ahojte..
Hľadám knihy s príbehmi určené pre deti, v ktorej sa spomína výtvarná tvorba - to znamená... čokoľvek, kde vystupuje maliar, sochár, alebo je to proste príbeh, kde sa tá výtvarná tvorba a tvorivosť spomína..
Je to v súvislosti s mojou diplomovou prácou, ku ktorej momentálne hľadám vhodné detské knihy. Samozrejme som si dala vypracovať aj rešerš a pátram na internete, ale skúsim sa opýtať aj vás, možno sa u niekoho doma takáto kniha nachádza.
Téma práce je Tematizácia výtvarnej tvorby v detských knihách ako podnet pre výtvarné činnosti v predprimárnej edukácii.
Budem vďačná za každý nápad, ďakujem 🙂
@grace55 nepoznam, musim pozrieť, ďakujem 🙂
Jooj len pozerám, že to je seriál 😢😢 knihy by som len potrebovala
@lucka_ke ďakujem 🙂
@veronika3110 je aj kniha
@grace55 fakt? ešte som sa k tomu nedopracovala.. všade mi len ukazuje že seriál a pozerala som aj knižnice - našu v meste aj štátnu vedeckú a nič zatiaľ
@veronika3110 bola som presvedčená, že som ju videla u kamošky, ale boli to len Hlavickove omalovanky od toho autora, overila som to teraz, prepáč .
https://www.martinus.sk/?uItem=428295
spomina sa tam, ze autor (a zaroven postava v knihe) je maliar
@deedol super, pozriem, dakujem 🙂
@veronika3110
Toto su take encyklopedicke, ale pre deti - take nemozu byt? Su velmi pekne, jednoduchym jazykom vysvetluju zname diela...
Michael Bird: Van Goghova hvězdná noc
Štěpánka Sekaninová: Príbehy obrazov a sôch
Katarína Kosánová Andrea Gregušová: Ako maliari vidia svet
Susie Hodge: Proč je v umění tolik nahých lidí a další zásadní otázky o umění
Susie Hodge Dr. Gareth Moore: Umenie – Záhady a rébusy
@veronika3110 Hlavičkove rozprávky možno poznáš, je tam maliar, vila Slabejka a Lomnicka,...mavaju v knizniciach.