Chcem kúpiť knihu od H.CH.Andersena , na obale je snehová kráľovná s dievčatkom,.len je písané že je bohato ilustrovaná, popis ku knihe nič moc ani nahliadnutie do nej,..nemáte ju niekto? Aký je obsah a celkovo kniha, aby to čítalo 9r.dieťa. A potom je tam ešte jedna, na obale je dievčatko so zápalkami,...škoda že nedávajú obsah kníh, ani vek ,..
No, Andersenove knihy majú dva plány. Navonok rozprávka pre deti, pod tým odkaz pre dospelých. Mnohé z nich končia (z detského pohľadu) zle. Viem, že ako dieťa som Dievčatko so zápalkami v knihe vždy preskakovala, bolo mi ľúto, že zomrelo. Samozrejme, pokiaľ to zoberie do rúk Disney a jemu podobní, hodia tam happyend a úplne zrušia pôvodný zmysel príbehu. Viď Malá morská panna (víla), príbeh o tom, čoho je schopná ozajstná láska, v animovanej verzii z nej vznikla Ariel, séria komických dobrodružstiev malej nezbednice.
My máme zdedenú staršiu verziu, červená A4 formát a je tam niekoľko rozprávok, aj Dievčatko so zápalkami a Snehová kráľovná a pre 9 ročné dieťa mi prídu dosť kruté, sama si pamätám, ako som ich čítala a zostal vo mne z nich zlý pocit a už sú to desaťročia, asi by som ich ešte odložila.
Tak k tej druhej k obsahu som sa dostala, ale k tej prvej žiaľ nie.