Ženy najmä po 40 so skolkarmi ako cerpate energiu. Ja už som po 5 rokoch od narodenia dieťaťa už pomaly úplne KO. Prve tri roky úplne skvelé a od kedy nastupilo do škôlky som úplne mimo. 😪 v kuse chore je. Už 3 rok sami lekari, v kuse byť zavretá doma s ním popritom pracovať ešte. Co mesiac to dáka pliaga. Teraz je doma od januára bolo v škôlke 2 dni. Všade mam bordel - v práci, doma .... ked ho dám ku starkym na týždeň ako tak sa znormalizujem, tak ide do škôlky a do 2 dní ho mam doma opäť a znova rovnaký kolotoč. Som už strašne unavená, nervózna. Je jedináčik teda sa nemá ani s kým vyhrať čiže v kuse niečo, nemôžeme mať žiadne aktivity lebo je fakt chore nie iba nejaké sopliky. 😪 som akoby už 5 rokom na materskej a už to nedávam pomaly. Ma to niekto podobne? Mam pocit ze sme obaja stratili 3 roky života, len samé choroby 😒 jedine prečo mi doteraz ešte nepreplo je upnutie sa na leto kedy je zdrave a môžeme robiť rôzne aktivity. Ako riešite takéto stavy? Co Vás nakopne aby ste fungovali?
@jan510 ja pracujem tiež od roka dieťaťa ale mam HO. Len už je toho veľa. Ono keďže u nás manžel ťahá financne rodinu prispôsobujem sa ja. 😕 ale už mi je dlho. Nemám problém s povinnosťami. Mam problém s tým ze akonáhle sa mi podarí a myslím si ze konečne nabehavam na systém praca-skolka-domacnost a začína sa mi dariť udržať sa tak sa to stále po..... a ja som opäť na nule v rovnakom kolotoci. Nejako by som potrebovala rýchlo načerpať energiu lebo si už pripadám ako zdochlina. Manžel má aj na kávu aj cvičiť posiela ale ja som rada keď po celom dni sadnem na zadok a nič nemusím..... Asi som sa zacyklila. Na imunitu berie veci od 3 rokov ale nezaberaju nám veľmi zjavne.
ja cerpam energiu z hobby: pondelok mam jazykovku anglictinu, stredy a stvrtky spanielcinu, nedele a stredy vecer jogu a utorky a piatky chodim medzi pracou a skolkou do fitka. To ma nacerpa a mam aj energie, vecer ak je cas malujem este diamantove malovanie ale to skor cez zimu, prip este vela citam knih ked maly zaspi. Ale tiez mam dni ked zaspim o deviatej s nim. Mna toto nabija celkom. A povinnosti okolo dietata ma kazdy rozdelene, cize aj manzel aj starsi syn ked treba a svokor si maleho tiez berie raz mesacne na vikend k sebe odkedy svokra umrela.
Ono je niekedy tazko sa donutit ist z domu niekde, aj ja to poznam ale ten dobry pocit po aktivite stoji za to 🙂
Dieťa je choré preto, že je nonstop doma, nebudú je si imunitu, chýba mu kolektív.
@zmrzlinka2021 to mi je jasne len chore deti do kolektívu nepatria 🤗 čiže jeden kolotoč ako som písala....
Znie to ako klišé , ale z čerstvého vzduchu- chôdza . Pravidelne si vybehnem sama do lesa aspoň na pol hodinu a iný človek je zo mna . Deti dve, astma, alergie , chronická bronchi, okrem toho iné diagnózy . Keby som to nerobila, asi zcvoknem.
Lenze to dieta potrebuje vyrastat s detmi, byt v tom kolektive, nie po dvoch dnoch ho separovat. Zas ostava same, bez deti, bez vztahov... a opat ked nastupi medzi deti, musi celit bakteriam, vyrusom a hned ho to chyti, lebo nefunguje v spolconosti deti.
Vidime to teraz po covid pandemie, na ludi sa lepi uplne vsetko.
A co si myslis, ze ked nastupi do skoly...tak ho das opakovat rocnik?
@elizabet173 to je v pohode som sledovaná raz ročne na imuno. Ja sa ani nečudujem ze som psychicky unavená 🙂 bežne ženy majú dosť po 3 rokoch na MD ja taham 5. Aj na manželovi vidím ze je už viac podráždený a unavený z toho aj keď priamo do toho zapojený veľmi nieje aspoň z domu na tých 10 hodín vypadne. 😒
@zmrzlinka2021 kiež by to bolo len o tých soplikoch. 😒 ono stále chyti nejakú pliagu ale v podstate stále tu istú - všetko nám začína bolesťou hrdielka, je zamrcane, nervózne, unavene do dňa mame husté biele sopliska ktorých sa zbavujeme týždeň- dva, k tomu sa pridá kašeľ toho sa zbavuje tiež týždeň- dva. Väčšinou na začiatku chyti aj na 2-3 dni teploty do 38-39. Po 2-3 týždňoch vyzerá už OK sup s nim do škôlky a donesie úplne to iste a ideme odznova. Atb vďaka Bohu sme brali naposledy v decembri pri chrípke. Dávala by som ho do škôlky jedine ak by pár krát do dňa zabrhlalo alebo fukalo noštek, ale ono ma take choroby ze jednak by mi ho do škôlky nevzali a tiež by som ho ani nedala- ja ako dospelá keď som chorá mam problém keď mi nonstop tečie z nosa a musím pracovať, nieto ešte dieťa keď je chore nechať 8 hodín robit aktivity v škôlke a to nehovorím ze by som nerada ak by nakazila iné deticky, aj keď niektoré matky na to zvysoka .....
Pohyb ma, manžel zbožňuje prírodu takže spolu chodia do lesa, imunitu posilňujeme- chodíme s naším psom na dlhšie prechádzky, keď bola naposledy chorá tak aspoň na hodinu sme vybehli, berie rôzne lieky od imunologicky, inhaluje atď čiže po stránke liekov a vitamínov nemáme čo nové nasadiť, detto stravu ma vyváženú- ovocie, zelenina, malo sladkého, varenú stravu ma každý deň, vyhýbam sa polotovarom ako sa len dá. čiže tam to už neriešim 🤗 ono ma dobru imunitu, len nedostatočne simulovanu resp si nevedia vysvetliť prečo sa nevie udržať dlhšie v škôlke, už to tipuju na nejakého bezpriznakoveho prenasaca na ktorého ono zle reaguje a keďže by malo byt posledný rok v škôlke sa nám ju neoplatí meniť. Nema žiadne intolerancie, jedine alergiu na plesne tam berie v jeseni a na jar antihistaminika ....
Mňa skôr ako jeho zdravotný stav, ten aktívne riešime už 3 rok, zaujímalo ako maminy nacerpaju rýchlo energiu resp ako to zvládajú keď majú rovnaký problém ako my v mojom veku.
Ja mam tiez vekovo 40 , 5 rocny syn, nastastie chory nebyva casto,ale ak ano tak ide k svokrovi, starsi syn ma 20 rokov, tak tiez ho obcas postrazi ak nema prednasky. Ja som bola aktivna vzdy cize ja mam kazdy den, ked vyzvihnem maleho zo skolky svoje aktivity a venuje sa mu manzel tu hodinku, dve pokial pridem. Volno mam vikendy a to riesime bud zahradku a prace okolo toho aj s malym alebo vylety. Ono co vsimam v okoli tak zeny co ziju len rodina praca skolka doma.....su viac unavene, ako my co mame poobede aj svoje aktivity. Pracujem odkedy mal maly rok, nakolko som nechcela prist o dobre platene miesto. Ale ako pisem, vzdy som bola velmi aktivny clovek a tak to aj ostalo v 40tke. Mozno by pomohlo zvysit imunitu dietatu, alebo viac povinnosti partnerovi dat ohladom dietata