Ahojte zeny, to aj vy tak mate, ze ked ste doma same s detmi, stihnete mat uvarene, upratane a hrate sa s detmi a ked nechate doma sameho muza s detmi, tak sa vratite do takeho bordelu, ze nespoznavate svoj vlastny domov? 😀 akoze aby som mu nekrivdila, on sa s detmi vie zahrat paradne, ale co oni okolo toho navykladaju, ked sa s nimi hram ja, tak to, s cim sme sa uz dohrali najprv odlozime na svoje miesto a potom vytahujeme dalsie hry, jeme pekne za stolom spolu, cize na upratanie mi ostane len utriet stol plus rychlo prebehnut baterkovym vysavacom popod stol, ak bolo nieco "mrvive" na jedenie, ked je s nimi muz, da im jest a chodia s tym po celom dome a mrvia fakt ze vsade, mastnymi rukami pochytane snad vsetky skrinky, dvere, dvierka.
Ja uz sa niekedy bojim aj dvere otvorit, ze co ma to zas caka.
Ale chapem, su to muzi, ale nejde ich to nejako naucit? 🤣
Moj manzel bol s malym aj pol roka na materskej a za jeho posobenia to u nas vyzeralo rovnako ako ked som bola doma ja - cize bordel 🙂 Navarene - obidvaja ano, dieta dobre zabavene - obidvaja ano, poriadok - obidvaja noc moc.
Vie vymysliet paradne hry, ale poriadok nic moc....
Spravi to lepsie a rychlejsie ako ja popravde.
Asi kus od kusu 😉
U nás v pohode, o deti postarané 100%, navarené, keď treba, a neporiadok taký bežný, prevádzkový, neriešim 🙂
@mirko84 noo len ked mu poviem, ze aby to upratal, tak mi odpovie ze na co, ked zajtra som s nimi este ja doma a zajtra sa s tym zas budeme hrat 🙄
Fuh to jedenie kade-tade po byte by som nezniesla :D to raz spravila u nas svokra a skoro som infarkt chytila, kde vsade boli omrvinky :D ...
No ako sa vravi nik nie je dokonaly :D moj manzel sa vie super postarat o dcerku, tej nic nechyba, ked som prec, ale zeby stihol navarit pre celu rodinu pritom ako by sa o nu staral to niee, sci-fi u nas :D i ked jej nema problem navarit, ked mu dam presne instrukcie
Hracky upratujeme vecer, (zatial si dcerka vie len par upratat aj to len, ked ma naladu :D), riad umyva hned (nemame umyvacku este) a take to vysavanie, to nema problem (i ked by zapol robota, co mne pride zdlhave vysavanie ale vsak muzi ... :D )
Ked pridem vecer z prace deti spia okupane najedene, vsetko je popratane ako keby som bola doma, na stole ma caka vecera a drink. Vsetko robievame spolu takze vie co treba. Ale zas ked robim cez den tak sice poprace ale nepusti sa do prac ako prezliekanie perin alebo vysavanie pod nabytkom, zas az tak akcny nie je😅
Ale tiez ma stve ze presne ja deti ucim iste veci, akoze jeme za stolom,rano sa prezlecieme z pyzama az potom ranajky atd ale zas ak si namrvia alebo sa zaspinia tak si to popracu len nesmiem prist domov skor😅niekedy si tu citam zamerne diskusie o zdechlinach kt niesu schopne sa 5 minut pohrat s detmi ani ich vziat von, nabrat jest, uspat okupat atd. Aby som si uvedomila co doma mam..
Môj keď je s deťmi, je s deťmi, stav domácnosti okolo seba absolútne nerieši. Upratuje všetko po celom dni až večer, keď zaspia. A keď je s nimi sám aj na ďalší deň, tak ani neupratuje, lebo že načo 😄 ja to neriešim, keď viem, že ani ďalší deň nebudem doma.
Ja neriešim ani keď som doma ani keď je muž s deťmi,porobime keď je čas spolu obaja základ je nech sú deti spokojné
Ako kedy. On aj navari, aj po sebe uprace, ale nie tak ako ja... a niekedy sa stane,ze upracem, odbehnem do mesta na vacsi nakup a vratim sa do bordelu
Ano, u nas to vyzera nejak podobne. Ale deti spia okupane, s plnymi bruskami, spokojne, ja to rano nejak spracem. A ked nie ja, tak muz.. ked sa mu bude chciet 😀 Muz niekedy narobi vacsi bordel, ako decka, ale zas ked mu poviem, alebo necham zoznam, tak spravi. Len ked uz vecer zaspia, lahne na gauc a bordel neriesi, nevidi.
Treba hladat muza, ktoreho mama naucila upratovat od mala uz z domu . Tazko zmenis neskor vychovu z detstva, ked niekto nemusel doma nic robit, ale da sa aj to. Aj ty zapajaj deti od mala do upratovania, nevesta ti raz miesto preklinania podakuje. Mozno. 🙂
No co ti poviem...moj poriadok nema v sebe zakodovany...a vzdy ked som vratila z porodnice ci nemocnice bolo to doma ako po vybuchu...ale zase dom velky, a varila svokra...ale vzdy vsetci prezili, tak som bola spokojna 🤣
U nás sme obaja rodičia za to, ze sa je pri stole. Ani jeden z nás nejadevana na gauči tak syn to ani nemá kde vidieť. Ruky sa umývajú po jedle, na capkance je muž asi haklivejsi ako ja. Ak su spolu doma tak navarí aj spolu nakúpia, trosku sa pohrajú, manžel dá prať aj veci do sušičky dá. Ale potom už zo sušičky do skrine je vždy na mne 😀. Co sa týka upratovania tak povysavas ale tam to končí. Zas ale zabezpečí aby byt nebol ako po výbuchu iba taky prevadzkovy neporiadok. To mam za 20 minút spratane. Boli spolu pol roka doma a ja som chodila do práce+ donedávna chodil syn do škôlky len 3x týždenne. A vždy išli niekam na prechádzku/ výlet ( do lesa, k vode, do múzea). Naučiť ho už veľmi nie je čo lebo ani pred synom prach a kúpeľňu neumyval (to si radšej spravím sama) som vďačná za to co robí. Ale je pravda ze jedenie kade-tade po byte by ma neskutočne štvalo.
Ak ste na materskej tak v tom nevidim problem. Muz dojde narobeny a este vam ma skakat okolo zadku ci ako?
Moj muz nebol nikdy sam s dietatom na nakup. A vlastne asi nikde s nim nebol sam mimo domu(akoze autom celu peripetiu), doma ked su obcas sami, zvladne aj upratat aj navarit, ale myslim. Ze je to tym, ako malo sa to stava. Mne sa proste po dvoch rokoch toho isteho kolotoca uz nechce vkuse kmitat, on to ma hadam ako zabavu😄 ale nevie stale, kde ma veci na oblecenie, ani co mu dat jest, nakolko to robi tak malo. Vsehovsudy sa ale postarat vramci moznosti zvladne, nebojim sa o dieta ani muza😄
@morgane1975 cisto teoreticky, matka aj otec maju dajme tomu 12 hodinu sichtu. Jeden v robote a druhy oma s detmi. Ked tatko dojde domov, po spravnosti by starostlivost o deti a domacnost mala byt rozdelena v tom case 50 na 50
Jasne ze ide - nechat ho potom aj upratat, nespravit to za neho