Ahojte, trošku menej náročná téma 😊 čítanie kníh deťom.
Aká bola prvá kniha, ktorú ste začali čítať deťom? V akom veku bolo dieťa?
Moj syn má dva rôčky, prestali sme sa kojiť a začali sme sa sa v postieľke rozprávať, kým zaspinká. Tak cítim, že knižka by bola fajn. Ďakujem za odpovede!
@hedan Leporela.
podla mna to zavisi od toho, ako je na tom s rozpravanim. tomu treba prisposobit vyber knih - vzdy by mali byt "o stupen" tazsie.
inak ja som mojmu citala od narodenia a prva bola agatha christie (musela som ju precitat kvoli praci:D)
teraz ma 2,5r a dobre tipy nachadzam u mimimalaknihomilka (ma blog aj fb)
@hedan skusim teda konkretnejsie: boribon, barborky, gruffalo, slimacik a velryba, vsetci letia na metle, seria potulky, male montessori pribehy (4 knizky), papuchalk peter, modry tucniak, sofia a tekvicka, rozpravky o zvieratkach od sutujeva, nieco od katariny macurovej, astrid desbordes, seria hadaj, ako ta mam rad, nieco od tulleta (napr. knizka), elmer, moj kocur tamtam...
Začali sme čítať take kde je veľký jednoduchý obrázok a popis alebo krátka básnicka. Neskôr prišli knižky, kde je veľký obrázok len a popisujeme my samy, že čo tam vidíme, to sú takzvané hľadacie knižky. A potom knihy s pohyblivými prvkami a knihy s krátkou rozprávkou a veľkými obrázkami.
Odporúčam tento navod na martinuse
https://www.martinus.sk/citaniejedar
https://www.martinus.sk/collections/milniky-mal...
Ja som tiez mala pocit, že prečítam takmer 2ročnej pred spaním, no aj teraz mam pocit že ju to trochu rozrusi, radšej zhasnem svetlo a hovorím jej len z hlavy, to ma strašne rada, ma 2.75 roka. Moja číta knižky od necelého jedného roka. Strašne ju ťahalo ku knihám. Vedela otáčať listy v normálnej knihe už v necelom roku a pol.
moj ma 6 mesiacov a uz mu citame rozpravky pred spanim, ukazujeme obrazky. Pocuva, pozera, je to taky ritual nie ze by chapal co citame :D
Syn si veľmi rád číta knihy, kde ilustrácie robila tá istá autorka- Hevier- Básnička ti pomôže, Podjavorinská- Žabiatko, Janovic- Zažmúr očká, veľmi pekné knihy a mne sa okrem ilustrácií páči, že sú to slovenskí autori, teda naša mentalita 🙂
Ilustrátorka je Nerádová, všetky knihy majú teraz nové vydania
Ahoj, my čítame strašne veľa. Začínali sme obrazkovymi knihami s malým textom. Vacsinou basnickami. Knihu som 2x prečítala a vedela ich naspamäť. Teraz ma 3,5r a bavia ju aj knihy bez obrazka len s textom. Ja preferujem starsie klasicke knihy, páči sa mi ich obsah. Jan Andel --Klasky, Môj Macik, Zabiatko, Janko Hrasko...veľa je toho. A dobry typ je začať chodiť do kniznice 🙂
@hedan citaj mi pred spanim