Ako umývate podlahy pri deťoch?

23. feb 2023

Ahojte, mám takú jednoduchú otázku 😊 Ako umývate podlahy pri deťoch? Máme veľký byt a 1,5r syna a ešte som neprišla na to, ako to spraviť efektívne 😅 Na obed spí už len raz aj to len tak hodinu, kedy nám akurát pripravím jedlo a v kľude sa najem, večer po uspatí sa mi s mopom veru už behať nechce, celé víkendy keď sme s mužom, sme väčšinou preč. Snažím sa upratovať so synom cez týždeň, s vysávaním nie je problém, baví ho behať okolo vysávača, ale popri ňom vytiahnuť mop a vedro s vodou je samovražda 😅 Odhliadnuc od toho, že samozrejme chce stúpať práve po tom mokrom. Rozmýšľala som nad nejakým pomocníkom, parným mopom napríklad, ale neviem, či by to bolo lepšie, nedá sa na tej pare popáliť? Má niekto nejaký overený spôsob či fígeľ ako na to? 🙈 Ďakujem

yanni
23. feb 2023

Numyvam. Umyva robot v nasej nepritomnosti. Naprogramujem a ide.

doriiis
23. feb 2023

Povysavat cez deň,poumývať večer,keď dieťa spi

zuzanka.zuzu
23. feb 2023

spolu 😉 aj vysavame 🙂 aj naklada/vyklada pracku. aj varime - najlepsi obracac palacinky. a prva snicla je zasadne jeho, ja nemozem ani pofukat 😀

adeladulova
23. feb 2023

1,5 rocne dieta zabavit na 15 minut by nemalo byt tazke. Daj mu knizku v jedalenskej stoličke a chrumky

heln
23. feb 2023

veru parny mop je horuci, aj podlaha je horuca, keby tam siel bosou nohou, tak sa popali. za mna ma parny mop este nevyhodu, ze je obly, cizevv rohoch musim vytriet rucne. a sici a maly sa ho boji. ja zotieram po jednej izbe ked je doma manzel a strazi ho.

marrilyn
23. feb 2023

S malym dieťaťom sa neda. Skusala som. Capkal mi vsade po mokrom, smykalo sa mu, tak padal. Pripadne chcel pomahat tak, ze si namacal ruky vo vedre a solichal s nimi po podlahe. Aj do vedra mi vliezol. Ak nechces, ked spi, tak jedine, ak je vonku s niekym inym. U nas to inak neide.

tululu
23. feb 2023

Dnes akurat zmyval byt moj 5 rocny syn.Respektive soferoval mop.Aj to tak vyzera,ale co uz, z toho sa nestriela.Ale kedysi ma to tiez stvalo.To uz bolo akosi davno.

lamonita
23. feb 2023

V jedálenskej stoličke. A dat mu jedlo, pastelky alebo niečo co ma rad, s čím sa prebavi

lily246
23. feb 2023

Striekací mop pomôže. Vytiahnuť vedro s vodou je samovražda pri takých krpcoch. 😅

ivanki
23. feb 2023

niektore ma tu odsudia 😂 dam do ruky tablet a hraj sa aj ka potrebujem daco doma porobit samozrejme ho nema cely den len ked nieco potrebujem a viem ze sa nepohnem ked jej ho nedam alebo ju posadim a dam jej jest co ma rada ale ten tablet je na dlhsie to aj sedi pinka si tam hry a ja rychlo poumyvam

hederamonstera
23. feb 2023

Davam do jedalenskej stolicky a zatial mu dam nieco nove na skumanie. Zacnem izbami, kde ma nevidi (to je este zabaveny vecou) a koncim kde ma vidi, takze ked uz zacne protestovat, viem ho zabavit nejakymi opickami (kym skoncim ci uschne podlaha).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka567899
23. feb 2023

Daj si ho na chrbát

vierka0508
23. feb 2023

Ja pustim roboticky vysavac s mopom do celeho bytu, okrem detskej izby kde sa zatial hrame. Povysava, zotrie prach a potom ked je treba, ze su velke flaky umyjem aj na mokro. Vacsinou si to nacasujem tak, ze vysavac skonci akurat ked idem dat maleho spat a ked zaspi tak rýchlo zotriem na mokro. Alebo ked je hore tak ho dam do stolicky, pustim telku a dam mu nieco jest 😁

mimi16
23. feb 2023

@lamonita ja mimo témy. Prebaví sa. To znamená čo presne?

pralinka25
23. feb 2023

mame mop bez vedra a menim casto handricky mam ich viac a potom len hodim do pracky takze je to rychlo. kym boli male boli v tom case v jedalenskej stolicke a bud som zapla telku alebo jedli pri tom a pozerali na mna. teraz mame mopy dva. maly ma dva a pol roka tak umyvame akoze spolu.

zuzinka888
23. feb 2023

@elizabet173 tak toto si musim zadovazit. Mam 4 detvaky takze konecne bude dom ako z reklamy na ajax🤣

simca06022011
23. feb 2023

Dala som malú do ohrádky, alebo stoličky, hrala sa a ha som umývala. Alebo keď spala. A tak aj iné činnosti, nerobila veľa veci so mnou pretože by nám to trvalo 50x dlhšie. Radšej sme išli von...inak v byte som vedro ani nepoužívali v podstate :D

ada510
23. feb 2023

Umývam v noci keď všetci spia 🙈🙈🙈

januska12323
23. feb 2023

Umy večer keď už spí. Umývať popri prítomných deťoch je úplná blbosť, ak teda nevydržia v jednej izbe aspoň 15 minút.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lady_hurts
23. feb 2023

Z tohto jediného dôvodu ešte u nás funguje ohrádka 😁 pokiaľ umyjem podlahy, zahrá sa v ohradke. Tiež som najskôr umývala večer, ale už sa mi to akosi vtedy nechce 🙂

lugie
23. feb 2023

Varím na dva-tri dni väčšinou poobede. Alebo varí chlap, tiež na viac dní. Čiže také väčšie upratovanie robím raz do týždňa kedy mi dieťa asistuje a podlahy umývam keď zaspí. To je už rýchlo… izbu kde spí umývam keď obeduje, to je tiež otázka pár minút 😂
Inak v bežný deň mi pomáha robot, keď sme akurát na prechádzke 😃🤭

andreatytler
23. feb 2023

Ja mopujem so synom. Presla som na spray mop do ktoreho davam vodu s octom. Je s tym menej roboty, lebo netreba chystat ziadnu vodu do vedra a ani to potom vylievat a hlavne sa v tom syn neclapoce. Iba vyberiem zo skrine a ked skoncim dam spat. Ten spray sa po case pokazil a tak mam octovu vodu vo flasi z rozprasovacom. Mam 2 flase. Jednu pre seba a druhu pre syna, v ktorej bola len cista voda. Syn mal na starosti rozprasovanie a ja umyvanie. Jasne ze rozprasoval aj vsade naokolo ale to uz k malym detom patri. Capky co robi na mokrej podlahe nerisim. Mne ide o to ci je podlaha cista od spiny a nie ci je bezchybne umyta. Snazim sa ho drzat na suchej casti podlahy aby sa nesmykol. Schnie to rychle, takze sa to da.

petulda333
23. feb 2023

@mimi16 ze sa zahra sam

princess59
23. feb 2023

Vysavam pri nej, a umývam tak že buď sedí na gauči a môže sa iba pozerať (mám kľudne dieťa a poslušne vydrží tú chvíľu) alebo umyjem keď spí alebo čiastkovo keď je v obývačke umyjem zvyšné izby a obyvku keď spí ....

zorkahorka
23. feb 2023

A to kazdy den na obed varis??? Ja jeho obedny spanok vyizivam kazdy den inak. Jeden den navarím, druhy den umyjem kúpeľňu, treti den umyjem podlahy, stvrty zasa cosi ine a pod... ako mam deti, podlahy umyvam raz za tyzden. Vysavam ich dvakrat do tyzdna

autor
23. feb 2023

Ďakujem za všetky rady 😊 Som tehotná a moja energia je už večer 0, takže robím maximum pre to, aby na mňa počas jeho spánku žiadne povinnosti nečakali 🙈 a momentálne má syn obdobie, že sa mi "nepohne od nohy", tak preto vymýšľam že ako na to s ním 🙂 ale na začiatok to skúsim s tým rozprašovacím mopom, jemu dám do ruky druhý alebo handričku a skúsime 😄

lamonita
23. feb 2023

@mimi16 ze strávi čas prijemne a niečím, čo ho bude bavit

sun_shine_2020
23. feb 2023

Ja davam malu do jedalenskej stolicky, aby mi nestupala po mokrej podlahe 😁