Ako zvládate život?

21. feb 2023

Ahojte, ako zvladate tie zivot,co mate iba partnera a deti? Ziadny kamarati,ziadny rodicia, peniaze na opatrovatelku nad ramec rozpoctu.. taka som smutna.. neviem ako podchytit aby sme neboli s muzom nonstop vycerpaní, na pokraji sil bez akejkolvek pomoci a socializacie..

doriiis
21. feb 2023

A dôvod toho,že ste na pokraji síl?

alchemilkazltozelena
21. feb 2023

@doriiis tak asi im nemá kto postrážiť deti aby si trochu oddýchli od kolobehu.. načo ten sarkazmus???

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
21. feb 2023

@alchemilkazltozelena ....to nie je sarkazmus.To bola normálna otázka.Ako by sme mali poradiť,ked nevieme konkrétny problém a konkrétne situácie?

hederamonstera
21. feb 2023

@elizabet173 zato, ze niekto sa moze mat horsie, nemaju pravo byt na pokraji sil??

gypsomilka
21. feb 2023

Rodicov nemame,surodenci tiez nie ze by postrazili. Kamosi tiez nie maju dost svojich deti. Som sice niekedy fakt na odstrel ale tak pride dalsi den a bud je lepsie alebo este horsie😂😂 ale potom sa to otoci a hovorim si deti zdrave muz je ok tiez to dame. Mozno pride cas aj na opatrovatelku ked budem mat pracu.

marzuz89
21. feb 2023

Na pokraji sil? Mate tazko postihnute dietatko? Ci ako tomu mame rozumiet? Ak ste na pokrajinsil z bezneho rodinneho zivota, bude na mieste zvazit terapeuticku pomoc.

Deti mate predpokladam vedome, cielene, ste rodina, starate sa o ne, tak ako my ostatni, ani nam sa o deti nestara rodina, opatrovatelky, ale ja a manzel. Co nezvladate? Takto je to velmi nasiroko, aby sme mohli poradit.

anjelicek26
21. feb 2023

Ono najprv treba porozmyslat, preco je to tak? Ak ti to vadi a ta to ubija, je to len v tvojich rukach to zmenit. Preco si vycerpana? Rutina? Stereotyp? S muzom sa musite striedat, cez tyzden spi v noci poriadne muz - cez vikend ty, on si dozrie deti a musi v noci vstat, netreba spat spolu - kym dieta v noci dava xy budickov... dobijat baterky je dolezite, mat kruzok, sport, cas mimo domu, to sa da aj s prestriedanim partnera... a kamosky nemas preco? Neznamena to hned im hodit na krk deti, ale mat partacku na ihrisko, partacku na kavu, partacku na vylet...vsetky tieto veci ta vytrhnu trochu s kolobehu doma... ja ti neviem, my tu tiez nemame rodicov, nemame tu opatrovatelku, ale mame vela vela kamaratov, susedov a znamych, kde sa proste clovek vie obratit (pomoct im a oni nam, ked nieco "vybuchne" terminovo). Ale toto je o vzajomnej pomoci, ako ja tebe, tak ty nam, vozime viacere deti na kruzky, zapasy, do skoly, pomozeme kde sa da, proste socializacia zacina v hlave a otvorit usta a proste sa rozpravat s ludmi okolo seba.... skus prosim specifikovat, kde je ten najvacsi problem...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
21. feb 2023

Prepočítavanie. Preorganizovanie chodu domácnosti. Mať čas na seba, na dieťa, na oddych. Nevieme, v čom je problém. 1. Myslieť na seba, dať si Magnézium, vitamíny, aby si fungovala a dokázala konštruktívne myslieť. Potom príde nápad, ako čo zmeniť a zrealizovať. Veľa šťastia.

tehulka2011
21. feb 2023

Nech ti poradia mamicky, ktore v inej teme tvrdia, ze cim viac deti, tym viac volneho casu

nika23t
21. feb 2023

My sme mali aj rodicov, aj kamarátov, aj sme normálne žili, ale keď boli deti malinke, na pokraji síl sme boli dennodenne... Jednoducho sme si nevedeli, alebo nechceli urobiť čas na kamarátov, deti som ani nechcela dávať nikomu inému. Bol to taký bludný kruh pre mňa, aj som mala možnosť niečo zmeniť, ale ako som chcela, tak som aj nechcela. Peňazí tiež nebolo nazvyš, mali sme rozostavaný dom, šetrili sme, kde sa dalo. Strašne ma to psychicky vycerpavalo, taky ten dennodenny kolotoč starosti a povinnosti, stále nieco, žiaden čas na relax a oddych... Neviem popísať, ale úplne Ti rozumiem. Dnes sú dcéry už velkacky, na smutne stavy som zabudla (alebo sa snažím) a pred rokom pribudla tretia princezná a konečne si to užívame 😊. A verím, že aj u vás je to len obdobie a ze onedlho bude lepšie.

nwnw
22. feb 2023

Prehodnotit priority. Ja si pospim naobed s madsim a muz chodi uz aj o 19:00 spat. Mne chyba plnohodnotne sport, len momentalne sa neda... A februar je taky otravny. Na jar bude lepsie. Slniecko dobija baterky vzdy. Snazime sa podelit si deti a robit veci s nimi.. no a zas ked je nutnost pozeraju TV.

janisa31
23. feb 2023

možno by bolo dobré keby ste si s mužom sadli a urobili si nejaký systém, čo by ako sa dalo aby vám bolo ľahšie, treba si veľa vecí plánovať, ale ono to ide, keď sa chce 🙂