V krizovych situaciach som chladna a pragmaticka, zachranovala som uz cloveka, zastavovala krvacanie, osetrila bezdomovca s krvacanim atd.
Problem je v beznych situaciach, reagujem zvysenym hlasom, s naznakom hysterie. Proste ked deti vystrajaju mam pocit ze keď ich nezastavim, nenapomeniem tak sa stane zle a zas kazdy bude hovorit kde bola matka...
Ale zazila som rodinu kde su kludni, pohodovi a vidim ze to ide. Ale.zas ich deti nevymyslaju ako nase, nie su take zive, nebavi ich tolko veci, ani na kruzky nechodia, nicomu sa cielene nevenuju. Pisem to preto ze mozno moje spravanie je podmienene temperamentom mojich deti. Asi nikto nekrici a nezakazuje, ked nema co. Mojich proste napadne aj to co inych nie.
Mate nejake rady? Privitala by som kludnejsiu atmosferu, asi by som ju mala vytvorit, ale niekedy som bezradna.
Hlavne ked sa biju alebo "lezu na luster" 🙈
Prosim super kludne mamicky ktore nic nerozhadze, zavidim vam ale to mi nepomoze.
Skor kto zvladol sam seba, svoje nalady, kto sa trosku "zmenil", ukludnil.
Vdaka 🙏
Pripnem sa. Ja to iste,mam pocit,ze stale len kricim a som zla. Lenze moje deti su tiez zive a hlavne dcera,ta je taky vymyselnik. Ach
@otazka1 keby horel dom, presne viem co mam robit, automaticky konam.
Mne ide o tu rutinnu kazdodennost, sarvatky, potycky, ukecanost oboch, konfliktiky, vrieskanie ked sa nieco nedari...
Ja mám takých susedov. Vždy usmiati, deti nech robia čo chcú, hlavne, že sú šťastné (rozumej bezpečné situácie, žiaden extrém), tiež ide z nich pohodka … ide ma z nich trafiť šľak 🤣🤣🤣🤣🤣 Lebo … ja by som tých mojich troch potomkov niekedy škrtila … Včera som hovorila mužovi, že máme jendoznačne najhlučnejšie deti na ulici. Všetci majú deti, ale nikdy som nepočula žiadne sa hrať. Naše počuť všade. Každú chvíľu nejaká zvada, buď o hračku alebo tretí reve, že sa s ním ostatní dvaja nechcú hrať … z tých nezmyselných škriepok mám normálne tik. Tiež som viem konať totálne chladnokrvne, racionálne. Zachraňovala som život jednej pani, riešila som odpadnutie na ulici, raz som pomáhala človeku a volala sanitku, pomáhali sme pri nehode … bez prípravy som dala rozhovor do telky v mene môjho zamestnávateľa, proste, u cudzích ľudí v kritických situáciách chladná hlava nie je žiadny problém 🤷♀️.
@yoxinka pises o nas 😃
Zda sa nikto nema recept. Esteze mam taky silny hlas. Budem ho zrejme potrebovat roky 🤦
Mne je luto susedov. Uz to robim aj tak, ze pridem k detom a potichu priskrtenym hlasom z hororu im sipím, aby boli tichsie aspon kvoli tym susedom!
Maju velky priestor na hranie, ale zvuk sa nesie...
Niekedy musim proste skriknut, konflikty na trampoline a podobne...
Ja myslim, ze je to celkovou atmosferou v rodine. Jej klimou. Deti su ako spongie. Nasavaju vsetko, co je vokol nich. Vzorce spravania. Ale samozrejme, aj tempetamet dietata.
To bolo prirovnanie,ja ta úplne chápem,pretože som raka istá,až som mala pocit že ten príspevok píšem ja.ja viem že je chyba vo mne,sere má že moje deti nestichnu na povel,sú nezastaviteľné..ale nemyslim to tak že nie sú vychované pozdraviť,poďakovať atd to je v poriadku..len ten humbuk okolo nich je taký,že každý kuka,špúli hubu a dvíha obočie..a ja musím dokola a dokola opakovať aby konečne počúvali,ako keby si vypli uši a idu si svoje
@otazka1 presne, starsieho chvalia ucitelky ze sa sprava ako gentleman, mladsi sam osebe tiez nie je predmetom staznosti od pani uciteliek.
Ale vystrajaju, ja sa bojim, tak jacim.
@beata_k cize radis Neurol rodicom? Aj o tom som uz uvazovala 😃
Aj to je moznost 😆😉
@beata_k raz som obdivovala muzovu sesternicu ako v klude vysvetluje detom vonku nejaku situaciu a ona sa na mna usmiala a hovori - lebo som na liekoch 😃
Takze tak...
@beata_k
Moje deti majú ozaj harmonické prostredie. Žijem v pokojnom a naplnenom manželstve. Moje deti nevidia žiadne zvady, hádky, rozbroje. S mužom máme rovnaké postoje a názory, vychovávame spolu, nie proti sebe. Akurát som včera hovorila, že rodičovstvo je total nefér disciplína, lebo keď 150x spravím niečo dobré, to nerieši nikto, keď RAZ sprvím chybu, decko to nie len totálne nakopíruje, ešte si to aj bude 10 rokov pamätať a pripomínať mi to.
A povedala akych?
@dkethe antidepresiva, rozvadzala sa.
@yoxinka 😂👍
Pridávam sa do klubu nervóznych matiek. Neznášam konflikty a keď sa tie moje deti deň čo deň stále hádajú, tak ma to neskutočne vytáča. Oni sa dokážu o palicu v lese tak pohádať, kedže žiadna iná palica nie je TAKÁ, že mám chuť ich tam nechať. A to, že ani jedno nemá pud sebazáchovy ani nehovorím. Ale keď si dávam pravidelne Magne B6, alebo iné magnézium + B komplex, tak toho vydržím viac 😁
Aha. Tak to nie je vtipna prihoda, ale dost smutna.
Ja tvoju temu nejdem zlahcovat.
Tiez hucim po detoch odkedy su dvaja. Denne si to vycitam. Krik plodi krik. Zlo plodi zlo. Ak hucim po synovi, niet divu ze on huci po sestre. Nejdem sa obhajovat zivymi detmi, pracou, konstelaciou hviezd. Chyba je na mojej strane.
Teraz som zhliadla, ze ak mas chut vrestat po dietati, vezmi do ruky jeho rucku, pozri sa na to aka je mala . Treba ju ochranovat, nie vrestat. Nadych vydych odvratit sa, a vysvetlit pekne. A vediet sa ospravedlnit.
@scila zaradím 👍💊💊💊
Moje deti sú v škole a škôlke dokonalé! Z dvoch školákov sú učitelia úplne unesení. Šikovní, múdri, pomáhajú spolužiakom, empatickí. Najmladšiu má v škôlke každý rád, učitelia ju chvália, bezproblémové decko. Toto všetko končí, keď prekročia prah nášho domu. Tu odložia svoje dokonalé osobnosti a pre mamz ostanú ti diablici v nich, aby sa s nimi nejako vysporiadala. Ale inak, oni dokážu byť k sebe veľmi dobrí, najstarší už veľakrát pomohol vyriešiť fakt prekérne situácie s mladšími sestrami … ale keď to na nich príde … amen tma!!!
Pridavam sa... Casto sa pristihnem, ze kricim prave preto, lebo co ak ich uvidia, zacuju druhi, co si pomyslia... podvedome... Tak zakricim, ale aj vtedy ignor... Zacinam mat vpazi mienku druhych a je to lepšie. Videla som aj dobry webinar, dve veci mi utkveli v pamäti:
- clovek aj ked sa snazi zmenit, stale sklzava do starych vzorcov, do toho, co sa zapisalo do jeho mozgu v prvych rokoch zivota
- co robi zviera, napr. lev, ked nie su naplnene jeho potreby? Napr. je hladny? Reve, krici. Nuz a my matky sme casto take iste, nase potreby idu bokom a toto je vysledok.
Zacala som sa ucit Access Bars, znama postlacala malej par bodov na hlavicke a ta zrazu dokazala vydrzat v kociku v obchode, sedela kludne s úsmevom, nespoznavala som ju
Vychovavat je tazke .. plus treba ist za svoje hranice, komfort, pracovat so svojou povahou.
Mam take knihy Aha rodicovstvi, Aha surodenci ... No ale ako to dat do praxe, aby clovek neosedivel, to je je uz iný boj
Ty si popísala mňa a moje deti, tri dcéry-bez chlapcov. V jednom kuse sa dve starsie alebo hasteria, alebo rehocu a robia somariny, alebo ma ptehovaraju, nech im dovolím veci, ktoré dovoliť nechcem. A ja mam pocit, že celý deň len zakazujem, prikazujem, usmerňujem, zvyšujem hlas, komandujem... A pritom každý ich chváli, lebo aké sú slušne a poslušné a výchovane. Áno, kým za sebou doma nezatvorime dvere 🤦♀️🙄Najmladšia ma rok a pol a tiež momentálne obdobie, kedy si ide svoje. No super téma, pre mňa ako stvorená. Som zvedavá na príspevky 😊
@dkethe ani som to nemyslela ako vtipnu prihodu. Sice my dve sme sa na seba zasmiali ked videla moj vyjaveny vyraz 😃 preto je tam ten smajl. Ze som ju obdivovala, ale aj ona si pomohla niecim, nie je taka od prirody.
Nie kvoli rozvodu.
@nika23t ❤️
pripnem sa 😂 tiez uvitam nejake rady
boze zena tak som sa zasmiala prave 😂😂 dakujem ti, u nas je presne toto iste ja som po víkende ko, do slova utekam do prace 🙈 mam 7 rocmu a 4 ročnú. S tou svagrinou a kludnym hlasom na ihrisku si ma pobavila 😂cize to je asi jediny navod na nase nervy 🙈😄
Ojj ja by som mohla pisat do vecera… mam synov s ročným rozdielom a ti poviem to su bitky do vecera sa do seba pustia snad aj 15x 🤦🏾♀️ a o tom ze minule syn prisiel s tym ze ide vyskočiť z okna lebo on je spiderman ani radsej nepisem🤦🏾♀️ a to ze mladsi vrieska kvoli vsetkemu to uz mam fakt u p*dele . Nejak som sa naučila si z toho nerobiť nervy a len prevratim ocami no zas uz ked preháňajú tak bohuzial dostanu po zadku s riadnym krikom pretoze fakt to inak nejde .
Pripnem sa. Konecne tema kde sa najdu zrejme viacere
Tu sa pripnem,som taká istá..čo mne však najviac vadi,sú rodičia tých kludnych deti a ich pohľad na mna,ako nič nezvladam,a poznámky ako ich deti by nikdy nič take neurobili 😂omg,kto nemá take živé deti to asi nepochopi nikdy…takze aj privítam každú radu,ako sa hodiť do kľudu aj v prípade že horí dom 😂