Bojím sa mať druhé dieťa

8. mar 2023

Ahojte 🙂 chcela by som sa porozpravat o tom ci mat druhe dieta alebo nie. Rozmyslame s manzelom nad tym uz dlho aj by som povedala ze tuzime po druhom babatku ale hrozne sa toho bojim ze to psychicky nezvladnem prve dieta bolo ozaj narocne vela plakal myslim tym ozaj vela velmi tazke ho bolo uspat bola som vycerpana psychicky fyzicky a znechutena nakolko to bol iba stres zufalost a ziaden spanok. Samozrejme po pol roku to bolo lepsie po roku este lepsie a teraz bude mat 2 roky a uplna parada je uzasny dobrucky vieme sa pri nom prestriedat tak si viem aj oddychnut. Ozaj si to teraz vychutnavam. Lenze kamaratka mi pred 1 tyzdom porodila a ma tu istu pataliu co som mala ja babatko jej velmi place a nejde utisit nechce prso nechce spat, velmi tazky zaciatok je hotova a tak som si spomenula na nase zaciatky a az som uzkost dostala pri tej myslienke ze toto by sa znova zopakovalo a plus este 1 dieta doma, v tom case skolkar takze non stop sople pripadne ine specialitky a pytam sa sama seba ci je toto co chcem a ci by som to zvladla.

nikaleo17
8. mar 2023

Poznám tvoje pocity aj my sme tí tak mali navyše prvý pôrod komplikovana sekcia. Po 4 rokoch sme si povedali áno. A druhe bábätko je úžasné a spokojne.spinka celú noc. Hovorí sa že keď prve je nespokojné druhé bude dobre alebo opačne. Tiež sa mi nechcelo veriť

veve77
8. mar 2023

Ahoj. Prežívala som to úplne rovnako. Prvý syn presne ako tvoj - bez šance uspať ho, plakal a plakal, odmietal kohokoľvek aj manžela- kojene dieťa.. visel iba na mne. On bol nestrazitelny inými.. Mal rok a 3 mesiace a ja som otehotnela. 3 dni som plakala, že tak toto nedám. Do toho sme stavali dom, rozbiehali firmu, po nociach som robila účtovníctvo 5tim firmám, bola som totalne vyčerpaná.
Všetko sa upratalo v mojej hlave a povedala som si po tých troch dňoch plaču, že to dáme. Syna som pred pôrodom odstavila, všetko som si pripravila dopredu, nechala som si na ucto iba našu firmu, presťahovali sme sa.. Narodil sa druhý syn, našli sme si systém a bolo to oveľa oveľa oveľa lepšie ako som čakala..
Neboj sa. Zvládneš to.. určite. Nie je nič lepšie, ako dať dieťaťu súrodenca.. Druhé materstvo je zbavené prvotného strachu, vswtko ti bude zname a hlavne budeš zit s tým, že aj ťažké noci, zúbky, choroby a všetko prejde.. ten čas totiz šialene letí ..veď vies.

nnnuuunnn
8. mar 2023

Toto mi príde to najmenej. Ja sa desím zvládať prácu + škôlku/školu, povinnosti, robiť úlohy, proste rutina a logistika. 😃

lauriik
8. mar 2023

Tiez som mala tieto pocity. Prve dieta bolo sialene - prvy rok mi skoro len prerevala, nechcela kocar, nechcela nosic, nechcela autosedacku. Akoze naozaj som bola vtedy psychicky na dne. Potom som okolo jej druheho roku zacala pracovat, trochu som sa dala dohromady, zrelaxovala som sa a tak som si po par mesiacoch povedala, ze este jedno teda dame. A druhe dieta je anjelik. Najkludnejsia, vobec neplakala, stale usmiata, spokojna. Ak sa na to este necitis tak so zo nevycitaj a kludne pockaj este pol roku a uvidis.

domak2
8. mar 2023

Preto mam medzi deťmi 9 rokov 😅 potrebovala som dospat. Ak sa nikam neponahlate, tak môžeš chvíľu počkať. Mat náročné babatko a skolkara by som ja asi nedala. Ale zas kopa ludi to zvláda v pohode

milanemila
8. mar 2023

Podla mna pockaj kym budes mat maleho v skolke a uz tam bude pekne zvyknuty. Moze sa stat, ze nielenze aj druhe babo bude rovnake (ale zas moze byt uplne kludne) ale aj maly sa pod vplyvom ziarlivosti “zmeni”.

milanemila
8. mar 2023

@nnnuuunnn ja robim odkedy malo dieta 1,5 roka a ak na to nie si sama a muz je tiez plnohodnotny rodic, tak je to fajn 🙂 teraz ma 3 a ja mam kusok do porodu a tak tesne pred materskou to uz bolo horsie lietat medzi pracou, jaslickami a este potom nejake ihrisko aktivity atd 🙈

mila19
8. mar 2023

My mame doma teraz uz 8,5rocne “predcasniatko”. (Narodeny 33kt.) do 3,5 roka sa nam v noci nevyspal. Pomoc rodiny ziadna. Kocikovanie nic. Moje spomienky iba o placi a nespati.
Vsetko sa zlepsilo, utriaslo vekom, to ano, ale bol zase v skolke extremne chorlavy.
On je narocny dodnes. Vidime to. Mame aj krstna v rovnakom veku. Dievca. Ma to v povahe syn i ked je rozumny. Definiciu narocneho dietata od Searsa , splnal do bodky. Teraz uz asi 2 roky si hovorime s manzelom, ze by sme prijali druhe. ale. Je vela premennych. Milujem deti. Naucilo ma to vela.
Istotu nemas nikdy. Ja by som nechala prve trocha podrast. Clovek predsa vie co zvladne.

123nikolaa123
8. mar 2023

Moja malinká bola úžasné usmievavé dieťatko s režimom ako hodinky, fakt bolo to úžasné obdobie, bola som taká šťastná, každý deň som jej robila krásne umelecké fotky, stíhala som všetko, robila som si 10 km prechádzky ľavou zadnou a bola som v úplnej pohode ale v jej pol roku ma postihla ťažká depresia so psychózou, nasadených 7 druhov liekov, trpela som ťažkou nespavosťou, nespala som aj 3 noci ale naozaj, že nespala, vracala som zo stresu a prestala som moju maličkú ľúbiť, nevedela som sa o seba a ani o ňu postarať, veľmi mi v tých časoch pomohol priateľ a moja rodina, ku ktorej som sa na 2 mesiace nasťahovala, aby mohol priateľ chodiť do práce, kým sa nevylížem z najhoršieho, vlastne som nemohla ostať sama...

Nikdy nevieš, čo ti život prinesie...

Chcela by som mať ďalšie dieťatko, až keď malinká bude väčšia, teraz má 3 a chcem to stihnúť pred mojou 40 tkou... Verím, že dovtedy budem zbavená tých najhorších spomienok, preliečená aj na duši, a budem mať silu zvládnuť ďalšiu depresiu...

autor
8. mar 2023

@nikaleo17 Dakujem za reakciu tiez som toto pocula a asi na tom nieco je v mojom okoli tiez to kazdy tak ma jedno dobrunke druhe narocne uz len dufat ze nebude este horsie 🙈😂

autor
8. mar 2023

@veve77 joj ked citam co pises tak ako cez kopirak a klobuk dole ze si este aj pracovat dokazala

autor
8. mar 2023

Chcela by som sa podakovat za kazdu reakciu a povzbudive spravy celkom ma to nakoplo ze sa to bude dat zvladnut 🙂

nikaleo17
8. mar 2023

Neboj nebude 🙂

veve77
8. mar 2023

Určite to zvládneš❤️Si múdra mama, tvoja intuícia ti vela napovie a skúsenosť ti nedovolí urobiť chybný krok.. Budeš mat další uzlik, ktorý budeš ľúbiť a tvoj chlapček bude mat parťáka na ceeeeleee detstvo a cely život.. doprajte si tuto radosť

sergejj
9. mar 2023

Kazde dueta je ine. Smell do toho kym sa da. Potom budes chciet a uz sa dat nemusi.

kvetinka75
9. mar 2023

málokto má rovnaké deti. Ale nikdy nevieš. Pri dcére som spávala 3-4 hod. denne. Bol to zaberák. Neviem si predstaviť mať aj ďalšie také . Jedno náročné dieťa plus druhé malé. To by som už nedala.

grandzero9
9. mar 2023

na to nemozes takto mysliet, to druhe dietatko moze byt uplne ine ako toto 1. myslim si, ze na to proste nemozes mysliet takto v zlom a viem, ze to isto zvladnes, takze ziadny stres prosim ta

petko81
9. mar 2023

Aj náš starší bol placko.druhe sme chceli ale nejako sa nedarilo až po 8 rokov.rebeka bude mať rok terás v marci a bola ako anjelik.a v októbri pribudne ďalšie 🤰🤦🤱

kubkovamama
9. mar 2023

Nestresuj,každé dieťa je iné a kamoška nemá tvoje dieťa.🙂Počkaj až vyrastú,to bude iný záhul,mňa čaká škôlkar prvý rok,školáčka prvý rok,starší je adhd,najstarší stredná škola.Kazdy športuje,chce to a tamto,do toho jedna robota,druhá robota.Male deti sú malina ešte aj v období vzdoru