Ako sa s tým vyrovnať? Plánovali sme aj ďalšie dieťa ale muž už nechce. Zachvíľku nastupujem späť do práce. Ja sa s tým neviem zmieriť. Napĺňa ma to, milujem byť mamou. Máme jedno, ale veľmi túžim po ďalšom. Sme mladá rodina ja mám 27 rokov. Financie u nás problém niesu, bývanie tiež nie. 😓
Dat tomu mozno trosku cas (druhe som mala v 29, tretie v 35), prve dieta vam podrastie, niektorí chlapi maju z malych deti stres (ako keby sa o ne oni starali 24h,ze...), ukludní sa... a inak cim to argumentuje ked financie su ok?
Máš ešte len 27. On zmení názor neboj. Budete ešte mať. Môj zmenil názor, ale už sa nám nepodarilo vzhľadom k veku.
bolo by mi to luto, ale respektovala by som. my mame dve a muz by chcel tretie, ale dievcatko (k dvom chlapcom) , a ja uz nie, musi sa s tym zmierit, a teda stale dufa ze ked chlapci odrastu si to premyslim este.
@kristinapetronela zmenit manzela to je teda rada nad zlato.
Môj manžel sa tretiemu tiež najskôr bránil. Tak som to nechala tak a po dvoch rokoch čakáme naše tretie slniečko. Občas človek potrebuje trošku oddýchnuť kým príde ďalšia zodpovednosť a nespanie.
Daj tomu čas, vrat sa do práce a po čase uvidíš. Ešte si mladá...
Mas cas, aj obaja ho mate. Pockaj, a medzitym dakuj nebesam ze mate to jedno zdrave.
Hlavne na muža netlač. Mám v okolí páry, v ktorých žena muža doslova dotlačila do druhého dieťaťa a teraz sú takmer pred rozvodom (návrat do práce s dvoma deťmi je ťažší + väčšie deti, ak chodia okrem školy/škôlky aj na krúžky, vyžadujú popri práci a domácnosti aj inú logistiku). Daj tomu čas. Ja som celkovo názoru, radšej mať jedno dieťa, venovať mu čas, dobre ho vychovať, ako mať ich viac, byť nervózna a venovať sa im iba okrajovo. Som učiteľka, s deťmi som neustále a mnohé z nich trpia nezáujmom rodičov.
@kristinapetronela a to co chce manzel je vlastne uplne jedno? bud nech autorka zmeni manzela alebo on zmeni nazor 🤷♀️ rady nad zlato
ty chces, manzel nechce - preco nechce? snad ste v tom vztahu dvaja, ty si sa nasla v roli matky, matka snad si aj ked mas iba jedno dieta ci cim vacsi pocet deti tym viac matka? mozno manzel sa az tak nenasiel v roli otca maleho babatka 🤷♀️
Pozri mas iba 27, v pohode za 2-3r mozete mat dalsie, mozno aj manzel po dalsom zatuzi. Preco nechce teraz? Mali by ste si to vo vztahu vydiskutovat, vsak ste v nom vy dvaja. Ja som vzdy chcela 3 deti, teraz mam 2, ale rocna dcerka sa v noci stale budi 2-3x a teda som si povedala aj s muzom, ze nateraz staci a uvidime casom. Mozno tiez pojdem na 1-2 roky do prace a tak bude este tretie a to mam 32 rokov. Ale teraz som vdacna, ze mam 2 zdrave a mozem sa im naplno venovat. Ale teda pri 1 by som nechcela ostat, sama som jedinacik, nasi ale uz viac deti mat nemohli, a veru chyba mi surodenec a velmi.
A to ste sa na tomto na zaciatku vztahu nedohodli alebo zmenil niekto z vas dvoch nazor?
to je úplne normálne, konečne ste sa ako tak stabilizovali, našli si režim a mne osobne by sa tiež pri už pomaly samostatnom dieťati nechcelo “ist nanovo” zase nespat, zase hormóny atd… muž si tiež môže potrebovať psychicky od toho oddýchnuť. nechaj tomu volny priebeh. na dieta sú dvaja. takze ani neskúšaj naaaahodou otehotnieť lebo TY práve chceš a niekomu to je proti srsti… o pár rokov pravdepodobne zmení názor a sám bude chcieť.
Preco muz nechce dieta?Ako mate rozdelene povinnosti,starostlivost o dieta,domacnost,kto k nemu vstava v noci?
neber to tak tragicky. Užívaj si dieťa, ktoré už máš, nastúp do práce, proste ži pekný život. Netlač na pílu. Manžel možno časom zmení názor a keď aj nie, jedno zdravé dieťa a fungujúca rodina nie je tak málo. Sú aj horšie veci na svete než mať len jedno dieťa
Veľmi ťa chápem, my mame sice dve ale ja túžim este po jednom a muz uz nie . Najhoršie je ze ma stým provokuje vo chvíľach keď uz som ako tak zmierená.. napríklad včera ked som spomenula ze predávam uz veci po deťoch a chcem sa och zbaviť a on ze ,, nechaj pre tretie,,... 🤯🤯🤯
nevies sa zmierit s tym, ze o chvilu nastupujes do prace? ci co ma s druhym dietatom spolocne to, ze o chvilu nastupujes do prace? ved splodit dieta mozu aj zamestnane zeny, ci Tebe sa nechce opustit domacu pohodu? 😉
@makakova preco by malo byt blbe sa snazit o dieta, ked nastupis do prace? nikde nie je napisane, ze nemozes ist po par mesiacoch opat na matersku, ked to tak vyjde, tak to tak proste vyjde... su pary, co maju problemy otehotniet na prvy sup, tak myslis, ze ked to nestihnu pokym zena nastupi do prace, tak potom si daju v snazeni pauzu az pokym neprejdu 2 - 3 roky lebo je to "blbe" 😂?
ano, napisala, ze ju materstvo naplnilo, ale matkou je nadalej aj po tom, co nastupi do prace, ci ako materstvo sa berie iba ked je zena doma s dietatom do 3 rokov?
ved ma len 27 rokov, ine by bolo, keby ma 35, ci 37 a muz by nechcel, vtedy by toho casu uz vela na dalsie dieta nemala, ale v 27? ved zeny z mojho okruhu, co maju VS este len prve mali vo veku cca 27 - 29r...
@viky173 ja to beriem z môjho pohľadu, ked nástupim do práce uz ďalšie určite nebudem chcieť hneď ale az ked co to odrobim. .. ale je pravda ze autorka je ešte mladučká. V jej veku som tiež porodila prvé a za 2,5 roka druhé. Akože z tejto strany ak chce este jedno tak by bolo fajn to takto odbachnut naraz este počas RD. Lenže ak muz nechce,je to na prd. Tak nic nenarobí...
Ale čas majú ešte dosť rokov na ďalšie 🙂 ja by som uz teda napríklad po 35tke nechcela rodiť ani nič.. preto este chcem tretie teraz dokým ,,vladzem,, 😀
@makakova preco by to nalo byt rypanue co @viky173 napisala. Uprimne , mna to napadlo tiez podla toho ako to autorka napisala. Ved moze nastupit do prace a snazit sa...moze otehotniet hned a moze sj za 2-3roky.
Ja som 3x otehotnela hned aj ked teda uspesne skoncilo len jedno tehu a od posledneho MA sa viac nepodarilo, to by som teraz 3 rok nemala robit lebo co ak sa podari? Kym sa podari mozem pracovat a materstvo ma naplna aj len pri tom jednom dietati
S ničím sa nemusíš zmieriť, v tvojom veku to ešte nie je definitiva
Kolko casu popri dietatu venujes muzovi? Lebo ak si len 100%mama, tak sa nemozes cudovat,ze nechce dalsie dieta.
Chceli sme vždy dve, možno tri deti. Neviem prečo zmenil názor, starostlivosť o domácnosť aj o dieťa zastrešujem ja, on samozrejme pomáha. Dieťatko nemáme náročné, spí pekne od narodenia, v noci sa nebudí čiže v tomto problém nevidím… ani nemá žiadny zdravotný problém, ani nikdy nemalo (klop, klop) čiže tohto sa tiež podľa mňa nedesí.
Áno, mam len 27 rokov a som veľmi vďačná že máme toto jedno zdravé. No moje srdce aj tak piští po druhom. Najhoršie je že teraz je v mojom okolo každá žena tehotná a mňa to vnútorne zožiera 😒 tehotenstvo som mala super, mne v živote lepšie nebolo. Tak isto aj pôrod bol fajn.
Chlapa samozrejme netlačím do ďalšieho, nehovorím mu o ďalším dieťatku nič ja som skôr dusík v sebe. Ale v poslednej dobe ma to strašně ubija.
Ojooj mas super vek este...vrat sa do prace, zameraj sa na svoj rast..pockaj 2-3 roky a otvor tuto temu s muzom znova ;) vsetko je tak ako ma byt...tuzba je pekna a chapem ale musi byt u oboch rovnaka 🙂
Fuuu no asi zmeniť manžela alebo počkať kým on zmení názor .iná možnosť nie je