14 mesačné bábo a ďalšie tehotenstvo

23. mar 2022

Ahoj baby, ani neviem ako začať. Nikdy som sem nepísala. Neviem ci chcem poradiť, podporiť, alebo zistiť, že som iba ja divná. Mam skoro 15 mesačného syna, ktorý naposledy prespal noc asi ako 3 mesačný. Budi sa mi ak je dobra noc 3-4x, ak je zla aj 10. Je ešte kojeny, len večer a vnoci,ale stačí mu dat na utisenie aj dudel(niekedy). Momentalne som zistila, že čakám druhé babo (dosť sok, šťastný keďže mi povedali, že druhé prirodzene už určite nebude.. A je na 1x). Moja otázka znie. Ako skĺbiť 2 deti? Malý bude mať 2 roky keď sa druhé narodí, mame 2 izbový byt kde je kuchyňa +obývačka a spálňa. Nejak si neviem predstaviť ako budeme spat a ako budem spať keď budu obaja nespavci.. Priateľ býva dovecera v práci a na deti som sama, najbližšia rodina 100km.uu teraz od nevyspatia niekedy padám na hubu a bojím sa co bude pri dvoch.

dada153
23. mar 2022

Podľa mňa si silná a zvládneš to. Ber to aj ako dobrú vec v tom že spolu rychlo vyrastú a máš pokoj. A aj v 2izb. byte sa daju zvládnuť 2 detičky. A kým sa ti druhé narodí tak už aj zabudneš aké to je vstávať v noci k malému lebo čoskoro by sa malo to nočné budenie ukľudnovať. Ale držím ti palce a zvládneš to neboj. 🙂

amelia89
23. mar 2022

no mne sa stalo to iste,otehotnela som v 14m syna - teraz som v 8m.
Ja som proste zacala robit vsetky zmeny hned- aby som sa nezblaznila,syn je uplny nespavec odnarodenia. Takze, prestala som kojit (aj tak uz som to nedavala bolelo ma to a myslim ze 14m bolo viac nez dost+syn ma alergiu na bkm takze som bola
na beznliecnej diete aj ja a to som pri tehotenstve uz fakt nechcela riskovat)
My teda mame 3izb byt takze sme ho postupne zacali presuvat tam a zacal spavat lepsie,este to nie je dokonale ale je to neporovnatelne ako to bolo nazaciatku.
Ale hej aj mna premkol strach,2 take male deti,vyspim sa niekedy este? Lebo aj led vsetci povedia ze to prejde - a ono to prejde- zazivat to 4 roky vkuse nie je ziadna sranda a zanecha to na tebe nejake nasledky urcite.
Ale tak nie sme ani prvi ani posledni co to budu musiet zvladnut,kym mame zdravie mame absolutne vsetko. Budeme styria, je to uzasne a vazim si to ze sme mali taketo stastie, snazim sa na to pozerat co najviac takto ❤️ Vela stastia prajem aby to slo co najlhasie aj vam 🍀

kacena4
23. mar 2022

neboj sa zvladnes to 2r. dieta uz je ciastocne samostatne (ako ho naucis tak bude). ja som mala deti po roku (teda stale mam 🙂 ) a dala som to uz su 18-19r. prve 2 roky tazke ale potom to ide super. 2r. odstup je super. v spalni som mala 2 postielky

siska53
23. mar 2022

Zvladnes, neboj, starsi bude starsi, bude to ine. Ja mam presne 2 roky a 3 tyzdne rozdiel. Na zaciatku to bolo tazke, ale.potom uz ok..

ivec16
23. mar 2022

dam ti kontakt na kamosku co byvaju so 4 mi detmi v 2 izbovom (kym dostavaju dom) muz cely den prec na stavbach
najstarsie dieta ma 6 najmladsie 2

adalmba
23. mar 2022

Dáš to, ja mám 3 ročné dvojičky, 2 ročného a v júni sa narodí ďalšie.

kopcek
23. mar 2022

Ahoj,ja mam medzi detmi rozdiel menši ako 2 roky, a tiež som sa bala...teraz si neviem vynachvalit,spätne keď hladim do minulosti tak aj keď to bolo naročne,lebo sme zaroveň po narodeni mladsieho synčeka stavali rodinny dom,tak to bolo čarovne obdobie a rada spominam...hlavne aby ste boli zdravi...teraz maju krpci 9 a 7, mame tretie ročne dieťatko a už to je zase iny pribeh,niekedy naročny ale krasny...treba sa pozitivne naladit aj nastavit...držim päste✊

mergimar
23. mar 2022

Ja som tak mala. Syn(15, v juni bude mat 16) a dcerku (14, v septembri bude mat 15). Byvali sme toho casu v 2- izb. podnajme. Manzel vkuse v robote a rodina z oboch stran na 100km. Nikoho som v meste nepoznala. Cez bazar som kupila lahky surodenecky kocik a vsade chodila vacsinou sama. Syn bol kludne dieta, ktore ked sa napapalo, spalo. Ale dcerka, uplny opak. Kolika a potom velmi skoro jej isli zuby. No vzdy som si nejako poradila. Bolo to najkrajsie obdobie mojho zivota. Neboj, my zeny si vzdy poradime. Zvladnes aj ty.

mimi3008
23. mar 2022

My mame rozdiel 2 roky a 1 mesiac. Starsieho som kojila rok a tristvrte...Ked mal rok a pol, to bol zaciatok druheho tehotenstva, ma strasne boleli pri kojeni prsia, tak som sa rozhodla, ze ho zacnem odstavovat a ze zacnem postupne pomaly, najprv som odstavila nocne kojenie, zo zaciatku dostal v noci mlieko, potom vodu a do par tyzdnov prespal celu noc...zaciatky s 2 detmi boli velmi tazke, teraz ma mladsi 5 mesiacov, je to sice lepsie, nez na zaciatku, ale este stale da vei zabrat spravanie starsieho, to ako si pyta nasu pozornost tym, ze robi zle veci (velmi sa snazime sa mu venovat, aj ja cez den, aj manzel velmi, ked pride z prace, ale uz mu nemozme dat 100%casu...)

katica06
23. mar 2022

Neboj, dá sa to zvládnuť. Mám medzi deťmi iba 15 mesiacov. Bola som v 12tt keď sme sa sťahovali preč , takže som nemala nikoho na pomoc. Staršia totálny nespavec, menšia prespala noc od 6. týždňov ale staršia sa stále v noci budila. Máme síce 3 izby , tak jednu postieľku som mala na ľavo druhú na pravo. Vyše roka som nevedela riadne otvoriť okno, iba na vetracku, šatník som kupovala s odsuvacimi dverami.

gerfinka
23. mar 2022

Ja mam medzi deťmi 22 mesiacov rozdiel. Tiež som tu svojho času zakladala diskusiu ako to zvládnuť. Ale teda kvôli tomu, že v tom čase keď sa narodila mladšia sme bývali u svokry v jednej izbe a ostatne priestory spoločne. Tiež som staršiu ešte dojcila, odstavila som ju v polovici tehotenstva. Ja som mala taky základ, aby sme s vyspali a aj si oddýchli, že dat ich spať poobede aj večer naraz. Čiže v tomto sa dosť musela prispôsobiť mladšia staršej. Doobeda mladšia spavala v kočíku na prechádzke, kým sme šli von spravidla som už mala obed navareny. Poobede spoločný spánok v posteli. Staršia so mnou spavala na manželskej, mladšia v postieľke, manžel sa dočasne presunul na gauč. Našťastie vedela mladšia do roka zaspať sama. Par krát sa mi stalo, že to poobede nešlo, že mala staršia dáku krízu, tak nevedela zaspať. Tak ju somrychlo supla do kocika, mladšiu do nosiča a tak zaspali zas obe naraz. I napriek tomu, že sme bývali so svokrou, ta až tak veľa nepomohla. Možno dačo s varením, ale so staršou bola na prechádzke vsehivsudy možno 4x. Keď mala mladšia 4 mesiace presťahovali sme sa do podnájmu do 3izboveho bytu a tu sme postupne presunuli staršiu aj so spánkom do detskej izby. Aj keď v noci vždy docupita ku nám do spálne a aj tak spíme všetci na hromade. 😉

euka210
23. mar 2022

Mne manzel pri 3.povedal...ze rodis az o 9mes, nie zajtra...klud 😁 ...postupne sa vsetko utrasie a uvidis ako bude. Tiez pri druhom som stresovala ako to sklbim...tiez mam cca 2r rozdiely, az pri tretom som neriesila dopredu, ale az ked bolo treba. Prvy bol nespavec a narocne dieta a druhy zase spal ako novorodenec tolko, ze mi to az bolo divne 🤣. Ja som prveho odstavila ked sme chceli druhe a spal potom uz dobre.

tosomja
23. mar 2022

Nečítala som komentáre,
Mam rozdiel medzi deťmi 14m. Na všetko som sama, muž robí v zahraničí na 6t turnusoch..a vieš ako je nám super? Moje deti sú super dvojka. Syn dáva pozor na sestričku, kŕmi ju hra sa s ňou, dáva pozor na ňu. Je to taky malý veľký brat.
Ona sa od neho rychlo učí, áno sibalstva. Maju 2r a 10m
Spia tak, že sa držia za ruky, vonku v kočíku sa držia za ruku, keď ona spinka, on ju chodí hladkať, keď varím, varia so mnou, keď vysavam, aj oni so mnou. Vonku synček ide na motorke, poslúcha, zastane pred cestou, dá ruku. Na ihrisku je rád, zatiaľ mladšia spinka v kočíku. Už sa teším kedy bude cupitkať aj ona, uz ich vidím ako sa držia za ruky a idú predo mnou..neboj sa, zvládneš a lepšie ako si myslíš.

basska_b
23. mar 2022

@tosomja uaaau, nadherne ❤ nech im to vydrzi. Toto je puto na cely zivot

basska_b
23. mar 2022

Neboj, to das, on 14 mesacny a 2rocny chlapec je dost rozdiel. Teraz nesamostatny, potom to uz pojde... uvidis, aky velky sa ti bude zdat, ked prides z porodnice... Ja mam medzi detmi presne 2 roky rozdiel, tento rozdiel bol planovany a chceny. Niektori ma obdivuju, ze by taky maly rozdiel nedali. Ja zas obdivujem tych, co maju rozdiel rok, rok a pol... to je este vacsi hardcore 😄 ale vsetko je zvladnutelne. 16mesacnu dcerku som odstavila, lebo sa mi uz nic netvorilo, aj ma to bolelo. Zobudi sa mi odvtedy v noci ak vobec, tak max. raz. Dam k sebe do postele, spi dalej. Miesto v bytiku najdete, taketo male deti toho vela nepotrebuju... ja mam muza tiez do vecera v praci. Starsiu som dodnes nedala do skolky. Teraz maju 4 a 2 roky a davam nohy hore a ony sa krasne same hraju. Mladsia sa radsej hra so sestrou ako so mnou. Uzivaj si tehotenstvo, uzivaj si, ze mas len jedneho teraz na starosti. Das mu partaka na cely zivot.

tosomja
23. mar 2022

A čo sa týka nočného budenia, moji spia celú noc od narodenia, sem tam sa stane, že majú zlý deň, to viem, že bude aj noc na redbul 🤣 keď sa zobudí malá, zoberiem ju do obývačky aby nezobudila synčeka a naopak a tam si lahneme.. Ale spia so mnou v posteli. Nechcú spať v postieľkach, tak mi to aj vyhovuje.
Jedine, co je na prášky u mňa, keď mám ísť do obchodu s nimi. Jeden vrieska, lebo niečo zbadal, druhý sa pridá. Stereo. A este keď sa nevojdem s dvojkocikom medzi pokladne 😄

janickacrazy
24. mar 2022

@tosomja krásni sú, zlatíčka 😘

iren88
24. mar 2022

jój krásne detičky. neboj sa ty nič všetko zvládneš, to že máš teraz strach je proste prirodzené, no ono si sama nájdeš spôsob, ako to bude klapať

svetlana16
28. mar 2022

Zvládneš to! Človek si myslí, že keď ma jedno dieťa ma toho ozaj veľa... Pri dvoch zistíš aky je človek prispôsobivý tvor a ako to zvládneš, budeš mať na začiatku choas, ale postupne si nájdeš spôsob ako ukorigovať 2 deti naraz... Ja som zistila, že som druhýkrát tehotna keď mal starší syn 5mesiacov 🙂... Takže som mala doma 14mes.chlapčeka a bábätko a druhú sekciu za sebou, manžel v práci (rodinu mam v blízkosti, ale ja som tvor ktorý chce mať po svojom a chcem si všetko zariadiť sama a urobiť si svoj harmonogram, takže nikto mi nepomáhal).... Da sa všetko zvládnuť 🙂... Neskôr nám pribudol ďalší člen rodiny, najstarší mal vtedy 3roky,stredny 2roky a prišlo bábätko (sekcia) , keďže korona škôlky zatvorené a bolo veseeeloo 🙂
Co sa tyka spanku tak to tretie je za odmenu on konecne spi celu noc 😅 najstarší syn ked bol babatko aj stredny sa budili kazde 2hodiny,kym som neprestala dojcit... Ale stredny syn vzdy skonci v noci pri nas v posteli a najstarší konecne prespi celu noc 🙂 kazde dieta je ine... Vela stastia ❤️