Absolvovali ste podviazanie vaječníkov?

14. apr 2020

Ahojte, máte niektorá podviazané vaječníky? My máme dve detičky a s manželom sme sa zhodli, že ďalšie detičky už nechceme. No chémiu v podobe antikoncepcie do tela nechcem dávať, preto zvažujem práve nad podviazaním. Máte to už niektorá za sebou? Čo všetko to obnáša? Kolko to stojí? Neoľutovali ste to časom? Ďakujem 🙂

alana1
14. apr 2020

preco si chces dat podviazat vajecniky ty? ved manzel tiez moje ist na zakrok ....a urcite jednoduchsi

kurcadlo
14. apr 2020

ja mám podviazané vaječníky už zachvíľu 5-ty rok....všetko zatiaľ v pohode....ale ja to mám viac-menej aj zo zdravotného hľadiska,mám 3 cisárske a teda ďalší cisársky by som už nemusela dať a tabletkami som sa pchať nechcela....mne to urobili rovno pri cisárskom a zadarmo, takže na tieto otázky ti neviem odpovedať

karinka098
14. apr 2020

@alana1 súhlasím

poly2406
14. apr 2020

Ľutujem to každú minútu!!! :(

tanamiska
14. apr 2020

Ja som si dala podviazat vaječníky pri druhom cisárskom reze pred 8 rokmi platila som 200 eur. U mňa to spôsobilo silné krvácanie pri menštruácii tak som si na odporúčanie gynekológa dala zaviesť hormonálne teliesko Mirena . Takže za mňa ti sterilizáciu neodporúčam .

viera77
14. apr 2020

Mám sterilizáciu urobenú pri 2 sekcii, ďalšie tehotenstvo mi zo zdravotného hľadiska už nebolo odporučené. Platila som pred 5 rokmi 170 eur. Nemám následkom sterilizácie žiadne problémy, teda neviem o nich, a z gynekologického hľadiska tiež všetko v poriadku, takže som veľmi spokojná.

autor
14. apr 2020

@poly2406 prečo to ľutuješ?

pininka1
14. apr 2020

Aj ja mám sterilizáciu, teraz sa to už nepodviazuje, prerušuje sa to laserom. Ja som mala vždy problémy s menzesom, nepravidelný, silný a pod a to mi aj ostalo. Pretoze to že sa tam niečo preruší nemá žiaden vplyv na hormóny ani na zmenu menzesu. Ja nepociťujem žiaden rozdiel, všetko ostalo po starom. Mám tri cisárske za sebou a pri poslednom som si to dala urobiť. Pre mňa to bolo skôr ťažké rozhodnutie z psychického hľadiska, ale keďže ďalšie tehu by bol problém a ja som ozaj otehotnela vždy šup šup, som rada že som si to dala.

poly2406
14. apr 2020

Napíš mi IP

barboritta
14. apr 2020

Nech ide manzel na zakrok,je to mensi zasah do tela

adkakov
14. júl 2021

Som po zakroku uz dva roky, momentalne sa to robi tak, ze sa vajcovody odstrania, samozrejme menzes a hormonalna funkcia zostava rovnaka, rovnako dochadza k ovulacii, vajicko sa z vajecnika vyplavi volne do tela, aspon tak mi to bolo vysvetlene, ja som mala vnutromaternicove a otehotnela som, druhe dieta som vtedy nechcela, velmi zle som to znasala, takze po druhom som sa rozhodla ze uz riskovat nebudem, na moju vlastnu ziadost to stalo v nemocnici 350 eur na Antolskej v Ba...robi sa to laparoskopicky v celkovej anesteze, je to hodinovy zakrok, zena musi ostat do druheho dna v nemocnici, ja som si vybavila odchod vecer lebo som v tom case kojila... za mna uzasne riesenie ak je zena pevne rozhodnuta ze dalsie dieta nechce...a keby aj tak sa stale da ist na umele oplodnenie 😊

lusyc
15. júl 2021

@adkakov aj ja sa chystám. Ale tá cena ma odrovnala. Aby som začala šetriť, ak mi to dajú zaplatiť aj pri 3.sekcii.

adkakov
17. júl 2021

@lusyc popri sekcii to urcite tolko nestoji, treba ale vopred o to poziadat, musia tambyt vsetky tie predoperacne vysetrenia, ja som isla mimo sekciu, keby som vedela ze druhe pojde sekciou tak si to vybavim predtym

lusyc
17. júl 2021

@adkakov ďakujem. Áno, papierovačky som pri druhej nestihla.

zuzanka560
4. jún 2022

@adkakov takže si so sterilizáciou spokojná? Ak môžem aj súkromnú správu??? Mám pár otázok 🙂

adkakov
5. jún 2022

@zuzanka560 samozrejme kludne sa pytaj

stanka113
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristen1999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonasin
30. okt 2023

Ahoj kočky.nechcem začať novú diskusiu tak sa pripnem sem...
Ste tu niektoré,ktoré teraz niekedy absolvovali tento zákrok. Najlepšie Žilina alebo Čadca? Aká je cena a tak

Mám dve detičky,s manželom už určite nechceme tak zvažujem tento zákrok. Prečo on nie? Strihli sme si 🙂 ale ja s tým nemám problém,že by som išla ja.

schifer1310
18. aug 2024

Áno aj ja mám spravenú sterilizáciu a som už 32rokov spokojná bez problémov.

autor
18. aug 2024

@schifer1310 a máš nejaké jazvy? Ako to prebiehalo? Bola si uspatá?