Aké bude druhé dieťa, keď prvé bolo bezproblémové?

22. sep 2024

Ahojte.
Cakam druhe babo som v 9m. A premyslam ake bude. Prve je chlapcek, nenarocny, vyborny spac, vsetko zje a o vacsine zubov sme ani nevedeli.
Teraz cakam dievca, tehotenstvo je este lepsie ako prve ( 1. bolo fajn tiez len tie migreny..)
Ma niekto skusenost s tym, ze obidve deti boli “dobre” ? Nakolko v okoli pocuvam len to, ze jedno maju velmi narocne a druhe za odmenu.

ivangeline
22. sep 2024

U mňa to tak nebolo. Druhé dievča. Nespávala cez deň ani cez noc, uvrieskana ale to prejde, už je moja pomocníčka. 🙂

dennissa16
22. sep 2024

Prepáč, ale naco takáto otázka, na ktorú neexistuje odpovedať…
Bude aké bude.

luciferka93
22. sep 2024

Nechaj sa prekvapiť 🙂

lalala94
22. sep 2024

Tak aj tak to neovplyvníš. Môžeš sa modliť, aby bolo ako to prvé. Ja vždy hovorím - ak má mať niekto dve a viac detí, vždy je lepšie, ak to prvé je náročné - neje, nespí, plače, neznáša kočík, cestovanie autom. Od druhého dieťaťa potom človek vôbec nič neočakáva a všetko môže byť len lepšie. 😀 My to tak máme. Prvá dcéra bola extrémne uplakaná, nenávidela kočík, cestu autom, málo jedla, vkuse iba vracala (reflux), 25x bola v noci hore, 20-minútové denné spánky. Jednoducho tá latka bola nastavená tak nízko, že keď sa nám narodila druhá dcéra, ktorá mala rada kočík, aj v aute bola v pohode, v noci sa zobudila iba 5x a dokonca aj jedla, boli sme nadšení a všade hovorím, že je za odmenu, pritom pre kopu matiek sú to bežné veci.

autor
22. sep 2024

@dennissa16 ano mas pravdu, je to macka vo vreci. Uz niet cesty spat ( ani nechcem samozrejme )
Len ma to zaujimalo ako to bolo v inych rodinach

autor
22. sep 2024

@lalala94 presne tak s tym suhlasim a ja preto mam vnutornu obavu. Viem, zvladne sa to zvladli aj ine. Len ja som zvyknuta na to dobre. Ale co uz nezmenim to. Pride co pride..
Moj syn tiez nerad cestuje. Mal reflux do 8m ale aj tak je to dobre dietatko

really8
22. sep 2024

Moje prve je dobre, az som zabudla ake je to mat babo. Takze ked prislo druhe bola to prve dva mesiace studena sprcha. Dost som to nedavala. Ale tak od 3-4m sa vela zmenil a je snad este lepsi ako starsi. Ironiou je ze mi v tehotenstve vybiehali napr vela reelsov s tym ake byvaju druhe strasne divoke a ze keby boli prve tak su jedinacikovia. Tak som cakala diabla a zatial je to smejo ktory ide ku hocikomu na ruky a ked je najedeny a vyspany tak hotovy anjelik. Tak uvidime dalej.

eva1990
22. sep 2024

My sme mali obe dcérky ukážkové, zlatíčka, výborne spinkali, spokojné, naozaj radosť a oddych na materskej...ale tretie už neviem či by to takto vyšlo tak už radšej neriskujeme😀

bianca11
22. sep 2024

Čo ja som sa napočúvala, že druhé bude zivsie ako prvé. Smiala som sa. Tak mi treba. Druhú mám dcéru. Za troch chlapcov. Začala chodiť od 10 m. Vkuse v pohybe. Pri nej platilo pravidlo, že ak bola ticho, niečo zle sa deje... Našla som toaletaky nachádzane vo wcku, nakremovala sa celá s krémom na zapareniny, zubné pasty povytlacane, vyliala úplne nový prací gél na dlážku, keď som vošla do kúpeľne letela som cez celú kúpeľňu, boli to fakt sekundy čo zostala na chvíľu sama. Vopchala si guličku do nosa, skončili sme až na pohotovosti, vopchala hlavu do toho detského sedaka na wc. Vybité zuby. Pri nej som musela myslieť na všetko. Popísané steny boli bežné. Po rokoch je rovnaká, stále čosi vymýšľa. Čo sa týka spania, spala ale nie tak ako prvé, že ľahlo a tri hodiny spalo vkuse. Bola dojcena, nosena, pri prvom to bolo o kočíku, dlhých prechádzkach... Cestovali sme veľa, prve dieťatko v pohode. Druhé od narodenia grcia, už sme sa naučili, že nemôže jesť tak hodinu pred cestou. Ale my máme v rodine, že aj ja mám s tým cestovaním problém dodnes(okrem toho keď sama šoférujem). Teraz keď je staršia, sú zase iné veci, to si neoblečie, to si neobuje, toto chce, toto nie. Synovi je dodnes jedno čo si obuje/oblečie. Čo vidím, fakt sú druhé deti iné - živšie ako prvé. Aj v rodine, aj medzi kamarátkami. Ale pre mňa sú obe moje deti za odmenu. ❤️ Aspoň je viac srandy a mame na čo spomínať...

janickacrazy
22. sep 2024

No ja som mala prvé ukážkové ako ty, druhé bola absolútne katastrofa, nespal, nejedol, reval 20 hodín z 24. Ráno o 4 hore do 2 rokov, od roka žiadny spánok cez deň, v kuse v pohybe, hyperaktivny, od roka rozprával vo vetách, neustále niečo rozprával alebo reval. Keď išiel do škôlky, buchla som šampanské. Napriek tomu som mala aj tretie dieťa, ale muž sa bál, že bude ako to druhé. No tretie dobrunke, za odmenu, kľudne, spalo furt.

nyphadora
22. sep 2024

@lalala94 absolutne suhlasim 😂 prva je 5 rocna drama queen a druha zatial ok, len je velmi mala a teda očakavania boli, že bude ako prvorodena 😂 ale je pohodacka.

lucia13022023
22. sep 2024

Ja co poznám ženy tak je to presne tak ze jedno za odmenu a z druhého im stoja všetky vlasy na hlave 🤣
U nás v rodine - sestra ma syna, to bolo úžasné dieťa (stále je), dcéra strašná drama queen, upistana, zle spávala, mala to a nou ťažšie ako so synom.
Sesternica - prvá dcéra hrozne jedenie, spánok, koliky, povaha, náročné dieťa. Syn úplný opak. Vravela, že normálne neverila, že také dieťa ako on existuje.
Ja mam prvého nenarocneho, dobrého spáca, dobrého jedaka, skratka úžasné dokonale dieťa. Myslím, že druhé bude oriešok. Ale neva, zvládneme 🤣

mamamasama
22. sep 2024

@lalala94 presne takto aj my. 🤣🤣🤣 Nevedela som, že rodičovstvo vie byť aj nenáročné po prvej skúsenosti.

7lenka11
22. sep 2024

Prvá extrémne náročná dodnes (bude mať onedlho dva roky), druhá totálny pohoďák a usmievavé babo. Ale či je to tak vždy, to neviem…

vilma7
22. sep 2024

Tak.ja mam dve detičky, rozdiel 2.5 roka, obidve sú jludnej povahy, žiadne uplačkane deti neboli, ja mam obidve deti veľmi zlaté, ani jedno nemalo ťažké obdobie vzdoru, vlastne áno neviem kedy ich mali, partaci sú hádam od malička...A doteraz.
Obidve som mala po 40.tke, obidve tehotenstva veľmi super. Okrem trhu cukrovky žiadne ťažkosti. Takže ja môžem povedať, že som mala dve kľudne detičky.

svetlonos
22. sep 2024

Hokus polus a carymaryfuk 😁 inak máš zmysel pre humor s takou otázkou.
Prvý- už v bruchu kludas pokojný, jemne mierne pohyby, o zuboch sme takmer nevedeli okrem 2 intenzívnych týždňov. Jedol pomenej aj do teraz. Je to pozorovateľ ale doma aj divoch.
Ale teda vacsinou dobrucky.
Druhý robil od začiatku také rozsambo už v bruchu, ze ho dr ledva zmerala a trvalo jej to 15 minut. Pohyby normalne riadne viditeľné, noha a tak, brucho mi nadskakivalo. Prvy obcas ken toto urobil, to nolo vzácne.
Druhý je fakt akcnejsi, citlivejší. Každý zub je dráma, boli ho to veľmi. Ma rok a kade rade sa štvera. To prvého vobec nezaujímalo. On mohol byt v obyvacke sam a ja vedka v kuchyni variť. On sa pekne kludne hral.
Tento druhy? Mam problém sa najesť. On zje viac ako jeho 4 rocny brat, vobec to na ňom nevidno. Keď si za 15 minut sadnem k raňajkami ja, place kým mu nedam tiez. Zjedol pred tým 6 polievkovej lyžíc varenej ovsené kaše s jogurtom a celý banán...
On sa v kľude pohrať tak 10 minut a už ho to nebaví. Takže nejaké upratanie kuchyne ci varenie je športová disciplína.
Stačí takto? Rozdiel je dosť veľký medzi ich správaním a povahou. Okrem toho je ten druhy dráma quen 😁.
Ale inak obaja sl iecka zlaticka 🙂 Ako ti to teraz pomoze 😂?
A tretie bude prekvapko 😂

euka210
22. sep 2024

Nas prvy bol narocnejsi, spac slaby...druhy zase spac dobry, ale neskor vyliezol kde sa len dalo...kazde dieta je ine a vekom sa meni.

anna_anicka83
22. sep 2024

Tak ja mám 3 a každé iné. Ale zase nemusia to byť extrémy. Ja som pri najstaršej mala problém s jedením, čo ja som sa nanerváčila, nešťastná som bola, dookola deti, čo by aj lyžičku zjedli a to moje nič. Celé materstvo som mala znechutené. A keď sa narodila druhá, tak som si povedala, že čo som ja riešila. Také dobré decko tá prvá, prispôsobivá, spala všade, ani obdobie vzdoru nemala. Zato dvojka bol ťažší oriešok, ale extrémne zlým dieťaťom by som ju tiež nenazvala. Bolo aj je to s ňou trošku náročnejšie. Tá zas chcela spať iba v postieľke a my cestovatelia a turisti sme mali skúšku trpezlivosti. A emócie sú u nej stále veľký problém. A tretí valibuk, mamin cecok ten bol také dokonalé usmievavé bábo, ale spal iba v kočíku. A do roka iba v kočíku v pohybe. Celé RD som sa vláčila iba s kočíkom. Potom sa už nechal len 20 minút ukočikovať a mohla som ho aj odstaviť. Ale predsa každý deň, v čase aj nečase do kočíka. Tak som si hovorila, aká som bola nešťastná, že ťa druhá len v posteli a čo by som teraz zato dala. A doteraz jej stačí ľahnúť a spí. Aj keď bola malá, mlieko, cumeľ a o 5 sekúnd tvrdá. Zato posledný mladý muž už spí síce doma, ale to je tak na 30 minút skákania po hlave na obed a 40 minút večer. Každý má svoje. Čiže môže niečo prísť, čo ste nezažili, ale nemusí to ísť z extrému do extrému. Hlavne, pri tých malých, všetko raz prejde😉

autor
23. sep 2024

Dakujem krasne za kazdu odpoved.
Napisem az sa narodi 🤣🤣 aku sme mali skusenost.
Ale este mam nadej ako taku ze bude dobrunke ako prve 🙏🍀😇

lenkakamen
23. sep 2024

Presne aj u nás prvé dokonale dieťa a s druhým sme si užili😄 ale čo poznám skoro v každej rodine to tak je..jedno je no problém a druhé 😄😄ale už je to fajn

som_realistka
23. sep 2024

Každé dieťa je originál, ja som mala prvú takú, že som mohla pri starostlivosti o ňu "šéfovať zemeguli", druhá bola uplakana, nespavala, iba na prsníku, takže prvých 6 mesiacov som v podstate žila v pyžame na gauči a kojila, uspavala a videla všetky serialy😀. Potom zrazu bum, a dieťa spavalo samo, pravidelne aj keď pomenej a nasli sme si režim, a už som mala voľnejšie ruky.

andreakotesova
23. sep 2024

Sestrina švagriná mala prvého syna veľmi náročného. Tešila sa, že druhý bude pokojnejší, no bolo to s nim ešte ťažšie, ako s prvým 😁

danielahamar
23. sep 2024

Dve ani som o nich nevedela a tretí je všade a ku všetkému má pocit, že sa musí vyjadriť🥱