou toho, že pôjdem s mamou ja, bolo, že dcéra zostane doma(zase tá pesnička, že bude plakat v lietadle a zneprijemni dovolenku všetkým, takze som nesla). Keďže som par takých letov zažila, kde deti srdcervuco cely let revali a fakt mi ako cestujúcemu išla prasknúť hlava, tak som sa nejak nastavila na to, že asi nie je úplne vhodne letieť s malým dietatom. Teraz som opäť tehotna, takze dupľom neplánujem letieť, keďže moje dve kolegyne potratili po lete, z toho jedna už v 6tom mesiaci, čiže riskovat nechcem.. je však možné, že dáme ešte nejakú dovolenku aspoň na SK, len pre mna nie je dovolenka, keď nám mám varit a tiež nemôžeme byt v jednej hotelovej izbe s dcerou, lebo tá nezaspi, keď sme s nou v jednej miestnosti a nechcem, aby sa jej pokazilo zaspávanie, že ju stačí strcit do postielky a odist prec+si zakladám na dcérinej strave, aby jedla len varené biopotraviny, žiadne instantné kase a presnidavky z obchodu, takze u nás sme z cestovania nesvoji obaja s muzom, ale tak budem musieť pohladat nejaký hotel s apartmánom a asi si budem musieť vziať so sebou parny avent hrniec😀

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@lula313 Úplne rozumiem, po pravde, aj tie naše dovolenky boli úplne o inom, ako keď sme cestovali bezdetni, ale mna to cestovanie proste napĺňa energiou, a keď vidím manžela, ako sa tvári, keď niečo take spomeniem, prejde ma chut na všetko, a to teraz nemám na mysli len cestovanie niekde mimo,on sa tak tvári aj keď mame ísť na vikend do Tatier..Robil to aj keď sme ešte nemali maleho..A keď sa už niekde ocitneme, tak ofrfle úplne všetko...Čo ja nedokážem pochopiť, keďže väčšina ľudi sa nevie dockat toho, keď niekam na pár dni vypadne zo stereotypu a trochu si ten život užije iným sposobom ako len chodením do prace a domov,ale on by naozaj najradšej sedel doma alebo max sa prechádzal u nás v parku čo mame cez ulicu..

lula313
9. aug 2019

@lucinka1988 fuuu, tak môj muž zase rad cestoval pred dietatom. Jeho vychovávali stari rodičia, čiže nemali peniaze a nebol zvyknuty cestovat na dovolenky, takze rad si to doháňal so mnou.. My sme sa aj tak viackrát zobrali autom a pochodili sme viaceré štáty a naša, dnes už nebohá doga, bola s nami všade od Talianska, Chorvátska, San Marina, Ciernej hory až po Nemecko a všetky okolite staty😀 a až teraz si uvedomujem, že s veľkým psom bolo cestovanie lahsie ako s dietatom😀a keby si navrhla mužovi, že s dieťatkom zostane doma a ty pôjdeš na tyzden niekam s rodicmi, kamoškami? Lebo zase tiež asi nie je moc dobre niekoho znasilnovat, keď nechce ist na dovolenku🤷🏻‍♀️
Inak môj ocino bol rovnaký, on pracovne ako vedec cestoval, čiže na dovolenky k moru sa mu chodit už nechcelo(keď išiel, bol len na izbe, alebo si cital knihu v tieni a okupat sa za cely pobyt ani nešiel), tak sa raz mamina naštvala a odvtedy sme každý rok k moru chodili na 1-2 dovolenky ročne bez neho a takto boli všetci spokojni...

nikusiak9
9. aug 2019

@lucinka1988 to bude tym ze mozno manzel pracuje a tam ma dni ovela dynamickejsie ako ty co si na materskej doma.

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@nikusiak9 práveže to neni tým, on je taký typ..Ja pracujem stále aj na MD z domu, chodím raz týždenne do prace, čiže tých povinnosti mám niekedy viac ako on, ale tak každý sme iný🤷‍♀️

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@lula313 áno, presne nad tým som rozmýšľala, že toto by bolo asi riešenie, pôjdem s niekym iným, užijem si to aj ja, aj on bude spokojny a vlastne všetci☺️Lebo v tomto sa asi nejaký iný kompromis veľmi nedá robiť..

kovacikovajana
9. aug 2019

@lucinka1988 s mojim manželom si môže podať ruky 😂😂😂. Ani za slobodna som ho nikde nevedela dostať a po svadbe som ho raz po veľkom boji prehovorila na dovolenku pri mori aj to súhlasil len preto lebo dcérka mala zdravotné problémy tak jej to lekári odporúčali - môj argument znel, že hádam ma nenechá ísť s dvojročný dieťaťom samu - podarilo sa 👏. Po dovolenke mi povedal, že nikdy viac a aj to dodržal - o rok som už išla s dcérou sama a bolo super. Potom sa nám narodila druhá dcéra a o dva roky tretia - ta ma teraz 2 roky a na takúto divocinu si už sama netrúfam. Byt tebou určite využijem ísť bud sama alebo s kamoškou, rodičmi,... ak sa ti dá. Drzkaj sa

saja1
9. aug 2019

@lucinka1988 vies co. My sme s muzom chodili na motorke na kazdu dovolenku, niekolko krat rocne, precestovali europu, kazdy den inde, milovali sme to. Po porode to logicky nejde. Teraz mi uplne staci jedna dovolenka. Nie kvoli malej. Kvoli muzovi. Prefrfle to cele. Co bude so zahradou? Preco tu fajcia? Nevidim dobre na more. To tu musia robit jogu? Zle ma navigujes. Je tu hluk. Studene more... nemusim pokracovat 😀
Okrem toho o malu sa kompletne staram ja, lebo moj muz si "potrebuje oddychnut". On totiz soferuje a to je hrdinsky pocin. Lebo zabavat 1,5 rocne dieta 8 hodin v aute je super party. Kedze ja si to odsoferovat netrufam, musim zatnut zuby. Pretrpiet cestu tam. Pretrpiet dovolenku. Pretrpiet cestu spat. Potom zase rok oddychovat nech mam silu na dalsi rok "dovolenkovat" 😅 prepac toto uz bol vylev 😀 ja len ze ano, aj ine rodiny sa trapia 😏

pininka1
9. aug 2019

Ženy, preboha to čo máte za chlapov. My sa cely rok tešíme že pôjdeme spolu na dovolenku, ani by ma nenapadlo ísť sama s deťmi, môj muž nechce zasa ani počuť o dovolenke bez deti. Veď existuje aj niečo také ako kompromis. Môj šoféruje každý týždeň 500km a nemá problém sadnúť opäť so auta a ísť pre nás ku švagrinej a nazad zasa 400km. Zajtra príde a v utorok ideme na dovolenku do Martina. Keď ideme ako rodina, tak sa ako rodina venujeme deťom, to čo je za príklad že otec je frflos tak nech ostane doma a ja sama s deckom, alebo detmi. Toto ja fakt nechápem.

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@saja1 hehe normálne som sa na tom pobavila, to je presne ako u nás okrem toho, že mne manzel s malym pomáha dosť, dokonca s nim trávil na dovolenke viac času než ja, nakoľko môj maly syn ma nemohol ani vidieť a visel manželovi na nohách 😂😂🙈ale to frflanie to si vystihla úplne presne..Toto zvyknem počúvať vždy celu dovolenku a kebyže mu znesú modré z neba na mieru, určite by aj tam našiel niečo, čo mu vadí🤷‍♀️🙈😂

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@pininka1 dnes to tu na MK jedna pani vystihla úplne presne, neporovnávajme sa navzájom, lebo každý je iný a jedinečný..Pointou mojej diskusie nebolo to, či mám doma normálneho alebo nenormálneho muža, ale bola som zvedava na to, ako to vnímajú a riesia iné rodiny..To, že môj muž je v tomto taký, aký je, neznamená, že je horší ako ten, ktorý si vie dovolenku užiť,resp. pre mna je ten najlepsi na svete, preto som si ho predsa vybrala spomedzi ostatných😉len v tomto je trochu iný ako ostatní..Podľa mna ak jeden cestovanie nemusí a druhý bez toho nevie žiť, je úplne v poriadku, keď sa rozdelia a každý si to užije po svojom. Aspoň v mojom ponímaní byt rodina neznamená byt spolu 24hod pri všetkých aktivitách nerozlučne nonstop..Niekedy aj ten osobný priestor, ktorý druhému venujeme je dôkazom, že ten vzťah resp. partner je vyzretý..

pininka1
9. aug 2019

@lucinka1988 ale my samozrejme máme ten osobný priestor, neviem si ani predstaviť že by som ja mužovi, alebo on mne zakazoval niekam chodiť, alebo sa niečomu venovať. Môj názor ale je, že je smutné, ak sa jeden rodič nevie povzniesť nad svoje povedzme povahové črty a ísť na dovolenku spolu so svojou partnerkou a so svojimi deťmi. Myslím že to je vec, s ktorú treba rátať už než tie deti máš. Ale tak ak vám to tak vyhovuje, tak je to ok potom.

saja1
9. aug 2019

@pininka1 tak dokonali muzi sa uz asi minuli, museli sme sa uspokojit s nedokonalymi 🤣

lucinka1988
autor
9. aug 2019

@pininka1 práveže on sa vie povzniesť, ja som to tu už aj písala, že sme toho pricestovali veľmi veľa, ale vždy na môj podnet a on to tam nejako pretrpel..Vždy kvôli mne. Lenže ak to ma byt stále nasilu, potom je asi naozaj lepšie riešenie tráviť tu dovolenku oddelene ako to tu spomínali ženy vyššie, lebo mne tiež nerobí dobre keď viem, že manzel sa len obetuje a neužije si to. Aspoň pre mna teda toto nebola nejaká prekážka, kvôli ktorej by som s nim nemala mat dieta😉A spoločne potom môžeme tráviť čas pri aktivitách, ktoré vyhovujú obidvom. Teda ja som zatial na tej oddelenej dovolenke nebola, ale príde mi to celkom dobrý nápad☺️

siska25
9. aug 2019

@lucinka1988 u nas je to tak, ze chodime aj vsetci spolu a chodim aj sama s detmi bez muza. Mojmu nerobi problem ist s nami na dovolenku. Mame tri deti a da sa to zvladnut. Najmensi bol prvykrat v Tatrach ako 2-mesacny. Tento rok sme boli v Turecku na tyzden. Nehovorim, ze to bola idealna dovolenka, ale deti mali zazitok. Moj muz si aj pofrflal, chcel ust radsej do Chorvatska... Okeem toho chodime aspon raz, dvakat do mesiaca na nejaky celodenny vylet. Teraz som napr. s detmi mojou rodinou, bez muza na Donovaloch. Nechala dom ho doma, aby si oddychol. Ono ja tiez viac vymyslam vylety a dovolenky, aj to chaopem, som doma s detmi, moj muz 5 dni v tyzdni je mimo domu, mesacne najazdi 4tis. km, tak jasne, ze ho az tak nebavi cestovat ako mna, ale vieme sa dohodnut.

katren
9. aug 2019

@lucinka1988 my s kazdym dietatom odmalicka...mame 3 a pri tretom ked sme sa balili na vikend sa svokor pousmial a povedal, ze deti stale prevazame ako take macence macka...co vikend, sme stale niekde...nas stihnut doma je riadne tazke....len ohlasene navstevy sa nas dockaju 😉

tenerifka
9. aug 2019

@lucinka1988 mam uz velke deti, ale zazivam nieco podobne. Za poslednych niekolko rokov sme s manzelom a detmi precestovali pol sveta, hlavne exotika, ale ak by som nechala planovanie na muzovi, neboli by sme nikdy. Najprv to boli diskusie-preco tak daleko, preco tam ci onam. Tiez to nie je otazka peñazi, ale podla neho je vzdy problem robota, ze nemoze odist na dlho, ok, raz som sa nasrala a vzala baby na 2 tyzdne sama do Thajska, ked pan nemoze, my ano. On je hnily letiet daleko, riesit inu kulturu...ked uz sme tam, tak si to aj uziva, ale preñho by bola idealna dovolenka pri rodine v Granade, tapas a navstevy, ale ma smolu. Po tom Thajsku(nasa najlepsia dovolenka) mu len dopredu oznamim, ze som kupila letenky tam a tam a letime vtedy a vratime sa vtedy, samozrejme musim este zabezpeit hotely, presuny, poistenie, on o tomto nema vobec sajnu, tak len trpi a ochka, ale vie, ze bud bude ticho, alebo moze ostat kludne doma

nattulka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
10. aug 2019

Moja bola v 10m v exotke pre nu 😎na Slovensku 😃potom sme sli do Oman aj s babi. Mala nikdy v lietadle neplakala bola kojena tlak v usiach necitila polku lete vzdy prespi. Bola vsade stastna ako blcha. V roku a pol na Floridu a do Mexika. Pre mna to nie je exotika žila som tam. Mala ma super imunitu tak som sa nikdy nebala do kvalitnych rezortov. Mà 4r bola uz 3x na Slovensku 2x na floride 2x v mexiku vselikde u nas v 🇨🇦 hlavne Ontario. Miluje hotels najprv chcela ostat žit v Toronto hoteli ale teraz Po poslednom tripe chce žit v Babi hotel v Dubravke 😂ona žije v oblasti kde su skoro same rodinne domy tak vsetko vysoke su pre nu hotels tak sa jej pačili aj panelaky 😊Niekto vie cestovat aj s malymi detmi a niekto nie.. a kazde dieta je ine. Teraz v lietadle jedno ročne babo revalo akoby ho z kože drali celych 40minut pred odletom.. a čo? Mozno tak zvykne aj doma tak nemaju snim nikam ist? V kazdom lietadle uz roky revu deti vaxsina cestovatelov stym počita. To je život. A co vam poviem.. horsia je cesta autom z Ba do Košic nekonecna .. stacilo mi teraz na 20r ani dialnica nie je dokoncenà. Stare mesto Ke krasne asi krajsie ako moja rodna Ba. Ale na floride alebo v mexiku som od nas lietadlom za 3h. Na sk chodim bez mm lebo on v lete nemoze no bol uz predtym 2x a pacilo sa mu. Exoticka Europa 😎

pininka1
10. aug 2019

@saja1 nechcela som aby sa to tu zmenilo na ironické poznámky. Samozrejme, ja som myslela.pripady kedy muž nieje ochotný absolútne chodiť a rodinou na dovolenky. A nie na prípady že každý z partnerov chodí občas sám, ale potom idú aj všetci spolu. Ako tu čítam, tak to babám vyhovuje, ja len že ani vo svojom okolí ani v rodine som nič také nepoznala. Vlastne poznám iba jednu spolužiačku zo základnej, kde chodili stále tak na dovolenky že otec so staršou dcérou a mama s tou spolužiačkou. Ale ich manželstvo nevydržalo ani kým sme skončili zakladnu.

pininka1
10. aug 2019

@lucinka1988 ja len že my ženy sa vieme tak rady pre všetko obetovať.....

janinah
10. aug 2019

Môj manžel videl kopu miest nielen na Sk za slobodna,deti mal v 40tke,takže tiež sa mu dáko extra nechce z domu kdesi sa trepať,ale u nás pomáha jeden môj argument- deťom nestačí dať jesť,treba im aj svet ukázať a mať s nimi spoločné zážitky a aby deti mali spomienky.....nebudeme tu vždy...tak to máš vidieť ako sa napr. momentálne so synom štverali na vysokohorskú túru alebo sledovali proces výroby mincí v Kremnici /teraz odtiaľ píšem/.Syn si nebude pamätať ako ocko na gauči čumí do pc,ale to ako sa spolu po výletoch motali,na Sk aj v zahraniči,podľa veku dieťaťa a našich prac. možností.Takto skús teda na neho ísť,cestovať s niekym iným ako vy rodina je krajné riešenie práve kvôli tým spomienkam.Naše cesty všetko vymyslím a zariadim ja,ale to mi nevadí,keby toto ostávalo na ňom,tak sme ozaj celé leto na dvore v dome po svokrovcoch.Nevzdávaj to,chod na neho diplomaticky,dá sa to.😉

pininka1
10. aug 2019

@janinah píšeš mi z duše. Každý môžme mať rôzne záujmy aj povahy, to je úplne normalne. Mne nevadí že všetko vybavím ja, som s našimi deťmi najčastejšie a poznám ich potreby. Ale preto sme tie deti mali, aby sme sa im obaja venovali v každej situácii a učili ich ako a čo. Cely život musí človek robiť kompromisy, a nevedieť ich urobiť pre vlastné deti a ženu a ešte sa tváriť otrávené, to je podľa mňa smutné.

0silvia0
10. aug 2019

@lucinka1988 no tak tvoj manzel jednoducho nie je cestovatelsky typ. Cestovanie mu robi stres a nepohodu. Niekto si vie urobit pohodu doma a nepotrebuje sa nikam trepat. Nic ine vam nezostava, len urobit kompromisy, kazdy to vnima inak...

eliska13
10. aug 2019

@lucinka1988 môj ide, ale musím to naplánovať ja.Ale, ak to je ako píšeš a máš stres z prehovarania z tohto či sa mu bude páčiť, počúvať frflanie, tak bude lepšie, ak vezmeš mamu, kamarátku a spravíte si po svojom.Bud sa spamätá, že si dovolenku neužil so synom, ale je taký typ a bude rád, že mal týždeň pre seba a oddych.keby som mala veľa financii každý víkend som niekde🙂
Možno sa boji o malého nie?

nenne9
10. aug 2019

@lucinka1988 áno veľmi pekne napísané...otázka "to čo máte baby za chlapov"....tak som sa trošku pousmiala no...☺️jeden chlap frfle na dovolenke..ďalší je na dovolenke super parťák ale ma zase iné chybičky...a tie chyby nemajú len chlapi ale dokonca aj ženy 😏takže neposudzovat neodsudzovať hneď tých ktorí to majú inak ako my...je to nezrelé a trošku smiešne 😉

pininka1
10. aug 2019

@nenne9 áno, možno je to smiešne, mne je to skôr smutné že sa v rodine jeden alebo druhý nevie bez frflania obetovať. Som zabudla,že mi ženy celé nadšene vstavané xkrat za noc k deťom, nespime a zabudame na väčšinu svojich predošlých aktivít v záujme deti. Tu nejde vôbec o to frflanie,ale o to,že ten muž celý spokojný pustí tu ženu samu s deťmi na dovolenku a on si dovolenkuje doma pri knižke. Neznášam nespravodlivosť nikde a už tobôž nie vo vzťahu. Ak sú obaja na dovolenke a deťmi, tak sa rozdelí aj tá starostlivosť a aj tá žena z tej dovolenky niečo má. Ale tak možno je lepšia teória mojej mami, že s malými deťmi sa má sedieť doma.

lucinka1988
autor
10. aug 2019

@eliska13 áno boji sa aj o maleho, ale mne to skôr príde ako výhovorka, ktorá mu teraz padne vhod, lebo podobný bol aj keď sme ešte nemali maleho...Zase ja po ňom nechcem aby sme išli na Bali alebo do Grónska..a pritom maly tie dovolenky čo sme zatial boli zvládal úplne v pohode, dokonca sa tam naučil spávať celu noc a upravil sa mu režim na 1 denný spánok..Ešte sa vždy správa lepšie ako doma..🤷‍♀️

eliska13
10. aug 2019

@lucinka1988 tak máš taký typ chlapa.Moj je tiež niekedy ako idiot, ale pre mna je to relax a chcem nech dieťa pozná Slovensko a okolité štáty.Minuly rok cez Vianoce som objednala hneď po sviatkoch penzión v Tatrách nech sa posankujeme, prechadzky, lebo som videla k čomu viedla naša dovolenka doma už 2 týždne pozeranie TV potom chvíľa vonku a zase doma, tak mu hovorím niečo objednam, že ok potom z neho vyliezlo, že nevie načo tam ideme, keď nelyzujeme😂ako, keby sme nemohli korčuľovať, chodiť do bazéna a pod...
On je pred každou cestou nervózny akoby letel do Ameriky.Nikdy si nedaj do toho kecat cestovanie a takéto víkendy sú balzam na dušu sa teším, že je syn už väčší a viem ísť aj sama.Ved letenka a výlet do Milana či Ríma stojí ako nákup na víkend v Tescu.teraz Ryanair má zase zľavu na letenky.