Aké sú podľa teba dôvody na to, aby žena mala len jedno dieťa?

29. dec 2022

V prvom rade je to otázka, ktorá nasmeruje moju optiku...
Prídem buďte úprimne, čo su podla vás faktory, motivácie, životné situácie, kedy si myslíte že by žena mala mať len jedno dieťa
Som zvedavá na Vaše názory.

morgane1975
29. dec 2022

S dnešným rozumom by som nemala ani jedno. V dnešnom svete. Som rada že som bola dvadsiatnicka keď som mala svoje prvé a jedine dieťa. Dôvod pre iba jedno je aj taký že sa potom nebude mať s kým hádať a bude mať kľud.

viestta
29. dec 2022

Kazda matka (aj otec) ma mat tolko deti, kolko ich dokaze plnohodnotne zabezpecit. Materialne aj emocionalne, vie im poskytnut primeranu starostlivost a vsetko co pre zivot potrebuju

bublinka1426
29. dec 2022

vysoky vek?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriik
29. dec 2022

Okrem toho co bolo napisane tak napriklad zly fyzicky alebo psychicky stav zeny, vysoka pravdepodobnost postihnutia dietata, nezhody s partnerom 🤷🏼‍♀️

autor
29. dec 2022

@viestta rozumiem, no život sa mení, materiálne veci su stasne matúce napr. teraz som chudobná mám mat 1 dieťa, no o 3 roky vyhrám na žrebe 1000000 a bum som bohatá.......alebo naopak teraz si žijem nad pomery no o 3 roky mi zbankrotuje firma, mam exekúcie, všetko mi zoberú a mam 4 deti, teraz čo....preco Rómovia v nízkym príjmom dokážu uživiť (aj ked mizerne) 10 detí, no solventný primátor ma len dve (lebo im chce zabezpečiť nadstandart)....každý má svoje dôvody.....Do akej miery majú financie zohrať rolu? ....tu najdôležitejšiu....tu najmenšiu?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. dec 2022

@morgane1975 co s dnešným rozumom považuješ za 3 topfaktory že NIE?

marsmykkok
29. dec 2022

Sú tam rôzne dôvody, napríklad že aj to prvé prišlo na svet po x cykloch umelých oplodnení. A teda druhé nepríde aj ak sa nechránia. Potom časom zhoršenie vzťahov v manželstve, vek. A určite sú aj také čo sa necítia ako ryby vo vode medzi plienkami, cumlikmi a jednoducho hoci svoje dieťa miluje zopakovať si to už nechcú .

viestta
29. dec 2022

Kazdy ma ine preferencie. Univerzalna pravda neexistuje. Takze neexistuje ani "norma" kedy dieta financne utiahneme, kedy nie. A financie su len jedna cast z celej skladacky. Pretoze na dieta nestacia len financie, ale dieta potrebuje ovela viac ako byt nejedene, oblecene a mat strechu nad hlavou.

7lenka11
29. dec 2022

Vysoky vek, financna situacia, materialne zabezpecenie, zdravotny stav...

loginexistuje
29. dec 2022

sekundarna sterilita

lauriik
29. dec 2022

@mamula20 ty si to pretocila. Ja nepisem mat muza debila. Nezhody s partnerom znamena, ze nefunguju kompatibilne. Obidvaja mozu byt v pohode ale dohromady to nefunguje. Ja vidim v okoli vela vztahov co uz pred dietatom fungovali vselijako a potom este pridali jedno, dve deti a zabijaju zivot v nefunkcom vztahu.

morgane1975
29. dec 2022

1.vyšší vek 2.zlá atmosféra spoločnosti 3.neistá budúcnosť

mimi3008
29. dec 2022

Okrem spomenuteho mi este napada, ze komplikacie v 1.tehotenstve alebo nejaka zavazna trauma z 1.porodu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
29. dec 2022

Pises clanok?

koniarova
29. dec 2022

Dôvod, aby som mala len jedno dieťa je ten, že chcem len jedno dieťa. Nič menej a nič viac.

marca12
29. dec 2022

Mnohym zenam sa uz druhe nepodari,mozu mat
zdravotne problemy alebo im staci to jedno a su spokojne. Poznam par zien s jednym dietatom,ktore uz maju dospele deti,jedna nemohla mat dalsie,ledva prve donosila a dalej nechcela riskovat. Jedna zena skori umrela pri porode,viac take riziko nechcela absolvovat,o dalsej sa suskala,aka je sebecka,ze ma jedinacika a po rokoch priznala,ze jej vyoperovali maternicu,vajecniky a uz nemohla mat druhe. Povavsine su to krute osudy

lavinis
29. dec 2022

Lebo mam toľko deti, na koľko sa cítim a nemusím potom vyplakavat, že to nestíham a nikto mi nepomáha atď.
Sú ženy, ktoré ľavou zadnou zvládnu aj štyri, vedia si to zorganizovať a našli sa v tom. Ja ten typ nie som, a hlavne som mala prvé dieťa neskoro (po 35r) a jednoducho som.znova v 40tke už rodiť nechcela.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erika237
29. dec 2022

To co je pre mna dovod na to, aby som mala iba jedno dieta nemusi byt vobec dovod pre inu zenu.

zuzubb007
29. dec 2022

Pohodlnost je ten pravy dovod, vsetkych co poznam s jednym dietatom

autor
29. dec 2022

@zuzubb007 zaujímavý postreh a tie co su bezdetne potom akým prívlastkom označíme?

katka700
29. dec 2022

Nepochopila som otázku, myslíš v danom okamihu reprodukčného veku alebo celkovo počas života? Ak druhá možnosť, tak vážne zdravotné problémy kedy by druhé tehotenstvo ohrozilo život matky a nemal by sa kto postarať o prvé dieťa. Ak by žena bola zdravotne v poriadku tak v danom okamihu, napríklad nemusí mať prostriedky aby uživila 2 deti - matka samozivitelka, alebo ak má nevhodného partnera.

oslo1
29. dec 2022

Mam iba jedno dieta, lebo roky sa nam nedarilo dieta splodit, az po 3 IVF.
Potom sme chceli Este jedno dieta bud prirodzene/ adopcia.
Potom manzel ochorel a zomrel. Takze tak u Nas.

zuzubb007
29. dec 2022

Bezdetne nemaju vztah k detom, alebo su manciky, kariera prednejsia, cest vynimkam co nemozu mat deti

erika237
29. dec 2022

@zuzubb007 ak ma povedzme niekto nefungujuci vztah a nechce mat dalsie dieta tak je to pohodlnost? Je lepsie mat aj v takych vztahoch viac deti?

loginexistuje
29. dec 2022

@zuzubb007 nuz taketo tvrdenie moze pouzit len clovek s obmedzenou mozgovou kapacitou 😉

viestta
29. dec 2022

@zuzubb007 pre vela zien je aj to jedno dieta vytuzeny, vymodleny zazrak. Nazvat taku zenu lenivou... Nezda sa ti to bezcitne?