Prosim viete poradit ake knizky citate svojim detom pred spanim .. dakujem
https://www.martinus.sk/?uItem=251319 u nás ide toto 🙂 ale záleží aj od veku deti 🙂
Dosť závisí od veku dieťaťa, ťažko takto poradiť
@stannkal 4 roky
My jednoduché. Leporelá, z kniznice kde je menej textu, jednoducheho, pekne obrazky. Ako dedko stratil rukavicu a nastahovali sa do nej zvieratka. Ako si káčatko myslelo ze sa mesiac utopil, lebo videlo jeho odraz vo vode a pohanalo zvieratka aby ho isli zachrániť. O medvedoch ..isli na prechadzku a stratene dievcatko im zjedlo kašu a spalo v ich posteli. Manusky na prst a nejakaý pribehjednoduchý. Maju v pepcu za tri eurá. Este mame chrobaky na dobrú noc,ako ich lienka kontroluje ako sa pripravili na spanie, ale to teda iba par krat,nepaci sa mi ten hmyz bee, bol to omyl ju kupit. Ale zas dá sa to prerozpravat. Kde spí rybka. .. ze kazde zvieratko má stopy, rybka nie, versovaná. Zabiatko sa narodilo, ale to aj cez deň. Z detskej kniznice modernejsie, babka a veleryba, babka a vtácatko.Kto povedal mňau: Maly psik pocuje macku a nevie co to mnauká, a chodí a pýta sa a ma zazitky, spoznava svet. O stratenej ovecke, ako sa stratila a pastier ju isiel hladat. Aj taku ze versiky o zvieratkach prečítam a zakryjem zviera a háda.
Moja ma teraz 3 roky a dosť sa jej páčila knižka Mudry slavik, tam boli aj kratucke, aj dlhsie pribehy. Teraz u nás letia rozprávky o psickovi a mačičke.
Magdalenka a škriatkovia este
Aj takú mám ze Kde sa skryl nôž. Je to pre male deti. Ocko bol na hriby so synom a stratil noz. Syn so psikom ho isiel hladať a spoznával stromy popritom, na kazdej strane je iný strom. Najde ho pod dubom.
Väčšinou som citala bájky. Boli na jednu stranu, to stačilo.