Ahojte, máte niektorá podviazané vaječníky? My máme dve detičky a s manželom sme sa zhodli, že ďalšie detičky už nechceme. No chémiu v podobe antikoncepcie do tela nechcem dávať, preto zvažujem práve nad podviazaním. Máte to už niektorá za sebou? Čo všetko to obnáša? Kolko to stojí? Neoľutovali ste to časom? Ďakujem 🙂
ja mám podviazané vaječníky už zachvíľu 5-ty rok....všetko zatiaľ v pohode....ale ja to mám viac-menej aj zo zdravotného hľadiska,mám 3 cisárske a teda ďalší cisársky by som už nemusela dať a tabletkami som sa pchať nechcela....mne to urobili rovno pri cisárskom a zadarmo, takže na tieto otázky ti neviem odpovedať
@alana1 súhlasím
Ľutujem to každú minútu!!! :(
Ja som si dala podviazat vaječníky pri druhom cisárskom reze pred 8 rokmi platila som 200 eur. U mňa to spôsobilo silné krvácanie pri menštruácii tak som si na odporúčanie gynekológa dala zaviesť hormonálne teliesko Mirena . Takže za mňa ti sterilizáciu neodporúčam .
Mám sterilizáciu urobenú pri 2 sekcii, ďalšie tehotenstvo mi zo zdravotného hľadiska už nebolo odporučené. Platila som pred 5 rokmi 170 eur. Nemám následkom sterilizácie žiadne problémy, teda neviem o nich, a z gynekologického hľadiska tiež všetko v poriadku, takže som veľmi spokojná.
@poly2406 prečo to ľutuješ?
Aj ja mám sterilizáciu, teraz sa to už nepodviazuje, prerušuje sa to laserom. Ja som mala vždy problémy s menzesom, nepravidelný, silný a pod a to mi aj ostalo. Pretoze to že sa tam niečo preruší nemá žiaden vplyv na hormóny ani na zmenu menzesu. Ja nepociťujem žiaden rozdiel, všetko ostalo po starom. Mám tri cisárske za sebou a pri poslednom som si to dala urobiť. Pre mňa to bolo skôr ťažké rozhodnutie z psychického hľadiska, ale keďže ďalšie tehu by bol problém a ja som ozaj otehotnela vždy šup šup, som rada že som si to dala.
Napíš mi IP
Nech ide manzel na zakrok,je to mensi zasah do tela
Som po zakroku uz dva roky, momentalne sa to robi tak, ze sa vajcovody odstrania, samozrejme menzes a hormonalna funkcia zostava rovnaka, rovnako dochadza k ovulacii, vajicko sa z vajecnika vyplavi volne do tela, aspon tak mi to bolo vysvetlene, ja som mala vnutromaternicove a otehotnela som, druhe dieta som vtedy nechcela, velmi zle som to znasala, takze po druhom som sa rozhodla ze uz riskovat nebudem, na moju vlastnu ziadost to stalo v nemocnici 350 eur na Antolskej v Ba...robi sa to laparoskopicky v celkovej anesteze, je to hodinovy zakrok, zena musi ostat do druheho dna v nemocnici, ja som si vybavila odchod vecer lebo som v tom case kojila... za mna uzasne riesenie ak je zena pevne rozhodnuta ze dalsie dieta nechce...a keby aj tak sa stale da ist na umele oplodnenie 😊
@adkakov takže si so sterilizáciou spokojná? Ak môžem aj súkromnú správu??? Mám pár otázok 🙂
@zuzanka560 samozrejme kludne sa pytaj
Ahoj kočky.nechcem začať novú diskusiu tak sa pripnem sem...
Ste tu niektoré,ktoré teraz niekedy absolvovali tento zákrok. Najlepšie Žilina alebo Čadca? Aká je cena a tak
Mám dve detičky,s manželom už určite nechceme tak zvažujem tento zákrok. Prečo on nie? Strihli sme si 🙂 ale ja s tým nemám problém,že by som išla ja.
Áno aj ja mám spravenú sterilizáciu a som už 32rokov spokojná bez problémov.
@schifer1310 a máš nejaké jazvy? Ako to prebiehalo? Bola si uspatá?
preco si chces dat podviazat vajecniky ty? ved manzel tiez moje ist na zakrok ....a urcite jednoduchsi