Svoje dietatko milujem ale nevladzem. Mame 5 mesiacov a ja uz neviem co zo sebou som uplne vycerpana. Manzel mi pomaha ako vie ale aj tak som ja alfa omega. Boli ma hlava po nociach nespim, bolia ma ruky, nohy, chrbat, cele telo, niekedy nemam silu ani drzat v naruci. Ci ho dvihnut. Neviem co robit, v kuse place hadze sa, je nervozny. Snazim sa snim rozpravat usmievat sa ako saso no nic.. A mna to len vycerpava. A nepiste mi ze je to obdobie, lebo to mi nepomoze, stale. nejake obdobie ale jehoo. Moje je rovnake. Dakujem za radu vco vam pomohlo? .
Ty si v poriadku? Myslim tym poporodne depresie napriklad. Porodne poranenie, diastaza…Ak ty nie si ok, omnoho tazsie sa ti stara o babo, lebo nemas z coho cerpat. Najskor musis naplnit aspon zcasti svoje potreby-dat kocikovat muzovi a trochu si pospat, dobre sa najest, dat si vanu, nabrat trochu sily a ist zase dalej, den po dni. Babatko nebude plakat vecne, pokial jw zdravotne v poriadku. Co sa tyka jeho, skusila si nosic, kolisku, hniezdo, kresielko, ci nezaberie nieco?
Dieta je zdrave? Dojcis? Lebo dojcene deti si vacsinou robia z mamy cumel v noci.
Tiez som vsetko tak prezivala ako ty. Ak by som mala male dieta teraz, po vsetkych skusenostiach, nesla by som za svoje limity, nerobila by som dietatu vkuse animatora ani by som ho nenstriasala stale na rukach. Ja som si dojcene deti nastahovala k sebe do postele, nezvladala som v noci vstavat a prekladat a ukladat dieta.
Zlahci si co sa da a mysli aj na seba. A supni dieta niekomu pokocikovat.
Skús sa dať najprv ty do kľudu,na deň nechaj malého s otcom a ty si choď oddýchnuť do prírody. To dieťa z teba cíti že si vyčerpaná a v zlom stave, deti sú šikovné a vedia vycítiť všeličo takže by som sa absolútne nečudovala keby s prepáčením je dieťa nervózny lebo maminka je na tom zle 🙂 takže daj sa do pohody a potom sa vráť za synčekom 🙂 ❤️
Neboj sa, prejde to. Pomôže čas. Pomôže lekár, keď zistí nejakú príčinu. Pomáha Magnézium. 🙂 Od toho obdobia si kupujem balenie 100 tbl. 🙂 A vážne, pol hodinku po Mg tbl. mi bolo do spevu. Koenzým Q10 dodá energiu a fičíš pri dvojičkách jedna radosť. Samozrejme nespíš pol roka najprv, ale hlboký nádych a výdych... 😉
Je predcasne narodeny v 33tt,ja po cisarskom za 4 mesiace som mala 2x koronu. Naposledy pred 2 tyzdnami. Place pre vsetko, reflux, koliky, hlad, kojim, odsavam pije aj um. Mam o 17 kg viac nez pred tehotenstvom. Nic som neschudla. Kocikovat nema kto.. Ked len manzel.neviem zresetovat som v neustalom kolobehu strese ci je ok.. Bola som s nim 40 dni v nemocnici.
Zapojiť rodinu nevieš? Mamu, sestru? Svokru? Oni nech idú kocikovat, ty do postele a vyspať sa... cez víkend nech pomôžu... pripadne aj kamošky, hm?
Ahoj, skus ost s malym k chiropraktikovi. Nasemu nieco nspravila a zacal lepsie pit mlieko. Predtym to bolo narocne. Pomohla. Ale daj sa pozriet sj ty. Zrejme mas z napätia svalov zle drzanie tela a aj to dava zabrat. Daj sa skontrolovat, seba v tomto na prve miesto daj. Ked budes ty “opravena” bude aj maly lepsie na tom.
@lienka.7 nemam koho svokra sa k tomu nema a moja rodina je 350km vedla.. :(
@svetlonos dakujem
@loliki mozem to ked kojim..? Je to na volny predaj?
A kamoska, pripadne dobra susedka?
Malemu nieco je, ak je to takto ako pises.
Je mozne, ze je kontaktny a potrebuje byt viac s tebou (satka, nosic).
Ak kojis, moze citit vykyvy hormonov (kramy).
Tieto dni bol obrovsky spln, meni sa pocasie, nasa mala 3 mes.je na to citliva, detto viem podla nei oedy bude burka.
Spinka sam, ci s vami? Nasa s nami a od 1.mes.prespi noc s 2 prestavkami na kojenie a teraz v 4.mes nonstop.
Nema zapal (crp test), co tie vysoke horucavy? My nasu davame do cistej vody do vanicky aj 4x za den a zboznuje to. Mame upgrade, davame cistec rovny bylinku a obcas vonny olej doterra, zboznuje to. A na kupkanie ma speci uzasny vankus a od vtedy sa vo vanicke usmieva a uz aj smeje a relaxuje:
https://www.mall.sk/vanicky-stojany-sedatka-leh...
Hudba vazna (classic fm radio) a pod?
Chodia k vam navstevy? Nasa starkych aj segru a kamosov miluje. Hovoris alebo citas mu rozpravky? Ked citam, uspim aj manzela 😏🙈
Co takto plavanie a fyzio cvicenie? Nasej velmi pomaha, ked sa kratunkym cvicenim unavi.
Nasa nenavidela kocik...do minuleho tyzdna len zavadzal v predsieni, zrazu tento tyzden ho zniesla. Aspon som sa naucila viazat satku a manzel je junior majster v manduke 🤦♀️🙏
Rozmyslam, ci by nepomohlo od oedi vyziadat listok na fyzio?
@aliaray1 dakujem za rady, vyskusame, mame aj nosic, nechce v nom byt. Cez tie horucavy sme mali koronu a on mal 39 teploty.. Je toho tak vela.. Na dalsi tyzden mame ist na fro.. A ja si asi kupim masaz..
Nasa je tiez predcasne, navyse drobna a porod nebol malina, po 3 dnoch cakania a vyvolavania sekcia.
Okrem toho co som pisala vyssie nam zabera;
Koliky: pred papanim pocvicit na brusku pasenie konikov aspon na minutku. Na chrbatiku pritlacat a vyrovnavat nozky=kolienka k brusku a spat. Nasledne pred alebo po papani 25 kv espumissan L, striedat alebo zaroven s 10 kv Baby calm, ja si davam aj Acidko a nasa uz tuto komplexnu kuru nepotrebuje, frcime hlavne na Baby calm...chce to cas.
Nasledne odgrgat, pocvicit nozkami, znova odgrgat, prebalit a na prse vytuhne.
Nam nasa preplakala cele dni nonstop 3 tyzdne okrem noci, dosla o hlasivky, my sme uz boli zufali, pediatricka drbnuta zanedbavala veci...takze sme ratovali a zistili reflux, herniu, prdy atd. Uz ma vsetko ok.
Mne magnezium nedoporucuju kvoli kojeniu, ani ziaden vit C a pod. Len malej vit D podavat.
Ak kojis a maly maval reflux alebo problemy s bruskom nam odporucila laktacna lahku stravu, zelenina, ovocie (ovo nie na vecer, oebo cukor).
Babatka s refluxom potrebuju potom vyvysenu polohu, nosenie na rukach...
Zistovali intoleranciu na laktozu? Nezapeka ho?
Ako pisu baby vyssie, psychohygiena. Potrebujes aspon na 2-3 hodky tyzdenne byt mimo maleho, co takto kadernik a nakup, kava, kamoska?
A manzel nech si fakt pozrie ten nosic, moj manzel pouziva hlavne ked ja takto idem zresetovat von a to je nasa anjelik, uz si aj gagoce. Len viem si predstavit, ze si nestastna.
Jasne, su aj letne nosice ale my ju davame donho doobeda, kym je este chladneisie. Na 2 hodky a potom von.
Na masaz urcite chod! Ja mam povinne 1x v mesiaci a super. Najorv hrozne vycitky ze nie aom s nou, uz to je lepsie a domov sa potom neskutocne tesim.
A mozno by zabralo to hojdacie lahatko. 2 kamoskam pred psychickym zrutenim zabralo az to.
@aliaray1 mame to kresielko sedi tam asi 10 min
nemáte doma teplo? resp. nie je malému teplo? to že on je studený vôbec nemusí znamenať že mu je zima! kludne ho dostaň až do takého stavu. teplo je horšie. píšem to úplne vážne, vyklímuj byt, možno pomôže a lepšie sa vyspíte všetci
Samozrejme, ukľudní to aj dieťa. Snáď. Veď Mg sa berie aj v tehotenstve. Keď kojíš, pi medovkový čaj, V😉šetko čo ukľudní dieťa mu dáš v mliečku.
Skús si najst syndróm snímkovanie dietata,nieje o tom ešte veľa,ale podľa mna by u vás pasovalo… ja mam jednu knihu,nájdi svého Marťana a tam je písané hnedé na začiatku,niečo o tom že si predstav že si malé dieta odkázané na niekoho iného a plačeš a nikto nepride… nie je to teda to čo si asi chcela pocut,ale skratka,take babo je ešte tvojou súčasťou aj keď “vyliezlo” a treba sa on postarať. Ja mam dve decká a prvé dva mesiace som preplakala,keď sa nám narodil druhý syn a to mam všetku rodinu v dedine priamo 🤦♀️😃najdôležitejšie u teba je postarať sa v prvom tade o seba a svoje potreby a potom o to malé babusko ale jedno druhym nevylucovat. Držím palce aby si sa so situáciou vysporiadali a začala si ju uzivat,pretože nič krajsie nie je,ako títo mesiace do roka,hoci dá to nezda🤷♀️Treba fakt požiadať o pomoc pretože to máš náročné,kľudne sa objednat a zistiť aj tu poporodne depresii či nou netrpis,aby si sa už dalej netrápila ale užívala si to.
No ako keby si opisovala mňa, skrz bolesti. Urcite sa objednaj na masaz,co sa tyka kg tiez som som pribrala ako po kazdom porode,stres,panika,unava,hormóny robia svoje. Moj maly ma rok a pol, a v noci este stale nespi. Co sa tyka maleho,ak kojis,vyrad vsetko mliecne zo svojho jedálnička a jemu by bolo tiez dobre zohnat take mlieko na abkm, alebo na zaciatok aspon bezlaktozove. Vysledok do 3 dni budes vidiet urcite. A zozen si nosic ak nemas,budes menej ubolena.
Mne na takéto stavy pomáhali jedine kamošky aby som trochu prišla aj na iné témy a bavila sa aj o niečom inom ako o detských veciach. Alebo kocikovanie v prírode v lese po nejakej lepšej ceste, to ticho a kľud ti pomôže. Ja som takto keď bolo pekne každý deň takmer chodila a veruže mi to pomohlo.
Pripadne teraz v lete zbehni k vašim aspoň na týždeň alebo oni k vám a zrelaxuj sa sama bez malého.
A pôvod plaču je aký? Ako spinká? Ako zaspáva? Ako papá? Nebolí ho bruško? Dôvody môžu byť rôzne. Dieťa málokedy plače stále a bez dôvodu.