Ako sa vyvíjal váš vzťah s deťmi?

11. dec 2021

Ahojte zienky,mam prveho synceka,ktory ma rok a par mesiacov a nas prvy spolocny rok bol dost narocny fyzicky aj psychicky (poporodne problemy,maly vela plakal,malo spal,izolacia,covid,samota,vycerpanost).Na syna sme sa s manzelom tesili,ale akosi po narocnom porode a prvych mesiacoch mam pocit,ze sme sa s babatkom na seba az tak nenaladili.Mam ho rada a myslim,ze aj on mna,ale prve mesiace boli tak narocne,ze sme si ich velmi neuzili (samozrejme boli aj pekne momenty).Kazdy den som sa naozaj snazila/snazim,aby som mu bola dobra mama a bolo nam spolu dobre.Avsak maly miestami naozaj dost plakal a bol taky "narocnejsi".Teraz je to ovela lepsie,ako na zaciatku,ale je mi luto,ze sme si jeho prve mesiace nevychutnali a nevytvorili si take hlboke prepojenie, ako pocuvam od niektorych inych mamiciek.Kazdopadne,ak ste to tak niektora mali (narocnejsie zaciatky),ako sa dalej vyvijal vas vztah s dietatkom? Bolo to casom lepsie,krajsie alebo ked uz su raz zaciatky tazke,tak sa to uz neda dobehnut?Jasne,ze zaklad je snazit sa a pracovat na tom,to naozaj robim,iba mam niekedy pocit,ze to nestaci a stale nie sme taka "harmonicka" rodinka.

luccija
11. dec 2021

Čas už nevrátis...bude to už lepšie a príliš sa nad tým nezamýšľaj🙂

luccija
11. dec 2021

Ako podľa teba vyzerá harmonická rodinka?veď každý má inú rodinu, podmienky, dieťa, povahu....

lucindav
11. dec 2021

Ale čo by..čo by vás viac prepojilo ako to že keď plakal, bola si pri ňom a snazila robiť všetko pre to, aby si ho ukludnila, aby bol spokojný? A niekto to ma tak že hneď už z bábätiek je cely paff, niekto potrebuje viac interakcie a keď už dieťatko viac reaguje tak vtedy si to začne užívať ešte viac.. netreba sa nad tým až tak zamyslat

anne_mary2
11. dec 2021

ahoj, hlavne sa asi nesnaz o nejaku dokonalost. Na co?? Kazda rodina si prejde lepsimi aj horsimi obdobiami, myslim ze to je normalne, a neviem preco by to malo poznacit vztah s detmi / resp by sa mal vyvijat nejak nie dobre.. Mate za sebou rok aj cosi, a pred sebou dalsich x. Tak?? 🙂) co potrebujes dobiehat? neprespate noci, unavu, nervy, strach, alebo?? Neviem, absolutne to neries…. zivot ide dalej, se vsim vsudy… ste rodina mate sa radi a hotovo.. myslim ze narocnych situacii pride, ci v predskolskom vzdore, pubertalnom, vztahy s dospelymi detmi… tes na na to co bude, a nehladaj problemy kde nie su, lebo podla mna tu ziadny nevidim 🙂) Uzivajte si co pride aj to vesele aj to menej, vsetko patri k zivotu, a je ti normalne!! nie sme na instsgrame ani v nastajlovanych storkach na FB, taky je zivot 🙂
Tazke zaciatky podla mna nemaju nic s tym aky budes mat vztah so synom o 3,5 ci 25 rokov 🙂

heidy222
11. dec 2021

Ja som s dcerou tiez nemala nejaky super modrokonikovsky vztah ked bola Babo lebo som proste jej nerozumela a asi nemam na to talent. Teraz Ma 6 a sme nerozlucne.

dusankomoj
11. dec 2021

Nerozumiem tomu,prečo sa trápiš. Malé babatko 3-4 mesačné potrebuje plné bruško,prázdnu plienku a mamine ruky. Vzťah máte,iba si to ešte neuvedomuješ, prerože také malé dieťa ti nedáva dostatočnú odozvu.Počkaj pár mesiacov na prvú oslintanú pusu(dobrovoľnú!) a na prvé: úuuubim ťa.

aspinka
11. dec 2021

Mám 3 deti vychovávame prísne s láskou a čím som staršia tým viac počujem v mojich ušiach slová mojej mami "malé deti malé starosti veľké deti veľké starosti" 😀 ideál by bolo mať tento rozum a byť v mladom veku 😀 Takže nesnažte sa o dokonalosť tá neexistuje ani na modrom koniku ani inde je to len pozlátko ...

hennyinnsbruck
11. dec 2021

Moja bola super babo. Ziadne koliky ,od 3 tieho mesiaca spala durch ,o zuboch sme takmer nevedeli… a predsa som necitila nejaku mega lasku a motyle v bruchu alebo jak to napisat i ked bola vytuzene vymodlene dieta po 2 biochemickych.

Ta laska rastla . Ako ona rastla , ako prislo prve mama , prva pusa ,objatie , mama lubim ta …
Mala 3 roky a moja laska k nej je nekonecna💖

ivangeline
11. dec 2021

No u mna pri 3 detoch vidim...ze ked bolo narocne babo,je narocna aj nadalej ale to len preto,ze si nerozumieme a sme ine povahy. ;)

evitaa1234
12. dec 2021

my sme si s babatkom zacali najlepsie rozumiet ked som sa vykaslala na vsetky rady a zacala som konecne robit vsetko tak ako sa mne zdalo najlepsie. Takze kasli na to aka si mama , lebo si najlepsia ♥️ . Mojkajte sa, ak chces ho nos na rukach ak nie nenos, obaja sa ukludnite a budete spokojni, kludni a konecne stastni.