Bolo vaše druhé bábätko iné ako prvé?

13. dec 2022

Z môjho okolia mi veľa ľudí povie, že druhé bábätko mali úplne iné ako prvé. Ako ste to mali vy? Moje prvé babo bolo absolútne pohodove, neuplakane ale za to malo veľmi zlý spánok a bolo náročné na pozornosť, v batolacom veku veľmi veľmi akčné. Môžem dúfať, že moje druhé babo mi dá vyspať viac? :D viem ze mi to nik nepredpovie, ale aká je vaša skúsenosť?

zooeynka
13. dec 2022

Kazde ine ;)

konikkon
13. dec 2022

Máš súrodenca? Ste rovnakí? Ste si podobní? Ste rozdielni?

simsalabim
13. dec 2022

Prva dcera uvrestana nespava narocna certica (spanok 4x30min od narodenia…), druha kludnucka dobrucka, trpezliva, co aj 4 dni ani nezaplakala.

anjelicek26
13. dec 2022

Ano dalsie tri (po prvom) mi dovolili vyspat viac, ale tak spravila som jednu malu - vyznamnu zmenu - nespravila som zo seba cumel... nezaspavali na prsniku, ale v bdelom stave do kosika na spanie, pohladkat, odchod, zaspali hned do par minut... neverila som ani, ze je to mozne, ale druhy syn to akceptoval bez jedineho pipnutia, chvilku sa povykecaval a spal... teda krasne zaspal od narodenia sam, lebo to bola jeho rutina...starsia dcera kazdu hodinu na prsniku...tito traja mladsi od porodnice 1-2x hore (vedeli sa uspat sami prakticky a nepotrebovali na to sat) a od 8 mesiacov spali celu noc (kojeny boli dlhsie).

Ale k tomu ostatnemu... mame kazde dieta ine, ci povahou, ci temperamentom, ci sposobom vychovy a keby mame 5-6-7-me dieta, aj tak to bude vzdy ine...

danulicek
13. dec 2022

Áno. Prvé akčné, nespavé, rýchlejšie než rýchle 😅 druhé Spachtoš, flegmatik a nič navyše, čo nebolo treba, neurobil/nepohol sa 😃 teraz majú 7 a 9 a stále sú úplne iní, prvý sa javí ako knižný typ, ktorý bude ratat príklady 😂 a s druhým si evidentne čosi ešte užijeme 😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzulka558
13. dec 2022

Prvá dcéra kludas, kde som ju dala tam bola a vydržala,, druhá úplny ale úplný opak mam ju za 3 deti, stale musí byť v pohybe ale tiež sa nejeduje, neplace a spánok ma ako staršia

uriva
13. dec 2022

Boli takmer rovnaké - prvé malo problém so zaspatím dve mesiace, potom prespalo 8 hodín v kuse. Druhé zaspáva de facto samo, avšak malo šialený reflux takmer 9 mesiacov, pri ktorom sa doslova dusilo, ale toto prespí nonstop takmer 10 hodín. Oni boli takíto úžasní už v brušku - fakt som sa aj ja dobre vyspala s bruchami. Takže v spánku rovnaké, pohoďáci cez deň, ani moc nemrnčali aj skoro sa sami začali hrať, len tieto dve vyššie spomenuté odlišnosti + jedno je chlapec a druhé dievča :D Ale podľa mňa sa to nedá dopredu vedieť ani náhodou, je to fakt o náhode - tak ako pohlavie a ďalšie veci.

beata_k
13. dec 2022

Uplne ine 😃

dadka128
13. dec 2022

Áno, syn bol kľudný, ani som pomaly nevedela že mám dieťa, dcéra od narodenia uplakaná

maribell
13. dec 2022

Áno, každé dieťa iné.
Prvý syn tuším celý prvý rok prespal 😅.
Druhý syn ho celý prevrešťal 😵
Tretí syn bol niečo medzi 😅

autor
13. dec 2022

@anjelicek26 a ako sa ti to podarilo? Aj ja som mala taky "plán" pri prvom, ale on úplne vždy pri tom kojeni zaspal. Až si tak navykol. Od narodenia zaspával pri prsníku po pár hltoch, musela som ho budiť aby sa trosku napil

anjelicek26
13. dec 2022

Postuchala som ho, prebrala, nech este cucne, dala odgnut, prebalila, zavinula a dala spinkat... takto to dobre fungovalo... ked tu rutinu potiahnes prve dni, babatko to ani nebude poznat inak... aj ked sama som neverila, ze sa to da, ale mlady to dal na pana... u mladsich sme uz na to sli rovnako, lebo sme vedeli, ze to funguje 😅

louise
13. dec 2022

Áno, každé iné. Majú spoločné povahové črty, takže niektoré veci boli ako cez kopirák. Podľa dcéry som si mohla nastavovať hodinky - spala a jedla podľa presného harmonogramu. Milovala odjakživa všetko nové, zmeny, kolektív. Syn bol nespavec, žije doteraz z lásky a suchých cestovín, miluje rituály. Ale obaja sú kľudné povahy, vysmiate slniečka a nezažila som si s nimi obdobie vzdoru (snáď mi to o to viac neukážu v puberte).

simona92101
13. dec 2022

To je vysoko individualne.mam dve dcerky,obidve v brusku velmi aktivne,pri oboch som pregrcala polku tehotenstva,obe rychly porod, problem s dojcenim pri oboch,obe problem s vyprazdnovanim + reflux cize prerevali na rukach,obe narocne na pozornost.ALE! Obe v noci od narodenia prespali temer celu noc. Vyzorovo su vsak uplne odlisne a aj povahovo 🤷‍♀️

maryetta
13. dec 2022

Prve “zle”. Druhe este horsie. Myslim v tom ze boli uplakane. Hmmm mame 3 deti a kazde bolo ine. A vlastne kazde je jedinecne vo svojej osobnosti.

simona92101
13. dec 2022

@anjelicek26 moja mladsia neznasa zavinovanie,rucky jej lietaju ako chobotnici 😃 takze tip na uspavanie,dat cucnut z 🐐,polozit do postielky nabok,chytit obe ruky a druhou rukou hladkat chrbatik.10 min a spi,niekedy aj 9h vkuse

diaalex
13. dec 2022

Úplne iné ☺️ Prvá po mesiaci pekne prespala celú noc a druhá do dnes (má 13m) sa zobudí v noci aj 6x 🙈

lentak1223
13. dec 2022

Mám 3 a všetky sú iné. Prvé bolo najlepšie, ale to som si neužila, lebo prvrodička☺ Druhé bolo a je skúška všetkých mojich vlastnosti a tretie je v pohode (len neje, v noci nespí). Včera mala tá prvá 10 rokov a mne bolo ľúto, že mi moje malé bábo ,moje dievčatko pomaly rastie do dospelosti. Tak si užívam aj tohto nespavca aj druhého tvrdohlavca. Ten čas trvá naozaj krátko😊

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
13. dec 2022

moje mali všetky jednu spoločnú vlastnosť...NESPAVCI

orangiiina
13. dec 2022

@anjelicek26 mna zaujíma, či mali cumlík. Lebo sú deti, ktoré sa potrebujú niečim ukľudniť. Keď nie je prso, tak je tam potom cumel.

andrejka1974
13. dec 2022

Každé dieťa je iné ,jedinečné

babyjune
13. dec 2022

Prva - nechce spavat doteraz (6. rokov) 😁, ale inac chytre a mile dieta (aj ked trosku "drama queen" 😁). Druhy (6 mesiacov) - spava od narodenia dobre, teraz nam uz prespi celu noc, neplace, uplny pohodak, ako za odmenu 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terry658
13. dec 2022

Prvá vrieskala 9 mesiacov, synček nebol tak uvrieskaný ale obaja do 3,5 roka 8-12x za noc hore. Musela som si dať 6 rokov pauzu aby som sa odhodlala mať tretie. 🤣

ivangeline
13. dec 2022

Ja sa spravam k detom velmi rovnako a kazde bolo ine. Prve predcasne,hypotonicke,flagmaticke,spave. Druhe dievca s kolikami,vrestalo do 6m,drazdive,nespave,rychlo znudene. Tretie zas chlapec a vacsi kludas,dal sa uspat,nastavit rezim,obcas vybocenia kvoli zubkom a pod ale znesitelne zmeny a vzdy sa dal nejak zabavit a nevrieskal nonstop.

orangiiina
13. dec 2022

@elizabet173 tak potom zavisi od dieťaťa. Syn plakal pol dňa, ako sme prišli z porodnice spal 9 hod. z 24. Chcel spat, ale nevedel len tak sám zaspať, s mužom sme hľadali spôsoby ako mu pomôcť. Cumel odmietol, naučili sme ho na kocik a prso. Dlho som presviedčala muža na druhe, ktoré je na ceste 😀 ma z toho traumu. Preto ma téma zaujala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz