Knihy pre 1,5-ročné deti

6. dec 2022

Ahojte
Aké knihy čítate s 1.5 ročnými detičkami?
Našu zatiaľ zaujimaju len také obrázkové
Keď jej čítam ja ,moc ju to nezaujíma. Rada by som vedela,kedy sa o to začne aktívnejšie zaujímať.

tatehotna
6. dec 2022

potulky jarou, letom, jesenou, zimou -obrazkova boli a aj su oblubene dodnes. Syn ma 2r4m, dalej ma rad take kde su pohybove prvky, aj zvukove mal v tom obobi v oblube. Citat som mu nejake knizky z dejom vtedy este necitala, nakolko nejavil zaujem. Velmi rad mal v tom obdobi 1,5r albi knizky s perom denne cinnosti a tu zakladnu kde bolo v kufriku knizka, nazov si nespomeniem.

andreatytler
7. dec 2022

V tom veku este nejde o citanie ako take kedy dieta pocuva a rodic cita co je v knihe. Ide skor o aktivne zapajanie sa. Dieta obracia stranky, pyta sa na obrazky, ukazuje prstom. Kludne mozete citat knizku od konca ak to tak dieta chce. Kludne mozes ignorovat co je tam napisane a len opisovat co je na obrazkoch alebo si vymyslat male pribehy (Macko sa zobudil a zjedol banan na ranajky). Ide tam o to urobit z tej cinnosti spolocnu chvilku, ktora dieta bavi a tym u vytvori zaklad vztahu ku kniham a citaniu.
Nas syn ma 3 roky a az teraz si zacal pytat rozpravky na dobru noc, kedy pocuva.
Ked mal 1.5 roka mala obrovsky uspech Velmi hladna husenca a vela knih kde bol pod kazdym obrazkom kratucky text ktory sa rimoval a po par precitaniach uz on vedel doplnit posledne slova alebo aj cele vety.

autor
7. dec 2022

@andreatytler ďakujem krásne za odpoveď 🙏💙

autor
7. dec 2022

@tatehotna dakujem 🙏