Ahojte, mamičky ktoré máte 2 a viac detí, ako ste vedeli, že ste pripravené na ďalšie dieťa? Nebáli ste sa, ako to zvládnete? Ja mám skoro trojročnú dcéru a už nejaký čas mám pocit, že túžim po ďalšom dieťati. Mám skôr obavu z toho, ako to zvládnem. Muž je skoro stále v práci, pracuje mimo, takže chodí na týždňovky, doma je málo. Preto by možno aj to snaženie trvalo dlhšie, nakoľko je doma pomenej. Bijú sa vo mne pocity, chcela by som určite viac ako jedno dieťa, chcem dať aj malej súrodenca, manžel tiež túži mať ešte ďalšie dieťa a ja sa aj prichytim pri tom, ako tak trochu závidím čerstvým mamičkám ktoré si pridajú na IG fotku s takým maličkým bábätkom😁 ale zas na druhej strane mám veľký strach ako to bude, či to zvládnem, či a ako sa malá vyrovná so súrodencom + keď si predstavím pôrod a neskôr tie nekonečné choroby detí ktoré už budú krát 2🤢😁 mali ste to niektorá podobne? A ako ste to nakoniec zvládli? S odstupom času neľutujete? Teda rozumiem, že nikto nenapíše, že ľutuje že mal dieťa, ale neurobili by ste s odstupom času niečo inak? Ďakujem 🙂
Podľa toho čo píšeš tak nie si pripravená na druhe dieťa prepáč
Chcela som len jedno dieťa. Po 9 rokoch som pristúpila na kompromis pri splnení istých podmienok a máme dve deti. Nikdy by som ale nesúhlasila s malým vekovým rozdielom.
Ahoj. Ja mam 2r rozdiel medzi deťmi. 5r a 3r. a nič lepšie sa nám nemohlo stať. Sme skvelí partaci 🙂
Zvládam to, tiež veľa veci ostáva na mne, nakolko manžel tiež často pracuje dlhšie.
Deťom treba hneď na začiatku nastaviť hranice, ide to potom ľahšie s výchovou aj naživanim (môj názor) Tiež sú často chorí, starší nosil domov zo škôlky, tým pádom mladšia to hneď chytila a teraz sú obaja skolkari - co ti budem písať 😁 Patrí to k tej škôlke, nebude to večne 🍀 Inak nám je skvele a ďakujem za to, ze mam zdravé obe deti.
Ja mám rozdiel takmer 4roky.. jednoducho to tak prišlo same,že vek,pocity,práca, zdravie, všetko dokopy a povedali sme si,že ok,môže byť druhé. Ale nikdy som sa nad tým takto detailne nezamýšľala,neanalyzovala.no môj muž ani nechodí na týždňovky,občas pracuje aj nedele,bežné trávi v práci cez týždeň aj 10h denne. Ani ma nenapadlo,že by som to nemala zvládať.
Ja mam medzi detmj 3 ročný rozdiel. Mala ma teraz pol roka a určite by som nemenila. Chceli sme už skôr druhé, aby bol ešte menší vekový rozdiel medzi nimi , ale vyšlo to takto. A je to aj dobre, pretože starší syn už je trocha rozumnejší a samostatnejsi. Vie sa sám najesť, obliecť, pohrať atď.. a aj s malou rad pomôže. Keď plače uteká jej priniesť fľašu atď.. snažím sa ho do všetkého okolo malej zapajat, aby neziarlil. Keď ideme na prechádzky už chodí pekne popri kociku, neuteká kade tade. Podľa mňa ak chceš ďalšie dieťa, tak teraz. To staršie máš už väčšie, čiže nemusíš mu stále stat za zadkom a ešte stihneš taky vekový rozdiel, že by si aj ako tak rozumeli. Podľa mňa horšie je Keď už je medzi deťmi tak 10 rokov rozdiel, to už nesú na spoločnej vlne
@lenuska9999 Mám medzi deťmi rozdiel 9,5 roka a paráda, lepšie som sa rozhodnúť nemohla. Samozrejme závisí aj od vyzretosti, povahy a výchovy staršieho dieťaťa 😊
@zuzanockamt tak to gratulujem. Ja mam medzi mnou a sestrou 11 rokov a funguje nám to až teraz keď sme obe dospele 😀
Ahoj,
ja mám 5 ročne dvojičky, 1,5 ročne dvojičky a momentálne som v 5 mesiaci. Každopádne vždy som chcela mať veľkú rodinu, kde pri piatom som si už vravela že stačí. Aj by som vravela, že musíš byť presvedčená o tom, že naozaj chceš mať ďalšie bábätko ale nie vždy to tak platí. Poznám veľmi veľa mladých mamičiek, kde to prišlo nečakane a zvládajú to perfektné, čiže môj názor je ten, že už keď si si prešla jedným tehotenstvom, pôrodom a výchovou dieťaťa , tak pri tom druhom to už pôjde len ľavou - zadnou 😊😊 choroby prídu aj odídu, takisto ako všetky možné problémy a určite časom sa spolu deti aj pohrajú 😊
Mala som rovnaké pocity ako vy, nakoniec sa druhé dieťa podarilo doslova na prvý šup,čiže sa to vyriešilo samé,obavy boli,ale všetko sme zvládli, rozdiel medzi detmi je 3,5 roka a paráda..užila som si jedno dieťa naplno,potom obe spolu,baby sú super partacky, nelutujem
Niekedy treba počúvať hlavu a nie hormóny 🙂
Pri prvom po roku uz som rozmyslala ze uz je celkom ok a rozmyslala nad druhym...2r rozdiel mame. Aj tretie sme chceli, ale trochu neskor, tak 3r rozdiel...zase vysiel 2r rozdiel. Ale nelutujem. Keby zdravie dovolilo, bolo asi este jedno...mozno by sa podarilo konecne dievcatko 😁
Ja mam 13r., druhé sa nám nedarilo, už z druhým partnerom. Chceli sme mensi rozdiel aby sa zahrali, no majú 9r.rozdiel .... Má 4 , potom sme sa rozhodli ešte pre ďalšie, a prišli dvojičky, už majú 1a pol roka, všetci ich zbožnuju, pomáhajú aj 13 aj 4roc.....
Vždy sú dake obavy, no najcennejšie je aby boli zdravé.
Choroby ku škôlke patria, vytvoria si imunitu. Aj kolobeh vstavania a všetkého ostatného, no je to to najkrajšie obdobie. Tesim sa a ďakujem že si zdravý
🤗🤗🤗🤗
Muž je na kamione, tak som často sama s deťmi.
No nastavenie hraníc je dôležité. 😎
Veľký vie už všetko, ak treba pomôcť, nachovat, prebalit, obliecť, okupat, a robiť bordel s nimi 😅😅😅😅
No stále tuzim ešte po bábätku, už nechápem tie moje túžby.Povedali sme si, už dosť deti.
No možno sa dakym zázrakom pritrafi dievčatko 🥰
Deticky sú fakt anjeliky, ktoré nám posiela Boh😇🙏👼
Urcite by som nechcela,aby syn bol jedinacik.A ja mam rozdiel medzi detmi 9 rokov.Takze u mna vsetko sa dialo nanovo.A ano,su aj choroby,aj menej penazi,manzela mam onko pacienta,ale nikdy by som neostala pri 1 dietati.Ked tu uz s manzelom nebudeme,maju aspon jeden druheho.A niet nad radost a stastie mat deti.Preto smelo do toho!