Ako ste zvládali začiatky s novorodencom?

teldi
18. nov 2022

Ahojte mamičky ako ste zvládali začiatky.Mam druhé dieťa ale po desiatich rokoch tak isto ako pri prvom aj pri druhom sa mi začala objavovať depresia. mám výčitky svedomia že nemôžem kojit keďže je to pri depresii dosť nebezpečné a k tomu moje druhé bábätko má aj problému s bruškom a všetko čo k tomu patrí som unavená.Ako ste to zvládali máte nejaké tipy na prežitie😁

cyberk
18. nov 2022

myslim, ze skoro kazda sme si tym presli :D mne pomohlo si opakovat "je to len obdobie" :D a ako tyzdne, mesiace plynu tak sa da povedat, ze si matersku aj uzivam :D ale akoze nechcela by som naspat tie prve 3 mesiace :D to bola hroza.. tichy reflux, kolika, nechcela byt v kociku, tak som ten treti mesiac bola zavreta nonstop doma... veru som si vravela ci mi toto bolo treba :D no zakazdym, ked sa na mna dcerka usmiala, vsetky pochybnosti sa rozplynuli <3

luccija
18. nov 2022

@teldi teda Ti zastavili laktaciu?si unavena, vela zmien...ja som porodila takto na jesen pre mna to bolo strasne ...pocasie, hmla, na ulici nikoho skoro tma...kolko si po porode?pamatam si tu tazobu ako som v hmle kocikovala a citila sa neskutocne osamela prve 2, 3 m.Treba co najviac oddychovat, verit, ze o chvilu to bude lepsie.Ide vikend muz Ti pomoze nesnaz sa ist za hranice svojich sil.Ak by to bolo velmi zle tak k lekarovi.

domak2
18. nov 2022

@cyberk juj a ja zase radšej tie začiatky ako keď teraz musím nahanat speedyho gonzalesa co sa snaží rozobrat celý byt na srobiky 😅 s láskou spomínam na tie casy keď len lezal kde som ho položila 🤭
@teldi mam 9 ročný rozdiel a veru je to šok pre systém, už som si moc zvykla ze sa pekne vyspinkam kedy chcem. Ale teraz sa nejak viac snažím si užívať aj tie horšie dni, lebo už viem ako rýchlo to uteká. A mam teda oveľa menej vycitiek svedomia co sa väčšiny veci týka. 😅 už sa snažím toľko všetko neriesit 😊

teldi
autor
18. nov 2022

@luccija ahoj áno zastavili pri dcére to bolo horšie lebo tam som nevedela čo to je a odmietala som sa starať o ňu nechcela som ju ani vidieť je to zle takto písať a aj počúvať ale psychológ mi vtedy hovoril že sa o Tom treba otvorené baviť teraz je to 10ročna baba. Tu je to iný level keďže tento rok som stratila osoby ktoré mi boli blízke a aj to mi stále príde na rozum.
Som 4tyždne po cisárskom aj to bol dôvod ktorý mi to zhoršil keďže som chcela rodiť spontánne nedovolili mi to lebo bol veľký ako dcéra ešte väčší 4730g stále sa pýtam dobré to robím neublížili mu ak mu niečo urobím inak ako mi káže lekárka? Manžel chodí domov až večer počasie deprimuje a aj to mi to zhoršuje že som maniak do upratovania a dom sa obracia hore nohami🫣🫣

teldi
autor
18. nov 2022

@cyberk aj ja si to opakujem áno je to čerstvé 4tyzdne ale iné je ísť z plienok do plienok ako z aktívneho kľudne ho do nespavosťi výčitiek a stáleho znepokojovania či dobré robím.

teldi
autor
18. nov 2022

@domak2 ďakujem aj ja si to hovorím že ešte budem oplakavat tieto dni keď sa rozbehne ale teraz mi to tak nepripadá radšej by som bola aby bol už rok po všetkom a dúfam že sa to ustáli iba si hovorím každú hodinu výdrž výdrž je to dočasne.

54tinka54
18. nov 2022

@teldi si tá najlepšia mamka pre svoje dieťatko aká môže byť 🙂 to si opakuj.. pre novorodenca je dôležitá hlavne tvoja blízkosť. Áno je to náročné, si v šestonedelí, ale je to len obdobie, postupne sa budú veci zlepšovať, nájdete si nejaký rezim a bude to fajn 🙂 začiatky sú ťažké asi pri všetkom.

surama
18. nov 2022

@teldi Uplne najviac mi pomohlo, ze som manzela naucila prebalovat, krmit a take zakladne veci. Tym padom to nebolo cele len na mojich pleciach, ale vedel mi pomoc a ma odlahcit.

budajova09
18. nov 2022

@teldi Ak má bábätko problémy s bruškom tak mi napíšte, možno vam pomôžem 🙂

lujzast
15. dec 2022

@teldi môj malý ma dva týždne a pripadám si bezmocná 😞 asi každý deň plačem kojenie sa nám nedarý nemám moc mliečko takže u nás je UM , sú chvílky keď si poviem veď to prejde ale cítim ako keby som mimo všetkého stále len doma ten istý kolobeh niekedy nemám isť kedy ani na wc. Príde mi že asi je chyba vomne že to nezvládam keď vidím tie dokonalé bábetká na soc. sieťach čo dokážu len tak ticho čučkať to u nás neexistuje jedine keď nachvílu zaspí . Dajte rady čo zlepšiť alebo aspoň ma utešte že to tak nemám sama 😞