Ahojte doma mám 3 a pol ročnú dcérku. Vždy sme s partnerom hovorili že dcérka nám stačí nakoľko je to snou ťažké má problémy zo žalúdkom časté vracanie,hnačky , kŕče, plus do toho chodim snou k logopedičke nakoľko nerozprava tak ako má.No vyššie mi pozitívny test v utorok idem k gynekológovi . Aké to je mať druhé dieťa keď ste si hovorili že jedno vám stačí. Som z toho dosť v stresi keďže mala je na mňa a strašne naviazaná keďže väčšinou len ja rozumiem jejim slovám keď iný ju nechápu má potom záchvaty hnevu. Vôbec neviem ako to ona príjme a či to zvládnem hlavne ja
Zvladnes. A mozbo sama budes prekvapena ako dobre. Ja som sa tiez bala ked som si pri druhom tehu nasla ciarky. Ze ako to bude. Predsa prvy mal moj 100% cas vsetkeho. Pozornost.
Este nemal 3roky ked sa dcerka narodila a bolo to super. A hlavne som si uvedomila ze najtazsie mi bolo vlastne s tym jednym.
Momentalne čakam stvrte a ja sa tesim. Lebo vidim ako sa jeden od druheho ucia. Motivuju. Hraju.
Zvladnes a mozno budes sama prekvapena, ako sa dcerka zmeni... nehovorim, ze to nebude narocne, ale ak ju pripravite, deti maju uzasne schopnosti
Mas este 9 mesiacov. Este veeela vody pretecie a vela veci sa stane. Isto to zvladnes. Ked nic ine, budes musiet. 😉
@emanuelka1865 každé dieťa je naviazané na svoje matku, aj také potrebujú prestrihnut tu pomyselnú pupočnú šnúru a začať sa učiť samostatnosti. Prvý krok je k tomu škôlka, dieťa sa musí socializovat, kým porodis bude mať viac ako 4 roky, čiže najvyšší čas ísť do škôlky a ty sa môžeš doma venovať bábätku.
Tiež som dávala syna do škôlky až keď sa nám narodilo druhé. Syn nevedel ešte poriadne rozprávať a v živote predtým dokonca nespal ani u babky, vždy bol všade so mnou a škôlku napriek tomu zvládol fajn. Bolo pár sĺz na začiatku ale po 1-2 týždňoch si zvykol a aj sa tam viac rozhovoril medzi deťmi. Takže hlavu hore, zvládnete to obaja a myslím, že súrodenec tiež nie je zlý do budúcna pre syna....
@maryetta aj ja mam 4, prve dve 21 mesiacov, dalsie 2, ked mladsie malo 5 a 7 rokov. Prve a tretie boli chlapci a ti do 2,5 roka nerozpravali, take prerastene babatka to boli. A nebol problem. Ten druhy chlapcek bol na mna naviazany a ako sibnutim carovneho prutika sa otocil na otca, len s nim vsade a len autom sa vozit. A mama zrazu nemusela ani byt 😅😁.
Je pravda, ze diagnozy tam nejake neboli, ale to sa podda, si myslim. Co uz naspekulujes, ked si tehotna? Len sa na to nastavit, ze to zvladbes. A budes mozno milo prekvapena, ako to dcerka prijme.
@emanuelka1865 pre mna je to velmi narocne. Prve dieta autista, aj ked bezproblemovy skoro, druhe bude mat dva roky atoho musim mať nonosop na ociach.cely den vkuse nieco robim
@emanuelka1865 pre mna je to narocne, su lepsie a su horsie dni, my sme ale druhe dieta s malym vekovym rozdielom chceli , hlavne plati ze ziadne obdobie netrva vecne 😉 drzim prsty
Je to určite náročné .... Je iné mať jedno a iné mať dve deti ... Ja mám tri. Viem to porovnať
@emanuelka1865 s druhym to uz bude jednoduchsie tym, ze vies co ta caka v ramci pocitov v tehu, porodu a starostlivosti, ked bude na svete..chapem, ze mas prve dietatko narocnejsie a mas obavy, ze s druhym to bude este horsie..ja si to nemyslim..mat surodenca je uzasny dar..dynamika rodiny sa zmeni a myslim ze k lepsiemu..tvoju dceru to ovplyvni a umozni jej to vyzriet..ona bude ten starsi, skusenejsi surodenec, podporuj u nej pozitivne pocity a radost z babatka..nestresuj sa tolko dopredu a nechaj to len tak prirodzene plynut..skoro vsetko je nakoniec lepsie, ako sa dopredu obavame..vela pohody prajem!
Zvladnes, presne ako miliardy zien pred tebou....