mile damy, mate v zivote popri detoch nieco comu sa hovori CAS NA SEBA? Ak ano, ako casto, co vtedy robite?
nepoznám slovné spojenie "čas pre seba" .... Neexistuje. Môžem len snívať...
Doteraz našu rodinku tvoril manžel a dcéra 10r. Každý deň po práci som mala čas pre seba - cca hodinka na cvičenie/beh/relax - podľa potreby. Plus sem tam kavicka/nákupy/kino s mamkou/kamoškami. Aktuálne čakáme bábätko, takze netuším ako to bude potom. 🤷🏻♀️
Nejaký čas asi nebudem mat na seba veľa času ale potom si ho určite znovu nájdem.
@marpel waaaw, krasne! Drzim palce s babom 🙂
...samozrejme, bez toho by mi hrablo. Obcas mi ako "môj čas" stačí kúpeľ bez asistencie, občas precitaná kniha, ale niekedy to je aj opustenie mesta, výjazd s kamoškou, kino, akurát Korona to dosť zhatila...
@deti95060810 chapam, preto sa pytam, ja mam 3 a ked nakladam pracku a som sama tak premyslam ci tTOTO je ono 🤣
@giulliette24 ďakujem 😊
Aké veľké máš deti? Ono kým sú menšie, tak je ťažšie si nájsť čas na seba. 🙃
Áno mam každý den aspoň hodinu. Syn bude mat rok.
vzdy si treba najst cas pre seba. kazdy jeden den! aspon 30 minut. samozrejme ked mate manzela s normalnym pracovnym casom. 😉
kym boli deti male, jediny cas pre mna bol cas na wc. 😀 ale aj tam som vedela ten cas zuzitkovat a citala som si tam 20 minut. 😀 teraz ked uz maju deti 9 a 5 r, vedia, ze mama rano ma kavu a ranajky rovnako v pokoji ako oni dvaja a az potom sa ideme hrat, jasit, ucit a pod. ked ich manzel vezme cez vikend von, nie vzdy musim ist s nimi a najdem si cas na kreslenie, ci idem cosi uvarit, alebo si urobim beauty day a riesim plet 🙂 a vecer pravidelne citam. kym maju sportove spravy v telke, tak mam 30minut na citanie v spalni a potom ich idem ulozit spinkat. 😀
Mam 5r a skoro 1r a cas napr vecer po 20 je klud cize do 12tej kym idem spat mozem co chcem. Vacsinou sedim pozeram co nove pripadne hodim masku na tvar alebo si robim nechty. Ked je 5r v skolke napr ako dnes a mensi spal zazracne dnes 2hodiny co inokedy pol hodinku tak som necinne sedela a pozerala do blba a nasavala som ticho. 😂😂😂
Ale inak mi staci ked upratujem a beriem to ako relax
@giulliette24 som sa pobavila.... 🤣🤣🤣 ja zapnem pracku, sadnem si (pozabudnem sa) a cumim do nej asi 5 minut.... to je moj cas....a niekedy pocujem.... "kde je maminka?"
Hned si vsimnu 🤣🤣
@giulliette24 ak nie si s deťmi sama, máš muža, ktorý nie je doma raz za pár týždňov, nevidím dôvod, prečo by si nemala mať čas pre seba. Je úplne jedno, čo vtedy robíš, či si ideš zabehať, alebo si poležíš hodinu vo vani s dobrou knihou, ten čas "len pre seba" je veľmi dôležitý. Aj deti treba viesť k tomu, že aj mama má svoje potreby, že nebude skákať len okolo nich, že je treba aj počkať a pod. Ak teda majú deti viac ako tri roky. Ale muž sa dokáže postarať aj o oveľa mladšie deti, len ho k tomu treba viesť od narodenia tých detí. Ako často a ako dlho, na to univerzálny recept neexistuje, závisí to aj od veku detí, aj od toho, či je muž doma z práce o 17,00, alebo chodí napr. na týždňovky.
Cas pre seba mam vzdy ked dcera (2r3m) spi (1x cez den a vecer, ak zrovna neupratujem a nevarim alebo nwzaspim s nou 😁🙈) no a ak treba tak aj kedykolvek inokedy ked muzovi poviem ze ten cas potrebujem. Nema problem ist s nou von alebo ju nejak inak zabavit.🥰 Casto ma aj on sam vyzve nech si spravim chvilku pre seba ze sa o malu postara. Jednoducho zeny, ak nieste zrovna slobodne maminy ze ste na tie deti ozaj uplne same, normalne tie deti obcas nechajte aj partnerovi, ved su aj jeho 😁😉 a vy ste tiez len ludia a nie stroje aby ste fungovali bez akejkolvek prestavky...
Nona co vtedy robim? Bud sa nalozim do vane a robim nic, alebo citam knihu alebo sijem alebo sa venujem rozbehnutej praci z domu. Robte cokolvek co vas bavi a pri com viete vypnut svkje matkovske pudy alebo ako to nazvat, jednoducho nothing box 🙂
@giulliette24 Ha ha... s tou prackou to je dobre😂
My mame len jedneho (16 mesacneho) a bez casu pre seba by som bola velmi zla mama.
Nejde iba o to ze si ukradnes par minut tu a tam. Potrebujes presne vymedzeny cas, v ktorom budes mat zarucene ze si mozes robit co chces. Ja som so synom od momentu ked vstane az kym ide spat. Ten cas pre mna nastava az po tom ako ho muz ide vecer uspat a potom k nemu chodi, cely vecer a aj celu noc ak sa zobudi. Ja proste viem ze od 19:30 az kym nepojdem spat mam klud od syna a mozem si robit co chcem. Ked je zly den, tak predstava toho vecera ma pekne drzi nad vodou pocas celeho dna.
Prvych 6 mesiacov som bola so synom az kym som ja nesla spat (23:00). Zo zaciatku to bolo OK ale po par mesiacoch som zacala mat nervy, ked syn nechcel vecer zaspat, alebo som k nemu musela casto chodit pocas vecera. Blbe je, ze som mala nervy na syna, ktory za nic nemohol. Tak sme sa s muzom dohodli ze ja budm mat dennu smenu a on nocnu a odvtedy je ovela lepsie.
No a co robim pocas toho volneho vecera? Debatim tu na Konikovi, citam knihy o vyvoji dietata, pozeram Nevychovu, triedim synove fotky, pisem jeho kroniku, vyrabam hracky alebo nieco majstrujem. A este raz do mesiaca si urobim volne popoludnie kedy vypadnem z domu na nakupy.
Mám skoro ročného syna a čas na seba mám. Veď mám muža, ktorý sa o syna tiež vie postarať a takisto o domácnosť a zase opačne. 🙂
@giulliette24 áno, zo 7ich dní 5 dní mam stále čas pre seba, niekedy pred obedom, niekedy poobede ale veľakrát sa stáva že aj aj😊muž pracuje na 24ky TJ robí 2 dní v týždni. Keď je doma, väčšinu času brava malú von on, alebo ideme obaja. Ráno vstanem, zacvicim si, on pripraví raňajky malej, ja ju oblečiem a berie ju von. Pritom dám niečo variť a kuknem film. Poobede to isté. Inak, toto je posledný rok, predtým bola dcéra na mňa naviazaná a nechcela bezmna nikam ísť tak teraz si to užívam a samozrejme som vďačná za muža že mi to takýmto spôsobom odlahci
@giulliette24 to by som sa pridala nakolko ja cas pre seba nemam vobec ani 5 min bez deti ked neratam od 8-12 skola, skolka potom sa tp zacina nonstop s detmi 🙄