Poraďte knihy pre 3-ročné a 12-ročné deti

14. nov 2022

Ahojte,poraďte knihy aké typy žánre autorov čítajú vaše 3 a 12 ročné deti.? Menší zatiaľ len listuje knihy,ja mu čítam, o nevydrží pokiaľ prečítam celú stranu,on len kuknem obrázky a listuje.A staršiu už nebavia knihy,no ja by som bola rada keby čítala.Ja mám veľmi rada knihy,čítala by som aj každý deň.Len keby tie knihy neboli také drahé.Aj keď kúpim,prečítame raz a potom prach na to sadá.Preto sa pýtam aké knihy pre deti aby ich to bavilo?

kaktusik007
14. nov 2022

skus jej kupit najhorsie deti na svete ;)
alebo najhorsi rodicia na svete - to by mohla ocenit ;) a autor je top, mame od neho fakt vela knih

pre 3 rocneho mi pridu fajn tie edicie Ako? v spiralovej vazbe

ivangeline
14. nov 2022

Kniznica! 🙂 A dievcenske romany su super. Nieco vo forme dennika alebo trampoty tinedzerov. A pre 3r o tom,co ho zaujima. Auta. Zvierata. Priroda. Moje vydrzia celu Disney knihu Levi kral... ale su aj skratene verzie. Aj Snehulienka a vlastne akakolvek klasicka rozpravka je aj v skratenej verzii.

kaktusik007
14. nov 2022

https://www.martinus.sk/edicia/povedz-mi tomu 3 rocnemu cosi z tohto podla zaujmu

mimca77
14. nov 2022

Pre to mensie neviem poradit, ale vo veku 11-12 som citala Annu zo Zeleneho domu, Polyannu, Troch patracov, Slavnu patku, Dvojcata, Lujzu a Lotku, Medzi nami dievcatami... Urcite by ma velmi bavil aj Harry Potter, ale vtedy este neexistoval 😁 no mna citat strasne bavilo, ak ona cita nerada, tak ju nemozes nutit, kazdopadne pocula som o mnohych detoch, ktore prave Harry Potter priviedol k citaniu. Co sa tyka cien knih, lahka pomoc - kniznica, u nas (KE) je zapisne 3 Eura na rok, co je teda absolutne symbolicke, kedze za to ledva kupis casopis.

evica17
14. nov 2022

Choďte do knižnice. Nauč tam malého chodiť, u nás majú krásne knižky a aj posedenie pre deti,kde si môžu čítať. Ale ak chces kúpiť na Vianoce, tak 3 ročnému môžeš edíciu ROK, napr rok na stavenisku, v lese, v škôlke.... Alebo edíciu poviem ti

sovica
14. nov 2022

Ak sa Ti zdajú knihy drahé, prihláste sa do knižnice. Deti si môžu knihy prelistovať a vybrať, čo ich zaujme. Tiež to tak riešime. Knihy sa u nás ale kupujú na všetky sviatky. Ja aj dcéra knihy milujeme.

Pre 3 ročného skôr niečo krátke a s obrázkami. U mňa top:
Dobrú nôcku
https://www.martinus.sk/?uItem=272524
Rozprávky o zvieratkách
https://www.martinus.sk/?uItem=864839
Veselé rozprávky o zvieratkách
https://www.martinus.sk/?uItem=864837
Mačiatko Hav (to nájdeš asi už len v knižnici alebo v antikvariáte, ale je to super)
https://www.ciernenabielom.sk/kniha/maciatko-ha...

Pre 12 ročnú je to ťažšie, lebo nevieme, čo ju zaujíma, ale súhlasím s @mimca77, všetky knihy, ktoré napísala sú skvelé. Aj keď moja dcéra ich čítala asi ako 9-10 ročná.
Teraz bude mať 13 a posledne, čo čítala a hovorila, že knihy sú výborné, tak tieto:
Kroniky prachu - Lin Rina
Jaternice tiahnu na Paríž - Clémentine Beauvais
trilógia od Holly Jackson:
Ako nájsť vraha
Dobré dievčatá končia zle
Kto druhému hrob kope
Všetky skvelé miesta - Jennifer Niven

enoula
14. nov 2022

Pre mladšieho Spinkaj tisko stavenisko, seria Bobor Karol, Brlozky, velka knizka Stavba, Blcha Teo, Odvazny zajko a dalsie od autorky, Dracik nehnevaj sa,..

autor
14. nov 2022

@kaktusik007 Najhoršie deti na svete čítala dcéra,aj ostatné knihy od toho istého autora.Najhorsi rodičia nad tým rozmýšľam či jej kúpiť.Ta povedz mi edícia vyzerá dobre,skúsim niečo z toho malému vybrať.
@ivangeline Dcéra chodila do knižnice,má prečítané všetky knihy od autora Najhoršie deti na svete, teraz mi nenapadá jeho meno.Aj Harry Potter všetky mala z knižnice a prečítala.Dievcenske romány alebo denníky ju nezaujali.
@mimca77 Dcéra chodila do knižnice u nás v dedine,čo sa jej páčilo prečítala.Len sme mala knižnica a celky výber kníh nemali.
@enoula Ďakujem za tip,popozeram večer

kaktusik007
14. nov 2022

mna este napadlo - mam sice syna, ale ma 11 a totalne ho pohltil twilight 🤣 ja v 12 som bezne citala uz dospelacku literaturu, tak mozno skusit tam? Elizabeth Adler je autorka historickych romanov, vyborny je Majetok neznamej ci teraz som docitala Dedicky - ta je asi polovicnej hrubky. A podla mna na 12 rokov uplne v pohode - ziadne opisy obscennosti, aj ked ano - napatie tam je ale podla mna v pohode aj pre deti

mimca77
14. nov 2022

@kaktusik007 Inak to je pravda, ak ma uz co-to odcitane, tak kludne skusit dospelacke knizky, ja som si napriklad v 13tich rokoch zamilovala Vecne spievaju lesy. Takisto som si vtedy na tajnasa precitala Kingovu Misery 😀 A zhruba v tej dobe som precitala tiez Rebeku a strasne sa mi pacila. Netreba sa toho bat, je to uz velka slecna 🙂

veronicka88
7. dec 2022

Dcérku by možno chytila séria fantasy Casodejovia. Je to veľmi dobre napísané....z knižnice odporúčam od Cashore Výnimočná,Ohniva a Iskriva(alebo antikvariat) prípadne Sirotinec pani peregrinovej sériu. Potom samozrejme séria Lux❤️sú to také namotavky že ak sa začína nebude vedieť prestať.

Mladšiemu hocičo od svojtky a nás trojrocak miluje sériu Kubko...Kubko má stavenisku,Kupko sa učí umyť si zuby,..prípadne Barborka ale Vláčik Tomas..zásadne vyberqm krátke príbehy nech necitame hodinu pred spaním🙈🙈🙈