Ahojte 🙂 Viem, že také ženy existujú... Vynikajúco ORGANIZOVANÉ, a starostlivosť o všetko zvladajú na jednotku. Ja, bohužiaľ, nie som jednou z nich 😃 tak prosím, poraďte mi. Už som to tu spomínala, my žijeme v zahraničí, rodinu som nevidela už skoro dva roky (kvôli tej korone...) 😣 malý má 16 mesiacov, muž robí od nedele večera a končí v piatok poobede (robí nočné na kamióne, vstáva o 21.00, odchádza z domu okolo 22.20, prichádza na ďalší deň okolo 13-14-15), sme spolu veľmi málo, muž je tiež veľmi unavený. Potom ja pracujem každý víkend, smena o ničom, od 10.30-18.30, plus hodina s cestou tam, hodina naspať. Dosť sa nachodím v práci, okolo 8-10km za deň, takže večer som unavená. Teraz k veci 😃 Snažím sa ráno trochu zacvičiť, nie dlho, robím bežné veci, každý deň varím, snažím sa udržiavať dom ako tak čistý, aby nás tu nepojedli nejaké chrobáky 😉 periem, umývam riad, neznášam to už, no a jasné, že som celé dni s malým, snažím sa s ním ísť dvakrát denne von. Niekedy ideme na nákup, no a proste furt niečo. Ja ešte k tomu robím Master, ale to už som trochu oľutovala, no nechcem to vzdať. Teraz riešim aj nejaké problémy v práci, takže každý večer som na počítači, už som z toho unavená. Väčšinou sa musím učiť večer, vždy chodím spať po polnoci, nikdy sa nevyspím, nemá mi kto pomôcť, nemám si kedy ísť oddýchnuť, keď malý spí, tak sa snažím buď niečo dovariť alebo spratať, nechcem stále pratať, keď je on so mnou, to už sa snažím riešiť iné, lebo všetko sa to rýchlo nakopí, muž pomáha, keď sa dá, ale je veľmi vyčerpaný, snažíme sa robiť veci jeden pre druhého, no na mne je ťarcha väčsiny domácich prác, keďže som doma cez týždeň. Chcela by som vedieť, ako by ste mi poradili, aby som stíhala najmä to štúdium a nechodila ako mátoha, lebo už začínam byť vyčerpaná ako zombie! 😃 Je to realistické určite 😄 Ďakujem za prečítanie 😃 len potrebujem radu od niekoho, kto v tom vie chodiť 😉😁😁 Ďakujem!!!!! 🧡
Fuha, ja som cakala nejaky odveci post niekoho, kto nevie kde je sever, ale klobuk dole, neviem ako by som to davala ako ty 🤣
Muz nech zhana inu pracu, aj kvoli svojmu zdraviu, ale hlavne nech ma nieco zo zivota a rodiny. Varila by som len velmi rychle jedla a vzdy na viac dni. Aj by som vzdy po jednej davke zamrazila. Urcite skus upratovacku aspon raz za 2 tyzdne. Dalej, kupte si umyvacku riadu. Neviem si zivot bez nej predstavit. Myslim ze to ti uvolni vela casu.
Navar si na viac dni a aj jedla zamrazuj. Da sa varit 2x tyzdenne a mat kazdy den teple jedlo. Pripravuj snacky ako pagace, bublaniny 2x tyzdenne ti vystaci piect.
Kupelak, kuchyna a zachod sa da pretriet aj kazdy druhy den a mas to do 15min...nenechaj si to nakopit. Tycovy vysavac je super vzdy rychle vysavanie.
Neda sa ti studovat pocas cesty z/do prace?
Uč sa ráno.
Prestan vsetko robit. Rob nevyhnutne. Rob tak akurat. Wtf? Preco 2x s malym von? Chod raz. Manzel chpdi do prace ale mal by nieco zabezpecovat aj doma.. ci nakupy alebo nejake to upratovanie alebo raz za tyzden navarit...Robi nieco v domacnosti? Je s malym niekedy,ked ty si chces oddychnut ci sa ucit ci nieco ine vybavit? A ak nechces nic menit a vypustat... tak su susedky,opatrovatelky a pod... Hmm a ako pisu. Nevar kazdy den. Potraviny raz za tyzden velky nakup. Nechod fakt 2x za den s malym von. Rozvrhni si upratovanie na tyzden (prach vtedy,kupelna a wc vtedy,vysavat len vtedy alebo roboticky vysavac je super vec,odporucam,atd..) Nech sa maly hra aj sam...nejake ihrisko,centrum ci doma nieco zaujimave a ty za ten cas rob nieco pre seba.. Ak nemas cas cvicit,netrap sa s tym.. radsej chod na dlhu prechsdzku s malym von alebo inak zapoj pohybovu aktivitu do svojho zivota.. Neda sa vsetko. Hlavne,ak to vycerpava.
tak daj maleho do skolky.
@ivanizna uprimne povedane, mas toho privela a asi ja osobne by som zvazila s cim prestat.
Var na viac dni, ako ti uz radili, daj si pauzu v skole, alebo vypusti pracu, ak vam to financna situacia dovoli. Tiez nemusis zrovna 2x chodit s malym von. Pripadne mozno nejaka pani na upratovanie, alebo pani/slecna na postrazenie maleho, pripadne jasle (alebo alternativa podla toho kde byvate).
Nemyslim, ze ty to mas zle zorganizovane, len den ma 24 hodin a treba si aj oddychnut tak muz ako aj ty. Musis si urcit priority, chces dokoncit skolu, nepracuj a uskromnite sa na nejaky cas, ak ovsem vam to vyjde financnea muz by mal tiez pouvazovat nad zmenou prace s “normalnejsou” pracovnou dobou, lebo tahat takto nocne dlhodobo nie je udrzatelne po zdravotnej stranke a neuzijete si ani vy dvaja s nim.
Riesenie ale musis najst ty s muzom, viete vsetky detaily.
@ivanizna spala by som cez deň s dieťaťom, keď sa večer učíš a robíš veci do práce.Navar na 2 dni čo sa dá aspoň polievky...ráno posprac najnutnejšie potom von obed a zalahnite oddýchneš si a môžete ísť ešte raz von.ja som väčšinou varila večer nech mám na druhy deň...vie muž spat, keď tam je poobede drobec?nerozmýšľali ste sa vrátiť na SK?
@ivanizna este dodam jednu vec, ked som bola tehotna kamaratka, ktora mala vtedy 7 mesacne dieta mi povedala jednu vec, len parafrazujem… vsetko ide na ukor niecoho - ci uz nie je upratane tak ako si clovek predstavuje, nestihne co naplanuje, nespi napriklad, co sa moze odrazit na zdravi, stiha mat clovek tip top domacnost, ale s partnerom je malo lebo vecer upratuje/vari, samozrejme je to aj pridpad od pripadu, ale niekedy sa proste neda zvladnut vsetko bez pomoci.
@lula3108 Veru, pomoc by sa zišla.... 😔
@luccija Je to preňho náročné, ale zmeniť to nechce 🙂 najmä kvôli peniazom, a tie ich denné sú tiež 13-15 hodinové, ešte majú aj iné povinnosti. My už sme chceli ísť naspäť na Slovensko, ešte minulý rok v máji sme chceli ísť pozrieť nejaké domy a niečo kúpiť, no kvôli tej korone sme tu ako v base... 😣 preto nebudeme asi meniť jeho prácu, lebo už sa asi vrátime hneď ako to bude možné
@ledgerka Umývačka riadu to by bolo moje vykúpenie! 😂 O tom sme sa bavili, ale máme v prenájme starší dom, kde už sa umývačka nezmestí, bohužiaľ. Už mám z tých riadov depresie 😃 Len čo doumývam, už sa to tam hromadí. To by bola vynikajúca úspora času 😍 Na Slovensku si kúpime určite
@ivangeline Mne to aj tak práveže príde, že robím len to nevyhnutné. Ja nemám ukážkový dom, ani nič také 😃 Ale s tými prechádzkami, to som si uvedomila, že to aj mne vyhovuje, lebo ráno môj chlapček na mňa vlastne len čaká, kým všetko porobím, najeme sa a tak, je zlatíčko a vie sa dlho zahrať sám našťastie, ja s ním medzitým iba kecám alebo spievam, to je všetko. A ten čas vonku aj mne dobre padne na psychiku, čerstvý vzduch, preč od toho hnusného riadu 😆 len ja a môj chlapček, taký čas, keď sa mu môžem aspoň trochu venovať a moja pozornosť je iba jeho
@mabenn 😄😄 to áno, to chápem. Už ráno, keď ma malý budí, tak to je o hubu niekedy. Ja som vravela aj mamke, aj sestre, že sa malému málo venujem, furt treba niečo iné robiť...
Aj s tým varením som chcela ešte, že väčšinou polievky máme na dva dni. Ale keďže muž robí také smeny ako robí, tak on príde domov, zje, potom si berie ďalšie jednu alebo dve porcie toho istého do práce, a potom ešte na štvrtýkrát toto isté doma jesť po smene, aby sme mali dva dni pokryté 😃 Už sme tak mali, ale furt toto isté jesť, to chápem, že mu lezie hore krkom 😄 preto polievka na dva dni, a nám niečo druhé, nejaké mäso s prílohou, väčšinou robím každý deň. Lebo inakšie neviem, ako s tým varením to poriešiť. U nás sa všetko rýchlo zošrotuje, muž nie je až taký náročný, keď niečo, tak si dokúpi a zje hocičo. Hlavne musí byť mäso, inak by zjedol nás 😄
@leuchtturm Niee, škôlka niee 😉😃 ja im tu ešte až tak neverím, ešte na Slovensku by som skôr o tom pouvažovala, ale tu nie
@ivanizna navariť za kotol a zmraziť. Segedin, gulas, akékoľvek sote s rôznou zeleninou,... nabachaj to do mrazničky v dozach tak, že to bude mať akurát do roboty.doma navaris na dva aj dni (môj tak jedáva sosovicovy prívesok napr) a doroboty si vezme vzdy ine z mrazničky.alebo doma niečo j3dnoduche ako špagety.... A do roboty maso z mrazničky. Umyvacky sú aj malé,polovičné, ja by som ju aj do chodby dala 😃😃😃
@ukulela Tak to asi urobím, to je super nápad ☺ Noo, s tou umývačkou, nielen, že nie je miesto v kuchyni, ale ešte by musel majiteľ trochu tú kuchyňu prerobiť, neviem, či by sa mu chcelo, keď už mesiace čakáme na nové koberce.. Oni s tými kobercami, dobre, že ich nemajú aj na záchodoch 😃 Zostáva mi len dúfať, že sa nám podarí čoskoro vrátiť domov 🙂
@zuzu1102 Ja sa veľmi, veľmi, veľmi bojím.... 🙄☹ on je ešte taký maličký, nebude mi môcť nič povedať, kvôli tej korone nie je na nikoho veľmi zvyknutý, lebo sme boli dosť izolovaní, hoci ľudí má rád. A vôbec s ním nerozprávame po anglicky, všetko vie iba po slovensky, lebo my sme už naozaj jednou nohou na Slovensku 🙂 Našťastie nemusím ísť na full-time, pekne zarobím iba cez tie víkendy. Na rozhadzovanie síce nemáme, ale akurát to stačí. Skôr by som, ja osobne, bola za iné riešenie, ako jeho "odkladať", keď fakt to nie je nevyhnutné. Možno radšej seknem so školou 😪 alebo budem takto fungovať pokiaľ ma okolnosti alebo zdravie neprinútia k zmene. Skúsim navariť, odložiť do mrazničky, spratať každý druhý-tretí deň, asi radšej vstať ráno o piatej, ako ísť spať o jednej-druhej v noci... Ešte by som ho chcela mať domka 🥰 Ale ďakujem za komentár
@ivanizna takúto polozis aj na linku. Pri odchode predas.... Ak ti to má pomôcť, nájdi riešenie. https://www.mall.sk/stolne-umyvacky-riadu/elect...
Ja som na tom tak podobne, manžel nonstop v práci. Okrem soboty teda. Do školy síce nechodím ale klasika, pratanie varenie, cvičenie, učim sa s dcérou. Ale práve preto som si vybavila domácnosť tak aby som ušetrila co najviac času. Umývačka, práčka so sušičkou, roboticky vysávač a uvidíš koľko času ušetrís a doma čistucko. Ja ešte raz do týždňa dam mladšiu dcéru na 4 hodinky k babke vtedy si robim domáce práce čo sa pri dieťati nedajú. V tvojom prípade by som si zabezpečila dáku opatrovatelku, hoc aj študentku ktorá bude u vás doma a ty sa môžeš učiť. Pripadne ak sa cítiš že nestíhaš vylúčiť cvičenie ale úprimne mňa to cvičenie jedine drží pri psychickom zdraví takže chápem ak sa ho nechceš vzdať.
Veci si zlahcuj ako len môžeš viac ti neporadím
@lolazmola Ten robotický vysávač už tu odznel, na to sa tiež pozriem 🙂 Moja domácnosť síce nie je nejako ukážkovo čistá, ale bordeľ ma neskutočne ruší, nemôžem sa tak napríklad učiť alebo si v kľude pospať 🤦♀️ nech je aspoň jakš-takš porobené 😃 Kiežby tak som mohla dať malého k babke, to by bola veľká pomoc, dúfam, že aj my sa časom dočkáme. S tou opatrovateľkou.. nie som si istá, neviem..
@ivanizna no pri tomto vsetkom netusim ako by som si zorganizovala cas😂podla mna pri takomto zivotnom style treba mat pomoc, upratovacka je zaklad! Ja som mojmu chlapovi povedala ze kym pracujem 8 hodin denne a kazdy den varim tak dve domacnosti (chata lazdy vikend) plus velky byt nedavam s upratovanim. Alebo teda zvladla by som ale s tym ze budem chodit ako matoha a zaspim lazdy vecer o osmej na gauci a nic zo mna nebude mat. Takto mame pani na upratovanie raz za dva tyzdne, ja som spokojna a chlap tiez. A teda pani si aspon privyrobi, kvoli korone prisla o pracu a pri detoch si odbehne na par hodin. Win-win situacia.