Ani vám vaši muži nepomáhajú?

9. jún 2024

Ahojte. Idem sa spýtať ako to funguje v iných rodinách. Máme 15 mesacne dieťa. Ale teda ja som prekvapena ze ten moj muž sa tak malo zapája. Stále sa vyhovára ze ved ja som matka mam sa starať ja. Som z neho sklamaná. Hlavne po tom čo dieťa bolo plánované a chcene. Ale on si myslí ze ja mam baterky co sa nikdy nevybiju. Tvári sa ze jeho sa to vlastne netýka a chodi si po svojom akoby ani rodinu nemal. No rozum mi ide stať. My ženy fungujeme lebo musíme a pankovia akože kedy sa im chce?

viestta
9. jún 2024

Nia, ani mne nepomaha. On sa podiela na chode domacnosti a starostlivosti o dieta, vsak jedno aj druhe je spolocne

sisi2212
9. jún 2024

Ani moj nepomaha a zvyknem sa s nim hadat, ja uz teda ale chodim aj do prace a to ma vytaca najviac, pracujem rovnako a este ocakava ze vsetko mam robit ja a ked nieco nie je tak ma este blbe reči …. Dnes som sa s nim tiez pohdala

gejb
9. jún 2024

Nerozumiem argumentu "ved ty si matka". A on je otec..a ?
Rovnako je polovičný rodič ako ty.
Môj pomáha, to sme mali vyjasnene ešte pred tehotenstvom..

candii
9. jún 2024

Ani mne nepomáha.. na veľa keď som v práci tak navarí niečo, napríklad upečie kura.. no minule sme sa aj kvôli tomu pohádali lebo sice kura upiekol ale ryžu nespravil. Že sa mu nechcelo. Takže ja po robote, unavená a hladná som musela ešte robiť ryžu. A deti mali obed o 15.00 🫣 byt maximálne pozameta , zmyval naposledy pred 6 rokmi keď som bola v pôrodnici, kúpeľňu a záchod neporiadil nikdy, periny tiež nikdy neprezliekol. Sem tam keď ma dobrú náladu povysáva. Keď ho konfrontujem tak to nemá žiadny zmysel. Lahne si a povie že už vôbec nič nebude robiť a koniec. 0 bodov. A pritom taký nebýval. Vždy mi pomáhal pred deťmi ..

andrea_82
9. jún 2024

Domace prace robim vacsinou ja, on zase robi okolo domu. Ale malemu sa venuje, ked pride z roboty, hned ho berie. A vecer kupeme vzdy spolu.

peter0123
9. jún 2024

Nie. On sa spolupodieľa na chode domácnosti, čiže varí, umýva riad, upratuje aj žehlí ak treba

mandzula
9. jún 2024

Funguju aj chlapi, len si treba spravne vybrat, pozriet sa, ako to vyzera v kmenovej rodine, rozpravat sa o tom, vyskusat si spolocne fungovanie a az potom sa rozhodnut, ci si s takym clovekom vobec zakladat rodinu. Popravde som nemala ani jedneho frajera, ktory by bol mal nazor ako ten tvoj.

anjelicek26
9. jún 2024

Muž je rovnocenný rodič ako ja.. žiadne pomahanie,ale staráme sa spolu.. ja ťahám v noci, muž ho berie cez deň kedykoľvek môže, aby si oddýchnem.. porozprávajte sa normalne, ze si unavená. Primárne unavená. Že potrebuješ, aby ta nechal ja neviem v sobotu pospať do desiatej, v nedeľu na obed,ked nejde do prace (a ty jeho sobotu na obed a v nedeľu rano) proste hladaj kompromisy.. unavený je aj človek co chodí do práce a aj ten,čo je doma.. len je to iný typ únavy.

zmrzlinka2021
9. jún 2024

Manžel ti ani nemá pomáhať. Má sa spolupodieľať na chodbe všetkého.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
9. jún 2024

moj panko nepomaha a nefunguje ako sa mu chce, moj panko je totiz rodic a nie darca spermie 🤷‍♀️

andaluzia12
9. jún 2024

Môj muž nevarí, keď som doma ani raňajky a večeru si sám nenachystá… Ale operie, poskladá, povysáva, periny som ešte v spoločnej domácnosti neprezliekala.. čakáme dieťa, nakoľko je viac rodinne založený ako ja, som zvedavá ako sa bude správať …

ada12345
9. jún 2024

A pred dietatom ste to mali ako? Podielal sa na starostlivosti o spolocnu domacnost? Ako to mal vo svojej povodnej rodine? Jeho otec sa ako spraval? Taketo veci si treba vsimat predtym ako si s niekym spravim dieta.

lucia13022023
9. jún 2024

Ja toto z duše nenávidím. Aké pomahanie? Na dieťa sú dvaja rodičia, mne muž nepomôže keď ho zoberiem von. Pomáham aj ja mužovi keď zoberiem dieťa von alebo ho na krmim?
Mame spoločný byt, pomôžem mužovi tým, že umyjem riad? Nie. Ale muž pomôže mne keď umyje riad. Najlepšie keď si ho aj on sám zaspini jedlom ktoré som mu pomohla uvariť 🤦‍♀️😁
Nič proti autorka, ja viem ako si to myslela, len ma toto fakt vie vytočiť. Nie, muži by nemali pomáhať, mali by sa spolu podieľať na chodu domácnosti, výchove a ďalších veciach. Porozprávaj sa s ním, na dieťa ste dvaja, to, že ty si na materskej neznamená, že on nebude tri roky nič robiť.

lenkakravcova
9. jún 2024

My sme si to rozdelili. Ja mám deti a domácnosť na starosti. On financie (ja neplatim hypo, energie, jedlo, drogériu atď. Vlastne platím iba oblečenie sebe a deťom z rodičáku). Časovo nám to vychádza viac menej narovnako.
Ale samozrejme ak som chorá, tak pomôže i s domácimi prácami (alebo počkajú na neskôr, čo nie je nutné).

aliaray1
9. jún 2024

Manzel sa podiela spolocne na vsetkom od uplneho zaciatku az doteraz. Vela sme komunikovali a je to tak do dnes. Sme uplne ako 1 team, zohrani...chvilku sme sa na zaciatku par mesiacov ladili a super. Ked mame obaja iny nazor, vraciame sa k veci neskor, argumentujeme, vedieme rozhovor a cielom najst riesenie ako normalni ludia. Nekricime ani sa nehadame, neurazame, nevydierame.
Mrzi ma, ze to mas takto...za 10 min roboty ti hodi vsetko na plecia so slovami, ze si matka, staraj sa? To co za neandertalca toto...🥴🤦‍♀️

kiki68
9. jún 2024

Pomaha, teraz mal 4 dni on cely den a malym, cize home office, vyzdvihnut zo skolky, oprat veci, poriadit dom, navarit, venovat sa dietatu. Ja som bola do vecera v praci. On je na to zvyknuty, vie si to zadelit. Este ma aj zahradu ( pestuje vsetko mozne), chodi s malym plavat. Ale jeho kamosi funguju podobne. Lietaju pekne okolo deciek. Zase ja ked som doma, Tak vtedy to casto prevezmem cele. Mimo zahrady, na tie neho rajciny nesmie nikto ani pozriet 😂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninusa221
9. jún 2024

Nemáme síce ešte dieťa ale môj chlap bol taký že si mu musela ešte nabrať jest a doniesť tanier pred neho potom zobrat. Bol tak naučený doma. Ja som zas pravý opak, takže keď sme išli spolu bývať hneď som ho vyviedla z omylu že ja mu mama hotel nebudem robiť. Tak ak perie aj vari občas, periny prezlečie teraz mi len ďakuje že je rad. A teraz sa mi potencionálne svokra poslednú dobu sťažuje ako jej dcéra ktorá ma 25 rokov neurobi nič sama od seba a je ako také teliatko celkovo. Ale však ako si ich naučila tak má. Ale aj my keď tam prídeme tak nás obskakuje a nám to už lezie na mozog. Ale keď mi aj povie že sa mu niečo nechce tak tak ma vytočí že hneď je v pozore 😂.

jarnajar
9. jún 2024

Pri prvom dieťati celkom OK, pri druhom domácnosť nula a deťom sa venuje, ale len v tom, čo má aj on rád. Snažím sa to zmeniť, ale ide to ťažko.

amelia89
9. jún 2024

@lenkakravcova co ste si rozdelili? ze ty robis vsetko 24/7 okolo deti, domacnosti, vsetkeho a on proste len pracuje ako hocijaky iny chlap? wowky, dobre potom

amelia89
9. jún 2024

moj muz bol prave 2 tyzdne preč a davam hold vsetkym slobodnym mamam a mamam ktorych muz je doma len na okrasu, ako vazne. Ved na vsetko maju byt dvaja,sme tím, drzime v tom spolu a nenechame sa proste trapit jeden druheho,samo o sebe vychovavat male deti je narocne a nieto este riesit ze jednemu sa daco nechce,no hold smola, bezstarostne casy odbili s porodom pre nas oboch a opat si ich spolu vychutname ked sa bude dat, ale teraz sa na tom musime podielat spolu.

medda_beda
9. jún 2024

Nechápem na čo čakáte na mužov, načo sa ich pýtate.
V domácnosti sa má podielať normálne a čo sa detí týka tak odovzdám a čav.
Tak to robia moje známe keď niekam chcú ísť.Nepýtajú sa chlapov či sú ochotní.Si otec staraj sa.
A len raz by som od chlapa počula, že hlavne matka sa má starať o deti tak by som s ním deti ani nechcela.

lenka567899
9. jún 2024

Žijete niekde v saudskej arabii?

autor
9. jún 2024

Momentálne som rezignovala. Ani nemam chuť s nim nič riešiť. Fakt. Aj slovo rozvod mi napadlo.

autor
9. jún 2024

Ďakujem vam dievčatá. Ze ste sa zapojili. Ano. Mate pravdu vo vašich vyjadreniach. Plne s vami súhlasím. Som smutná z toho všetkého.

jamimo
9. jún 2024

my deti nemáme, ale... v našom obydlí nebývam predsa sama však? Sme jeden team, všetko robíme spolu = on umyje okná "na hrubo" ja leštím, on kosí, ja hrabem, on vyvezie fúrik, on čistí mäso ja varím, prezliekanie periny spolu, ja dám prať, idem športovať, on vyvesí... atď... Ja ti neviem, s chlapom ktorý má tuleniu chorobu by som ani nemohla žiť. Nebavilo by ma to a nie som súkromná gazdiná 🤷‍♀️
PS: brat má malé bábo, od tehotenstva - pôrodu behá ako namydlený blesk okolo malej, domácnosti, pediatrička, inštitúcie... Opačný extrém švagriná= nepoužiteľná do života 🤨

jamimo
9. jún 2024

@candii ty kokso, že sa mu nechcelo... Ja by som tú ryžu neuvarila 😉Tak aj ty si uvar kávu, vylož nohy, časopis, lak na nechty. Skús tento režim 3 týždne, nie sú umyté riady? Nevadí, nemáš sa z čoho najesť, objednaj si donášku, tak aby nechýbalo z domáceho rozpočtu a najedz sa z polystyrénového obalu 🤦Nie je opraté? Nevadí, choď si kúpiť ošatenie od treniek po bundu, ale nie z rodinného rozpočtu.
Ženy, ako nič v zlom, ako sa vám toto stalo?

lenqua_12325
9. jún 2024

@lenka567899 v Saudskej sa majú podaktoré ženy luxusne. Resp. väčšina.
Väčšina z nich má minimálne 1 slúžku, ktorá s nimi žije v spoločnej domácnosti.
Stará sa o dom a jedlo, nákupy.
Tie ďalšie majú aj opatrovateľky k deťom poprípade viac kusov personálu.

denithestrange1993
9. jún 2024

Planovane a chcene,to ste si nevydiskutovali realie zo zivota s dietatom predtym nez ste si ho robili? Neverim ze ked ste boli bezdetni tak sa isiel od roboty pretrhnut. Musela si vidiet tie naznaky. Neviem teda,tak uz len ho ukolovat - chod vyniest smety,povysavat, pokocikovat atd. Ked povie,ze nie tak ukaz mu prazdny hrniec,ze aj ty rezignujes ajeto.