Maminy so skusenostami, ako ste vedeli ze je to len baby blues? Mne to trva uz cca 5. den co sme doma z porodnice, najhorsie je to vecer, rano a doobeda som celkom ok. Cez den len revem, strasne sa trasem, chytam paniky. Dufam ze z toho nebude depresia, uz ma to fakt nebavi.
do 2 tyzdnov po porode este tszko vyhodnocovat. mavala si dusevne problemy pred tehu pocas tehu? je dieta chcene planovane? ale bolo tehotenstvo a porod? nemas nejaku porodnu alebo poporodnu traumu? vracaju sa ti zablesky? ma.ti kto pomoct? mamzel ci mama ci poporodna dula? ako vnimas seba ako matku a a ako vnimas svoje dieta a vas vztah? sprchujes sa jes pijes spis? skus si pozriet web vydumamky.sk byt rozhodena po pprode v sestonedeli je normalne. dostanes sa s dietatom trosku na vzduch?
Zazila som to. Ked to trvalo skoro 2 mesice zacala som to riesit
Suhlasim s vyssie napisanym, ze este je skoro to vyhodnocovat ci je to baby blues alebo nieco viac.
Ale mne pomohlo jedno sedenie s psychologickou.
Odporucam ti, aby si sa zavrela sama niekde kde ti je prijemne zapal si sviecku ( ohen cisti vzduch ) a zacni rozmyslat nad vsetkym co si zazila, par hod pred porodom a cely porod detailne, to co ta rozochveje by malo byt to, z coho prameni tvoja uzkost. Vyplac sa, kolko potrebujes.. az kym citis ze si vzdychnes. Potom sa sustred na seba, ze robis vsetko dobre a najlepsie ako vies. Ze aj to babatko ma emocie, ze jeho plac nie je preto ze ty robis nieco zle. Len Tvoj smutok je aj jeho smutok.
Potom sa popozeraj na sviecku a ked citis ze si sa ukludnila poriadne sa predychaj z hlboka a potom dakuj za to, ze mas doma taky poklad.
Drzim ti palce 🙂 urcite to zvladnes!
Blues som mala podla mna po 2.porode. Nechytali ma ziadnr paniky, jedine som bola strasne precitlivena a sentimentalna, vela som plakala, lahko som sa rozcitila a mala som pocit nrdostatocnej emocnej podpory