7-mesačná dcérka a druhé tehotenstvo

mim18
5. apr 2023

Ahojte Maminy,
máme 7 mesačnú dcérku a práve sme sa dozvedeli, že čakáme druhé bábätko.
Naša dcérka má však obdobie, že sa v noci budí a chce sa hrať. Trvá to hodinu-tri. Čas, kedy je hore počas noci je hrozný. Striedajú sa obrovské plače so smiechom a ja už som z toho naozaj zúfalá. Každá z nás máva obdobie kedy má pocit, že to nezvláda. No ja som teraz tak emočne labilná, že to nezvládam počas noci vôbec a nieje to len pocit. Veľmi sa nervačím a prestávam tie situácie zvládať. 🤦🏻‍♀️ Niekedy ma napadne, či to nemôže ublížiť bábätku.
Asi tu nehľadám odpoveď ,,čo mám robiť” ale pochopenie, že nie som sama.

janinah
5. apr 2023

Zažila som,s 8 mes.dcerou sme sa hrali od 23 do cca 2-3 rana,výhodou je,že bola vtedy jediná a potom sme obe spali aj do 10 dopoludnia...ako to prišlo,tak aj odišlo.otehotnela som,keď mala 12mes.

tosomja
5. apr 2023

@mim18 jej sa to upraví, len treba ju zabaviť cez deň, a v noci nezažať svetlo, dať cumeľ, mlieko, čajík, prebaliť všetko po tme a spať ďalej. Aj keď moje deti sa budili v noci, rýchlo zistili, že po tme je nuda a spali ďalej.
Ale verím, že si z toho na nervy. Skús ju nechať v noci manželovi a ty spí. Daj si štuple do uší.

zzuunnaa
5. apr 2023

@mim18 skús sa s ňou nehrať. My sa v noci s malou nerozpravame, len prebalíme, nakrmime a sup spat. Chvíľu skúšala blabotat, ťahať nás atd nereagovali sme a pomohlo 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkahelka
5. apr 2023

@mim18 a to ti kto poradil v noci sa hrat? ved dieta si myli tym padom den s nocou ak zasvietis a hrate sa. zaklad je byt po tme, rozpravat potichu, aby dieta vnimalo, ze je noc- cas spanku a nie den - kedy sa hra. moja starsia teraz po roku tiez mala take obdobie, zobudila sa o druhej rano, sadla na postel a smiechy a blabotanie. po 3 nociach ju to bavit prestalo, lebo pochopila, ze bude sediet a blabotat po tme a ja som si ju nevsimala. a spava opat cele noci.

ivka21
5. apr 2023

@mim18 ja tiež som dávala cumlík, večer upraviť len na jedno kojenie mliečko a základ je mať tmu ja som si zapla iba svetlo na mobile a na to este prehodila utierku. A v takom prítmí som kojila utisovala prebalovala. A tiež nehovoriť na ňu. A este naučiť same zaspať je taky hráci mojkacik dat mliečko zapnúť mojkacika a nech spinka. Prvý, sa mi budil 10x za noc a keď som toto dodržiavala druhý len slabých 2x.

mim18
autor
5. apr 2023

Naozaj vám ďakujem všetkým za odpovede. No napíšem k tomu iba toľko, že svetlo nezažinam počas noci vôbec. Hračky nemáme ani v postielke ani pri postielke, nikde v spálni. Do teraz sa v noci zobudila, napapala sa a spala. Teraz sa zobudí s plačom (papať nechce) automaticky ju beriem na ruky- ukľudniť, idem ju položiť a opäť plač. Vždy je to bez slov. Po nejakom čase ostane kludná, vyberie si dudel z úst a hrá sa. Tiež má dve nohy, ruky, spací vak a podobne. Dieťa nemusí mať hračky v postielke na to aby sa hralo 😉
Žiaľ, baví ju aj hra potichu a po tme…. 🤦🏻‍♀️

maryetta
5. apr 2023

Je to len obdobie. Narocne ale aj to prejde. Uz jej mozu ist zubky a tie bolia prevazne v noci.

Ale to hranie… aj to prejde.

beata_k
5. apr 2023

@mim18 Mozno spankova regresia v 8 mesiaci. A babaktu to neublizi. 😉

mim18
autor
5. apr 2023

@matkahelka nikto mi neradil hrrať sa a nikde nepíšem, že sa s ňou počas noci hrám. Dieťa je dieťa a na hranie nemusí mať v postielke hračky. Samozrejme svetlo nezažínam a pokiaľ to nieje naozaj potrebné, nehovorím na ňu.

julie19
5. apr 2023

Ja sa nevyjadrím k tomu mocnému vstávaniu (nezažila som) ale celkovo k náladám v druhom tehotenstve … moja dcéra mala 1,5 roka keď som otehotnela a bolo to o nervy aj bez nočných party 🤷‍♀️ takže nie si v tom sama, myslím te každej mamine občas ujdú nervy a hlavne keď hormóny úradujú ;) koľkokrát som bola taká unavena že som mala chuť plakat a dcéra bola plná energie … ona je ranné vtáča, od narodenia vstáva medzi 5:00-6:00 a ja keď som bola tehotná mala som zas problém so spánkom, večer ma vyplo a okolo 2:00 som s budila na cikanie a mala som problém znova zaspat, hodinu som sa prehadzovala a akurát keď som konečne zaspala tak vstala mala a zas od rana unavena 🤦‍♀️ nekonečný kolotoč … neboj sa, raz to prejde 💪

mim18
autor
5. apr 2023

@julie19 ďakujem 🙏🏻♥️. Ja som si chcela prečítať presne takýto komentár a názor. Nie, čo mám robiť a čo robiť nemám ale že je normálne, obzvlášť teraz, že neviem takéto situácie zvládať s prehľadom.

lucia147852
5. apr 2023

Aj moja malá obdobie, že sa hrala a brblala 2 hodiny v postieľke v noci. Ale našťastie si vystačila sama. Ja som veľakrát pri tom spala. Až som odrazu precitla a už spala aj ona. Potrebuje ta k tejto "hre"? Plače v noci? Alebo je spokojná aj sama so sebou?

xtina1711
5. apr 2023

@mim18 ma dobre nastavrne denne spanky?nasa nemalana potom som jej upravila a spavala cele noci

zuzuliennka1
5. apr 2023

@mim18 skus sa nastavit pozitivne - dcerka ma teraz 7m, tehotna budes 9m, teda dcera bude mat skoro 1,5roka, to uz bude slecna, sikovna, aj spanok sa upravi.
V 7m teraz mate podla vsetkeho typicku regresiu, nestresuj sa vobec v suvislosti s tym, ze cakas druhe a ake to bude - lebo do roka sa deti menia raketovou rychlostou.
moj syn mal tiez take bdele obdobie v tomto veku, preslo to

mim18
autor
5. apr 2023

@xtina1711 Spánky sa jej akurát menia. Dva dni po sebe mi spala počas dňa iba dva krát. Doteraz spávala tri krát a bolo všetko v poriadku. Ale ide jej aj zúbok, a tiež je po chorobe, takže príčin môže byť viac.

mim18
autor
5. apr 2023

@zuzuliennka1 Ďakujem. Snáď sa to naučím zvládať lepšie. Emočne totálne “strieľam”. Počas dňa sa tri krát rozplačem- lebo sa mi chce plakať, bezdôvodne. Takže tie noci sú ešte háklivejšie. 🤦🏻‍♀️ Manžel je vždy moja prvá pomoc ale akurát musel pracovne odcestovať do zahraničia.

maryetta
5. apr 2023

@mim18 ja ta zase upozornim ze tie nalady mozu pretrvavat. Ja som toto mala pri tretom tehotenstve. Vecne ma nieco vytacalo. Ale tak mne bolo aj zle nonstop. Tak z toho som bola nervna. Okolo toho dve deti… takze vkuse daco… muz bol prec takze fakt narocne obdobie. Ale nerada na to spominam.

mim18
autor
5. apr 2023

@maryetta
Ďakujem. Dúfam, že to nieje sebecké ale naozaj som rada keď vidím, že takéto obdobie nieje náročné iba pre mňa ale bolo náročné aj pre iné ženy. Lebo automatické myšlienky “som zlá mama” 🤦🏻‍♀️ sú katastrofálne a ubližujúce.
Verím, že Ste rada za to, že je to obdobie za Vami a nerada sa k tomu vraciate.

cialota
5. apr 2023

takisto si myslim, ze je to len obdobie a ze to proste onedlho prehrmi. neboj🙂 zvladnete to jednoznacne, nie si prva ani posledna🙂

fiafia
5. apr 2023

@mim18 moja dcéra mala obdobie pár mesiacov kde každú noc bola hore od cca 1 do pol 4. Nehrala som sa s ňou, svetlo len tlmené ale aj tak nikdy skôr nezaspala

luccija
5. apr 2023

Nie si zlá mama vieme čo narobí so ženami PMS nie ešte tehotenstvo, ďalšie malé bábo a nevyspatie.Mozno ju trápia zuby snáď to rychlo prejde
My sme mali takéto obdobie, ale už mala asi 2r pár dní vstávala 04 do 06 sme pozerali Jimjam vtedy som bola vďačná za ten kanál ešte, že nechcela behať po byte dostala raňajky a, keď muz vstával išli sme spat.

maryetta
5. apr 2023

@mim18 vtedy mi nebolo všetko jedno. Bolo mi aj luto ze to nezvladam ☹
Potom ale prisiel ten cas kedy sa to zlomilo. Aj deti pochopili ze proste cirkus v dome neznesiem 😂
Ale teraz je to uz fakt super. Ale to uz ma najmensi 2,5 roka.

maryetta
5. apr 2023

Vobec to nie je sebecke. Je to prirodzene resp samozrejme ze povestna dokonalost neexistuje. Sme vycerpane. Unavene. Stereotyp.
Ak do toho vstupia hormony…. Proti ktorym len tazko bojovat…
Preto hovorim ze je to len obdobie 🙂

simona121627
5. apr 2023

@mim18 podľa mňa to je super. Odkrutis naraz a máš pokoj. Neublíži keď mala spi tak si pospi aj ty tých 8,9hodin spánku za 24 hodín hádam nazberas a muž nech pomáha sama si si deti neurobila je to aj jeho povinnosť

simona1306
5. apr 2023

@mim18 uplne ta chapem, moja robila to iste ... zial, ono najlahsie je davat rady , ako mas co robit, alebo co robis zle , proste aj to dieta ma vlastnu hlavu a vlastnu fantaziu ... Ja ta nechcem strasit, ale nam toto obdobie trvalo 3 mesiace, zrusila som v noci mlieko, mala bola po tme, ziadne hracky nikto sa s nou nebavil, dokonca e skusali ju nechat samu v postielke nech zisti, ze sa snou nitko hrat nebude , no bez uspechu .... sedela po tme v postielke a blabotala si, hrala sa s rukou alebo s dekou a zabavala sa... Moja dokonca ani neplakala, proste sa zobudila a isla si svoje .... Upravilo sa to az vtedy, ked sme presli na jeden denny spanok ( ale to uz mala dva tyzdne do prvych narodenin ).... od vtedy v podstate spi, ale stale ma dni kedy sa takto v noci zobudi a je hore ... Vacsinou vtedy, ked je vonku cez den zle pocasie a nemoze sa vonku vybehat , tak nie je unavena .... Neviem co ti poradit, sama som tapala, ale jedno viem urcite, je to je iba obdobie a prejde to 🙂 skus poprosit manzela, nech cez vikendy vstava on, aby si sa ty mohla trocha vyspat ... Drzim palce 🙂

xtina1711
5. apr 2023

@mim18 vzdy ked sa menia spanky su noci zle..kamoska isla teraz na jeden a ze noci katastrofa tak strieda dva s jednym az kym sa to neupravi..pravdaze aj zubky..ja viem ze je to.tazke jansom.v noci tiez ako drak ale snazim sa velmi aby sa nebala a snazim sa kontrolovat..a nechybaju jej bdele okna?nespi vela cez den?mne velmi pomohlo ked mala dva spanky ze doopedny 30 35 min poobedny max hodku a pol a odvtedy spava cele noci

nevenka
5. apr 2023

@janinah u nas bolo horsie to, ze aj vstavali skoro, to bol masaker - x 3. Stvrte uvidim, ako bude. U nas ale najhorsie budenie takto 2-3 hodiny hore bolo okolo 15-19 mesiacov, asi to bolo aj zubami.