Ahojte, ako to u vas vyzeralo ked ste prisli z porodnice? Ja som cakala, ze mi manzel bude napomocny, ze mi navari, uprace, pomoze s babatkom.
On vsak tri dni oslavoval, v byte kalamita, vsade bordel ako v tanku, on samozrejme nevladny. Nastvana som ho vyhodila zo spalne, lebo som si nepredstavovala takto svoj prichod.. s malym samozrejme nepomoze, lebo triezveje a nevladze. Nechapem tu muzsku logiku, kym zena si vsetko odtrpi, tak on oslavuje a zapija syna, nie aby sa snazil prichystat vsetko na prichod… a este tie hlupe reci, ze ako mu je zle, aky je vycerpany. Boze, ze v tom nie som sama? 🥲 ci len ja mam takeho debila doma?
Ved ho nechaj zapiť . Ver mi , že teraz ti ma najmenej čo pomáhať . 3/4 dňa ti babo prespí a ak aj nie , teraz potrebuje hlavne maminu či kojis ci nie . Prosím ver mi , že prídu “horšie” časy keď ho budeš potrebovať omnoho viac.
Tým ja v žiadnom prípade nepodporujem nejaký alkoholizmus , ale len ti chcem povedať , že to zvládneš neboj
Nooo, ja by som s typom chlapa, co je 3 dni v liehu, lebo splodil dieta, nebola, takze si to ani len neviem predstavit. Mna taki chlapi proste nepritahuju, lebo sa mi nezdaju vyzreti a dostatocne zodpovedni, ale hladajuci si akukolvek prilezitost na to, aby sa "sundali".
no co ti na to povedat je to blbec ale to bol asi aj predtym
za mna oprane, upratane okbo umyte, postele prevlecene, navarene nakupene velka kytica a darcek
U nás našťastie alkohol nebol, muž narodenie detí neoslavoval takto… Ale zasa, po príchode z pôrodnice som fakt od neho nič neočakávala a ani nepotrebovala… A úprimne, najviac som si oddychla práve v pôrodnici, kde som riešila len seba a dcéru a nič iné nebolo treba… Potom prvé dni po príchode detto. Až neskôr, keď si už bábo vyžadovalo nejakú tú pozornosť, tak to už chcelo dvoch, ale zvládla som to bez problémov sama (manžel pracoval mimo mesto, kde sme žili). A keď sa narodila druhá dcéra, tak nás prepustili v piatok, víkend spolu doma všetci štyria a v pondelok muž smer práca a ja sama na dve deti. Aj napriek tomu na to spomínam ako na najkrajšie a najpohodovejšie obdobie. 😉
Ty sa venuj sebe a bábätku, muža nechaj vyspať a bordel ho počká… Hádam nebude triezvieť tri dni, alw zajtra bude fit na upratovanie. A ak bude hladný, nech sa postará.
Moj to tiez oslavil. Ale jeden den v case ked som bola v porodnici. Ked som prisla bolo upratane, tusim aj navarane. V obyvacke na stole ma cakal darček a kytica a vyzdoba. Maleho sa sice zo zaciatku bal chytit, robil to opatrne ale od zaciatku sa staral. Vecer som zaspala od unavy. Nechal ma. Maly spal, prebaleny nakrmeny spokojny.
To nestihol oslavit kym ste boli v porodnici.Jasne,ze bol napomocny od prveho dna.
Neviem, nechapem co nacvicoval. Samozrejme ze zvladnem aj sama s babom len ma mrzi, ze som cakala asi nieco ine…
Neboj dáš to ja keď som čakala druhého syna ešte ako tehotná sme sa sťahovali takže to bolo fakt ba nervy a ešte dva dni pred termínom manžel dával kuchynskú linku keď som prišla domov po štyrom dňoch neodtekali nám voda z vane volal vodara takže sme tu mali ešte aj majstra ale všetko sa časom upravilo k spokojnosti oboch neboj časom bude všetko ok však aspoň vidíš že vás ma rad a zapil vás oboch aj môj tiež takto zapíjal všetkých
No mna by toto veru mrzelo, moj bol uplne iny, do porodnice nas chodil pozerat 2x denne, doma vsetko pripravil, ozaj myslel na nas cely cas. Ale tak ak to je jednorazova zalezitost a zajtra sa tvoj zapoji, tak sa to da prezit.
Kým som bola v pôrodnici, muž vymaľoval izby a aj upratal aj dieťa stihol osláviť. Áno, máš doma blbca.
Somara si si vzala, somara mas
No tak oslavoval. Boze. Chlapi to prezivaju inak. Nemyslim si ze je tu potrebne hned na neho kydat ale vidis ze vsetky na MK maju muza ako z romantickeho filmu. Sama musis vediet ci je takyto pravidelne alebo islo o jednorazovu zalezitost.
Kazdopadne oznacovat vlastneho muza za debila na nete z teba veru hviezdu nerobi.
U nás to bolo tak pol na pol. Dúfam, že len preháňaš. Jasne, že oslávil. Že poriadok nebol ako keď ho robím ja. Ale bol pri nás každý deň. Upratal ako vedel. Tešil sa z nás. Pýtal sa, či niečo nepotrebujem. A pri 5tom dieťati nie je o čom.. zvládal to s nimi v pohode aj sám. 🙂
Osláviť je normálne ale nechať v byte bordel po párty, byť KO keď sa vracia žene a dieťa z pôrodnice mi normálne nepríde a bola by som teda riadne nasratá.
Oslávil prvý deň keď sa malá narodila a potom normálne fungoval ďalej.
No to je mi luto. Oslavat narodenie dietata tym ze sa niekto opije na mol je absolutne nechutne. A este k tomu 3 dni, no nechapem.
To ako si sa dostala domov z porodnice? Sanitka ta doviezla?
Moj muz bol so mnou cely cas v nemocnici a potom mal 2 tyzdne dovolenky aby sa postaral.
Ja ti asi nepomôžem, lebo ja si budem asi navždy pamätať ako mi na poslednom obede v pôrodnici stekala slza do polievky, lebo mi môj muž poslal video ako vygruntoval celý byt a nachystal veci pre bábätko a už si ide po nás 🥹 ale ani nad tým tvojím by som ešte nelamala palicu, len by som rýchlo odkomunikovala svoje predstavy ako to teraz bude doma vyzerať 😄 vytriezvie a začne sa podieľať
Kedze moj manzel bol celu noc v porodnici so mnou. Syn sa narodil o 6, manzel este bol s nami do nejakej 11. Potom isiel domov sa vyspat, o 17 prisiel pre mna a o 1800 sme uz spali doma. Nemal cas na zapijanie. Na druhy den prisli kamarati ku nam, co su aj krstni rodicia synovi. Zapilo sa s nimi, posedelo. Kamaratka u nas navarila kuraciu polievku. Neskor sme objednali take away. A potom som mala manzela dva tyzdne doma.
Tri dni v liehu sa nekonalo.
Tak moj tiez oslavoval, ale len kym som bola v porodnici. Jeden den dokonca vyspaval opicu, takze nas nebol ani pozriet - ale zas nic extra som nepotrebovala, cize som to nijak neriesila. Ked nas prepustili tak sme prisli do cisteho uprataneho a v ten den prisla maleho pozriet aj svokra a doniesla navarene. Na druhy den uz musel do prace a bez problemov som zvladala sama.
Ja som od muza pomoc sice nepotrebovala. Keby aj uvaril ta spust po vareni by ma priviezla do sialenstva. S malym babom nikdy nic nevedel-venoval sa az potom starsim.
Ale! Ak by bol naliaty v liehu?! Toooo nie. Som mu povedala ze ak chce ist s kamaratom/kolegom posediet tak bud kym budeme este v nemocnici aleo az ked sa ja budem citit okej.
Takto u nás to tak nebolo, nakoľko môj strávil so mnou 2 dní v v nemocnici, potom šiel na 3 dní do prace a každé poobede prišiel za nami... A keď som prišla domov bolo všetko upratané a kvety na stole....
Ale... Ak bolo doteraz všetko fjn pre 3 dní by som to všetko nezahadzovala aj keď teda byť 3 dní v liehu je too much...nech vytriezvie a po upratuje a uvidíš ako to pôjde ďalej.... Je jasne ze to zvládneš ako tu píšu iné dievčat, lebo budeš musieť ale pri plodeninstw boli dvaja a veľa chlapov zabúda ze len to nestačí...
U nas mamzel tiez oslavoval na 3x, s troma partiami kamosov, vsetko doma chystal a aj upratal. Kamosi priniesli vyzdobu na privitanie z porodnice. Sice v den ked po nas mal prist do porodnice si trosku prispal, ale odkedy sme boli doma tak robil vsetko - ja som doslova len lezala a snazila sa dojcit a on nakupoval, varil, pral, upratoval a kedze "sa" pocas oslav pokazila umyvacka tak vsetok riad umyval rucne. Este ma aj striedal pri malej pri dokrmovani aby som mohla spat viac ako 2h vkuse. Asi po tyzdni som sa zacala zapajat do chodu domacnosti.
A obaja sme to povazovali za uplne normalne, bol pri porode, videl cim som si presla a ani mu nenapadlo nieco z toho neurobit alebo sa este stazovat. A to sa nukali obe babky ze pridu pomoct ale povedal ze nie, postara sa o nas on.
Moj muz navaril, upratal byt pekne, hned ako sme prisli chcel vediet ako co sa robi s babom 🙂 mna by ten vybuch, co si mala dost nastval, moj oslavoval 2mesiace po porode na vikend s kamosmi v Prahe 🙂
Dobre, upratal cely byt a prisposobil babatku. Jasne, pomahal, Ja som iba varila z toho celeho
Keďže môj nepije, nenapísal ani jedno dieťa. S prvým bol cely čas s nami v pôrodnici a pri druhom sa staral o prvorodeneho, ktorý mal 2.5 roka.
Osláviť oslávil aj môj, ale na druhý deň musel do roboty, žiadne tri dni dusenie v liehu. Cez víkend upratal, navaril zložil postieľku. Po príchode domov bolo všetko ako má byť.
Manžel deti zapíjal druhý deň po narodení, kým som bola v pôrodnici (ten prvý nestíhal a ani nechcel, pretože bol s nami v pôrodnici). Normálne si pre nás potom prišiel, odviezol domov a od začiatku fungoval na 100 %. O varenie a upratovanie sa postarali babičky, ktoré boli u nás 14 dní, on chodil normálne do práce a poobede sa venoval starším deťom, mne alebo išiel s miminom na prechádzku...
V Rakusku sa tento zvyk nerobi, ze ist zapijat narodenie babatka, ak vobec, tak by to bol jeden poharik s rodinou. S kamosmi isiel von prvy raz myslim po cca 3 mes, to sme isli spolu v podstate na prechadzku v parku a do restiky ma terasu, kde sme dostali darceky pre nas rodicov a dieta. Ziadne opiase, z porodnice isiel domov sa vyspat a porichtovat cely byt.
No tak aspon vidis ako sa na z vas tesi😘 neboj, dieta pomoze k nastaveniu priorit, pre vas oboch je to vsetko po prve a nove.
U nas to bolo podobne, ale tak ten den, co upratoval a triezvel, som nepotrebovala navarit ci upratovat, oddychuj, spi s babom