Kniha od H.CH. Andersena - obsah

ollynka
8. dec 2021

Chcem kúpiť knihu od H.CH.Andersena , na obale je snehová kráľovná s dievčatkom,.len je písané že je bohato ilustrovaná, popis ku knihe nič moc ani nahliadnutie do nej,..nemáte ju niekto? Aký je obsah a celkovo kniha, aby to čítalo 9r.dieťa. A potom je tam ešte jedna, na obale je dievčatko so zápalkami,...škoda že nedávajú obsah kníh, ani vek ,..

ollynka
autor
8. dec 2021

Tak k tej druhej k obsahu som sa dostala, ale k tej prvej žiaľ nie.

aniele
8. dec 2021

No, Andersenove knihy majú dva plány. Navonok rozprávka pre deti, pod tým odkaz pre dospelých. Mnohé z nich končia (z detského pohľadu) zle. Viem, že ako dieťa som Dievčatko so zápalkami v knihe vždy preskakovala, bolo mi ľúto, že zomrelo. Samozrejme, pokiaľ to zoberie do rúk Disney a jemu podobní, hodia tam happyend a úplne zrušia pôvodný zmysel príbehu. Viď Malá morská panna (víla), príbeh o tom, čoho je schopná ozajstná láska, v animovanej verzii z nej vznikla Ariel, séria komických dobrodružstiev malej nezbednice.

0adka0
8. dec 2021

My máme zdedenú staršiu verziu, červená A4 formát a je tam niekoľko rozprávok, aj Dievčatko so zápalkami a Snehová kráľovná a pre 9 ročné dieťa mi prídu dosť kruté, sama si pamätám, ako som ich čítala a zostal vo mne z nich zlý pocit a už sú to desaťročia, asi by som ich ešte odložila.

aniele
8. dec 2021

@0adka0 Tam bol aj Slávik, Pastier svíň, Cínový vojačik, Vianočný stromček (už si nepamätám presné názvy), však? Aj my sme ju mali.