Ja lem že byt mamou je ta najnáročnejšia vec v mojom živote. Práve som dobojovala s teplotou u syna po hodinových zabaloch 2 telefonátoch na 155 a úplnej bezmocnosti. Pred materskou som robila na vysokej pozícii v zahranici ťahala 6x do týždňa 12ky ale takáto hotová som sa nikdy necítila a kto mi ešte raz povie že veď si na materskej dovolenke toho asi prizabijem ..
Tak 12h v praci ta emocionalne nevycerpa ako ked tvoje dieta trpi a si zodpovedna za jeho zdravie život. A nie je to hocikto je to tvoja najvacsia laska. Materska dovolenka neznamena ze si na Maldives relaxujes ale ze ti je “ dovolen e “ byt matka na 100% z 24h 7dni v tyzdni. Ale aj choroby su sucast života no neznamena to ze si nemozes uzit materstvo tie dni ked je dieta zdrave. Vsetko to tazke vycerpavajuce sa nevyrovna čaru jedneho usmevu bozku objatia slovu mama lubim ta! To tazke je len Dan za stastie. Byt mamou Je najkrajsie dobrodruzstvo v živote. Hnet ako bude tvojmu dietku lepsie aj ty sa budes citit lepsie.
Ja som bola zhrozena ked mi doslo ze sa budem o syna bat az do svojej smrti. Nezalezi na tom ze uz bude dospely a zit sam. Stale to bude ten najvacsi strach na svete a nikdy sa ho uz nezbavim.
Nuz co, ono je to tak ze tie pocity sa musia navzajom vyrovnat. Pri narodeni dietata dostanes tu najvacsiu lasku, ktora sa nikdy neskonci (tak ako sa moze skoncit ta romanticka), ale zaroven dostanes aj najvacsi strach a stres.
neboj choroba vycerpava rodica, skus mysliet pozitovne, je to len kratkodoba choroba, prejde o par hodin dni a bude dobre... inak je to u rodicov TZP deti... ti musia tahat nonstop taketo situacie (viem o com hovorim). drzim palceky nech je pre teba byt mamou radostou aj v tazkych chvilach
@andreatytler do bodky súhlasím.A mám pocit, ze ten strach je ešte väčší ako, keď bola malá.Vtedy to dieta držíš za ruku, sleduješ obdalec, čo mu povieš väčšinou Ta rešpektuje potom už od teba odchádza do mesta, ku kamarátke, vplyv kamarátov, šikana a iné nástrahy teenegerskeho života.A radšej si nepredstavujem, že pôjde na diskotéku do rána🙂
Choroba je extrémne vyčerpávajúca pre dieťa aj rodiča. Úplne suhlasim s tým, čo píšeš a cítim to rovnako. Len som chcela, že si skvelá maminka ❤️❤️❤️
Nemyslim to v zlom,ale tvoje dieta ma "len" teplotu. Co maju povedat mamicky deti s diagnozami? Ja sa na to vzdy pri kazdej chorobe pozeram takto.
To ešte prídu ťažšie veci,ale vermi všetko zvládneš ani nebudeš vedieť ako a časom budeš len spomínať čo ti tvoje deti vyviedli a budeš sa tešiť ,keď ťa prídu pozrieť a povedia ti aj po rokoch mama ľúbim ťa
@iwesska vieš, keď som bola s malým v sanitke po Tom ako dostala febrilne kŕče (z obyčajnej teploty) tak doktorka ma utešovala a podporovala, čo mi v tej chvíli neskutočne pomohlo. Nezlahcovala moju situáciu, videla, že by mi puklo srdce, keby sa mu niečo stalo, a to cíti rodič či už ide o teplotu alebo rakovinu. V tej chvíli je ten pocit rovnako extrémny a vyčerpávajúci. Až s odstupom času sa vieme upratať.
Vždy to môže byť horšie, ale toto je forma podpory, ktorá nepodporuje a naozaj odporúčam ju nepoužívať, lebo môže ublížiť a vyvolať nesprávny dojem o sebe samom 🙂
tak si mala ostat na tej vysokej pozicii v zahraničí a najat si opatrovatelku. Ja by som tak urobila a fertig. nuz, asi nemozme mat všetko...
Byť matkou nie je ľahké, ale Boh vedel, že to zvládneme ;)
Deti majú choroby, teploty prejdú, bude dobre...prácu si treba nájsť takú, kde ste psychicky v pohode, to je najdôležitejšie, aj keď možno za mensiu výplatu...
Sú aj horšie veci a najhoršie keď detičky trpia nevyliečiteľnymi chorobami...vtedy mi stisa srdce a uvedomujem si čo mám....
Každý má nejaké problémy, ale zdravie je najviac... Podľa mňa nie je nič iné dôležité....posledného pol roka som bola po lekároch denne, a videla som v nemocnici veľa chorých ľudí, až potom si človek sadne a povie si, nič iné nechcem...
Dopraj si oddych, byť matkou je náročné, posielam objatie
A este je paradny vyraz "sediet tri roky doma" 😂
V zivote som tolkokrat nevyskocila z postele alebo nebezala zo zahrady dnu pripadne nikoho nenahanala po meste ako odkedy mam deti.
Kopa nespania, stresov, horucok 40 stupnovych, akcne dni, akcne noci.
To mozu fakt napisat len niektore zeny co vidam, matka 120 kil, dvojrocne dieta 30 kil takze sa ani jeden nemoze zacat necakane rychlo pohybovat 😃
@luccija Presne, ja ked si predstavim ze raz sadne do auta ako sofer tak mi je zle. Pre mna je najhorsia ta bezmocnost. Lebo ci uz pri tej horucke, ked len cakas kedy konecne zaberu lieky, alebo neskor ked ich nechas ist samych na tu diskoteku, tak sa mozes len prizerat a dufat ze to vsetko dobre dopadne. Moja svokra vravela ze sa cele noci premodlila pri 5 detoch.
Ja som sa zacala bat pocas tehotenstva a som sa nevedela dockat porodu, aby sa zdravy narodil a ja sa konecne mohla prestat bat. Boze aka naivita.
Neboj sa, nepomoze nic ine, iba preckat choroby, problemy a podobne a bude zase dobre, mysli pozitivne ... Uvidis ked bude bejby vacsie bude lepsie, budes mat partaka