Ahojte aký máte názor mat tri deti v tejto dobe keď všetko ide hore ci uz energie potraviny škôlky obedy? Podka čoho ste sa rozhodli ze napr. Dve deti vám stačia alebo pripadne jedno alebo ste to neriešili až tak ?
ak je to pre rodinu v pohode - po fin. stránke, časovej stránke - ich vec, neriešim. Nech si majú aj 10 detí, keď to utiahnu. Skôr nechápem, keď niekto nezvláda poriadne jedno a narodí si ďalšie 2 a potom čaká pomoc od druhých
@miruska198 ja by som sa rozhodla na zaklade otazky...dokazem tri deti uzivit aj sama ak by sa manzelovi nedajboze nieco stalo?? Ano teraz ste na to dvaja ale to nemusi byt aj o par rokov... ak ste financne zabezpeceni a viete vykryt aj dlhsie obdobia bez prijmu tak preco nie..mat babatko je krasne ale aj zodpovednost sa vediet postarat 🙂
presne tak, ty sa vobec nepozeraj na to, aka je doba. proste by som sa riadila tym, co mi hovori srdce, ja zatial nemam dieta, ale ked budem chciet trebars aj styri, tak ich mat budem. zakazdym sa to proste da zvladnut, kriza-nekriza.
@mamula20 gratulujem k babatku 🙂
Ako nám ukázali posledné tri roky, svetové dianie sa vie zmeniť naozaj za pár dní a má to následky. Resp. Aj v histórii sa striedajú lepšie a horšie obdobia, obdobia krízy a prosperity. Deti sa rodili za vojny, aj za všelijakých hladomorov a kdecoho.
Otázne je, v akej situácii ste, aké máte možnosti, schopnosti, prip. Záväzky. Aspoň v krátkodobom horizonte. Držím palce.
Minule som čítala diskusiu že koľko je potrebné mesačne na ubytovanie a stravu pre vysokoškoláka na intráku. Suma akú mamičky spomínala bola cca 500e na mesiac, Už tu viem že síce sa máme dobre ale nemohla by som dať rovnaké možnosti deťom na budúcnosť a štúdium takže dve stačia. 🙂
Podľa mna správny počet deti je ten , ze sa dokážem o ne postarať aj sama , keby sa muzovi nedajboze niečo stalo . ( tým nemyslím len finančnú stránku )
My mame tri a nelutujem, zvladme to ok, aj financne, dom.mame dost velky aj na 5 deti. Ale viac by sme uz nedali, prave kvoli tym moznostiam do buducna, kruzky, vysoka skola, dovolenka a pod.
Už by som nechcela a ani netúžim...uz od mala som chcela max.1-2deti....mame 2ve aj tie 2ve my dajú zabrať
Vždy som chcela tri, ale žiaľ zdravie nepustí. Aké som vďačná aj za tie dve, čo mám. Aj keď v kútiku duše......
@miruska198 tak, mám 3 deti, takže na názor je už neskoro 😂. Ale nie, my sme v pohode... 🙂.
@miruska198 po prvom sme chceli skoro 2...2r rozdiel. Tretie sme chceli, ale trochu neskor...ale podaril sa zase 2r rozdiel. Som rada ako je.
Pre tretie sme sa rozhodli v roku 2016, tak teraz ho už asi nepredam 🤪
Neviem proste som chcela viac deti, v mojom prípade aj 4ri, ale 4te už proste nebolo.. tak mám tri, finančné vychádzame, nič nám zatiaľ nechýba a ak začne budeme to riešiť potom.. som rada že to je tak ako je...
Je to aj o tom ako sa cítiš.Myslíš že Zvládneš starostlivosť o 3deti?si pripravená na ďalšie tehotenstvo?mám 3deti (13r,7r a 5r)každé dieťa je iné a každé vyžaduje iný prístup.Ďalšie dieťa si neželáme.Pracujeme z manželom obidvaja,mať 3deti je náročné a obmedzujúce.Možno to vyznie sebecky ale aj mi ako rodičia máme svoje koníčky ktorým sa chceme venovať a aj svoje predstavy o živote.Ďalšie dieťa neprichádza do úvahy.Sme dostatočne zabezpečený ale už tu nieje ochota venovať sa pripadnému 4tému dieťaťu.Neviem a ani si nechcem predstaviť znovu ten kolotoč - plienky,mlieko,vstávanie nočné,sople a podobne už nie a to môžem povedať že môj muž sa staral hádam viac než ja 😂😂 Žiadna žena tu na MK ti nepovie ,,maj 3tie dieťa choď do toho,,žiadna to dieťa za teba neporodí ani sa nebude oň starať ani ho vychovávať takže nepomôžu ti tieto príspevky.Je to vec medzi tebou a partnerom a o tom ako si predstavujete Váš život.
Ps- nieje to len o počte detí,ale tie deti treba aj vychovávať a zabezpečiť,vzdelávať takže je aj otázka či si ochotná sa dostatočne venovať všetkým a všetkým poskytnúť to čo je treba.
Keď sa mi narodilo prvé dieťa, pomerne skoro som začala túžiť už po druhom. Keď sa narodilo druhé dieťa, v žiadnom prípade som nerozmýšľala nad tretím. Takto to vnutorne cítim, že sme kompletná rodina a viac nám netreba. A finančne by to bolo s tromi deťmi náročnejšie. Chcem svojim deťom dať dobré vzdelanie, nejaké tie krúžky a iné možnosti a ak by boli tri, už by sme to neutiahli. Mne by bolo hrozne ľúto ak by napríklad dieťa chcelo chodiť na plávanie a ja by som na to nemala peniaze. Ja sama som vyrastala v skromných pomeroch a asi aj preto to takto vnímam.
Vždy som chcela tri deti ale ako som staršia uvedomujem si že dve sú úplne ideálne. Pri troch by sme museli riešiť väčšie auto väčší byt, my veľmi radi cestujeme a netuším ako by sme s tromi deťmi cestovali už aj s jedným to bol zahul. Druhá vec radi by sme po 50tke mali deti už odrastené a mali ešte život a čas pre seba kým budeme mať energiu 😊 asi sme egoisti ale nechceme celý život riešiť iba deti, takže dve a stačí 😊
Milujem takéto pribrzdene otázky. A keby to moje tretie dieťa malo už 10 rokov a prišlo by zdražovanie, tak čo, vrátim ho?
To záleží na tom ako na tom ste, ak žijete od výplaty k výplate a už teraz sa musíte uskromňovať, tak by som do ďalšieho určite nešla.
@miruska198
Ak by som chcela, neriesila by som dobu, hlavne, ked zijeme vo velmi dobrej dobe a mame sa lepsie ako 80 % obyvatelov tohto sveta.
Deti a doba sa neda spajat - nikdy netusis, co sa stane, vid svetove vojny, genocidy.. teda podstatne zavaznejsie problemy ako ceny potravin ci energii.
Ak nemate problem sa uskromnit, mas milujuceho manzela, ste obaja siovni a pracoviti a hlavne uprimne chcete to dieta, chodte do toho 🙂