Pýtam sa preto lebo neviem ako zapriahnut aby manžel staral sa viac o nášho synčeka.Ked sa narodil,chcela som ho do všetkého zapriahnut.No bál sa ho chytiť do ruky že aký je malý.Ako rástol prebalovat malého nechcel,obliecť ho tiež nie.Kocikovat ho zobrať von tiež nie,hrať sa s takým malým ho nebavilo.Tak som to časom nechala tak,keď nechcel.Teraz má synček 3 roky,no manžel ho sám nezobere na prechádzku alebo ihrisko.Sam sa s ním nezahrá,musím byť pri tom aj ja.Ked ich nechám osamote doma,sú také situacie keď treba k dr alebo niečo vybaviť.Manzel sa sťažuje že aby som brala aj malého so sebou,lebo on s ním nevládze.Syncek je živý vymýšľa ako každé iné dieťa.Ked robí niečo zle,manžel mu nepovie že toto nesmieš.Ale kričí na mňa,aby som ja synovi vysvetlila čo môže a čo nie.Priklad dnes som ho okupala,sedel v uteráku zabalený a pozeral rozprávku.Zatial som išla ja sa osprchovať.Po chvíli manžel kričí na mňa nech sa ponáhľam,že malý sa chce obliecť do pyžama a on ho nevie obliecť.Alebo chcem sa najesť a manžel mi hovorí nech nejem,lebo on nebude za ten čas s malým.Vobec žiadny vzťah k nemu nemá.Je pravda že manžel nechcel nesnažil sa.No teraz ho synček ani neposlúcha,nic.Ako ten vzťah zmeniť?
No tak toto je extrém teda.. že nejedz, lebo on nebude s malým 🙈 to čo je za prístup toto, veď on je tiež rodič ako aj ty, predpokladám že si ho neznásilnila ale to dieťa chcel aj on, tak nech sa podieľa na výchove. Ty to nezmeníš nijak, iba dohovorom. Chcieť musí tvoj manžel.
Btw, mám ročného syna a aktuálne ležím vo vani a manžel je s malým na nákupe. 🙂 doobedu bol tiež s ním, pokým som sa varila a upratovala. Takže tak.
Moj muz robi od narodenia uplne vsetko (okrem kojenia kym som kojila), ba aj viac, nez ja, by som povedala. Uz po prichode z porodnice ma nechal oddychovat a maleho behal kazdu chvilu on prebalovat a prezliekat, ked sa precikal. Teraz (ma 1,5r) mi ho pravidelne brava so sebou na nakupy, aby som mala chvilu doma pokoj, vecer ho uspava on. Alebo ho berie na bicykel so sebou do sedacky. A to moj syn je taky hyperaktivny a nervak, ziadne mile kludne zlaticko. Ale zato na domace prace je krivy, aby som ho len nechvalila 😂
Keď bol syn úplne mini, tak občas prebalil, nakŕmil, ponosil. Keď som potrebovala, bol s ním. Hral sa s ním aj sám. Bráva ho so sebou na bike, odrážadlo. Idú v pohode sami na prechádzku. Hrajú sa s autami, kockami, kreslia. Berie ho aj na návštevu k babke sám, do obchodu. Teraz má mladší 2,5 roka, starší je už puberťák, takže tam už lyže, bike, korčule, moto. S mladším bol dokonca na MD. Aj ho okúpe, prezlečie, pripraví mlieko, uspí, keď treba. No uspávam radšej ja, je to rýchlejšie. Je to o povahe, musí sám chcieť. A to môj muž má už takmer 48 rokov,takže by mohol predstierať starobu a únavu.
Od narodenia robil muž všetko (okrem strihania nechtov ani neviem prečo), keď som šla v synovych dvoch rokoch do práce odvtedy prebral 100% práce okolo malého keďže ja robím aj víkendy prípadne cez deň chodím okolo 21:30 domov tak ho vyzdvihne v škôlke ide s ním von pripraví mu večeru okupe ho prezlečie ho a uspi ho. Je to tiež rodič 😊
Občas mi to dôjde tak ľúto,keď aj vidím na ihrisku že niektorý otcovia ako sa hrajú s deťmi,a môj nechce sa s malým vôbec tráviť čas.Dlho som sa snažila aby mali ako taký vzťah,no keď manžel žiadnu snahu nedával nechcel a ním,tak nasilu nevedela som ho dotlačiť aby venoval sa malému.A teraz sme na tom takto ako som písala hore.Aj uspavat,okúpať všetko je na mne.Aj večer keď sa zobudí ,ide búrka boji sa,tak ja ho idem ukľudniť pohladkať,manžel vôbec nič nerobí
Ja sa čudujem že to tvojmu mužovi nevadí, že malý k nemu nemá žiaden vzťah. Nech sa začne snažiť a starať, ešte má čas to napraviť. Lebo potom bude plakať keď ho syn šupne do domova dôchodcov a nebude ho chodiť ani navštevovať.
Toto by bol dovod na velmi vazny rozhovor u nas doma..dieta chcel?co by sa stalo keby nedajboze skoncis v nemocnici,kto sa o dieta postara?
Moj muz robil od narodenia uplne vsetko,a doteraz ako jediny kazdy vecer dceru kupe,chodi s nou na bike,na vylety..
A som rada ze som ho do vsetkeho zapajala,lebo som si zlomila nohu v 4m tehotenstva, a nebola som schopna sa ani o seba postarat nieto o dceru.a zastupil ma bravurne.
chápem, že ti to je ľúto. Spýtala si sa ho natvrdo, či máš vášmu dieťaťu hľadať skutočného otca? Lebo on len poskytol biologický materiál.
simona92101 bola som na tom podobne, malé dieťa a ja tri týždne v nemocnici, naviem si predstaviť mať takého muža ako autorka
Lenivý muž.mizerny otec.Ma dieťa.lebo sa to patrí.takych je viac....môj muž sa tiež ako otec nepretrhol.ale zas on nikdy nebol doma.typicky workoholik...väčšina výchovy aj praktickej starostlivosti je na mne a bude aj na tebe...je však rozdiel či muž pracuje a zabezpečuje rodinu alebo sa váľa na gauči vo voľnom čase...my máme veľkú záhradu a muž tam ozaj maka.bohuzial aj na úkor času s rodinou.....bud sa budete hádať.zduvat alebo budeš robiť čo budeš môcť vrátane " výroby" dobrej rodinnej atmosféry.Vztah dieťa _ otec bude tým nezáujmom zo strany otca samozrejme poznačený aj keď sa budú navzájom ľúbiť.
@simona92101 Dieťa chcel,len podarilo sa skoršej než sme plánovali.Najprv sme chceli dom,potom dieťa a mali sme opačne.
Asi by som mu vsetko ukazala, napr ako sa dietatu oblieka pyzamo atd s tym ze dalsi den by to uz robil on. A ostatne veci tiez, prosto podat dieta do ruky a ahoj mam inu pracu napr chodte von a pridite o x hodin. Ak by nechcel ist isla by som ja. A urcite nejdem skor von z kupelne ani ked mi deti vrestia a mensi muzovi na rukach. Prilis si nechas skakat po hlave, ak tvoj muz nie je mentalne ani telesne postihnuty tak vsetko co treba s dietatom zvladne, mozno nie rad a nie 100% ale dieta bude v pohode a aj vztah si vybuduju. Len ho musis nechat v tom semtam sameho
Wtf? Manzel musi od seba zacat. A to cim skor. Kde ma sebavedomie. Prirodzenu autoritu? Nevie obliect dieta? Mne to pride uplne prirodzene a aj mojmu manzelovi (aspon myslim). Take veci mu idu od ruky. Tiez do tych 10m az 1roka nemal nejaky extra vztah s babom ale ako deti rastli uz viac. Nema problem im dat jest,okupat,pomoct obliect,dat spat,vonku vziat.. A btw,3r by uz mal sam sa dostat do pyzama..
Ved to nevadi ze sa podarilo opacne,ak chcel tak by to teraz trebalo opat prediskutovat,ako si to predstavuje do buducna,skolka,tvoj nastup do prace atd..drzim palce
Uff a to ja som sa stazovala, ze moj muz sa nevenuje. To v porovnani s tvojim chlapom je otec roka 😢 je to smutne. Mna to fakt dostalo...co tu citam :( tuto na poradni rodinnej psychologie mi poradili, ze ty tretia nevies vybudovat vztah medzi nimi dvomi. Vies mozno s muzom o tom hovorit, vies im vytvorit situacie, kde naozaj pojdu spolu na vylet, na ihrisko... sak mozes tam byt aj ty, ale nech aj on sa s nim pohra. On to... nevie?! Kazdy to vieme viac, vieme menej... ale on mal nejake strasne tazke detstvo, alebo to preco robi?? 😢 lebo takto nevedomky vznikaju chlapci zavisli len na mamine. Ved oni potrebuju otca... potrebuju daky chlapsky vzor. A on sa tvari, akoby neni jeho... ako, ja poznam otcov, co pomaly su jak druha matka, ale s tymi sa ja neporovnavam... ja chcem, aby nasa rodina fungovala, aby decka muza brali za partaka, respektovali ho. A na tom pracujeme, i ked je pracovne vytazeny.
Nezmenis nieco, co on menit ocividne nechce. Keby chcel, vyzera to uplne inak. Ak nepomôže otvoreny rozhovor, musis sa ty rozhodnúť, co dalej.
Pardon za silne slova, ale on nie je otec v tom pravom zmysle slova. Je mi to luto. Kvoli tvojmu synovi. Nie je nic "lepsie" ako mat ale vlastne nemat otca.
Máme tri deti, o všetky sa manžel staral spolu so mnou, všetko, čo dokázal s deťmi robiť, robil … prebaľoval, kočíkoval, šatkoval, nosil, hral sa s nimi, prezliekal, akurát nenakojil. Ja som mohla ísť kedy som chcela, kam som chcela, postaral sa úplne na 100% o jedno, dve a zvláda sám aj tri deti, dvoch školákov a škôlkarku. Ty nemôžeš ich vzťah opraviť nijako. Buď to tvoj muž spraví, lebo chce alebo nespraví nič. Úprimne, ľutujem ťa, s takým chlapom mať dieťa.
No wow a ja p*čkujem na môjho muža...hra sa s deťmi každý deň aj keby iba hodinu ale hra sa ... Staršiu dcérku zoberie sám od seba do detského centra , na krúžok ... Atď atď .ja si myslím že to je niečo čo majú otcovia v sebe ... Byť dobrým otcom. To ho nemusím "zapriahnut " .. ešte aj na brigádu môžem ísť , sa postará o deti na 4 hodiny.
Môj teda nechcel kúpať ani jedno z detí, toho sa bal, ale zvyšok robil všetko čo aj ja! Nakrmil, prebalil, kočíkoval, prezliekol! Každu nedeľu keď niesme niekde spolu, tak trávi čas s deťmi aj doobeda aj poobede a ja si oddýchnem! Cez týždeň je dlho v robote, veľakrát príde keď sú deti už vo vani a je s nimi možno pol hodinu ale víkend je s nimi skoro stále! To bolo treba hneď od začiatku ho zapájať do všetkého, to sú len výhovorky ze nevie, nevládze, nemôže!
My uz mame 2 deti (3r a 1r) a manzel ich normalne obliekal, kupal a orebaloval od malicka, este aj v noci ked reval a ja som uz nevedela co s nim, tak maleho hojdal a striedali sme sa. Teraz ked je vacsi ho vezme aj na pol dna opekat alebo na navstevu a sem tam zoberie aj obidvoch vonku, aby som si oddychla alebo nieco stihla doma. Keby nic nerobil asi by som ho strasne zhucala
Cisty magor. Pozor aby sa nesmyklo s nim aj 2.babo. To aky vztah budu mat otec a syn? Mm sa o nasho 4 r stara uplne plnohodnotne (pomoze mu obliect, urobi mu ranajky, pohra sa s nim, idu na ihrisko ci vylet…)
Pán manžel asi este nepochopil že už je otcom. A aj partnerom a manželom, a že má svoje povinnosti. Toto by som nedopustila, máš zbytočného člena v domácnosti.
Poslala by som Ti fotku, ale nechcem verejne, moj manzel mal HO pocas covidu, meeting, ja som bola u lekara a ako sedel za PC, tak maleho mal na vankusi na kolenach a krmil ho z flasky, este aj selfiee si spravil 😅😊. Hocikedy ho necham aj s 3 detmi sameho a zvladne to lavou zadnou. Ale to bolo odjakziva takto, od prveho dietata, ze nemal problem nakrmit, prebalit, okupat. Zo zaciatku sa bal, ved aj ja, ale museli sme to dat.
Takze teraz to uz tazko zmenis...Ale aby sa jedna matka 3 rocneho dietata nemohla v klude osprchovat alebo najest, no dakujem pekne...😔
@simona92101 Hovorili sme o tom neraz,nechce sa zaoberať škôlkou,budem ja nosiť synčeka tam aj domov.
@basska_b Pokiaľ viem mal dobre detstvo,no viem že otec sa o nich nestaral vôbec.No manžel není ani na mame závislý,on je taký samotár.
A nemáte nejakých znamych, trochu mu ukázať, ako to funguje inde? Lebo môže sa síce vyhovoriť, že také malé detičko nezvláda, ale tak aby si jesť nemohla ...
prepáč, ale na čo ti je vlastne taký muž? Má aspoň nadštandardný príjem, alebo je neuveriteľný v sexe? Lebo nejako nevidím dôvod s ním ostávať
@elizabet173 Nie nemá nič z toho.
Ak sa mu nezačne teraz venovať, tak ako otec zlyhal, že úplne a ako manžel, ani nehovorím. 3r. je akurát vek, ked vie s ním robiť rôzne veci, brávať ho hocikde, proste hodiny, dni otec a syn.
Normálne mi to tlak dvihlo. Môj teda na deti nemá veľmi čas a väčšina bežnej starostlivosti je na mne. Ale keď potrebujem, tak postará sa aj pár dní. Nie je to dokonalé, nevie úplne také detaily ako ktorý tanier dať na čo, ktorú penu do kúpeľa alebo koľko zubnej pasty, no aspoň sa snaží.
Neviem ci ti to pomoze ale moj muz robi vsetko. Maly ma 2r. Vstavaju oni dvaja skor, uvaria kavu, umyju si spolu zubky, muz ho prebali. Ak nachystam vecer ranajky (zvacsa) da mu ranajky, ak nie, tak aspon banan alebo chlieb. Neviem kedy som naposledy prebalovala pokakanu plienku (muz robi z domu), budu to tyzdne. Ked skonci pracu (17-18), je s malym on. V pondelky vecer mam kurz, to ho muz aj sam osprchuje a ulozi. Casto chodia cez vikend sami dvaja von, ja si upracem alebo navarim. Jedine co ide uplne mimo muza je maleho jedalnicek a satnik.
Tak neviem ci som sa dobre vydala alebo muz sa zle ozenil 😂😂
no bohužiaľ už asi nijako. Nemala si ustúpiť, keď bol syn malý, tvoj muž skrýval svoju lenivosť za výhovorky. Okrem kojenia zvládal otec môjho dieťaťa absolútne všetko, ale u nás neexistovalo, že by sa vyhováral. Dvaja sme boli pri jeho splodení, dvaja sme boli na starostlivosť aj na výchovu. Je normálne, že muž nemá s dieťaťom žiadny vzťah, ani ho dieťa neposlúcha. Ak nepomôže rozhovor, tak už asi nič, do druhého dieťaťa by som s takýmto mužom už nešla