Kábel k Albi peru

sisuliik
16. dec 2024

Ahojte, zdedili sme pero, ale nemáme kábel. Čítala som, že nie všetky káble vedia nahrať novú knihu do pera. Nie je tu niekto komu by originál kábel zavadzal doma? Kľudne aj odkúpim, len máme dostať nové knižky na Vianoce a aby neostali oči pre plač. 😞Ďakujem

aalt
16. dec 2024

Nemam, ale bol som v tom ze kabel je na nabijanie a je tam "klasicky" usb kabel a nabijacka. Nova kniha sa "nacita" prilozenim pera k urcenemu miestu na tej knihe.
Nech ma niekto upresni/opravi kto to ma a je to inak, rad sa sam poucim ako to je.

sisuliik
autor
16. dec 2024

@aalt mne bolo povedané, že treba pero pripojiť k pc a knihu nahrať do pera. a tento poces ide urobiť len s originál káblom. :/

viestta
16. dec 2024

@sisuliik normalny USB kabel zapojis do USB portu na pocitaci. Dolezite je aby mal drhu koncovk taku, co pasuje do pera. Zober pero do elektroobchodu, tam ti poradia

madeincssr
16. dec 2024

@sisuliik hod do guuugla "albi pero kabel", najde ti ho, porovnaj koncovku s vasim perom a objednaj.

sisuliik
autor
16. dec 2024

@madeincssr mne ide o to, aby som vedela pero pripojiť do PC, nie len ho nabiť. ;)

viestta
16. dec 2024

@sisuliik vsak do nabijacky ho pchas USB koncovkou, tu vytiahnes z nabijacky a vopchas do USB portu na pocitaci. Tak ako pchas do USB portu kabel od mysi, tlaciarne alebo od telefonu, ked ides stahovat fotky

lenka22031
16. dec 2024

@viestta nie nie mýlite sa. Albi pero nepripojite obyčajným USB. Teda je to klasické USB ale iba originál od pera Vam dokáže stiahnuť zvuky do pera.
Ak použijete napríklad k telefonu kábel nepojde to.

maris5
16. dec 2024

Staci ti hocijaky kabel, nepotrebujes original. Starsie pera mali mini usb, novsie uz maju tusim mikro usb

viestta
16. dec 2024

@lenka22031 mame kupeny kabel, normalne z elektroobchodu a funguje. Aj nabija, aj nahrava. Bola som ho kupovat ja aj s perom

lenka22031
16. dec 2024

@maris5 obycajny USB Vam nestiahne súbory do pera mam odskusane

tiumen
16. dec 2024

@sisuliik nepotrebuješ žiadny špeci kábel ani PC. Ja si to normálne sťahujem do mobilu, pripojím kábel s perom a prenesiem to bez problémov (necelý mesiac dozadu som sťahovala a prenášala súbor do pera)

lenka22031
16. dec 2024

@viestta mne to tak nefungovalo. Keď som nevedela najst originál kábel. Vyskúšala som tri a ani jedno mi nechcelo načítať pero k pc

viestta
16. dec 2024

v kazdom elektroobchode maju datove kable USB/mini USB alebo USB/mikro USB

annm81
16. dec 2024

Nepotrebuješ originálny kábel, ale dátový usb správneho typu. Objednáš buď online alebo zbehneš do najbližšieho elektra. Potrebuješ správnu koncovku do portu pera a aby kábel prenášal dáta (niektoré nepodporujú prenos dát, len nabijanie).

maris5
16. dec 2024

@lenka22031 a ja mam odskusane na x kabloch, ze stiahne.

annm81
16. dec 2024

@aalt dátové súbory nie sú uložené v knihe, ale v pere.

@lenka22031 záleží podľa typu kábla. Drvivá väčšina káblov podporuje dátový prenos. Niektoré, najmä lacné káble, takú možnosť nemajú.

dididudu
16. dec 2024

@sisuliik to je blbosť kábel je len na nabijanie

dididudu
16. dec 2024

Veď pero načíta tu knihu keď prilozis pero na knihu

simca06022011
16. dec 2024

vyskusaj niektore kable, hocijake... a pojde ti niektory urcite, to co mame k telefonom vacsinou nie su iba nabijacie, ale casto aj datove kable a prenesu ti to... ano ja tiez som mala albi pero, ktore sa nahravalo cez PC, nie prilozenim. Cize ak to pero je starsie ako dana knizka, tak tie suory tam nebudu... a treba to takto nahrat.

aalt
16. dec 2024

@annm81 opat som mudrejsi
Ja som to obzeral, aj sa to dcerke strasne paci, ale nejak sme ostali pri citani klasickych knih. Citame stale a celkom myslim dost.

madeincssr
16. dec 2024

@sisuliik hodila si do googla slova, ktore som ti napisal? Precitala si si popis kablov, ktore ti naslo? Ano, niektore lacne USB kable nemaju vsetly vodice, ktore potrebuje NABIJACI & DATOVY kabel a niektore maju aj nedostatocny prierez (priemer) tych nabijacich vodicov, cize aj nabijaju pomaly. Musis si kupit kvalitnejsi (mozu byt trosku hrubsie a trosicku drahsie) DATOVY kabel s prislusnymi koncovkami (USB-A do pocitaca na jednej strane a Mini USB (taky zalomeny lichobeznik), alebo Micro USB (taky uzucky lichobeznik, ako v starsich mobiloch) podla toho aku zasuvku ma tvoje pero).
Stav sa (aj s perom) v akejkolvek elektro predajni, ak si to netrufas vyhladat si sama v obchodakoch.

lenkakravcova
16. dec 2024

@sisuliik je to úplne obyčajný kábel typu USb - mini B
Toto.
Kúpiš to hocikde a zatiaľ nám fungovali všetky čo sme mali (neboli originál Albi).
Neviem či majú všetky Albi perá rovnakú koncovku, naše má túto.

nikasmile
16. dec 2024

@sisuliik 😀 tiež som tomu neverila, až kým som doma nenapichla pero na kábel, ktorý nabíjal, ale v PC mi ho neotvorilo. S perom som šla do Albi, kde ho pani pichla na Albi kábel a jej to šlo....takže hocijaký kábel s rovnakou koncovkou nám nešiel.

dagas
16. dec 2024

My nepoužívame originál kábel a ide. Keď je pero staršie tak nové vydania knižiek treba stiahnuť do pera z PC.

bytc20
16. dec 2024

@sisuliik ja som uz 2x stratila kabel s adapterom, pisala som im a oba razy mi poslali zadarmo novy ☺️ Vyskusaj.