Ako ste si znova začali užívať rodičovstvo?

4. dec 2024

Na deti som sa veľmi tešila a zvládli sme naozaj ťažké obdobia, no ja som si ich dokázala stále veľmi užiť. Medzitým sa odohrali veci, ktoré položili našu rodinu na lopatky a ja som tak vyhorená, že mám pocit, že deťom už nemám čo dať. Každý rok som si užívala pečenie, varenie a teraz nič nechystám, dokonca idem koláče kúpiť. Ešte sa niekedy vrátim k sebe a deti si budem vedieť užiť, či už nikdy to nebude ako predtým? Potrebovala by som si znova pričuchnúť k tým voňavým bábatkám a nabrať v sebe znova kus tej ohromnej radosti, že ich mám a že som matkou za čo som tomu hore veľmi vďačná a chcem si to znova užívať ako predtým.

miadi
4. dec 2024

Nikdy som si neprestala uzivat deti. Skus trochu ubrat z narokov na seba . Je uplne ok ze teraz nemas chut piect a kupis hotove kolaciky. Hlavne ze su deti zive zdrave. A aj ty. Nikdy nezabudaj na ten dar zivota co mas . Hoci nemas momentalne energiu . Skus sa zamerat na seba a svoju psychohygienu. Pohladkaj objim deti oni ti daju taku istu motivaciu ako ked boli babatka . Vzdy su tvoje nech su akekolvek velke .

simona20201309
4. dec 2024

A čo sa stalo ze si si ich prestala užívať? Vyrástli?

hederamonstera
4. dec 2024

Unava je svina, psychicka unava este viac, to nemas chut ani energiu sa z niecoho tesit. Mas narocne tempo? Vies z niecoho zvolnit(aj ked len z vlastnych narokov na hocico)?

Ja si praveze deti uzivam viac a viac cim su starsie, lebo zacinaju byt samostatnejsie a nechaju ma vydychnut a nadychnut (obcas), inak sa dokazem utopit a byt vyhoreta. Babatko uz v zivote nechcem mat…

Po com tuzis?

maryetta
4. dec 2024

Materstvo je krasne ale aj vycerpavajuce.
Ja sama sa do kolacov napr nepustim. Ked mam alebo svokra ze spolu ok. Ale sama niee. To radsej objednam. Mam viac druhov ze si kazdy vyberie. A ten cas venujem inde.
Upiekla som perniky a aj staci. To len tak na okraj.
Treba brat zivot ako ide. Nie len male babatko. Aj vacsie deti mamu potrebuju. Najst si cas na rozhovor. Prechadzku. Nejaku hru.
Mozno len je to unava z toho kolobehu. Na vsetko sa da nastartovat. Mozno niekam vypadnut aspon na vikend. Zmenit prostredie. Nacerpat silu 💕

beata_k
4. dec 2024

Ake stare su deti? Nemusia byt babatka aby si si k nim pricuchla.

pralinka25
4. dec 2024

vies, najprv musis dat sebe. nemozes davat detom ani nikomu nieco, co sama nemas.
musis prist na to, ako zachranit seba. je to tazke.
o kolaciky ale ze vobec nejde. najdi nieco ine co ta bude bavit, naplnat. nieco co bude len tvoje. tvoja radost. svet sa nezbori ked nebudes na vianoce top zienka domaca. tiez som kedysi premotivovane vypekala, zdobila. tento rok nevladzem. tiez som vycerpana a vyhoreta. svokru skoro zradnik chytil ked som povedala ze tento rok nepeciem nic. prdim na to. spravim medovniky s deckami a smitec. aj to len z povinnosti aby deti mali radost.
to ze si to neuzivas bude pravdepodobne len docasny stav.
chcelo by to nejaky "doping" restart. je nieco co by ti mohlo pomoct?
su v zivote rozne chvile. to ze mas teraz tazku a zlu neznamena ze to tak bude stale. ale ani sa netrap tym ze si to neuzivas. mozno len potrebujes najst iny stimul. nieco ine co by si si uzivala. nieco co ti pomoze zvysit dopamin, serotonin, endorfiny ... nemusia to byt zrovna teraz deti a pecenie.

nika23t
4. dec 2024

No ja som si prešla parádnym vyhorenim a panickymi atakmi,takže deti boli malé a ja urevana, lebo som sa nevedela absolútne na nič tešit. Vlastne hej, každé ráno som sa tešila na večer,keď pôjdem spať. Trvalo 2 roky,kým som sa objednala k psychologicke a ďalší,kým som začala normálne fungovať. Bez liekov. Je ťažké radiť, keď si si prešla veľmi ťažkým obdobím, ale ver mi, že to prejde. A opäť vyjde slnko. Prajem Ti, aby to bolo čo najskôr a odporúčam psychológa, ak bude dobrý, tak Ta správne nastavi a ukáže Ti aj iný spôsob myslenia. Držím palce ♥️

rorino
5. dec 2024

Každé obdobie môže byť rovnako úžasné aj náročné.Kazdy to má inak.Babatka sú rozkošné a trvá to len chvíľu,ale úžasné je aj to,keď k tebe príde 14 ročný puberťák,ktorý ťa pred hodinou vytočil ako toreador býka,a vráti sa ako najväčšie neviniatko ,zdvihne ťa na ruky a rozosmeje až ti slzy tečú.Drzim palce, vydrž a užívaj si vlastné deti.