Ahojte, onedlho idem podávať prihlášku do MŠ pre moje dieťa, chcela by som aby ho zobrali tak od septembra ale však uvidíme čo bude. Chcem hlavne predísť tomu aby som nevymeškávala v práci počas tých školkarskych chorôb. Ale aj tak neviem ako to bude.
Ja mám strašný strach sa opäť zaradiť do toho pracovného cyklu. Bojím sa že to nebudem zvládať 😒 a ani neviem či ho zoberú. Nevie ešte ani rozprávať (má dva roky) a nevie chodiť ani na nočník. Ešte je to rok do skončenia RD ale ja mám už teraz žalúdočné kŕče. Mám strašný strach vrátiť sa do práce. Neviem ani či ma tam príjmu. Mám síce pracovnú zmluvu na dobu neurčitú ale aj tak je neistota. Šéf ma môže vyhodiť a ja neviem kam poberiem. Pracovných ponúk je málo.
Občas mi príde na um aj to, aby sme mali druhé dieťa. Ja absolútne neviem čo mám robiť, som zúfalá. Občas si aj po poplačwm.
ako pises roboty je malo-preto bud rada ze neaku mas a sup do toho .. vydaj zo seba vsetko aby si ta nechali ..
mat druhe dieta z dovodu, aby si sa nemusela vratit do prace mi pride velmi zly dovod, po 6. rokoch sa ti bude vracat lepsie?
ak mas co i len kusok priestoru a charakter tvojej prace to dovoluje, obnov kontakt s firmou, skus sa pripadne kusok vzdelavat a zvysit svoju hodnotu atd. -> z pozicie zeny na RD a manazera ti hovorim, ze tento stres si do velkej miery sposobuju zeny same (nie vsade je to pravda, lebo to neplati pre kazdu firmu a pracu), odidu na matersku, prerusia kontakt s firmou na vyse tri roky a potom sa obavaju co bude 🤷♀️ ja sa napr. aktivne informujem, co sa deje vo firme, robim si nejake certifikacie (ktore sa mi zidu aj ak sa rozhodnem tam nevratit), oprasujem anglictinu, komunikujem so sefom a kolegami a tak viem, ze na 1000% so mnou rataju a co bude, ked maly ne/nastupi o rok do skolky, no to budem riesit potom, teraz si uzivam cas doma a obcas aj co to spravim pre sefa, nech uplne nevypadnem, chapem, ze v tvojej praci to nemusi byt mozne a tento komentar bude pre teba zbytocny
A aký je dôvod že sa bojíš ísť do práce? Je to náročná práca?
Pozri, zbytočne sa znervoznujes a rozmýšľaš čo bude. Rok je veľmi dlhá doba. Tvoj syn sa môže rozrozprávať napr už aj zajtra 🤷♀️s odplienkovaním to isté. A to či a koľko bude chorý, to nevie nikto a ani to nijako neovplyvníš. Návrat do práce zvládneš, prečo by si nemala? 🙂 ver si trochu viac a snaž sa myslieť pozitívne. Uži si ten posledný rok na RD, ostatné veci budeš riešiť potom.
Po druhom tá bude znovu čakať nástup do prace. A čo budeš robiť potom? 6r doma to je už iné ako len 3 roky. Po 6 už pomaly aj zabudneš co je pracovny život. A určite si nerob druhé dieťa len preto lebo tebe sa nechce do prace… 🙈 chúďa dieťa.
@kukulda1234
@syslik81
@petamich
@apolka77
@54tinka54
Ďakujem za reakcie. Môj manžel je SZČO, pri ňom Veľmi neprichádza v úvahu byt doma s chorým dieťaťom. Môj plat s jeho platom sa nedá absolútne porovnať. Ja som pracovala ako účtovnícka, viedla som pár firiem sama, neskôr ku mne prišla pani kolegyňa. Pre mňa to bol dosť veľký stres, samé termíny a keď boli uzávierky a daňové (čiže presne toto obdobie ktoré je teraz) som bývala v práci aj do 8 večera. Preto sa stresujem. Ono sa zo nezdá, pretože je to práca v kancelárii. Pritom som si robotu koľkokrát niesla domov. Preto sa bojím. Momentálne je tam za mňa jedna žienka. Viem že si a kolegyňou veľmi rozumejú.
Môj šéf je svojský…. Neviem vôbec čo bude
@gabika0825 chúďa dieťa? Vážne?
Dieťa mám jedno, druhé plánujeme ale nie hneď.
“Chúďa dieťa” hovor tomu dieťaťu, ktoré nemá žiadne zázemie a rodičia naňho zvysoka kašlú…
Na pracovný život určite nezabudnem. Vzdelávam sa aj počas RD. Len v mojej firme je to momentálne oni zložité a iné pracovne ponuky niesu
To su uplne normalne pocity.Aj zeny,ktorym je uz na RD dlho a do prace sa tesia,si podobnymi pocitmi prechadzaju.Zijeme si nejaku dobu v bezpecnej ulitke doma,vo vaticke znameho a zrazu treba opat plavat do neznama,neistot,noveho...Tieto pocity strachu po prvych dnoch opadnu.Budes riesit veci za pochodu ked pridu.Teraz si hlavne nevytvaraj v hlave cierne scenare,naozaj to je najhorsie.90%z nich sa nikdy nestane a ty sa vynervujes na tabletky.Trenuj si pozitivne myslenie.Ano da sa to trenovat.Ako myslis,to si pritiahnes a budes v pohode.Prirodzene obavy a trema su naozaj normalne.
Aspoň sa máš kam vrátiť. Ja už bohužiaľ nie. Čiže hľadať novú prácu s tým, že mám malé dieťa, ktoré bude možno bývať často choré a mať prac.dobu prispôsobenú jeho škôlkárským časom. To je výzva
Nestresuj sa. Nikde nemáš istotu, že sa vám podarí mať druhé dieťa, preto si užívaj prítomnosť. Užívaj si posledný rok rodičovskej. Robota vždy bola a vždy bude, dieťa je malé len raz a preto si to užívaj. Keď sa vrátiš do práce, tak to budeš riešiť potom. Choroby budú. Ale zvládneš to tak ako milión žien pred tebou a milión po tebe. Aj keď teraz sa ti to zdá byť neriešiteľné, ale vyrieši sa to - veď to dieťa nenecháš samé doma, preto VŽDY nájdete riešenie. Proste si budeš brať OČR. Dnes sú aj home office úplne inač brané ako v minulosti. A inak.... Chcete druhé dieťa, píšeš. A prečo to neskúsiť hneď? 😉
Tak po 1. Na nocnik sa môže naučiť aj zajtra. Zo sekundy na sekundu .. po druhe, rozpravat nemusí plynulo, v škôlke sa nanho nalepi vsetko. Po 3. Nalepi sa vsetko znamena aj choroby. Kazde dieta žiaľ tymto musi prejst, a v tejto pocovidovej dobe este horsiem rataj s 1-2 a aj 3tyzdnami doma a par dni v škôlke. V lepšom pripade potiahne 2 týždne 🙈 žiaľ, byt do 8 v práci pri dieťati bude fuska, práca fakt na ukor toho dieťaťa, toto vôbec neodporúčam pre jeho psychiku, ono sa to nezdá ale myslim že tym to dieta mox utrpi.. Teraz si predstav 3 roky doma s maminkou a zrazu bum nevidí ta cele dni... Cele zle. Ale viem, sama zo seba viem ze je velmi tazke zosuladit dieta s prácou...
Z akého si regiónu keď píšeš že práce je málo? Ja si myslím, že ako účtovníčka by si nemala mať problém si nájsť prácu. A čo sa týka tých školkarskych chorôb, tým si musí s dieťaťom prejsť takmer každý rodič, je to normálne. Ešte by som povedala že ty ako účtovníčka vieš z veľkej časti pracovať aj z domu či? Tak by si mala v čase choroby dieťaťa homeoffice. A pri nabitých termínoch kedy si zvykla robiť aj do večera sa predsa postará o dieťa manžel, tiež je rodič ako aj ty.
Hlavne nestresuj a nerozmýšľaj už teraz že čo bude za rok. Aj tak nič nevydumeš a ani nemáš dosah na to ako to teraz ovplyvniť. Ja mám takmer 2 ročného a o pár mesiacov sa narodí druhé, PP mi skončil tesne pred nástupom na materskú s prvým (samozrejme zmluvu už nepredlžovali). Čiže ja si budem hľadať prácu s dvoma malými škôlkarmi, bude to riadna výzva, ale načo sa mám tým zaoberať už teraz? Nejak bude.
na jednej strane su tvoje obavy pochopitelne, ale na druhej zbytocne.
teraz asi ides davat prihlasku do skolky, tak maly pojde do skolky, ked bude chory, tak bude chory a budes to potom riesit, nevie rozpravat? nauci sa. dieta si vytvara najskor pasivnu slovnu zasobu, potom aktivnu, ked zacne rozpravat vytiahne take slova ze sa budes cudovat. nechodi na nocnik? nauci sa. ked sa otepli, zacni ho ucit na nocnik, do septembra sa nauci.
bojis sa ist do prace, stres je pochopitelny, ale naco sa stresovat do predu? zabehnes sa, zvyknes si. ak ta sef vyhodi, najdes si inu pracu. ono by bolo dobre komunikovat so sefom ci nastupis uz dopredu. alebo hladat novu pracu, ked mas z tejto stres.
a hlavne sa riadit heslom, ze problem treba riesit vtedy ked sa vyskytne a nie dopredu stresovat.
myslim, ze dobry uctovnik sa nestrati 🤞🏻 budem ti velmi drzat paste, aby bol navrat do prace co najjednoduchsi, bez zbytocnych stresov a ak by si nahodou aj nezostala v sucasnej praci, nech si rychlo najdes nieco nove
Nestresuj už dopredu 🤷♀️ nič tým nezlepšíš. V prípade choroby dieťaťa by si možno mohla robiť na homeoffice🤔
Po 6 rokoch , ako uctovnicka, budes uplne mimo, vsetko sa rychlo meni, stale nieco nove. Ale cudujem sa, preco uz davno nerobis uctovnictvo doma? Mala by si zarobene z domu, ani stresy z kolektivu by si nemala, uplne idealne byt uctovnicka pri malom dietati, co by ine za to dali.
Často tieto naše obavy a stresy sú úplne zbytočné. Ber to tak, že pôjdeš, skúsiš a uvidíš, svet sa nezrúti, keď práca nebude to pravé čo chceš, stále máš možnosť ju zmeniť, ale buď rada, že máš teraz na dobu neurčitú a uvidíš. Užívaj si ešte že si doma a nestresuj sa takýmito myšlienkami.
Zober to tak, že dnes máš zlý deň, lebo nič pozitívne si nenapísala.mas sa kam vrátiť a uvidíš...keď bude veľa roboty zoberieš si ju domov, muž pracuje, dieťa je zdravé prečo places?
Možno si počas RD nájdeš inu prácu pozeraj ponuky priebežne,čo bude po nástupe do škôlky nikto nevie a možno budeš mať druhé dieťa.
Vôbec sa tým teraz nezaťažuj a súhlasím hľadaj si bokovku na doma si účtovníčka máš veľké plus
Sama píses ze prace je malo tak sa drz tej co mas 🙂 po 3 rokoch sa vracia tazko ale po 6 extremne tazko...treba komunikovat s firmou ci by si uz mesiac dva pred nastupom tam nemohla odbehnut aby si mala lahsi nastup a zabehla sa...ono sa vzdy da len komunikacia je zaklad...nestresuj sa, ak bude dieta chore bides riesit za pochodu a ci manzel chce alebo nie bude musiet pomoct aj on..tvoja praca nie je o nic menej dolezita nez jeho..aj ty potrebujes odvadzat odvody a sporit na dochodok...stale je.mozne si najst niekoho na obcasne strazenie ked bude mst dieta napriklad sople kasel a nebudu to horucky..tiez som tam decka strazila popri VŠ a pomohla nejednej rodine...hlavne klud 🙂